0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: koth στις Αυγούστου 23, 2010, 02:18:36 pmΠροσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου.
Προσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)
Παράθεση από: Χριστίνα στις Αυγούστου 23, 2010, 04:10:26 pmΠαράθεση από: koth στις Αυγούστου 23, 2010, 02:18:36 pmΠροσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου.και γω συμφωνώ...και θυμιζω Παν μέτρον άριστον Και Παν/άριστον/μέτρο/έργο του εκπαιδευτικού.
Παράθεση από: paraxenos στις Αυγούστου 23, 2010, 07:02:18 pmΠαράθεση από: Χριστίνα στις Αυγούστου 23, 2010, 04:10:26 pmΠαράθεση από: koth στις Αυγούστου 23, 2010, 02:18:36 pmΠροσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου.και γω συμφωνώ...και θυμιζω Παν μέτρον άριστον Και Παν/άριστον/μέτρο/έργο του εκπαιδευτικού. για μέτρο μιλάμε πάντα και όχι για άκρακαι ενώ συμφωνώ οτι δεν πρέπει να έχουμε προκλητική συμπεριφορά γενικότερα σαν εκπαιδευτικοίαντιλαμβάνομαι οτι ο καθένας βλέπει διαφορετικά τό τί είναι προκλητικόkoth δεν θα μπορούσες πολύ απλά να πεις στο κοριτσάκι σου οτι η δασκάλα της είναι πολύ μεγαλύτερή της και οτι πολλά πράγματα στη ζώη και όχι μόνο το τατουαζ δεν επιτρέπονται στα μικρά παιδιά;;
Και σιγά τώρα.. δηλαδή αν το παιδάκι δει τον καθηγητή με τατουάζ, θα τρέξει να κάνει κι εκείνο;
Δεν έχει γονείς να το ελέγχουν που πάει και που βρίσκει λεφτά;
Και στο μαγαζί με τα τατουάζ θα κάνουν σε μικρό παιδάκι χωρίς να το ρωτήσουν;
Το θέμα όπως το καταλαβαίνω είναι ‘μαθητής με τατουάζ και φτωχή δικαιολογία τον δάσκαλο’, αλλά αν κάνει πρώτα ένας μαθητής και μετά ο καθηγητής του?
Παντως και εμενα που εχω σκουλαρικι στο στομα μονο αρνητικα δεν λειτουργησε στο Δημοτικο Σχολειο.Ολοι οι μαθητες ηταν ησυχοι και εκαναν τις εργασιες τους γιατι τους ειχα υποσχεθει να τους δειξω πως το βγαζω.Με το τατουαζ περιμενω τη νεα χρονια να πω εμπειριες,αν και ειδικα το χειμωνα δυσκολο να φανει αλλα μακαρι να φανει μπας και κανουμε λιγο Αρχαια Ιστορια! Και επισης η κουβεντα που ακουσα απο πολλα παιδιακια ηταν οτι "Κυρια και τα αδερφια μας εχουν το ιδιο με εσας".Και ναι,ειχα την ιδια ηλικια με τα αδερφια τους. Και ναι πηγαινα με All Star στο σχολειο.Και παρολα αυτα μαθητες που μεχρι την προηγουμενη χρονια αδιαφορουσαν πληρως,εγιναν αριστοι.Οσον αφορα κατι που ειπωθηκε για την πρωινη προσευχη,εγω που δεν ειμαι Χριστιανη και ουτε θα ηθελα να ειμαι,για ποιο λογο να πρεπει να παραστω?
Και σιγά τώρα.. δηλαδή αν το παιδάκι δει τον καθηγητή με τατουάζ, θα τρέξει να κάνει κι εκείνο; Τι είναι, τσίχλα στο περίπτερο το τατουάζ; Δεν έχει γονείς να το ελέγχουν που πάει και που βρίσκει λεφτά; Και στο μαγαζί με τα τατουάζ θα κάνουν σε μικρό παιδάκι χωρίς να το ρωτήσουν; Γενικά, προς τι το άγχος;