*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλος και Τατουάζ.  (Αναγνώστηκε 71877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλος και Τατουάζ.
« Απάντηση #126 στις: Αυγούστου 09, 2010, 05:00:19 pm »
Πάντως η ταινιούλα δινει ιδέα σε όποιους ψάχνουν σημείο να μην ενοχλει το τατουάζ στη δουλειά τους...αν δεν αρέσει η adidas και η puma καλή είναι ;)

... αν και ήτο απολαυστική η μεσημεριανή σιέστα ..., εστερήθην την ταινιούλα (!) ..., και η puma είναι από τους σπόνσορές μου ...  :(

...aristo, εγω ειχα μια πολυ καλη προσφορα - χορηγια  απο την ...Α2 , ανερχομενη εταιρια αθλητικων ειδων...

Την αγνοώ ..., καλή προσφορά ..., θα την αποδεχθείς ..., εγώ σκέπτομαι να επεκταθώ και στην τούρκικη αγορά ...!
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:09:13 »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Αυγούστου 09, 2010, 05:03:56 pm »
Πάντως η ταινιούλα δινει ιδέα σε όποιους ψάχνουν σημείο να μην ενοχλει το τατουάζ στη δουλειά τους...αν δεν αρέσει η adidas και η puma καλή είναι ;)

... αν και ήτο απολαυστική η μεσημεριανή σιέστα ..., εστερήθην την ταινιούλα (!) ..., και η puma είναι από τους σπόνσορές μου ...  :(

...aristo, εγω ειχα μια πολυ καλη προσφορα - χορηγια  απο την ...Α2 , ανερχομενη εταιρια αθλητικων ειδων...

Την αγνοώ ..., καλή προσφορά ..., θα την αποδεχθείς ..., εγώ σκέπτομαι να επεκταθώ και στην τούρκικη αγορά ...!

α...εκει εχουν...πολυσυλλαβες εταιριες, αριστοοο........ αστο, θα εκτεθουμε.....δε θα μας κατσει ο συλλαβισμος σωστα.....

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Αυγούστου 09, 2010, 05:39:17 pm »
Πόνος και τατουάζ πάνε πακέτο. Τέχνη χωρίς ένταση δεν υπάρχει..
++++++++++++++++++++++++++

και όπως λένε τα ''αγαθα κόποις( ή κατ'άλλους copies ;D )κτώνται''
αλλά και ''μπρος στα κάλλη τι ειναι ο πόνος'';
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Αυγούστου 10, 2010, 01:04:09 am »

Εγώ θα βάλω και μία άλλη διάσταση

μέχρι τώρα μιλάμε για το τατουάζ και το πως αυτό είναι ή δεν είναι συμβατό με το ελληνικό σχολείο δηλαδή μαθητές,γονείς,δ/νση,συναδέλφους
αλλά το είδαμε από την αρνητική πλευρά.

Όμως υπάρχει και η "θετική" πλευρά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:09:13 »

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Αυγούστου 10, 2010, 04:31:27 pm »
Η δερματοστιξία όπως λέγεται στα ελληνικά το τατού, χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα ως σημάδι που υποδήλωνε άτομο της κατώτατης κοινωνικής βαθμίδας, ενώ στιγματίζονταν και οι δούλοι.Το πώς από στιγματισμός κατέληξε (ακαλαίσθητο) αξεσουάρ μόδας / καλλοπισμού είναι άξιο απορίας.Θα 'θελα να δω πως θα αντιμετώπιζαν αυτό το κακόγουστο σημάδεμα του κορμιού τους ειδικά οι νεαρές που αργότερα θα γίνουν γυναίκες και μάνες.

Το δυσσάρεστο είναι πως παρόλες τις σελίδες που διαβάσαμε ως τώρα κυρίως πέρα από γνώμες συναδέλφων που σώνει και καλά ταυτίζουν το τατού με την πρόοδευτική και την ελεύθερη σκέψη και κάνουν λόγο για συντηρητική και κομπλεξική ελληνική κοινωνία, δεν έχει αναφέρει κανείς ούτε μάλλον έκανε τον κόπο να ψάξει την νομοθεσία (βλέπε δημοσιοϋπαλ. κώδικας), αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους εργάζεται στο δημόσιο ως μόνιμοι ή ως συμβασιούχοι (...ή θα ήθελαν να εργαστούν σε αυτό).

«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Αυγούστου 10, 2010, 05:58:31 pm »
Η δερματοστιξία όπως λέγεται στα ελληνικά το τατού, χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα ως σημάδι που υποδήλωνε άτομο της κατώτατης κοινωνικής βαθμίδας, ενώ στιγματίζονταν και οι δούλοι.Το πώς από στιγματισμός κατέληξε (ακαλαίσθητο) αξεσουάρ μόδας / καλλοπισμού είναι άξιο απορίας.Θα 'θελα να δω πως θα αντιμετώπιζαν αυτό το κακόγουστο σημάδεμα του κορμιού τους ειδικά οι νεαρές που αργότερα θα γίνουν γυναίκες και μάνες.

Το δυσσάρεστο είναι πως παρόλες τις σελίδες που διαβάσαμε ως τώρα κυρίως πέρα από γνώμες συναδέλφων που σώνει και καλά ταυτίζουν το τατού με την πρόοδευτική και την ελεύθερη σκέψη και κάνουν λόγο για συντηρητική και κομπλεξική ελληνική κοινωνία, δεν έχει αναφέρει κανείς ούτε μάλλον έκανε τον κόπο να ψάξει την νομοθεσία (βλέπε δημοσιοϋπαλ. κώδικας), αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους εργάζεται στο δημόσιο ως μόνιμοι ή ως συμβασιούχοι (...ή θα ήθελαν να εργαστούν σε αυτό).

δε ζούμε στην αρχαία Ελλάδα
και δε φαντάζομαι η νομοθεσία να απαγορεύει στον δημ.υπάλληλο να ντύνεται με τρόπο που να αποκαλύπτει το τατουαζ του γιατί θα βάλω τα γέλια

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Αυγούστου 10, 2010, 06:00:34 pm »
Το 1978 διορίστηκε η μητέρα μου σε ένα σχολείο της βόρειας Ελλάδας (φιλόλογος σε λύκειο).
Πήγε με παντελόνι και με φουντωτά μαλλιά (σγουρά σαν τα δικά μου!!!!!!). Όλοι στο σχολείο σοκαρίστηκαν, μια και ούτε οι γυναίκες τότε φορούσαν παντελόνια (πολύ πολύ) ούτε και τολμούσαν να πάνε στο σχολείο με μαλλιά σχεδόν άφρο! Ο διευθυντής του σχολέιου της έκανε αρχικά μία παρατήρηση με χιούμορ, στη συνέχεια επίπληξη και μετά καυγά μεγάλο.
Η μητέρα μου δεν πτοήθηκε, καθώς ήταν σίγουρη ότι δεν έκανε κάτι κακό. Αντίθετα, έκανε κανονικά τη δουλειά της στην τάξη της αγονώντας όλους τους άλλους.
Αποτέλεσμα; Μετ'α από έναν χρόνο μεγάλου πολέμου, την επόμενη χρονιά κανείς δεν ασχολήθηκε με τα μαλλιά της ή με το παντελόνι της. Ο διευθυντής της έδωσε συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα των μαθητών της, ο επιθεωρητής (ω ναι υπήρχε ακόμα) την είχε ως παράδειγμα και οι μαθητές της ακόμα και σήμερα τη θυμούνται (και τα παιδιά τους αφού τα είχε και αυτά μαθητές!!!!)

Σήμερα, το παντελόνι θεωρείται κάτι πολύ φυσιολογικό για μια γυναίκα. Το ίδιο και τα σγουρά μαλλιά ή τα πολύ κοντά ή τα μακριά στους άντρες ή το ξυρισμένο κεφάλι. Σε κάποια χρόνια πιστεύω ότι και το τατουάζ θα έχει την ίδια αντιμετώπιση. Όσο για το δημοσιουπαλληλικό κώδικα...ο παλίος μιλούσε για ευπρεπή εμφάνιση, που είναι κάτι πολύ αφηρημένο, καθώς ό,τι είναι ευπρεπές για τον ένα΄μπορεί να έιναι πρόστυχο για τον άλλο. Ο καινούριος δεν έχω ιδέα αν αναφέρει κάτι....

Αυτά από την ιστορική αναδρομή...........32 χρόνια μετά!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Αυγούστου 16, 2010, 11:52:11 am »
Σε πολλές χώρες (Αγγλία, Κϋπρο) και άλλες  τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο με στολή και με γραβατα. Ξεχωρίζουν ότι είναι μαθητές. Και νιώθουν ότι παίζουν έναν ρόλο. Σήμερα δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν γιατί πάνε σχολείο.
Πριν πολλά χρόνια στην Ελλάδα έβλεπες καθηγητή στον δρόμο και άλλαζες πεζοδρόμιο.
Όταν το παιδί έπερνε κακο βαθμό οι γονείς του του φώναζαν, ενώ τωρα φωνάζουν στον καθηγητή

Δεν ξέρω, και αναρωτιέμαι κατά πόσο όλες αυτές οι ελευθερίες που υπάρχουν σήμερα, και το σλόγκαν "στο 2010 ζούμε", έχουν λειτουργήσει θετικά στην εκπαίδευση. Μην με θεωρείσετε παλαιών αρχών, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάποιοι χώροι λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχουν κανόνες που επιβάλλουν κάποια πειθαρχία.

Τα παιδιά καπνίζουν στα διαλείμματα. Που το κακό; Στο 2010 ζούμε!
Εγώ ξέρω και καθηγητή που καπνιζει μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος στεκόμενος στην πόρτα. Γιατί να μην το κάνει αφού ζούμε στο 2010!
Κινητά χτυπάνε την ώρα του μαθήματος. Που το κακό; Στο 2010 ζούμε!
Μαθητές έρχονται με μηχανές στο σχολείο και κάνουν σούζες στην αυλή. Που το κακό; Στο 2010 ζούμε!

Εγώ βλέπω την σημερινή πραγματικότητα στα σχολεία: μαθητές και γονείς αντιμιλάνε και βρίζουν τους καθηγητές, οι τοίχοι όλοι γραμμένοι, οι αίθουσες κατεστραμμένες, οι καθηγητές ανύμποροι να κάνουν κάτι. Μήπως οι πολλές ελευθερίες  δεν είναι και τόσο καλές τελικά;

Σε ποιά από τις δύο παρακάτω τάξεις θα προτιμούσατε να κάνετε μάθημα;

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 12:03:55 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Αυγούστου 19, 2010, 02:51:27 pm »
Νομίζω ότι κάνεις λάθος προσπαθώντας να κρίνεις τους σημερινούς νέους ως μαθητές αποκλειστικά. Τα παιδιά ζούνε σε μια συγκεκριμένη εποχή κατά την οποία η χώρα χαρακτηρίζεται από οικονομική/πολιτική/πολιτιστική/ηθική παρακμή. Δε γίνεται στο σχολείο να έχουν τα χαρακτηριστικά μαθητών άλλων εποχών. Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουν γιατί πάνε σχολείο, δεν ξέρουν γενικώς πού και γιατί πάνε. Και σίγουρα δε θα αλλάξει κάτι αν φορέσουν στολή.
Όσο για το κάπνισμα και τις μηχανές, και παλιά υπήρχαν. Και αν υπήρχαν κινητά, θα χτύπαγαν και τότε. Το ίδιο και για τις μίνι φούστες κ.λπ. Ας κάνει ο γυμναστής ένα ξεκαθάρισμα πριν την παρέλαση.
Επίσης δε δέχομαι να μπω στη διαδικασία να επιλέξω μια από τις δύο ακραίες περιπτώσεις που δίνεις με το σκίτσο και τις φωτογραφίες. Δηλαδή ή το ένα ή το άλλο;
Ειδικά με τις δύο τάξεις, προφανώς δε θέλω την κατεστραμμένη, αλλά και στην άλλη οι μαθητές είναι λες και βγήκαν από το βίντεο-κλιπ του another brick in the wall:
http://www.youtube.com/watch?v=df8MikZx6w4&feature=related
Και βέβαια, δε λυπάμαι που δεν πρόλαβα την εποχή που έβλεπες καθηγητή και άλλαζες δρόμο. Ούτε ως μαθητής την έζησα, ούτε βέβαια ως εκπαιδευτικός θέλω να τη ζήσω. Προτιμώ τα παιδιά να έρχονται με χαμόγελο και να μου μιλάνε.

Συμφωνώ ότι είναι λάθος το σκεπτικό "2010 έχουμε, όλα επιτρέπονται", αλλά οι μόνοι που δε φταίνε (ακόμα) είναι οι σημερινοί μαθητές.
Επισήμανση: Έχω δουλέψει μόνο σε σχολεία της επαρχίας, και δε θα επιδιώξω να πάω σε μεγάλο αστικό κέντρο, γιατί φοβάμαι ότι θα χάσω αμέσως αυτό το ρομαντισμό που (πιστεύω ότι) έχω ακόμη.

ΥΓ: Μην το θεωρήσεις επίθεση, αλλά ίσως έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα πριν γράψεις τη φράση "Μήπως οι πολλές ελευθερίες  δεν είναι και τόσο καλές τελικά;"

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Αυγούστου 19, 2010, 03:19:24 pm »

ΥΓ: Μην το θεωρήσεις επίθεση, αλλά ίσως έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα πριν γράψεις τη φράση "Μήπως οι πολλές ελευθερίες  δεν είναι και τόσο καλές τελικά;"

συμφωνω σε πολλα απο οσα ειπες, αλλα στο τελευταιο (οπου το κανω παραθεση) θελω να πω πως ...ναι, οι "πολλες" ελευθεριες ειναι που κανουν το μεγαλο κακο. πρεπει να μαθουμε στα παιδια τα "ορια" μιας και δεν μπορουμε να στηριχτουμε στους γονεις γιατι ισως και αυτοι δεν ξερουν.

βεβαια θα μου πεις οτι φτανουμε 22 χρονων και ακουμε τη μαμα μας ακομα και για προσωπικα μας θεματα και δεν μιλω  να παρεις απλα τη γνωμη της αλλα να τη δεχτεις άκριτα σαν αβουλο πλασμα!
να θαψεις τα θελω σου και τη ζωη σου ολη.....
τοτε ναι συμφωνω μαζι σου.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Αυγούστου 19, 2010, 03:38:57 pm »

συμφωνω σε πολλα απο οσα ειπες, αλλα στο τελευταιο (οπου το κανω παραθεση) θελω να πω πως ...ναι, οι "πολλες" ελευθεριες ειναι που κανουν το μεγαλο κακο. πρεπει να μαθουμε στα παιδια τα "ορια" μιας και δεν μπορουμε να στηριχτουμε στους γονεις γιατι ισως και αυτοι δεν ξερουν.

βεβαια θα μου πεις οτι φτανουμε 22 χρονων και ακουμε τη μαμα μας ακομα και για προσωπικα μας θεματα και δεν μιλω  να παρεις απλα τη γνωμη της αλλα να τη δεχτεις άκριτα σαν αβουλο πλασμα!

Μάρκο συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπουν όρια γιατι τα νέα παιδια έχουν εντελώς ξεφύγει.
Έχουν ομως ξεφύγει και πολλοι από τους νέους γονεις που όταν προσπαθησεις να μαζεψεις το παιδι τους έρχονται και σου κάνουν παρατήρηση:'' και ποια ειστε εσεις κυρία μου που θα μαλώσετε το παιδι μου....''
Αρα αυτοι που θα έπρεπε να βάζουν πραγματικά όρια στα παιδια τους, οι γονεις που ζουν τις πιο πολλές ώρες με τα παιδια τους, δεν το κάνουν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας που όμως φτάνει στην ασυδοσία!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Αυγούστου 19, 2010, 03:51:37 pm »

Μάρκο συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπουν όρια γιατι τα νέα παιδια έχουν εντελώς ξεφύγει.
Έχουν ομως ξεφύγει και πολλοι από τους νέους γονεις που όταν προσπαθησεις να μαζεψεις το παιδι τους έρχονται και σου κάνουν παρατήρηση:'' και ποια ειστε εσεις κυρία μου που θα μαλώσετε το παιδι μου....''
Αρα αυτοι που θα έπρεπε να βάζουν πραγματικά όρια στα παιδια τους, οι γονεις που ζουν τις πιο πολλές ώρες με τα παιδια τους, δεν το κάνουν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας που όμως φτάνει στην ασυδοσία!

Συμφωνώ απόλυτα: τα παιδιά έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για όλη αυτή την ασυδοσία που παρατηρείται συχνά στα σχολεία.

Μάλλον οι "πολλές ελευθερίες" κάνουν περισσότερο κακό στους... γονείς!  :P
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Αυγούστου 19, 2010, 04:17:36 pm »
ο δάσκαλος ή ο καθηγητής ή ο νηπιαγωγός δεν μπορεί να κρίνεται από τα τατουάζ του,από τα σκουλαρίκια του ,από το χρώμα των μαλλιών του!!!!φυσικά και οφείλει να υπάρχει ένα μέτρο καθώς τα παιδιά εύκολα επηρεάζονται και δεν πολυκαταλαβαίνουν γιατί κάνουν ό,τι κάνουν ,μας βλέπουν στην τάξη και μας <<σκανάρουν >.από πάνω μέχρι κάτω ,άλλοτε μιμούνται στοιχεία δικά μας άλλοτε όχι ,σε κάθε περιπτωση δε θα πούμε <<δεν πόνεσα κάνε και συ τατουάζ>>γιατί έχουμε να κάνουμε και με τους γονείς του παιδιού και με μια ηλικία όπου ο χαρακτήρας είναι από διαμόρφωση αλλά δε θα κατακρίνουμε και το μαθητή ή συνάδελφο από την εικόνα ....αλλά τί λέω;στην εποχή της εικόνας δε ζούμε;

διευθυντής εκ των μεγαλυτερων φροντιστήριων θεωρητικής αποκλειστικά κατεύθυνσης ντυμένος ιδιαίτερα συντηρητικα με γραβάτα και τα συναφή μας είχε αφήσει άλαλους λέγοντας <<εδώ δεν είναι δημόσιο ούτε Πειραιάς ,να ντύνεστε ευπρεπώς και όχι να ΄ρχεται η μάνα και να μη ξεχωρίζει ποια η καθηγήτρια και ποια η μαθήτρια!!!!!>> :P

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Αυγούστου 19, 2010, 04:45:54 pm »

συναδελφε, συμφωνω μαζι σου. Το ιδιο ακριβως λεμε. Οι γονεις οριζουν τη ζωη των παιδιων τους, τις παρεες τους, τα θελω τους, κλπ κλπ και μαλιστα αυτο τα ακολουθει ακομα και οταν μεγαλωσουν.
η υπερπροστατευτικοτητα ειναι ο,τι χειροτερο....γαιτι δημιουργει πολλα αδιεξοδα στο παιδι και δεν μπορει να κρινει τελικα το καλο απο το κακο....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144