*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλος και Τατουάζ.  (Αναγνώστηκε 71765 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλος και Τατουάζ.
« Απάντηση #168 στις: Αυγούστου 23, 2010, 07:02:18 pm »
Προσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον  δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)

Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου.
και γω συμφωνώ...και θυμιζω ;)

Παν μέτρον άριστον
          Και
Παν/άριστον/μέτρο/έργο  του εκπαιδευτικού. ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:08:41 »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Αυγούστου 23, 2010, 07:19:59 pm »
Προσωπικά αδιαφορώ για την εμφάνιση των συναδέλφων μου και θεωρώ πως μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν..σκέφτομαι όμως: η κόρη μου που είναι 9 χρονών είναι μικρή ακόμα και θα ήταν ωραία να ζήσει μια παιδική ηλικία ...αλλά...όταν κάνουμε το λάθος να δούμε κάτι στην τηλεόραση αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ένα πρότυπο τύπου Hanna Montana (= το πρωι μαθήτρια το βράδυ ροκ σταρ). Όταν θα πάει στο σχολείο τα περισσότερα κοριτσάκια θα συζητούν για αυτά τα πρότυπα γιατί στα περισσότερα σπίτια η τηλεόραση είναι πολλές ώρες ανοιχτή ( και ο υπολογιστής έχει δοθεί δωρεάν από την πολιτεία σε κάποια παιδια) και η δική μου θα νιώθει off γιατί δεν την αφήνω να το παρακολουθεί (με κατηγορεί συνέχεια ότι οι άλλες μαμάδες έιναι καλές που αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεοραση με τις ώρες ενώ εγώ κακιά). Ένα εννιάχρονο παιδί δεν έχει πάντα τις δυνατότητες να καταλάβει γιατί πρεπει να περιορίζει τις επιθυμίες του..Μου έχει ζητήσει να κάνει τατουάζ. Πιστεύετε ότι είναι συμβατό με την ηλικία της; Τι θα της πω για να την αποτρέψω, αν πάει στο σχολείο και δει και τη δασκάλα της με τατουάζ; Το λέω αυτό όχι γιατί θα διαμαρτυρηθώ αν η δασκάλα της έχει τατουάζ αλλά για την επιπλέον  δυσκολία που θα έχω να αντιμετωπίσω...Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλωσουν και μπερδεύουν την ωριμότητα με την μεγαλίστικη εμφάνιση...ένα κοριτσάκι με εμφάνιση μεγαλίστικη γίνεται προκλητικό χωρίς να το καταλαβαίνει και μπορεί να υποστεί παρενόχληση με απρόβλεπτες συνέπειες...Ύστερα το τατουάζ μεταξύ των παιδιών θεωρείται μαγκιά..και αυτός που το έχει ξεχωρίζει για την"μαγκιά" του... Νομίζω ότι ώς εκπαιδευτικοι μπορούμε να είμαστε πιο διακριτικοί με αυτά γιατί και η στάση μας διδάσκει..αλλά η γνώση μπορεί να μην προσληφθεί ορθά και να προκληθεί κακό στα παιδιά... αν υπάρχει τατουάζ ας μην είναι ορατό...(δική μου άποψη για τους παραπάνω λόγους ...)

Παν μέτρον άριστον
          Και

για μέτρο μιλάμε πάντα και όχι για άκρα
και ενώ συμφωνώ οτι δεν πρέπει να έχουμε προκλητική συμπεριφορά γενικότερα σαν εκπαιδευτικοί
αντιλαμβάνομαι οτι ο καθένας βλέπει διαφορετικά τό τί είναι προκλητικό

koth δεν θα μπορούσες πολύ απλά να πεις στο κοριτσάκι σου οτι η δασκάλα της είναι πολύ μεγαλύτερή της και οτι πολλά πράγματα στη ζώη και όχι μόνο το τατουαζ δεν επιτρέπονται στα μικρά παιδιά;;

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Αυγούστου 23, 2010, 11:19:20 pm »

Παν μέτρον άριστον
          Και

για μέτρο μιλάμε πάντα και όχι για άκρα
και ενώ συμφωνώ οτι δεν πρέπει να έχουμε προκλητική συμπεριφορά γενικότερα σαν εκπαιδευτικοί
αντιλαμβάνομαι οτι ο καθένας βλέπει διαφορετικά τό τί είναι προκλητικό

koth δεν θα μπορούσες πολύ απλά να πεις στο κοριτσάκι σου οτι η δασκάλα της είναι πολύ μεγαλύτερή της και οτι πολλά πράγματα στη ζώη και όχι μόνο το τατουαζ δεν επιτρέπονται στα μικρά παιδιά;;

..να της πω??? ...αχ έβαλε τάπες στα αυτιά της...Μερικά παιδιά απλώς δεν! Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά. Εγώ πριν γίνω μητέρα φανταζομουν πως θα έκανα το ένα θα έλεγα το άλλο και όλα θα γινόταν χωρίς κόπο ...Όμως είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας του παιδιού. Τα παιδιά δεν προσέχουν τα λόγια τόσο όσο το παράδειγμα, την εικόνα. Ιδιαίτερα σήμερα που κυριαρχεί η εικόνα και ο λόγος καλλιεργείται δύσκολα. Στην προκειμένη περίπτωση να προσθέσω ότι ένα παιδι αυτής της ηλικίας ταυτίζεται πολλές φορές με μεγαλύτερες γυναίκες και δεν μπορεί να εννοησει τη διαφορά ηλικίας, δεν κατανοεί τι αλλαγή είναι η ωριμότητα κλπ. Δυστυχως σήμερα τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως ενηλικες σε μικρογραφία. Εμεις παλιά φορούσαμε φουστανάκια παιδικά. Σήμερα υπάρχει μόδα και στα μωρά ..μεγαλίστικα ρούχα σε μικρό μέγεθος...Και μη μου πει κανείς ότι μπορεί να ξεφύγει από αυτό...Δεν μπορείς να πεις σε ένα παιδι ότι δεν επιτρέπονται αυτά γιατί αμέσως θα ρωτήσει γιατί...Όμως το γιατί δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί...Κοντολογίς είναι πολύ πιο δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδί γιατί δεν πρέπει να κάνει τατουάζ κτλ από το να είναι προσεκτικός ένας δάσκαλος στο σχολείο..Εγώ πάντως άν είχα τατουάζ δεν θα το έκθετα αν μπορούσα. Το θεωρώ προσωπική υπόθεση σαν ένα μήνυμα με άλλους παραλήπτες και όχι τα παιδιά ή τους συναδέλφους...Αναρωτιέμαι αν είναι τόσο δύσκολο αυτό...
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Αυγούστου 23, 2010, 11:52:26 pm »
Και σιγά τώρα.. δηλαδή αν το παιδάκι δει τον καθηγητή με τατουάζ, θα τρέξει να κάνει κι εκείνο; Τι είναι, τσίχλα στο περίπτερο το τατουάζ; Δεν έχει γονείς να το ελέγχουν που πάει και που βρίσκει λεφτά; Και στο μαγαζί με τα τατουάζ θα κάνουν σε μικρό παιδάκι χωρίς να το ρωτήσουν; Γενικά, προς τι το άγχος;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:08:41 »

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Αυγούστου 24, 2010, 12:03:24 am »
..μάλλον δεν έχεις ένα μικρό να κλαίγεται για κάτι όλη μέρα και να κρέμεται από το λαιμό σου μέχρι να το πετύχει...Για την κλάψα και μόνο είναι το θέμα . Γιατί όχι θα πούμε στο τέλος. Το θέμα είναι ξέρεις τι θα πει να λες συνέχεια όχι σε ένα μικρό παιδί και αυτό να μην το καταλαβαίνει και να θεωρεί ότι το μισεις; Γιατί να μην πάρει και ο ενήλικας τις ευθύνες του και να παίξει "το παιχνίδι" με τους όρους. Για ψυχές παιδιών μιλάμε. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο ...Μου άρεσε φέτος ένας συνάδελφός μου που ήταν πολύ χαμηλών τόνων ...Το τατουάζ του το είδα κάποια στιγμή τυχαία γιατί φορούσε μπλουζάκια που κάλυπταν αρκετά καλά τα μπράτσα..Δεν είχε ανάγκη να το δείξει ...
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Αυγούστου 24, 2010, 12:52:30 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2012, 12:00:04 pm από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:00:41 am »
Και σιγά τώρα.. δηλαδή αν το παιδάκι δει τον καθηγητή με τατουάζ, θα τρέξει να κάνει κι εκείνο;
Άνετα. Οι καθηγητές είναι πρώτυπα για τους μαθητές. Θα έχει λοιπόν έναν λόγο παραπάνω!

Δεν έχει γονείς να το ελέγχουν που πάει και που βρίσκει λεφτά;
Δυστυχώς όχι. Δεν λειτουργούν όλες οι οικογένειες έτσι. Δεν συζητάνε όλες οι οικογένειες με τα παιδιά τους στο τραπέζι....

Και στο μαγαζί με τα τατουάζ θα κάνουν σε μικρό παιδάκι χωρίς να το ρωτήσουν;
Άνετα. Όπως δίνουν και τσιγάρα. Και δεν μιλάμε για μαθητή 1ης δημοτικού αλλά Γυμνασίου - Λυκείου. Ειδικά τώρα με την κρίση δεν θα το σκεφτόταν και πολύ!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2010, 09:36:00 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Αυγούστου 24, 2010, 02:50:10 pm »
Το θέμα όπως το καταλαβαίνω είναι ‘μαθητής με τατουάζ και φτωχή δικαιολογία τον δάσκαλο’, αλλά αν κάνει πρώτα ένας μαθητής και μετά ο καθηγητής του?

Αυτό είναι το πρόβλημα; Ποιος θα κάνει πρώτος; Έχουν τα ίδια πρότυπα ένας μαθητής και ένας καθηγητής; Έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης; Την ίδια τάση για μιμητισμό Θα το κάνουν για τον ίδιο λόγο;
Θα συμφωνήσω (για άλλη μια φορά) με την koth. Ας κάνει ο κάθε εκπαιδευτικός ό,τι θέλει αλλά ας το κάνει διακριτικά (και με μέτρο μέσα στην τάξη) ειδικότερα μπροστά στα παιδιά του δημοτικού. Γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που θα κάνει τατουάζ για να το επιδεικνύει στους μαθητές του.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:26:21 pm »
Παντως και εμενα που εχω σκουλαρικι στο στομα μονο αρνητικα δεν λειτουργησε στο Δημοτικο Σχολειο.Ολοι οι μαθητες ηταν ησυχοι και εκαναν τις εργασιες τους γιατι τους ειχα υποσχεθει να τους δειξω πως το βγαζω.Με το τατουαζ περιμενω τη νεα χρονια να πω εμπειριες,αν και ειδικα το χειμωνα δυσκολο να φανει αλλα μακαρι να φανει μπας και κανουμε λιγο Αρχαια Ιστορια! ;D Και επισης η κουβεντα που ακουσα απο πολλα παιδιακια ηταν οτι "Κυρια και τα αδερφια μας εχουν το ιδιο με εσας".Και ναι,ειχα την ιδια ηλικια με τα αδερφια τους. Και ναι πηγαινα με All Star στο σχολειο.Και παρολα αυτα μαθητες που μεχρι την προηγουμενη χρονια αδιαφορουσαν πληρως,εγιναν αριστοι.Οσον αφορα κατι που ειπωθηκε για την πρωινη προσευχη,εγω που δεν ειμαι Χριστιανη και ουτε θα ηθελα να ειμαι,για ποιο λογο να πρεπει να παραστω?

χμ…πάντα είχα την απορία ;)….και ευκαιρίας δοθείσης θέλω να το ξεπεράσω με την βοηθεια σου.....και βεβαια αν συμφωνείς.
με το σκουλαρίκι που έχεις στο στόμα……μπορείς να μιλάς κανονικά;
Το  ρ….το λες ρ;…….. αν είσαι πχ πε60 …..και θέλεις να πεις το  τραγουδάκι στα νήπια ;D ;D

Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό
τρέχει τρέχει τρέχει το νερό στο μύλο
έπιασες καινούριο φίλο
τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό
τρέχει τρέχει τρέχει το νερό στ' αυλάκι
 κλπ..κλπ.
το λες κανονικά;;…δεν υπάρχει πρόβλημα;;;

ευκαιρία να το ακούσουμε
http://www.youtube.com/watch?v=gABAWZrDzWU

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2010, 03:34:44 pm από paraxenos »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:38:33 pm »
Στην τελική, το τι θα κάνει με το σώμα του ο μαθητής (είτε σκουλαρίκια, είτε τατουάζ) υπεύθυνοι είναι οι γονείς του και μόνο αυτοί. Αν δεν μπορούν να το ελέγξουν ή/και να το καθοδηγήσουν, δικό τους θέμα.
Και για να λέμε και κάποια πράγματα ανοιχτά, τα τατουάζ δεν θυμάμαι να έχουν ενοχοποιηθεί για προβλήματα στην υγεία (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος), οπότε προς τι ο πουριτανισμός;
Αντίθετα, τα σκουλαρίκια, ειδικά σε σημεία εκτός αυτιών, έχει αποδειχτεί ιατρικά ότι μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνια διάφορα προβλήματα υγείας. Μάλιστα, όταν μαθητές μου (γυμνάσιο) μου έλεγαν ότι σκέφτονται να βάλουν σκουλαρίκια κλπ, τους έλεγα όλα τα παραπάνω, για να το σκεφτούν δύο φορές.
Το θέμα είναι να μην βλάπτει την υγεία. Αν βλάπτει μόνο την.. αισθητική της πουριτανικής και θεοκρατικής μας κοινωνίας, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #178 στις: Αυγούστου 24, 2010, 04:05:54 pm »
Και σιγά τώρα.. δηλαδή αν το παιδάκι δει τον καθηγητή με τατουάζ, θα τρέξει να κάνει κι εκείνο; Τι είναι, τσίχλα στο περίπτερο το τατουάζ; Δεν έχει γονείς να το ελέγχουν που πάει και που βρίσκει λεφτά; Και στο μαγαζί με τα τατουάζ θα κάνουν σε μικρό παιδάκι χωρίς να το ρωτήσουν; Γενικά, προς τι το άγχος;

Έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ έχω μικρό παιδί και μ'έχει δει και με φουξ μαλλιά και με σκουλαρίκι στη μύτη αλλά είναι ξεκαθαρισμένο το τι μπορεί να κάνει και τι όχι.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Αυγούστου 24, 2010, 04:22:39 pm »

Όποιος θεωρεί ότι ζει στην πιο θεοκρατική χώρα του κόσμου, είναι φυσικό να νομίζει ότι για όλα φταίει η θρησκεία.
Να προσθέσω ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές τους γονείς τους δίπλα τους.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bloodysunrise

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Αυγούστου 24, 2010, 04:28:41 pm »
Ναι το λεω μια χαρα.οπως και ολα τα γραμματα. ;DΚαι ειμαι ΠΕ70.Το ρ ειναι καθαροτατο και αλλαζει μονο οταν μιλαω γαλλικα.Δεν εννοω σκουλαρικι στη γλωσσα παντως αλλα αυτο που ειναι γνωστο ως bite snake.Δηλαδη στα χειλη!Αλλα και στη γλωσσα που ειχα παλαιοθεν,ουτε εκει επηρεαζε!Μια χαρα πεντακαθαρα μιλουσα!
Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει...

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Αυγούστου 24, 2010, 04:38:38 pm »
προσωπικά κάτι τέτοιο θα με σόκαρε (κι ας φοράει γραβάτα :P) αλλά μάλλον δεν μιλάμε -προς το παρόν τουλάχιστον- για τέτοια τατουάζ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)