*

Αποστολέας Θέμα: Σύλλογος ανα/των Ειδικής Αγωγής α/θμιας & β/θμιας  (Αναγνώστηκε 14333 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Fridadida

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος ανα/των Ειδικής Αγωγής α/θμιας & β/θμιας
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:06:33 pm »
Παιδια να οργανωθουμε!!!!Θ α το αναφερω κ εγω σε δικους μου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:44:49 »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:28:31 pm »
Ναι, στην Αθήνα και ένας στόχος θα είναι να συνταχθεί ένα υπόμνημα πριν από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής.

και γιατί να διεκδικήσουμε ασεπ και όχι διορισμό;;;;
Γιτί mitsy δεν λες να καταλάβεις όσες φορές και αν στο χουν πει εδώ μέσα πως πλέον όλα γίνονται με ΑΣΕΠ και έτσι θα πρεπε εδώ και καιρό...και όταν άλλη φορά σου είπα πως αν θέλουμε διορισμούς στην ειδική να διεκδικήσουμε ΑΣΕΠ στην ειδική μου είπες πως δεν έχεις πρόβλημα να δώσεις ΑΣΕΠ ειδικής...μάλλον έχεις γενικά πρόβλημα με τον ΑΣΕΠ και μετά άτομα σαν εσένα επικαλούνται πως αγαπούν την ειδική αγωγή...τελικά όλα γίνονται για την αποφυγή του ΑΣΕΠ και μετά με παντιέρα το μεταπτυχιακό θέλουν μερικοί να βγουν πάνω από άλλους (δεν μιλάω για όλους φυσικά!!) Δεν είναι ΚΟΡΟΙΔΑ όσοι διορίζονται στην γενική με ΑΣΕΠ και πολλοί απ'αυτούς επίσης με μεταπτυχιακά...δεν έχεις κάνει κάτι παραπάνω απ'αυτούς για να διεκδικείς έτσι απλά διορισμό!!
Το ξέρω πως μιλάω απότομα,αλλά έχω βαρεθεί την δήθεν αγάπη για την ειδική αγωγή όταν ΟΛΑ γίνονται μόνο για τον διορισμό και έχω σιχαθεί τα παράθυρα...η ειδική είναι ένας κλάδος που θα πρεπε να τον σεβόμαστε περισσότερο!!
Σ'αυτή την περίσταση επίσης έτσι και τολμήσουμε να ζητήσουμε απ'το Υπουργείο προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ στην ειδική θα έιμαστε άκαιροι,άκυροι και παράτεροι και θα γελάσουν μαζί μας!!
Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να διεκδικήσουμε ΑΣΕΠ σε όσες ειδικότητες τουλάχιστον είναι εφικτό,σε όσες δηλαδή έχουν αρκετά άτομα στους πίνακες...γιατί έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι η ειδική στην

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:31:09 pm »
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει κα σύλλογος εκπαιδετικών δευτεροβάθμιας με μεταπτυχιακό τίτλο στην ΕΑ.
Επίσης υπάρχει και σύλλογος αποφοίτων του ΕΑ στο

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:16:50 pm »
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει κα σύλλογος εκπαιδετικών δευτεροβάθμιας με μεταπτυχιακό τίτλο στην ΕΑ.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:44:49 »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:32:16 pm »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:37:17 pm »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:42:20 pm »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 06:47:13 pm »
και θα συμπληρώσω και το εξής:
μέχρι τώρα τι μας προσέφερε η δυνατότητα της μεταπήδησης;
τίποτα απολύτως.
έχουμε φτάσει να μη ξέρουμε τι είμαστε και να μας αντιμετωπίζουν ως κάτι ουδέτερο να το πω; ως κάτι λίγο απ' όλα;
δε νομίζω να μας συμφέρει ή να μας κάνει καλό αυτό.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 08:17:10 pm »
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως σαφώς ένας ΑΣΕΠ δεν κρίνει το ποιος είναι καλός να σταθεί μέσα σε μια τάξη είτε γενικής εκπαίδευσης είτε ειδικής αγωγής...καλώς ή κακώς όμως είναι το μόνο μέσο για να "αξιολογηθούμε" όσον αφορά στον διορισμό..όχι στην αξιοσύνη το επαναλαμβάνω!!
Από κει και πέρα όποιος έχει προσόντα και θεωρεί πως αδικείται είναι η ευκαιρία με έναν ΑΣΕΠ να το αποδείξει...γιατί στα λόγια και στις προθέσεις είναι εύκολα τα πράγματα...
ΥΓ: Και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως όταν λέμε ΑΣΕΠ εννοούμε διορισμούς 100% απ'τον ΑΣΕΠ και όχι γελοιότητες του τύπου 60-40%...όποιος έχει την απορία γιατί δίναν και ξαναδίναν τόσα χρόνια τα παιδιά ΑΣΕΠ και δεν διορίζονταν...ήταν γιατί κάποιοι του 40% πέρναν θέσεις πολλές...και τέτοιοι ήταν και οι της ειδικής αγωγής...όταν λοιπόν είμαστε απ'την μεριά που τόσα χρόνια εκτόπιζε άτομα με μεγάλους βαθμούς στον ΑΣΕΠ γενικής...ας προσέχουμε τι λέμε για την αποτελεσματικότητα του ΑΣΕΠ......
Αυτά...κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε....καλά τα προσόντα...αλλά δυστυχώς ειδικά στην Ελλάδα του 2010 δεν αρκούν για να διεκδικήσουμε μια θέση...λυπηρό ίσως,αλλά είναι η αλήθεια και μέσα σ'αυτήν την αλήθεια πορεύτηκαν πολλοί άνθρωποι τόσα χρόνια που ίσως δεν είχαν τα λεφτά και την άνεση για μεταπτυχιακά...και όποιος έχει μεταπτυχιακό εξάλλου θα πάρει προσαύξηση σε έναν ενδεχόμενο ΑΣΕΠ ειδικής.... 
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 08:19:36 pm »
ήταν γιατί κάποιοι του 40% πέρναν θέσεις

συγγνώμη για το οικτρό ορθογραφικό μου στο "πέρναν"...παίρναν εννοούσα φυσικά.....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 09:59:07 pm »
Nα γίνει ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή δευτεροβάμιας με μια προυπόθεση μόνο:::::::

Να δώσεουν το δικαίωμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ να δώσουν ΑΣΕΠ και ΟΧΙ μόνο σε αυτούς με τις 400 ώρες σεμινάρια

Μόνο έτσι θα είναι αξιοκρατικό

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 10:16:08 pm »
Nα γίνει ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή δευτεροβάμιας με μια προυπόθεση μόνο:::::::

Να δώσεουν το δικαίωμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ να δώσουν ΑΣΕΠ και ΟΧΙ μόνο σε αυτούς με τις 400 ώρες σεμινάρια

Μόνο έτσι θα είναι αξιοκρατικό
To "μόνο" δεν το κατάλαβα....αν είναι κάποιοι οι οποίοι θα είναι οι τελευταίοι που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν θα  είναι αυτοί που έχουν σεμινάριο...πιο πιθανό είναι να δοθεί δικαίωμα μόνο στους έχοντες μεταπτυχιακό....

Εκτός αν εννοείς να δοθεί δικαίωμα σε όλους ανεξαιρέτως...κατι που δεν γίνεται γιατί πρέπει να έχει κάποιος έστω την ελάχιστη κατάρτιση για να μπει στην ειδική...ακόμη κι αν αυτή λέγεται σεμινάριο 400 ωρών...δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δοθεί δικαίωμα σε κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως κατάρτιση.... ??? ???

ΥΓ: Αν και αυτά τα μεταπτυχιακά έχουν γίνει πανάκεια για πολλούς που τα επικαλούνται...αλλά ξέρω πολύ καλά πως πολλά μεταπτυχιακά στην Αγγλία ήταν κι αυτά 400 ωρών...με ελάχιστη τελικά διαφορά από τα σεμινάρια και εξίσου αγορασμένα όπως και τα σεμινάρια γιατί σε πολλά πανεπιστήμια της Αγγλίας αρκεί να τους πληρώσεις τα δίδακτρα και μπήκες! ;) Δεν είναι έτσι π.χ στο μεταπτυχιακό του τμήματος του

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 10:33:29 pm »
Να ξεκαθαρίσω κάτι:

Συμφωνώ με τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και το γεγονός ότι προηγούνται διότι: στα μεταπτυχιακά μπορείς να πάρεις υποτροφία και να τα παρακολουθήσεις. Μπορεί οι υποτροφίες να είναι ξεφτιλισμένα χρήματα στην Ελλάδα που μόνο το ενοίκιο καλύπτουν , αλλά ο σκόπος τους είναι να απαλοίνουν κάπως τους άπορους φοιτητές. Όσο αφορά τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία και εκεί μπορείς να πάρεις υποτροφία είτε από την Ελλάδα είτε από το Πανεπιστήμιο ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ. Σε πλήρη αντίθεση στα σεμινάρια 400 ωρών τα στάζεις χοντρά, ούτε διατριβή κάνεις και αν τα έχεις πέρνεις το χαρτί.

Δεν θα ξανακαθήσω να αναλύσω για ποιο λόγο είναι αντισυνταγματικό, (παραβαίνει ξεκάθαρα άρθρα του συντάγματος σύμφωνα με γνωμάτευση δικηγόρου μου) το να προηγούνται οι έχοντες 400 ώρες σεμινάρια που απλά τα έσταξαν χοντρά.

Αυτό που λες ΑΣΕΠ μόνο στους μεταπτυχιακούς είσαι τελείως λάθος: Σε κάποιες ειδικότητες υπάρχουν πραγματικά αρκετοί που έχουν μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής, σε άλλες όμως δεν υπάρχει κανένας.

Η λογική σου είναι τελείως λάθος, διότι και στον ΑΣΕΠ γενικής ίσχυε και ισχύει ακόμα το δικαίωμα σε όλους να δώσουν και ας μην έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, απλά προηγούνται οι έχοντες παιδαγωγική κατάρτιση. Επομένως αν γίνει ΑΣΕΠ ειδικής στη δευτεροβάθμια θα πρέπει να πουν: ή μπορούν να δώσουν όλοι και να προηγούνται οι έχοντες μεταπτυχιακό, αλλά προς θεού σε καμία περίπτωση οι έχοντες σεμινάρια ή απλά να παίρνεις μόρια από το μεταπτυχιακό.  Συμφωνώ εν μέρη να δώσουν και ελάχιστα μόρια σε αυτούς που έχουν τα σεμινάρια, αλλά φυσικά πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνει το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής

Αυτό είναι το δίκαιο και αξιοκρατικό και σε όποιους αρέσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 10:52:48 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 10:54:04 pm »
Να ξεκαθαρίσω κάτι:

Συμφωνώ με τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και το γεγονός ότι προηγούνται διότι: στα μεταπτυχιακά μπορείς να πάρεις υποτροφία και να τα παρακολουθήσεις. Μπορεί οι υποτροφίες να είναι ξεφτιλισμένα χρήματα στην Ελλάδα που μόνο το ενοίκιο καλύπτουν , αλλά ο σκόπος τους είναι να απαλοίνουν κάπως τους άπορους φοιτητές. Σε πλήρη αντίθεση στα σεμινάρια 400 ωρών τα στάζεις χοντρά, ούτε διατριβή κάνεις και αν τα έχεις πέρνεις το χαρτί.

Δεν θα ξανακαθήσω να αναλύσω για ποιο λόγο είναι αντισυνταγματικό, (παραβαίνει ξεκάθαρα άρθρα του συντάγματος σύμφωνα με γνωμάτευση δικηγόρου μου) το να προηγούνται οι έχοντες 400 ώρες σεμινάρια που απλά τα έσταξαν χοντρά.

Αυτό που λες ΑΣΕΠ μόνο στους μεταπτυχιακούς είσαι τελείως λάθος: Σε κάποιες ειδικότητες υπάρχουν πραγματικά αρκετοί που έχουν μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής, σε άλλες όμως δεν υπάρχει κανένας.

Η λογική σου είναι τελείως λάθος, διότι και στον ΑΣΕΠ γενικής ίσχυε και ισχύει ακόμα το δικαίωμα σε όλους να δώσουν και ας μην έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, απλά προηγούνται οι έχοντες παιδαγωγική κατάρτιση. Επομένως αν γίνει ΑΣΕΠ ειδικής στη δευτεροβάθμια θα πρέπει να πουν: ή μπορούν να δώσουν όλοι και να προηγούνται οι έχοντες μεταπτυχιακό, αλλά προς θεού σε καμία περίπτωση οι έχοντες σεμινάρια ή απλά να παίρνεις μόρια από το μεταπτυχιακό.  Συμφωνώ εν μέρη να δώσουν και ελάχιστα μόρια σε αυτούς που έχουν τα σεμινάρια, αλλά φυσικά πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνει το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής

Αυτό είναι το δίκαιο και αξιοκρατικό και σε όποιους αρέσει.

Φίλε δεν κατάλαβες κάτι...εγώ δεν έχω μεταπτυχιακό και δεν με νοιάζει να βάλω μπροστά τα μεταπτυχιακά αλλά ούτε τα σεμινάρια....
Μου αρέσει η ειδική αγωγή αλλά αν δεν θα έχω δικαίωμα να δώσω σε έναν ενδεχόμενο ΑΣΕΠ επειδή έχω μόνο σεμινάριο λίγο με καίει γιατί κουβαλάω και 2 επιτυχίες στον ΑΣΕΠ γενικής...δεν κρεμάστηκα απ΄την ειδική όπως αντιθέτως πολλοί μεταπτυχιακοί ειδικής...
δεν με νιάζει να συζητήσω ποιος θα πάρει μέρος ή όχι....

Όσο για τα μεταπτυχιακά και τις υποτροφίες...μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.....το μεταπτυχιακό στον

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182589
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687