0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ Isla, δεν ζηλεύω καθόλου! Ήμουν χρόνια στα φροντιστήρια και τώρα είμαι στο δημόσιο! Από τότε που διορίστηκα δεν έκανα ξανά ιδιαίτερα! Δεν δέχομαι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να λέει οτι ζηλεύω. Συμμετέχω στη συζήτηση απλά για να καταθέσω τη δική μου άποψη, καθώς έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις και μπορώ να έχω κάποια γνώμη στο θέμα.
Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι κοιτάτε/με το προσωπικό συμφέρον και την τσέπη ΜΟΝΟ. Τα περί ηθικής και νομιμότητας μπαίνουν σε δεύτερο/τρίτο πλάνο, οπότε ας μην το παίζουμε ηθικολόγοι. Είναι γνωστό πόσο "ηθικός" είναι ο μέσος νεοέλληνας, και οι εκπαιδευτικοί ανήκουν απόλυτα σε αυτήν την κατηγορία.
Πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί έχει περιορισμένο χρόνο αυτός που κάνει ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα τεχνήτη, ένα γιατρό κλπ. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;
Το παράδειγμά μου με το φροντιστήριο ήταν φανταστικό, αν και εντελώς πραγματικό τελικά.. Το νόημά του ήταν διττό, και αφήνω λίγο χρόνο ακόμα να το σκεφτεί κανείς. Τα περί ελεύθερης αγοράς ας μη σχολιάσω καλύτερα, γιατί δεν υπάρχει αυτή η έννοοια στην πραγματικότητα (θα το αναλύσουμε σε άλλο θέμα, ή σε άλλο φόρουμ).Όλα τα άλλα περί παρανομίας και ηθικής τα βλέπω και γελάω. Κανείς σας δεν θα είχε καταγγείλει κανέναν, για όλα αυτά που περιγράφετε, για λόγους ηθικής, αλλά για την τσέπη σας και μόνο. Δε λέω, είναι ισχυρό κίνητρο, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κιόλας Πηγαίντε σε έναν άνεργο ή έναν διορισμένο με παιδιά και δάνεια, να του πείτε ευθέως ότι είναι παράνομος και ανήθικος αν κάνει μερικά ιδιαίτερα "παράνομα". Αν δεν σας φτύσει, θα είναι παράδειγμα αυτοσυγκράτησης. Ο καθένας κοιτάζει να επιβιώσει καθημερινά, και όσο δεν πουλάει όπλα, ναρκωτικά ή δεν ασχολείται με πορνεία/μαστροπεία κλπ, αλλά κάνει κάτι αξιοπρεπές, καλά κάνει.Υ.Γ. Μην κάνετε τον κόπο να μου βάζετε ταμπέλες περί παρανομίας, δεν ανήκω σε καμία κατηγορία έτσι κι αλλιώς. Απλά με εξοργίζει η υποκρισία του ανθρώπου και αυτό είναι κίνητρο για να στηλιτεύω τέτοιες συμπεριφορές.
Η συζήτηση περί νόμιμου και παράνομου δεν είναι τόσο απλή. Εξάλλου, οι νόμοι (πρέπει να) αλλάζουν όταν δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας, ενώ όταν το κράτος παρανομεί και σε οδηγεί σε τέτοια "παρανομία" για να επιβιώσεις, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;
δεν ειμαι αντιθετος με αυτα που λες. Αλλα το αν οι νομοι ειναι σωστοι και αλλο αν πρεπει να τηρουνται. Αν εγω πληρωνω τους με ενα αλφα ποσο και τους βαζω να υπωγραφουν αλλο επικαλουμενος οτι το κρατος με ωθει σε αυτο ειμαι νομιμος η οχι.
Δεν έκανα εγώ λόγο για ζήλεια, με έχεις μπερδέψει με άλλο συνομιλητή.Πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί έχει περιορισμένο χρόνο αυτός που κάνει ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα τεχνήτη, ένα γιατρό κλπ. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;