*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις υπεράριθμων  (Αναγνώστηκε 3292 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος angela_p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Τοποθετήσεις υπεράριθμων
« στις: Σεπτεμβρίου 03, 2010, 07:49:40 pm »
Είμαι διορισμένη σε ένα σχολείο στο οποίο περισσεύω. Από ότι έμαθα, σε όλη την περιοχή μετάθεσης στην οποία διορίστηκα, δεν υπάρχει κενό για να μετακινηθώ, οπότε θα με στείλουν σε άλλη περιοχή του ίδιου ΠΥΣΔΕ (πιθανότατα μέσα στην πόλη, μιας και είμαι διορισμένη σε περιοχή με χωριά του νομού).
Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το θέμα της υπεραριθμίας. Δεδομένου πως πιθανότατα θα με στείλουν σε σχολείο μέσα στην πόλη, αν ζητήσω εγώ με αίτησή μου να κριθώ υπεράριθμη, τότε έχω δικαίωμα να δηλώσω σε ποια σχολεία προτιμώ να με στείλουν, αλλά θα πάρω τα μόρια του σχολείου που θα με τοποθετήσουν τελικά (λιγοτερα από τα μόρια της οργανικής μου αν με στείλουν τελικά μέσα στην πόλη) ενώ αν δεν κάνω τέτοια δήλωση, με στέλνουν όπου θέλουν αυτοί (πιθανότατα στο χειρότερο μιας και τα υπόλοιπα κενά θα έχουν καλυφθεί από αυτούς που θέλησαν να κριθούν υπεράριθμοι) και παίρνω τα μόρια της οργανικής μου;
Εχω καταλάβει σωστά;;;;

Και αν π.χ. είμαστε πολλοί αυτοί που δεν κάναμε αίτηση να κριθούμε υπεράριθμοι, πώς θα γίνουν οι τοποθετήσεις μας στα εναπομείναντα κενά; Εντελώς στην τύχη;;;; Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τίποτα απολύτως;;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Τοποθετήσεις υπεράριθμων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:01:51 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 09:36:49 pm »
σε υπεραριθμια αν μετακινηθεις για της αναγκες της υπηρεσιας μπορεις να επιλεξεις καποιο απο τα διαθεσιμα σχολεια της πολης αλλα παιρνεις τα μορια του σχολειου σου εφοσον δε ζητησες εσυ να μετακινηθεις.
αν τωρα υπαρχει ενα σχολειο κενο και δεν το εχει δηλωσει κανεις θα τοποθετηθει αυτος που εχει τα λιγοτερα μορια (χρονια υπηρεσιας+κοιν.κριτιρια, παιδια κτλ)
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 03:13:06 pm »
αυτό ισχύει και για τους νεοδιόριστους;;;;

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 07:13:55 pm »
αυτό είναι ένα μέγα ερώτημα. Από ό,τι ακούω δεν υπάρχει ακόμα σαφές νομικό πλαίσιο για το ποια μόρια θα πάρουμε. Γενικώς υπερισχύει πάντως η άποψη, ότι εφόσον είσαι σε διάθεση και δεν μετακινείσαι με δική σου υπαιτιότητα, θα πάρεις τα μόρια του σχολείου, που τοποθετήθηκες αρχικά, πρωτού κριθείς υπεράριθμη..

Δες και μια συμπληρωματική οδηγία, που έδωσε το Μάιο το υπουργείο για την Αβάθμια:

http://dipe.sam.sch.gr/anak_diey.htm με ημερομηνία 28.05.2010

"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:01:51 »

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 01:38:15 am »
Αν τρεις περισσεύουν είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν υπεράριθμους ή τους βάζουν για τις ώρες που περισσεύουν στο γραφείο η κάπου αλλού

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 09:19:57 am »
Τρεις είναι πάρα πολλοί αν περισσεύουν, σίγουρα θα μετακινηθούν κάποιοι αν όχι όλοι.

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 09:22:35 am »
αυτό είναι ένα μέγα ερώτημα. Από ό,τι ακούω δεν υπάρχει ακόμα σαφές νομικό πλαίσιο για το ποια μόρια θα πάρουμε. Γενικώς υπερισχύει πάντως η άποψη, ότι εφόσον είσαι σε διάθεση και δεν μετακινείσαι με δική σου υπαιτιότητα, θα πάρεις τα μόρια του σχολείου, που τοποθετήθηκες αρχικά, πρωτού κριθείς υπεράριθμη..

Δες και μια συμπληρωματική οδηγία, που έδωσε το Μάιο το υπουργείο για την Αβάθμια:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 09:45:27 pm »

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα:

3.3.  Ρύθμιση Μ.Σ.Δ. μονίμων εκπαιδευτικών σε περίπτωση διάθεσης ή απόσπασης για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες ή λόγω υπεραριθμίας

Ο υπολογισμός μονάδων συνθηκών διαβίωσης ρυθμίζεται ειδικά, ως ακολούθως, στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί μετά από διορισμό, μετάθεση ή μετάταξη, αφού τοποθετηθούν (μόνιμα ή προσωρινά) σε θέση σχολείου μιας περιοχής μετάθεσης, καλούνται να μετακινηθούν (αποσπαστούν ή διατεθούν):

•   είτε για λειτουργικούς λόγους των σχολείων (εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες),
•   είτε λόγω πλεονάσματος ή υπεραριθμίας που δημιουργούνται και επομένως αδυναμίας συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου τους.

α) Εάν διατέθηκαν σε σχολεία άλλης περιοχής αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΔΕ από αυτή που ανήκαν οργανικά για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 κεφ. Γ΄ παρ. 1 και 2 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167 Α΄) και του άρθρου 14 του ίδιου νόμου σε συνδυασμό το άρθρο 18 παρ. 6  της Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Φ.Ε.Κ. 1340 τ.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:17:13 pm »

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα:

3.3.  Ρύθμιση Μ.Σ.Δ. μονίμων εκπαιδευτικών σε περίπτωση διάθεσης ή απόσπασης για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες ή λόγω υπεραριθμίας

Ο υπολογισμός μονάδων συνθηκών διαβίωσης ρυθμίζεται ειδικά, ως ακολούθως, στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί μετά από διορισμό, μετάθεση ή μετάταξη, αφού τοποθετηθούν (μόνιμα ή προσωρινά) σε θέση σχολείου μιας περιοχής μετάθεσης, καλούνται να μετακινηθούν (αποσπαστούν ή διατεθούν):

•   είτε για λειτουργικούς λόγους των σχολείων (εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες),
•   είτε λόγω πλεονάσματος ή υπεραριθμίας που δημιουργούνται και επομένως αδυναμίας συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου τους.

α) Εάν διατέθηκαν σε σχολεία άλλης περιοχής αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΔΕ από αυτή που ανήκαν οργανικά για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 κεφ. Γ΄ παρ. 1 και 2 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167 Α΄) και του άρθρου 14 του ίδιου νόμου σε συνδυασμό το άρθρο 18 παρ. 6  της Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Φ.Ε.Κ. 1340 τ.
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος drakoulina

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:28:12 pm »
     Δηλαδή αν εγώ που είμαι νεοδιόριστη (δηλαδή δόκιμη ακόμα) και δεν έχω οργανική
 μετακινηθώ λόγω υπεραριθμίας σε άλλο σχολείο με λιγότερα μόρια παίρνω τα μόρια της
 πρώτης μου τοποθέτησης; Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί από την πρωτοβάθμια μου είπαν άλλα...  :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:30:34 pm από drakoulina »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144