0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως, στην αρχαία Αθήνα πρώτα είχαν τα μαθήματα μουσικής και μετά όλα τα άλλα. Ας μην υποβιβάζουμε τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες τόσο.. ΟΚ αν ήταν στο χέρι μου, θα έκαναν όλοι φυσική από το προνήπιο, αλλά λέμε τώρα..
Να βάλουν φυσικές επιστήμες σε κανένα ολοήμερο πιλοτικό δημοτικό μαζί με τα καλλιτεχνικα, τη μουσική και το θέατρο γίνεται? Είπα κι εγώ να ονειρευτώ λίγο..
Αν είχατε την παραμικρή ιδέα από Διδακτική Φυσικών Επιστημών (Γραμματισμός των Φυσικών Επιστημών) δε θα ζητούσατε να μπείτε στα Δημοτικά γιατί πλέον το εργαστήριο της φυσικής ανήκει στο Μουσείο Σχολείου. Ο σωστός εκπαιδευτικός στοχεύει να καταστήσει τους μαθητές του να είναι ικανοί να εξηγουν τον κόσμο γύρω τους και όχο να λύνουν ασκήσεις φυσικής.(Το ίδιο ισχύει και για το γυμνάσιο σε μεγάλο βαθμό). Σχετικά με το ιδιωτικό, δε μου κάνει εντύπωση (panos) γιατί ο ιδιοκτήτης θα δίδασκε και διαφορικές εξισώσεις για να ικανοποιήσει τους ψωριάριδες πελάτες.Χαίρομαι που στον κλάδο σας είναι ελάχιστοι αυτοί που μιλούν για την εισβολή των Φυσικών στα δημοτικά. Σπουδάσατε μια πολύ δύσκολη επιστήμη, είστε πραγματικά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ με όλη τη σημασία της λέξης,αλλά νομίζω πως πρέπει να μείνετε εκεί και να μη ζητάτε να μπείτε στην επιστημη της Παιδαγωγικής που τη γνωρίζουν καλά(γιατί μόνο αυτό σπουδάσανε όπως εσείς φυσική) οι δάσκαλοι.