0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα σε ολους!Ακουγεται απο διαφορα γραφεια, εννοω σε διαφορετικους νομους, οτι δεν αποκλειεται να γινουν συμπληρωματικοι διορισμοι. Χωρις να θελω να μας δωσω ελπιδα...το αναφερω μηπως κ καποιος αλλος μπορει να μαθει απο οικειο γραφειο αν ισχυει ή ειναι απλα λογια...
Παράθεση από: dorant στις Αυγούστου 21, 2010, 09:07:19 pmΚαλησπερα σε ολους!Ακουγεται απο διαφορα γραφεια, εννοω σε διαφορετικους νομους, οτι δεν αποκλειεται να γινουν συμπληρωματικοι διορισμοι. Χωρις να θελω να μας δωσω ελπιδα...το αναφερω μηπως κ καποιος αλλος μπορει να μαθει απο οικειο γραφειο αν ισχυει ή ειναι απλα λογια...Την έχω ακούσει και εγώ αυτή τη φημολογία αλλά από φήμες χορτάσαμε...Πιο πολύ σαν μία ακόμα καθησυχαστική μπούρδα μου φαίνεται, όπως καιτο ότι θα απορροφηθούμε όλοι του χρόνου. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που βρίσκεταιστις τελευταίες θέσεις των διοριστέων σε κλάδους όπως τα ξενόγλωσσα και οι τεχνικές ειδικότητες που σφαγιάστηκαν και έχει την αυταπάτη ότι θα διοριστεί του χρόνου;Αν δεν πιέσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε δεν γίνεται τίποτα. Ήδη το γεγονόςότι το νομοσχέδιο πέρασε την άνοιξη χωρίς σοβαρές αντιδράσεις τους έχει κάνειαδίστακτους. Το τροπάριο αν δεν το καταλάβατε έχει αλλάξει. Από το κακό ΔΝΤκαι το μνημόνιο που δεν άφηνε να γίνουν διορισμοί περάσαμε στο "υπάρχουν υπεράριθμοικαι με τη σωστή διαχείριση του προσωπικού που εφαρμόζουμε μας αρκούν τόσοι".Παράλληλα επειδή σε κάποιους δημιουργήθηκε προσδοκία διορισμού τα προηγούμεναχρόνια θα τους κάνουμε τη χάρη να τους απορροφήσουμε σε κάποια φάση...Αλλά το μνημόνιο προέβλεπε επίσης 4.000 αναπληρωτές οι οποίοι έγιναν 11.000.Προέβλεπε επίσης αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1 προς 1 και τώρα είμαστε1 προς 4. Επίσης θα μπορούσε να πολύ άνετα να αυξήσει τους διορισμούς μονίμων έναντι της πρόσληψης επιπλέον αναπληρωτών ως μέτρο "ισοδύναμου(και καλύτερου)δημοσιονομικού αποτελέσματος" αφού ένας νεοδιόριστος κοστίζει κάτι λιγότερο από ένα αναπληρωτή κανονικού ωραρίου. Είναι σαφές λοιπόν ότι μπορούν να μας διορίσουνΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.Γνώμη μου είναι ότι αυτό που παίζεται φέτος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι το αντιλαμβανόμαστε.Ουσιαστικά θέλουν να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο στους διορισμούς με το σταγονόμετροπου θα το αξιοποιήσουν και τα επόμενα χρόνια. Αν τους βγει φέτος με τόσες συνταξιοδοτήσειςτου χρόνου οι διορισμοί θα είναι ακόμα λιγότεροι.Το θέμα είναι με ποιο τρόπο μπορούμε να αντιδράσουμε και εδώ έχω διαφωνήσει με πολλούςαπό εδώ μέσα. Πολύ καλά κάνουμε οι πάντες και προσπαθούμε να κινηθούμε δικαστικά αφού αυτά που γίναν φέτος έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου μαζί με τα μισά άρθρα του Συντάγματος, του Διοικητικού και Εργατικού Δικαίου. Δεν φτάνει όμως όχι γιατί δεν έχει πιθανότητεςεπιτυχίας(κάθε άλλο) αλλά γιατί αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες μας είναι παχύδερμα που σκέφτονται μόνο βραχυπρόθεσμα. Η λογική σκέψη ενός φυσιολογικού ανθρώπου θα έλεγε ότι από τη στιγμή που κάποιος έχει, ακόμα και μικρή, πιθανότητα να δικαιωθεί αναδρομικά τον προσλαμβάνεις για να μην έρθεις στη δυσάρεστη θέση να τον πληρώσεις ενώ δεν έχει εργαστεί. Η λογική όμως ενός κυβερνητικούστελέχους ποντάρει στο ότι μια τέτοια απόφαση θα αργήσει να τελεσιδικήσει οπότε η βόμβα μπορείνα σκάσει στα χέρια κάποιου άλλου. Κάπως έτσι άλλωστε βούλιαξαν το καράβι...Την Πέμπτη στην κινητοποίηση στο υπουργείο πρέπει να είμαστε όσο περισσότεροι μπορούμε. Η εικόνα που έχω σχηματίσει μιλώντας με συναδέλφους είναι ότι θα έχει συμμετοχή. Ξέρω ότι πολλοί θεωρούν τις κινητοποιήσεις αναποτελεσματικές αλλά ειλικρινά νομίζω ότι είμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχουμε καιπολλά πράγματα να χάσουμε. Αντίθετα αν μας πάει καλά μπορεί να κερδίσουμε πολλά. Πρέπει να εκμεταλευτούμετη συγκυρία που όλοι αγχώνονται για τα κενά που θα υπάρχουν το Σεπτέμβρη στα σχολεία και να αναδείξουμε το θέμα μας. Οι περισσότεροι αγνοούν παντελώς την ύπαρξη μας και δεν διανοούνται ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοίπου θα έπρεπε να διοριστούν και μένουν στην απέξω με τόσα κενά. Σεντόνι μου βγήκε αλλά συνήθως τέτοια ώρα μπαίνουν οι σκέψεις σε τάξη και μπορείς να βγάλεις αυτά που σκέφτεσαι.Καλή δύναμη σε όλους μας
Γιατί το χάσανε;;;τι εννοεις;; αυτό ισχύει για αυτούς με την προυπηρεσία;;;
Παράθεση από: sema στις Αυγούστου 26, 2010, 06:58:49 pmΓιατί το χάσανε;;;τι εννοεις;; αυτό ισχύει για αυτούς με την προυπηρεσία;;;δεν το χασανε το δικαιωμα διορισμου!απλα με τοσους αναπληρωτες που θα παρει θα μπορουσε πανευκολα να διορισει τον προβλεπομενο αριθμο!αμα τα βαλεις κατω το κοστος ειναι πανω-κατω το ιδιο!απλα για τα καπριτσια της Δ θα πανε πολυ εκπαιδευτικοι ενα χρονο πισω......
Συνάδελφοι θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την τριετία για τους νεοδιορισμένους. Οι περισσότεροι απο εσάς (ευχομαι όλοι) του χρόνου θα διοριστείτε και θα έχετε να αντιμετωπίσετε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Όπως είδατε οι περιοχές διορισμού είναι απίστευτες. Όταν θα έρθει η ώρα να πάτε στην περιοχή διορισμού σας η απογοήτευσή σας θα είναι πολύ μεγάλη γιατί θα αναγκαστείτε να αφήσετε πίσω οικογένεια, παιδιά, σύζυγο κ.λ.π. Νομίζω πως η τριετία είναι πολύ σκληρή και στο μόνο που στοχεύει είναι να αποθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς για μόνιμο διορισμό. Ήδη πολλοί σκέφτονται την παραίτηση. Καλό θα ήταν να πιέσετε, όσο μπορεί ο καθένας, για την κατάργηση αυτής της απάνθρωπης διάταξης. Σας εύχομαι καλό διορισμό.
Τις γνωρίζω τις προφορικές διαβεβαιώσεις. Απλά ήθελα να πω ότι η τριετία, αν και βάρβαρη, άδικη, εξοντωτική, δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που μας αγχώνουν άμεσα. Σκέφτεσαι να κυνηγάμε την τριετία και τον Αύγουστο ...surprise!Δυστυχώς δε θα σας διορίσουμε ούτε φέτος....κρίμα...!