0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ελεος!
Tώρα, προσωπικά θεωρώ ότι αν στα παιδιά εξηγήσουμε με το σωστό τρόπο ότι κάποια πράγματα είναι μόνο για μεγάλους και ότι όταν μεγαλώσουν θα έχουν την επιλογή να αποφασίσουν αν θα τα κάνουν και αυτά, τα παιδά μπορούν μια χαρά να καταλάβουν! Όσο για την ευθύνη της οικογένειας....είναι τεράστια! Στο νηπιαγωγείο που ήμουν πριν κάποια χρόνια (σε ακριτικό νησί) κάθε μέρα τα κοριτσάκια ερχόταν με τακούνια (ω ναι υπάρχουν παιδικά τακούνια) και με μακιγιάζ που, εγώ τουλάχιστον δεν κάνω ούτε για να βγω το βράδυ έξω! Οι γονείς τα ενθάρρυναν και αντέδρασαν πολύ άσχημα όταν κάναμε παρατήρηση! Κατέφυγαν μέχρι και στον προϊστάμενο, κάνοντας παράπονα ότι επιβάλουμε παράλογους κανόνες......
.Αν πεις στο παιδί "τα τακούνια και το βάψιμο είναι για μεγάλες κυριες" θα σου πει' μα όλες οι φίλες μου βάφονται και οι μαμάδες τους τις αφήνουν'. Μετά τι λες...οι μαμάδες τους είναι γκαου; Τελος πάντων μην σας κουράζω άλλο...
Το σχολείο κατά τη δική μου άποψη δεν πρέπει να στηρίζει την ουδετερότητα αλλά να αγκαλιάζει τις ιδιαιτερότητες και να καλλιεργεί το σεβασμό προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους.
Παράθεση από: rozy4 στις Αυγούστου 25, 2010, 02:51:55 pmΤο σχολείο κατά τη δική μου άποψη δεν πρέπει να στηρίζει την ουδετερότητα αλλά να αγκαλιάζει τις ιδιαιτερότητες και να καλλιεργεί το σεβασμό προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους.Από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει τρία χρόνια στο φόρουμ.