*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών  (Αναγνώστηκε 56859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:26:12 am »
@ Isla, δεν ζηλεύω καθόλου! Ήμουν χρόνια στα φροντιστήρια και τώρα είμαι στο δημόσιο! Από τότε που διορίστηκα δεν έκανα ξανά ιδιαίτερα!
 Όταν δούλευα σε φροντιστήριο έκανα ταυτόχρονα και ιδιαίτερα γιατί κάποιοι (αρκετοί) μαθητές δεν ήθελαν μάθημα σε τμήμα. Αυτό ήταν εν γνώσει του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου. Ήξερε και ο ίδιος οτι αυτοί οι μαθητές ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να έρθουν σε τμήμα στο φροντιστήριο!
 Όταν ήμουν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ήξερα ποιοί καθηγητές του δημοσίου (ελάχιστοι) έκαναν ιδιαίτερα, αλλά δεν τους ενόχλησα, γιατί έκαναν σε 1-2 άντε 3 άτομα. Επίσης ήξερα οτι και να έκανα καταγγελία, δεν επρόκειτο να έρθουν στο τμήμα, θα πήγαιναν αλλού να βρουν ιδιαίτερα και επιπλέον εγώ θα είχα δημιουργήσει αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της επαρχιακής κωμόπολης όπου ζώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:16:31 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 08:40:17 am »
Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι κοιτάτε/με το προσωπικό συμφέρον και την τσέπη ΜΟΝΟ. Τα περί ηθικής και νομιμότητας μπαίνουν σε δεύτερο/τρίτο πλάνο, οπότε ας μην το παίζουμε ηθικολόγοι. Είναι γνωστό πόσο "ηθικός" είναι ο μέσος νεοέλληνας, και οι εκπαιδευτικοί ανήκουν απόλυτα σε αυτήν την κατηγορία.
Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένες περιπτώσεις που θα έπρεπε να τιμωρηθούν, και είναι ΜΟΝΟ οι εξής:
- διορισμένος που κάνει μάθημα σε μαθητές σχολείου του,
- διορισμένος που κάνει μάθημα σε μαθητές εκτός σχολείου του, αλλά το έχει κάνει κανονικά 2ο επάγγελμα, οπότε δεν θα έχει χρόνο να συγκεντρωθεί επαρκώς στην κανονική του εργασία (η απληστία τέτοιου είδους πρέπει να τιμωρηθεί),
- ο ιδιώτης που έχει αποκλειστικό επάγγελμα τα ιδιαίτερα, με έσοδα > Ν (όπου Ν το ποσό ανάλογα την εποχή) και δεν κόβει είτε αποδείξεις μέσω ΟΑΕΕ, είτε εργόσημα (και ανασφάλιστος μένει και φοροδιαφεύγει σημαντικά, αν και το 2ο στην εποχή μας πλέον χωράει πολλή συζήτηση).

Από την άλλη, το κράτος θα έπρεπε να είχε προβλέψει:
1) διαφορετική φορολόγηση για ιδιαίτερα μαθήματα, αν και τι να λέμε τώρα.. τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν φορολογήσει όλους τους μη έχοντες, όσο ποτέ στην ιστορία, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι γενικά να έχουν μειωμένα έσοδα και να πληρώνουν περισσότερο φόρο ποσοτικά (όχι μόνο ποσοστιαία). Ποιος ληστεύει ποιον τελικά;
2) να επιτραπεί και η απογευματινή διδασκαλία εκτός σχολείου, με περιορισμένο ωράριο, σε κάποιους διορισμένους, με διάφορες προϋποθέσεις (οικογενειακό εισόδημα, να μη γίνεται μάθημα σε μαθητές του ίδιου σχολείου κλπ). Όταν κάποιος διορίστηκε και είχε ένα Α ικανοποιητικό εισόδημα, τώρα παίρνει πολύ λιγότερα, φορολογείται από παντού και έχει και 2-3 παιδιά (και 1 δηλαδή) να μεγαλώσει, μη βγαίνει ο κάθε "ηθικολόγος" εδώ μέσα να μου το παίζει νόμος και τάξη. Λίγη τσίπα!

Α ναι, και όσες περιπτώσεις δεν αναφέρθηκαν παραπάνω, είτε ήταν εκ παραδρομής, είτε απλούστατα δεν αξίζει να φορολογούνται, όσο επικρατούν οι τωρινές συνθήκες.

Ερώτηση μπόνους: υπάρχει ένα φροντιστήριο στη γειτονιά, που φέτος μείωσε κατά πολύ τα δίδακτρα (με ταυτόχρονη μείωση των μισθών των διδασκόντων υπαλλήλων του) και έτσι δημιουργεί "αθέμιτο ανταγωνισμό" και μου παίρνει μαθητές από τα ιδιαίτερα (για τα οποία έκοβα κανονικά αποδείξεις). Έχω έννομο συμφέρον να το καταγγείλω, και πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό;  8)  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 08:48:12 am »
@ Isla, δεν ζηλεύω καθόλου! Ήμουν χρόνια στα φροντιστήρια και τώρα είμαι στο δημόσιο! Από τότε που διορίστηκα δεν έκανα ξανά ιδιαίτερα!
Δεν δέχομαι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να λέει οτι ζηλεύω. Συμμετέχω στη συζήτηση απλά για να καταθέσω τη δική μου άποψη, καθώς έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις και μπορώ να έχω κάποια γνώμη στο θέμα.
Δεν έκανα εγώ λόγο για ζήλεια, με έχεις μπερδέψει με άλλο συνομιλητή.

Πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί έχει περιορισμένο χρόνο αυτός που κάνει ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα τεχνήτη, ένα γιατρό κλπ. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 08:55:56 am »
Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι κοιτάτε/με το προσωπικό συμφέρον και την τσέπη ΜΟΝΟ. Τα περί ηθικής και νομιμότητας μπαίνουν σε δεύτερο/τρίτο πλάνο, οπότε ας μην το παίζουμε ηθικολόγοι. Είναι γνωστό πόσο "ηθικός" είναι ο μέσος νεοέλληνας, και οι εκπαιδευτικοί ανήκουν απόλυτα σε αυτήν την κατηγορία.
Μην κρυβόμαστε τώρα πίσω από την ανηθικότητα του νεοέλληνα για να δικαιολογήσουμε ο καθένας τις παρανομίες του! Θες να παρανομήσεις, πες το ευθέως, εγώ γουστάρω να παρανομώ και σε όποιον αρέσει. Όχι παρανομώ επειδή παρανομεί ο διπλανός μου. Αμάν πια με τις δικαιολογίες! Για όλα (για όλα όμως!) φταίνε οι άλλοι, ποτέ εμείς.

Το φροντιστήριο γιατί να το καταγγείλεις; Αν δίνει αποδείξεις και πληρώνει τους καθηγητές του τα νόμιμα, δεν παρανομεί και ούτε τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Η αγορά είναι ελεύθερη και διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες. Αν ΔΕΝ κόβουν αποδείξεις ή δεν πληρώνουν τους καθηγητές τους σύμφωνα με το νόμο, τότε ναι, δικαιούσαι να λάβεις όσα μέτρα θεωρείς ότι χρειάζεται να λάβεις για να προασπίσεις το εισόδημά σου, με την προϋπόθεση ότι κι εσύ είσαι νόμιμος, κόβεις αποδείξεις και ασφαλίζεσαι. Αν εσύ δεν είσαι νόμιμος, τότε θα πρότεινα να το κάνεις γαργάρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:16:31 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 09:35:28 am »
Πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί έχει περιορισμένο χρόνο αυτός που κάνει ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα τεχνήτη, ένα γιατρό κλπ. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω, οσο το καταφέρω δηλαδή γιατι δεν θα ειναι η δικη μου η μοναδική εξήγηση.
Ενας γιατρος εχει κατά βαση σταθερο ωράριο (πρωινα σε νοσοκομειο ή κλινική, απογευματινά στο ιατρειο του: "Ο ιατρος δεχεται Δευτερα, Τεταρτη και Πέμπτη 6 με 9 το βραδυ" λεει το ηχογραφημενο μηνυμα στον τηλεφωνητη του ή η ταμπελα εξω απο την πορτα του. Ο τεχνητης παλι, φορτωμενο και το δικο του προγραμμα δουλευει απο τις 7 το πρωι (συνηθως) μεχρι τις 4 το απογευμα. Μετα πια, μονο για εκτακτα τον καλεις και σε γδερνει κανονικά.(ευτυχως εγω καταφερνω και μονος μου αρκετα πραγματα και ετσι δεν εχω αναγκη...). Ο εκπαιδευτικος ομως δεν εχει σταθερο ωραριο. μπορει να εχει μαθημα στις 2 το μεσημερι και τα επομενα να ειναι 5, 8, κλπ.
Επειτα, επειδη εχει διαφορετικες τάξεις και μαθητες που ο καθενας εχει τις ιδιαιτεροτητες του- μαθησιακες δυσκολιες- ο καθηγητης (δασκαλο μ αρεσει να τον λεω) πρεπει να κανει διαφορετικη προετοιμασια για τον καθενα χωριστα και να μελετησει και ο ιδιος το υλικο του και όχι μονο.

Εκεινο που εγω δεν μπορω να ακουω/να δεχτω ειναι πως ο εκπαιδευτικος ειναι ο μοναδικος που κουράζεται περισσοτερο απο τον γιατρο ή τον τεχνητη. Αυτες οι συγκρισεις και οι γενικευσεις δεν μας τιμουν καθολου.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 09:42:21 am »
Το παράδειγμά μου με το φροντιστήριο ήταν φανταστικό, αν και εντελώς πραγματικό τελικά.. Το νόημά του ήταν διττό, και αφήνω λίγο χρόνο ακόμα να το σκεφτεί κανείς. Τα περί ελεύθερης αγοράς ας μη σχολιάσω καλύτερα, γιατί δεν υπάρχει αυτή η έννοοια στην πραγματικότητα (θα το αναλύσουμε σε άλλο θέμα, ή σε άλλο φόρουμ).
Όλα τα άλλα περί παρανομίας και ηθικής τα βλέπω και γελάω. Κανείς σας δεν θα είχε καταγγείλει κανέναν, για όλα αυτά που περιγράφετε, για λόγους ηθικής, αλλά για την τσέπη σας και μόνο. Δε λέω, είναι ισχυρό κίνητρο, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κιόλας  8)

Πηγαίντε σε έναν άνεργο ή έναν διορισμένο με παιδιά και δάνεια, να του πείτε ευθέως ότι είναι παράνομος και ανήθικος αν κάνει μερικά ιδιαίτερα "παράνομα". Αν δεν σας φτύσει, θα είναι παράδειγμα αυτοσυγκράτησης. Ο καθένας κοιτάζει να επιβιώσει καθημερινά, και όσο δεν πουλάει όπλα, ναρκωτικά ή δεν ασχολείται με πορνεία/μαστροπεία κλπ, αλλά κάνει κάτι αξιοπρεπές, καλά κάνει.

Υ.Γ. Μην κάνετε τον κόπο να μου βάζετε ταμπέλες περί παρανομίας, δεν ανήκω σε καμία κατηγορία έτσι κι αλλιώς. Απλά με εξοργίζει η υποκρισία του ανθρώπου και αυτό είναι κίνητρο για να στηλιτεύω τέτοιες συμπεριφορές.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 09:55:04 am »
Το παράδειγμά μου με το φροντιστήριο ήταν φανταστικό, αν και εντελώς πραγματικό τελικά.. Το νόημά του ήταν διττό, και αφήνω λίγο χρόνο ακόμα να το σκεφτεί κανείς. Τα περί ελεύθερης αγοράς ας μη σχολιάσω καλύτερα, γιατί δεν υπάρχει αυτή η έννοοια στην πραγματικότητα (θα το αναλύσουμε σε άλλο θέμα, ή σε άλλο φόρουμ).
Όλα τα άλλα περί παρανομίας και ηθικής τα βλέπω και γελάω. Κανείς σας δεν θα είχε καταγγείλει κανέναν, για όλα αυτά που περιγράφετε, για λόγους ηθικής, αλλά για την τσέπη σας και μόνο. Δε λέω, είναι ισχυρό κίνητρο, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κιόλας  8)

Πηγαίντε σε έναν άνεργο ή έναν διορισμένο με παιδιά και δάνεια, να του πείτε ευθέως ότι είναι παράνομος και ανήθικος αν κάνει μερικά ιδιαίτερα "παράνομα". Αν δεν σας φτύσει, θα είναι παράδειγμα αυτοσυγκράτησης. Ο καθένας κοιτάζει να επιβιώσει καθημερινά, και όσο δεν πουλάει όπλα, ναρκωτικά ή δεν ασχολείται με πορνεία/μαστροπεία κλπ, αλλά κάνει κάτι αξιοπρεπές, καλά κάνει.

Υ.Γ. Μην κάνετε τον κόπο να μου βάζετε ταμπέλες περί παρανομίας, δεν ανήκω σε καμία κατηγορία έτσι κι αλλιώς. Απλά με εξοργίζει η υποκρισία του ανθρώπου και αυτό είναι κίνητρο για να στηλιτεύω τέτοιες συμπεριφορές.
Α,μπράβο!Πες τα!Αυτό λέω και γω από χθές και πολλοί κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν.Γεμίσαμε ηθικολόγους και νομιμόφρονες!

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:07:19 am »

Σαφως και δεν μιλαμε μονο για λογους ηθικης αλλα κυριως για λογους επιβιωσης γιατι και εγω εχω κανει ιδιαιτερα  μαυρα. Και τωρα σαν ιδιοκτητης φροντιστηριου  σαφως κοιταζω την οικονομικη μου επιβιωση. Γιατι εγω και οσοι αδιοριστοι υπαρχουν στην περιοχη ξεκιναμε απο το μηδεν ενω οι διορισμενοι απο ενα στανταρ εισοδημα που καλα κανουν και το παιρνουν γιατι καναν την επιλογη να μπουνε στο δημοσιο και εγω να μεινω στον ιδιωτικο τομεα . Αλλα οταν κανεμε ο καθενας τις επιλογες που καναμε ξεραμε και τι ειναι νομιμο και τι παρανομο . Αν δεν μας αρεσουν τις αλλαζουμε δεν παρανομουμε. 

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:16:30 am »
Η συζήτηση περί νόμιμου και παράνομου δεν είναι τόσο απλή. Εξάλλου, οι νόμοι (πρέπει να) αλλάζουν όταν δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας, ενώ όταν το κράτος παρανομεί και σε οδηγεί σε τέτοια "παρανομία" για να επιβιώσεις, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;

Παράδειγμα από Αργεντινή δεκαετίας του '90:
Το ΔΝΤ (καλή ώρα) είχε ρημάξει τη χώρα με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης, κόσμος όχι απλά είχε φτωχοποιηθεί, αλλά έφτασε στα όρια της πείνας. Η κοινωνία αντέδρασε αρχικά με τη δημιουργία "αγορών" χωρίς χρήση χρημάτων (που δεν είχε κανένας πια τότε), όποτε γινόταν ανταλλαγή αγαθών (εσύ έφερνες ένα βαζάκι μέλι από την παραγωγή σου, ο άλλος έραβε ένα ρούχο και γινόταν ανταλλαγή, με σύστημα οργάνωσης κλπ, όχι χαοτικά). Η τότε κυβέρνηση και το ΔΝΤ είδαν ότι έτσι έχαναν φόρους (από αυτούς που δεν είχαν λεφτά δηλαδή) και κήρυξαν την αγορά αυτή παράνομη και την αποκάλεσαν ως "οικονομική τρομοκρατία". Τη διέλυσαν βίαια και κατέστειλαν οποιαδήποτε προσπάθεια κοινωνικής αντίδρασης.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:28:17 am »
Η συζήτηση περί νόμιμου και παράνομου δεν είναι τόσο απλή. Εξάλλου, οι νόμοι (πρέπει να) αλλάζουν όταν δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας, ενώ όταν το κράτος παρανομεί και σε οδηγεί σε τέτοια "παρανομία" για να επιβιώσεις, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;

δεν ειμαι αντιθετος με αυτα που λες. Αλλα αλλο το αν οι νομοι ειναι σωστοι και αλλο αν πρεπει να τηρουνται. Αν εγω  πληρωνω τους με ενα αλφα ποσο και τους βαζω να υπογραφουν αλλο επικαλουμενος οτι το κρατος με ωθει σε αυτο  ειμαι νομιμος η οχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:42:08 am από TEO FYSIKOS »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:45:52 am »
δεν ειμαι αντιθετος με αυτα που λες. Αλλα το αν οι νομοι ειναι σωστοι και αλλο αν πρεπει να τηρουνται. Αν εγω  πληρωνω τους με ενα αλφα ποσο και τους βαζω να υπωγραφουν αλλο επικαλουμενος οτι το κρατος με ωθει σε αυτο  ειμαι νομιμος η οχι.

Εν γένει δεν θα υποστηρίξω ποτέ κανέναν εργοδότη. Αλλά επειδή δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν ο εργοδότης από την υπερφορολογία (που είναι υπαρκτό πρόβλημα) αναγκάζεται να κάνει κάτι τέτοιο, με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου (χωρίς εκβιασμό εννοείται), για να "βγει" απλά η επιχείρηση, είναι μεν παράνομο, αλλά και κατανοητό (από εμένα τουλάχιστον, όχι τους "ηθικολόγους"). Από την άλλη, αν ο εργοδότης το κάνει μόνο και μόνο για να παραμείνει το κέρδος του ίδιο, ή και για να το αυξήσει, τότε είναι απόλυτα κατακριτέος. Οι κραυγαλέες περιπτώσεις, φυσικά, δεν είναι στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά σε άλλες επιχειρήσεις. Όμως, υπάρχουν κάποια τέτοια "κοράκια" και στο χώρο των φροντιστηρίων (αλλιώς πώς θα πάρει το 3ο τζιπ και το 2ο εξοχικό ο άλλος...).
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 11:04:24 am »
Πιστευω πως όλα ειναι θεμιτά ( και ηθικά) οταν υπαρχει συμφωνία εργοδότη - εργαζόμενου. Ο εργοδοτης φυσικό ειναι να κοιτάξει την επιχειρηση του, αρα και το κερδος. Και αν εχει 2 σπιτια καλως τα εχει και γερός να ειναι να κανει και παραπάνω. Εγω ως εργαζόμενος ωφειλω να κοιτάξω το σπιτι μου και το σπιτι που με "φιλοξενει"(λεγε με φροντιστηριο) γιατι τελικα το φροντιστηριο δεν ειναι ο εργοδοτης μονο αλλα κυριως  εμεις που εργαζόμαστε εκει.
και ο σωστος εργοδοτης το ξερει πολυ καλα αυτό. 
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 11:05:30 am »
Δεν έκανα εγώ λόγο για ζήλεια, με έχεις μπερδέψει με άλλο συνομιλητή.

Κάνεις λάθος, σε μένα απευθύνθηκες. Κοίτα το μήνυμά σου: σελίδα 4 απάντηση #47.  >:(

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 11:47:47 am »
και με τους γονεις που δεν θελουν να τους κοψεις αποδειξη/εργοσημο, για να πεσει η τιμη, τι κανεις;  :-\
οταν πλεον θεωρεισαι ακριβος επειδη θες να εχεις ασφαλιση; ως ποτε θα λες οχι και θα χανεις δουλεια; και δεν μιλαω για μαθηματα των 5-7 ευρω που ουτως ή αλλως δεν αξιζει να ασχοληθεις αλλα απο 10ε + 25% της ασφαλισης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)