*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών  (Αναγνώστηκε 56940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tzortzina

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
ιδιαίτερα και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών
« στις: Αυγούστου 19, 2010, 10:20:16 pm »
Καλησπερα και παλι!

Μεχρι τωρα δουλευα κυριως σε φροντιστηριο και το θεμα δε με ειχε απασχολησει ιδιαιτερα.Φετος ομως σκεφτομαι εντονα να παρω περισσοτερα ιδιαιτερα και επομενως να εκδωσω μπλοκ παροχης υπηρεσιων.  Θα ειμαι ασφαλισμενη σε δυο ταμεια ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (απο τα οποια θα εχω εισφορες μονο στο ικα)
Οποιος  απο σας κοβει αποδειξεις και γνωριζει τη διαδικασια , θα ηθελα να με ενημερωσει σχετικα με τα εξης:

1. Πώς δηλωνεις εισοδημα στην εφορια και καθε ποτε? (κανεις περιοδικες δηλωσεις ή κανονικα μια φορα το χρονο)
2. Τι γινεται με το ΦΠΑ? Θα ειναι 23% και θα ενσωματωνεται στην τιμη του ιδιαιτερου?
3. Γιατι γενικα υπαρχει η "αποψη" οτι δε συμφερει καθολου το μπλοκ? Ειναι μεγαλο το ποσοστο που παρακρατειται? και τι γινεται αν η φορολογικη δηλωση που τελικα καταθετουμε ειναι μεχρι τις 12 000 ευρω = αφορολογητο?

Ευχαριστωωωωω!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2012, 09:55:51 am από MARKOS »
What's past is prologue...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ιδιατερα και αποδειξεις παροχης υπηρεσιων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:58 »

Αποσυνδεδεμένος Ρηνιώ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • μουσικοπαρμενη..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2010, 12:07:33 am »
[quote author=Tzortzina link=topic=20389.msg350455#msg350455 date=1282245616

1. Πώς δηλωνεις εισοδημα στην εφορια και καθε ποτε? (κανεις περιοδικες δηλωσεις ή κανονικα μια φορα το χρονο)
2. Τι γινεται με το ΦΠΑ? Θα ειναι 23% και θα ενσωματωνεται στην τιμη του ιδιαιτερου?
3. Γιατι γενικα υπαρχει η "αποψη" οτι δε συμφερει καθολου το μπλοκ? Ειναι μεγαλο το ποσοστο που παρακρατειται? και τι γινεται αν η φορολογικη δηλωση που τελικα καταθετουμε ειναι μεχρι τις 12 000 ευρω = αφορολογητο?
[/quote]

1. το εισοδημα ως ελευθερος επαγγελματιας δηλωνεται ανα τριμηνο, οπότε κάνοντας τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ αποδίδεις το αντιστοιχο ΦΠΑ του εισοδηματος που ειχες το αντιστοιχο 3μηνο.
οσον αφορα το φορο, δεν ειμαι σιγουρη, αλλα νομιζω οτι πρεπει να αποδωθει μεσα στον επομενο μηνα, απ'την ημερομηνια της αποδειξης.

2. στην καθαρη τιμη προστιθεται +23% ΦΠΑ +20% φορος  (ο φορος αυτος, εφοσον δεν ξεπερνας το αφορολογητο, σου επιστρεφεται)

3. προσωπικα πιστευω οτι για τα ιδιαιτερα δεν συμφερει το μπλοκ γιατι δεν συμφερει τους γονεις
παραδειγμα μια διδακτικη ωρα με καθαρη αξια 12

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:34:29 pm »

Έχει ο καθηγητής ΦΠΑ; Νομίζω δεν έβαλαν ακόμη...

Πρόσεχε όμως σε περίπτωση που έχεις ΙΚΑ από φροντιστήριο χάνεις το ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι και θα πρέπει να πληρώνεις και από πάνω το ΤΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2010, 06:47:57 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος Tzortzina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2010, 07:26:11 pm »
Ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις... Ο,τι αφορα το θεμα ΦΠΑ, θα πρεπει μαλλον να το ρωτησω στην εφορια ή σε καποιο λογιστη...

Με το ΙΚΑ δε θα εχω προβλημα γιατι εργαζομαι σε εταιρια που δεν κλεινει το καλοκαιρι.
Thanks anyway!
What's past is prologue...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:58 »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 20, 2010, 09:47:22 pm »
Να προσθέσω και εγώ αυτά που έχω ακούσει για το θέμα...
Στο ΤΕ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2010, 10:21:16 am »
Στο ΤΕ
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος uz_01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 22, 2010, 11:17:16 pm »
Καλησπέρα,

Εχω και γω μια ερώτηση για τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιων! Εχω ήδη ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 23, 2010, 07:02:16 am »
 Όσοι έχετε άλλες επαγγελματικές ασχολίες και τα ιδιαίτερα αποτελούν ένα συμπλήρωμα για το εισόδημά σας, δεν συμφέρει γενικά να μπλέξετε με μπλοκάκια, εφορίες και όλα τα σχετικά! Μπορεί να χάσετε λίγους πελάτες, που θα απαιτήσουν απόδειξη, αλλά τελικά δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο.
 Όσοι τώρα θέλουν να ασχοληθούν με ιδιαίτερα full-time, δηλ. να είναι το κύριο επάγγελμά τους, για ένα-δύο ή όσα χρόνια θέλουν, νομίζω οτι θα πρέπει να μπουν σε όλες τις διαδικασίες κανονικά, με άδεια οικοδιδασκαλίας, μπλοκάκι κλπ.
 Μην ξεχνάμε οτι η άδεια οικοδιδασκαλίας απαγορεύει οποιαδήποτε διαφήμιση ή ύπαρξη ταμπέλας και θέτει περιορισμό στον συνολικό αριθμό των μαθητών που μπορεί να διδάξει ο έχων την άδεια!

Για ταυτόχρονη εγγραφή σε ΙΚΑ και ΤΕ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2010, 09:10:55 am »
Αν έχεις εισοδήματα και από άλλες πηγές θέλει προσοχή γιατί μπορεί δηλώνοντας λίγα ακόμη από ιδιαίτερα μπορεί να αλλάξεις φορολογική κλίμακα και να χάσεις την φοροεπιστροφή ή να πληρώσεις ακόμη περισότερα στην εφορία οπότε σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να χάσεις μερικά ιδιαίτερα παρά να τα δουλέψεις και να σου τα πάρει η εφορία.
Ως προς τα δυο ταμεία, η εφορία σου ζητάει βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 23, 2010, 12:02:10 pm »
 Νομίζω οτι αν το μπλοκάκι γράφει "καθηγητής", μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φροντιστήριο και για ιδιαίτερα, δεν είμαι όμως 100% σίγουρος. Είχα κι εγώ τέτοιο μπλοκάκι πριν χρόνια για δύο χρονιές, αλλά το είχα χρησιμοποιήσει μόνον σε φροντιστήριο. Το επάγγελμα που αναγραφόταν στη σφραγίδα ήταν "καθηγητής", χωρίς να αναφέρεται ειδικότητα κλπ.
 Η άδεια οικοδιδασκαλίας δεν αφορά την εφορία και δεν πρόκειται η εφορία να την αναζητήσει. Έχει να κάνει με την διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης της περιοχής όπου διδάσκει ο έχων την άδεια. Την εφορία ενδιαφέρει μόνον το μπλοκάκι και το τι εισοδήματα δηλώνεις.
 Η διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης μπορεί αν θέλει να ελέγξει αν ο έχων την άδεια οικοδιδασκαλίας, έκανε έναρξη στην εφορία και εάν κόβει αποδείξεις, συνήθως όμως αυτό γίνεται μόνον αν υπάρξει κάποια επώνυμη καταγγελία.

Αποσυνδεδεμένος claire_t

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:16:40 pm »
Καλησπέρα. Εγώ έχω ήδη ασφάλεια στο ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος Rinaarxaia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 01:08:50 am »
Γεια σε όλους! Εγώ έχω μια πολύ σοβαρή απορία και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Τώρα με τη φοροκάρτα που θα έχουμε όλοι ανεξαιρέτως για τις συναλλαγές μας και δε θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα χωρίς να ενημερώσουμε την κάρτα, τι θα γίνει με τα έσοδα από τα ιδιαίτερα μαθήματα? Πώς θα κάνει ένας καθηγητής ιδιαίτερα χωρίς να φαίνεται στην εφορία??? Αφού το εισόδημά του θα υπερβαίνει κατά πολύ αυτά που δηλώνει στην εφορία από την κύρια εργασία του, η φοροκάρτα του, ωστόσο, θα δείχνει έξοδα μεγαλύτερα των χρημάτων που δήλωσε και θα έχει πρόβλημα με το "πόθεν έσχες"... Πώς μπορεί κάποιος να συνεχίσει τα ιδιαίτερα και να αποφύγει το μπλέξιμο με τη φοροκάρτα??

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 02:17:36 am »
Γεια σε όλους! Εγώ έχω μια πολύ σοβαρή απορία και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Τώρα με τη φοροκάρτα που θα έχουμε όλοι ανεξαιρέτως για τις συναλλαγές μας και δε θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα χωρίς να ενημερώσουμε την κάρτα, τι θα γίνει με τα έσοδα από τα ιδιαίτερα μαθήματα? Πώς θα κάνει ένας καθηγητής ιδιαίτερα χωρίς να φαίνεται στην εφορία??? Αφού το εισόδημά του θα υπερβαίνει κατά πολύ αυτά που δηλώνει στην εφορία από την κύρια εργασία του, η φοροκάρτα του, ωστόσο, θα δείχνει έξοδα μεγαλύτερα των χρημάτων που δήλωσε και θα έχει πρόβλημα με το "πόθεν έσχες"... Πώς μπορεί κάποιος να συνεχίσει τα ιδιαίτερα και να αποφύγει το μπλέξιμο με τη φοροκάρτα??

Δε μπορεί να είναι τόσο αυστηρά. Με την ίδια λογική θα ήταν αδύνατον να αγοράσει κάποιος ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας. Υπάρχουν και τα εισοδήματα αλλά και οι αποταμιεύσεις προηγούμενων ετών.
Επίσης, η κάρτα αυτή θα ενημερώνεται εκεί μόνο όπου υπάρχουν τώρα ταμειακές μηχανές.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 03:07:01 pm »
όλα μαύρα και με μια πλύση τα κανεις άσπρα !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182706
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)