0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω, την ώρα που οι υπάλληλοι του ΟΕΕΚ, που είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου θα μετατραπούν σε ιδιωτικού δικαίου και θα αρθεί η μονιμοτητά τους. Άσχετο μεν, αλλά δείχνει την καταστροφολογική τάση που έχουν για όποιον υπηρετεί σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.Μακάρι να βγουν όπως τα λες και να κάνουν προσλήψεις
Είναι γεγονός ότι οι συνταξιοδοτήσεις είναι πάρα πολλές, άρα αδειάζουν πολλές θέσεις.Είναι επίσης γεγονός ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στα σχολεία (αν ισχύει το νούμερο των 5000 είναι υπερβολικά μεγάλο)Ένα άλλο γεγονός είναι ότι έγιναν πολλές προσλήψεις σε περιοχές που δεν υπήρχαν ανάγκες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί χωρίς ώρες που να κάνουν στην καλύτερη περίπτωση το γραμματέα (γνωρίζω ότι σε μειονοτικό γυμνάσιο της Θράκης με 15 μαθητές διορίστηκαν 7 θεολόγοι και 22 φιλόλογοι!!!!!!!!!).Συνδυάζοντας τα παραπάνω, τολμώ να διατυπώσω την άποψη ότι ίσως αν γίνει ορθολογικός σχεδιασμός προσλήψεων και τοποθέτήσεων εκπαιδευτικών (δεν εξετάζω το πώς θα γίνει αυτό και ποιός θα το κάνει γιατί είναι άλλο μεγάλο ζήτημα) δεν θα υπάρχει αυτή η πληθώρα ελαστικώς (ημι-)απασχολούμενων εκπαιδευτικών, αλλά θα υπάρξουν διορισμοί όσων μονίμων χρειάζεται.
Παράθεση από: giannios στις Αυγούστου 29, 2010, 01:14:47 amΠολύ αισιόδοξο σε βλέπω, την ώρα που οι υπάλληλοι του ΟΕΕΚ, που είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου θα μετατραπούν σε ιδιωτικού δικαίου και θα αρθεί η μονιμοτητά τους. Άσχετο μεν, αλλά δείχνει την καταστροφολογική τάση που έχουν για όποιον υπηρετεί σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.Μακάρι να βγουν όπως τα λες και να κάνουν προσλήψειςΣυγγνώμη, αλλά η γνώμη μου είναι ότι αυτή η μονιμότητα κατέστρεψε το δημόσαιο. Η νοοτροπία του "τώρα χώθηκα και δεν με κουνάει κανείς, και αν γουστάρω θα δουλεύω" αποκτήθηκε πολύ γρήγορα από τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους. Πολύ καλή η μονιμότητα, αλλά έχει νόημα μόνο για πολίτες που μπορούν να την διαχειριστούν με αξιοπρέπεια και όχι να την καταχραστούν. Δυστυχώς ο έλληνας απέδειξε ότι μόνο το δεύτερο μπορεί να κάνει ή τον άφησαν να μπορεί να το κάνει.
Παράθεση από: emmaki στις Αυγούστου 29, 2010, 11:01:14 amΕίναι γεγονός ότι οι συνταξιοδοτήσεις είναι πάρα πολλές, άρα αδειάζουν πολλές θέσεις.Είναι επίσης γεγονός ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στα σχολεία (αν ισχύει το νούμερο των 5000 είναι υπερβολικά μεγάλο)Ένα άλλο γεγονός είναι ότι έγιναν πολλές προσλήψεις σε περιοχές που δεν υπήρχαν ανάγκες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί χωρίς ώρες που να κάνουν στην καλύτερη περίπτωση το γραμματέα (γνωρίζω ότι σε μειονοτικό γυμνάσιο της Θράκης με 15 μαθητές διορίστηκαν 7 θεολόγοι και 22 φιλόλογοι!!!!!!!!!).Συνδυάζοντας τα παραπάνω, τολμώ να διατυπώσω την άποψη ότι ίσως αν γίνει ορθολογικός σχεδιασμός προσλήψεων και τοποθέτήσεων εκπαιδευτικών (δεν εξετάζω το πώς θα γίνει αυτό και ποιός θα το κάνει γιατί είναι άλλο μεγάλο ζήτημα) δεν θα υπάρχει αυτή η πληθώρα ελαστικώς (ημι-)απασχολούμενων εκπαιδευτικών, αλλά θα υπάρξουν διορισμοί όσων μονίμων χρειάζεται. Σε μία χώρα με αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές 1:7, κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειάζονται καθόλου προσλήψεις.