*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81701 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:52:58 am »
γ) η απογοήτευση και η ματαίωση είναι το τρίτο στάδιο. Ο εκπαιδευτικός αναρωτιέται αν και πόσο αξίζει τον κόπο να διδάσκει κάτω από συνθήκες πίεσης άγχους και απογοήτεύσης και θεωρεί κάθε προσπάθεια μάταια..
δ) το τελευταίο στάδιο, είναι η απάθεια. Ο εκπαιδευτικός παραμένει στο σχολείο, παίρνει τον μισθό του, αδιαφορώντας για κάθε εκπαιδευτική καινοτομία και για τις ανάγκες και τα προβλήματα των μαθητών.

σε οσα σχολεια πηγα ωρομισθια ή αναπληρωση το 90% των καθηγητων λειτουργει ετσι ποιον κοροιδευουμε??? το 10% που δεν λειτουργει ετσι ειναι αυτοι που δουλεψαν χρονια στον ιδιωτικο τομεα και ειχαν αναγκες να καλυψουν αρα δουλευαν με κοπο και τωρα εκτιμουν αυτο που κανουν γιατι παλεψαν για να το πετυχουν......
οταν το 90% μαλωνει  για το πιο τμημα θα παρει , για μια γραφειοκρατικη δουλεια να χασει 3ωρες εβδομαδιια για να γραψει το απολυτηριο  για να στελνει τα μαιλ.... για να μην μπει στην ταξη...  πρεπει να παρεις 700ευρω με κοπο για να εκτιμησεις αν οχι τιποτα αλλο τα οικονομικα ωφελη του να εισαι διορισμενος...
ευτυχως υπαρχουν και μερικοιι που θελουν να μπαινουν στην ταξη  και να χουν επαφη με τα παιδια...και την δουλεια τους ελπιζω να μεινω σε αυτην την κατηγορια και να μην μεταλαχθω!!!!!!!!!!!

Δεν το λέω σε πνεύμα αντιπαράθεσης, αλλά πέρσι που ήμουν αναπληρώτρια πήγαινα σε δύο σχολεία, ανήκα σε δύο συλλόγους (ο ένας 38 καθηγητών και ο άλλος 21 καθηγητών) και δεν μπορώ να μετρήσω ούτε 5 άτομα που να ήταν στην κατάσταση που περιγράφετε. Ειδικά στο στάδιο δ!  :o
Και μιλάμε για όλες τις ηλικίες καθηγητών.
Ήμουν σε γενικό λύκειο που είχε 4 καθηγητές αποκλειστικά για γραμματειακή υποστήριξη (ω ναι!) και οι 2 με τις οποίες είχα πιο στενή σχέση παραπονιόντουσαν επειδή δεν έμπαιναν σε τάξη.
Και για να πω την αλήθεια το βρίσκω άκρως προσβλητικό για κάποιους τουλάχιστον να τους πετάμε σε ένα τσουβάλι και να τους αποκαλούμς "90 που είναι αδιάφοροι για τα πάντα"!
Τι να πω, μπορεί να ήμουν πολύ τυχερή!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:27:13 »

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 01:00:33 am »
panos2 συμφωνώ μαζί σου..
όταν σε συνέλευση δασκάλων μίλησα για μία ακομματική ομάδα που θα παλεύει για όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως χρώματος & κόμματος, πέσανε να με φάνε..Δηλαδή τι προτεινετε συνάδελφε?Μία ομάδα μέσα στην ομάδα; Διότι για να εκθέσετε τις απόψεις σας και να ακουστείτε θα πρέπει να ονομάσετε την ομάδα σας, ακόμη κι αν την ονομάσετε "ακομματική συσπείρωση"!χαχαχα

Συγγνώμη αλλά εάν δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δουν το οφθαλμοφανές, και συνεχίσουν να κοιμούνται τόοοσο βαθειά, ε τότε δεν θα αλλαξει ποτέ τίποτα...

Να δω πόσο ακόμη οι δημιουργικά παραγωγικοί συνάδελφοι θα αντέξουν να παρέχουν αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, ενώ όλη η κοινωνία είναι εναντίον τους, απαξιώνονται καθημερινά και καταλήγουν στο προαναφερόμενο σύνδρομο με τις 4 φάσεις...

Επειδή δηλαδή πληρωνόμαστε 200-300 ευρώ παραπάνω από τον ιδιωτικό τομέα και οι ώρες εργασίας είναι (φαινομενικά) λιγότερες, θα πρέπει να πούμε και μπράβο στην πολιτεία?Η μήπως θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύουν σκλάβοι και σπαταλούν τα παραγωγικά τους χρόνια για να πλουτίζουν οι λίγοι, να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν μεγαλύτυτερους μισθούς?Λέω εγώ τώρα...

Το σκεπτικό "μη μιλάς, καλά είμαστε εδώ με τα 1300, δεν βλέπεις στον ιδιωτικό με 800 την βγάζουν.." είναι εντελώς παιδιάστικο και έχει οδηγήσει στην απαξίωση του επαγγέλματος. Ένας εκπαιδευτικός για να συνεχίσει να είναι παραγωγικός και δημιουργικός θα πρέπει να ανταμοίβεται ανάλογα και όχι να απαξιώνεται...ας περνάει από αξιολόγηση φυσικά, και εάν το αξίζει ας ανταμοίβεται.

Αλλά τώρα μιλάμε με αέρα διότι κόπηκαν 100 ευρώ τον μήνα, για να σας δω από τον Γενάρη που θα κοπούν άλλα 300... τότε ποιος θα έχει όρεξη για δημιουργίες συνάδελφοι? ?ίσως μόνο νέοι εκπαιδευτικοί χωρίς υποχρεώσεις και με εξασφαλισμένα τα προς το ζην...
Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων, η ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κλπ ζητούσαν 1400 ευρώ για νεοδιόριστο εάν θυμάστε 2 χρόνια πριν...τώρα μιλανε για 1100 με το νέο μισθολόγιο "και ευχαριστημένοι ναμαστε". Εγώ έχω να πω ντροπή σε αυτούς που δεν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του κλάδου αλλά τις τσέπες τους και την προσωπική τους (και των παιδιών τους) ευημερία.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 07:27:42 am »
καλημέρα

παιδιά μην "σκοτωνεστε"!! Αλλωστε στα φορουμ απλα τη γνωμη μας εκφραζουμε.

Αποσυνδεδεμένος froski

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 82 (πρώην 17.02) Μηχανολόγος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 09:52:06 am »
Τέλος παντων πολλά μπορεις να βρεις, ωστε να μην βαριεσαι

Ο δρόμος που οδηγει στην ευτυχία δεν περνά μόνο ούτε από διορισμούς, ούτε μόνο από τα γυμνά κορμια κοριτσιών, ούτε από ανακτορα.

Αν δεν μπορείς να "ρουφήξεις" το εξαίσιο άρωμα του μικρού  λουλουδιού, αν δεν μπορεις να χαρεις με το χαμογελο του παιδιου, με τη βροχη, με τον ηλιο και με ΟΛΕΣ τις μικροχαρες που υπαρχουν γυρω μας,

τότε να εισαι σιγουρος ότι ο καλοκαιρινός και λαμπερός ηλιος της πατριδας μας θα εχει "καψει" ολόκληρο το φίλμ της ζωής σου
και εσυ θα είσαι ακόμη με την απορία εάν ο διορισμός οδηγεί στην ευτυχία!!
Υποκλίνομαι!! Και συμφωνώ απόλυτα με τον nickitol.
Συνάντησα κι εγώ σχολεία όπως της teris με το 90% των καθηγητών να βαριούνται, να γκρινιάζουν, να μιζεριάζουν. Παρόλα αυτά έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα. Στο τέλος της χρονιάς έννιωθα ευτυχισμένη γιατί αναγνωρίστηκα από τους μαθητές. Στην αρχή με είπαν σκύλα, μετά με κερνούσαν καφέ και συζητούσαν μαζί μου. Αυτό για μένα είναι ευτυχία. Το σύστημα και οι συνάδελφοι δεν θα εκτιμήσουν ποτέ τη δουλειά σου. Οι μαθητές όμως ξέρουν να πολύ καλά να κρίνουν!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:27:13 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 09:53:35 am »
Να σας πω και εγω την αποψη μου....ειμαι 37 μητερα 2 παιδιων ΠΕ06. σημερα το πρωι πήγα στον αγιασμο των παιδιων μου , στο σχολειο που περυσι εργαζομουν ως ωρομισθια. Και εβλεπα τους περυσινους συναδελφους μου , την περυσινη μου ομαδα απο μακρια...Φετος ημουν κατω με το μπουγιο των παιδιων και των γονιων που με ρωτουσαν αν θα τους εχω και φετος. Δεν με εχουν καλεσει πουθενα...Και ευχομαι , και ας ακουγομαι μελοδραματικη, να ημουν και εγω εκει πανω , στον αγιασμο , να ξαναβλεπα τα περυσινα μου τμηματα και να τους ευχομουν ΚΑλη χρονια απο την θεση της διδασκουσας.... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'( :'(Ευχομαι να αρχιζε και μενα για μια φορα απο σημερα η σχολικη χρονια και οχι να αναρωτιεμαι αν και που θα βρεθω παλι.... :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:19:35 am »
. Στο τέλος της χρονιάς έννιωθα ευτυχισμένη γιατί αναγνωρίστηκα από τους μαθητές. Στην αρχή με είπαν σκύλα, μετά με κερνούσαν καφέ και συζητούσαν μαζί μου. Αυτό για μένα είναι ευτυχία.

να διαχωρισουμε κατι..φυσικα και ο καθενας απο μας που εχει μεσα του το μερακι και την καψουρα της διδασκαλιας σιγουρα νιωθει ευτυχισμενος μπαινοντας σε ταξη..οταν βλεπει τα παιδια να ''ρουφουν'' αυτα που τους λεει και οταν τα κανει καλυτερα σαν ανθρωπους αλλα και απο πλευρας γνωσεων...αυτη ειναι ομως η μια πλευρα της ζωης...υπαρχει ευτυχια στη ζωη οταν φευγοντας απο το σχολειο και πηγαινοντας στο super market τις τελευταιες μερες του μηνα σου ερχεται να κλαψεις οταν σκεφτεσαι οτι τα χρηματα δεν φθανουν για να παρεις γαλα και κρεας στα παιδια σου ; αυτη ειναι η αλλη πλευρα....

Αποσυνδεδεμένος doroula

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:50:19 am »
ρε παιδιά διαβάζω κάποιες απόψεις κ πέφτω από τα σύννεφα.
Δηλαδή επειδή κάποιοι δουλεύουν για 600 ευρώ το μήνα εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με όλες αυτές τις περικοπές που γίνονται;
Δούλεψα πολλά χρόνια ωρομίσθια κ ξέρω πώς είναι να τρέχεις εκτός της πόλης σου από το πρωί μέχρι το βράδυ για 300 το πολύ ευρώ το μήνα. Έδωσα πολλές φορές ασεπ κ κατάφερα επιτέλους να διοριστώ. Είμαι ευγνώμων κ σε σχέση με το παρελθόν ζω καλύτερα αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να επιβιώσω με μισθό πείνας.
Μην ξεχνάτε πως διοριζόμαστε μακριά από τον τόπο κατοικίας μας και ο μισθός μας πλέον μόλις που φτάνει για ενοίκιο και μεταφορά κάθε σαββατοκύριακο να δούμε την οικογένειά μας. Μια οικογένεια με γονέα εκπαιδευτικό σε άλλη πόλη απλά δεν επιβιώνει.

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:54:25 am »
Δεν καταλαβαίνω προς τι τα παράπονα και η μιζέρια!!! Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και όλοι παλεύουμε για να ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Όλοι στερούμαστε πράγματα και όλοι έχουμε κάποιες μικρές "πολυτέλειες" που άλλοι δεν έχουν ή έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν εκτιμάμε όσα έχουμε; Υπάρχει κανείς μισθωτός με οικογένεια που να φτάνει το τέλος του μήνα και να έχει αποθέματα για καταθέσεις; Όταν σκεφτόμασταν να ασχοληθούμε και να περάσουμε όλο αυτό το λούκι του ΑΣΕΠ, δεν ξέραμε τι θα ακολουθήσει; Δεν ξέραμε τη δουλειά του εκαπιδευτικού; Το μισθό του; Τα πλεονεκτήματα και μεινοεκτήματα του επαγγέλματος; Σε όποιον δεν αρέσει ας βρει κάτι άλλο να κερδίζει περισσότερα και να περνάει καλύτερα!! Αν δεν του αρκεί η όποια μισθολογική σταθερότητα που του παρέχει το δημόσιο σχολείο, σε αντίθεση με την αστάθεια και την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, η μόνη λύση είναι να αλλάξει επάγγελμα!! Θα συμφωνήσω με τον/την nickitol, αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με κάποια βασικά πράγματα απαραίτητα για τη διαβίωση και την επιβίωσή μας για τα οποία κάποιοι άλλοι πασχίζουν καθημερινά και ίσως να μην τα αποκτήσουν ποτέ, τότε μας λείπουν άλλα πράγματα και πρέπει να κοιταχτούμε καλύτερα!!! Δεν είπε κανείς πως ένας διορισμός ή τα χρήματα γενικώς θα φέρουν την ευτυχία, αλλά όταν σου λύνουν κάποια βασικά προβλήματα (σε όποιο βαθμό και να σου τα λύνουν, δεν είπε κανείς ότι με 900 ευρώ το μήνα θα γίνεις Λάτσης) τότε μπορείς να μην δίνεις και την εικόνα του αχάριστου!!!

ΥΓ: Γίναμε ανάδοχοι παιδιού με τον αδερφό μου σε ένα παιδάκι μέσω της action aid. Αν διαβάσετε κάπου θα δείτε ότι με λιγότερο από ένα μισθό εκπαιδευτικού προηθεύεται ένα κεντρο υγείας εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τίποτα από όσα έχουμε εμείς και δε μας φτάνουν!! Ας κοιτάξουμε καλύτερα τι γίνεται και λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας και μετά νομίζω πως θα βρίσκουμε την ευτυχία όχι μόνο στο διορισμό, αλλά και στο χαρτί τουαλέτας!! ;)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος froski

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 82 (πρώην 17.02) Μηχανολόγος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:03:21 pm »
Νομίζω ότι είναι χαζό να κοιτάμε τα χειρότερα (τα παιδάκια στην αφρική που πεινάνε) και να μην κοιτάμε τα άλλα (δημόσιοι υπάλληλοι με δεύτερες μαύρες δουλειές που βγάζουν 5000 το μήνα αδήλωτα).

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:10:08 pm »
Νομίζω ότι είναι χαζό να κοιτάμε τα χειρότερα (τα παιδάκια στην αφρική που πεινάνε) και να μην κοιτάμε τα άλλα (δημόσιοι υπάλληλοι με δεύτερες μαύρες δουλειές που βγάζουν 5000 το μήνα αδήλωτα).

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είπε κανείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά, αλλά όταν κοιτάς μόνο τις μαύρες 5000 και μιζεριάζεις γιατί εσύ δεν ήσουν τόσο έξυπνος-λαμόγιο για να κάνεις το ίδιο, τότε ποτέ δε θα σου είναι αρκετό τίποτα!!! Αυτό με τα παιδιά στην Αφρική το έφερα ως παράδειγμα, όπως θα μπορούσα να αναφέρω κάποιον πλούσιο με προβλήματα υγείας ας πούμε που δεν τον αφήνουν να χαρεί τίποτα. Το όλο πνεύμα είναι να κοιτάξουμε και λίγο πιο πέρα από το μικρόκοσμό μας μπας και ξεφύγουμε από τη μιζέρια που μας έχει πιάσει!!

Αποσυνδεδεμένος doroula

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:15:45 pm »
1. όταν αγωνιζόμασταν επί χρόνια να διοριστούμε ξέραμε την κατάσταση αλλά δεν ξέραμε ότι αυτή θα γινόταν χειρότερη με την κατακόρυφη μείωση μισθών.
2. όταν έχεις κάνει άπειρες θυσίες για χρόνια προκειμένου να διοριστείς και είσαι στους λίγους ''εκλεκτούς'' που τα κατάφεραν, έχεις και άλλες απαιτήσεις σε σχέση με αυτούς που απλά βρήκαν μια θέση και πήγαν.
3. άλλο να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις και άλλο η λογική του ''υπάρχουν και χειρότερα''. Ο άνθρωπος έχει χρέος να προσπαθεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Η παθητικότητα και η ανοχή είναι που οδηγούν στην εκμετάλλευση από τα κάθε λογής ''αφεντικά''.
Δεν χρειάζεται να πεινάσουμε κυριολεκτικά για να αρχίσουμε να διεκδικούμε δίκαιη ανταμοιβή της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής προσφοράς μας.

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:29:12 pm »
1. όταν αγωνιζόμασταν επί χρόνια να διοριστούμε ξέραμε την κατάσταση αλλά δεν ξέραμε ότι αυτή θα γινόταν χειρότερη με την κατακόρυφη μείωση μισθών.
2. όταν έχεις κάνει άπειρες θυσίες για χρόνια προκειμένου να διοριστείς και είσαι στους λίγους ''εκλεκτούς'' που τα κατάφεραν, έχεις και άλλες απαιτήσεις σε σχέση με αυτούς που απλά βρήκαν μια θέση και πήγαν.
3. άλλο να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις και άλλο η λογική του ''υπάρχουν και χειρότερα''. Ο άνθρωπος έχει χρέος να προσπαθεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Η παθητικότητα και η ανοχή είναι που οδηγούν στην εκμετάλλευση από τα κάθε λογής ''αφεντικά''.
Δεν χρειάζεται να πεινάσουμε κυριολεκτικά για να αρχίσουμε να διεκδικούμε δίκαιη ανταμοιβή της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής προσφοράς μας.

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Δεν είμαι της λογικής να κοιτάς ότι υπάρχουν και χειρότερα για να υπομένεις και να περιμένεις να φτάσουν τα χειρότερα σε σένα!! Το είπα καθαρά από την άποψη ότι αν κοιτάξεις λίγο παραπέρα θα εκτιμήσεις όσα έχεις, όχι θα σταματήσεις να παλεύεις για όσα δικαιωματικά σου ανήκουν και θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη! Άλλο ο αγώνας όμως και άλλο η μιζέρια και η αχαριστία!!! Εγώ μόνο παθητικότητα και ανοχή βλέπω, δεν βλεπω και πολλούς να αγωνίζονται και να κατεβαίνουν στους δρόμους ή να διεκδικούν με κάποιο άλλο τρόπο καλύτερο μέλλον!! Ο καθένας τον μικρόκοσμο και το μικροσυμφέρον του!! Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και κανείς δεν κάνει τίποτα! Από που να έρθει η δίκαιη ανταμοιβή του εκπαιδευτικού όταν οι ίδιοι δεν διεκδικούμε; ??? ???
Ο καθένας έχει τη δική του οπτική γωνία.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:32:32 pm »

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είπε κανείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά, αλλά όταν κοιτάς μόνο τις μαύρες 5000 και μιζεριάζεις γιατί εσύ δεν ήσουν τόσο έξυπνος-λαμόγιο για να κάνεις το ίδιο, τότε ποτέ δε θα σου είναι αρκετό τίποτα!!! Αυτό με τα παιδιά στην Αφρική το έφερα ως παράδειγμα, όπως θα μπορούσα να αναφέρω κάποιον πλούσιο με προβλήματα υγείας ας πούμε που δεν τον αφήνουν να χαρεί τίποτα. Το όλο πνεύμα είναι να κοιτάξουμε και λίγο πιο πέρα από το μικρόκοσμό μας μπας και ξεφύγουμε από τη μιζέρια που μας έχει πιάσει!!

"Μιζεριάζεις γιατι εσύ δεν ήσουν τόσο έξυπνος - λαμόγιο";;
Όχι βρε Αναστασία! Αυτός που δεν είναι λαμόγιο, είναι αυτός, που λόγω βλακείας δεν μπόρεσε;;
Εντάξει...
Πάντως με το χαρτί τουαλέτας έχεις δίκιο... Πρέπει να πάρω ένα πιο μαλακό... Αλλά είναι και πιο ακριβό...
Τα παιδάκια στην Αφρική χρησιμοποιούν πέτρες. Καλό είναι και το φτηνό! Είμαι ευτυχισμένος! ;D ;D
Ποιές πέτρες: Μα τα παιδάκια δεν έχουν να φάνε;; Είμαι λυπημένος... :'(
Εγώ έχω... Ουφ!  :) :)Αλλά μέχρι πότε;   :o :o

Παιδιά, πάντα θα υπάρχει η διαδοχή όλων αυτών των συναισθημάτων, μόνο που αυτοί που έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα, διακατέχονται, συνήθως, και από ένα μεγάλο βαθμό αναισθησίας, και όταν λυπούνται για την δυστυχία των άλλων, στην ουσία προσπαθούν να νιώσουν αυτοί καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 12:32:40 pm »
Δεν ξέραμε τη δουλειά του εκαπιδευτικού; Το μισθό του; Τα πλεονεκτήματα και μεινοεκτήματα του επαγγέλματος; Σε όποιον δεν αρέσει ας βρει κάτι άλλο να κερδίζει περισσότερα και να περνάει καλύτερα!! Αν δεν του αρκεί η όποια μισθολογική σταθερότητα που του παρέχει το δημόσιο σχολείο, σε αντίθεση με την αστάθεια και την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, η μόνη λύση είναι να αλλάξει επάγγελμα!!

οκ ..οταν θα ρθει το καζικι του νεου  μισθολογιου που θα κοπουν τα επιδοματα να μην ακουσω κανεναν να μουρμουραει και να διαμαρτυρεται επειδη ο μισθος θα ειναι  1000 ευρω (στην καλυτερη περιπτωση)...εγω θα ειμαι με τον ΓΑΠ τοτε...για το καλο της χωρας...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182626
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)