*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81694 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 05:52:01 pm »

Όλα αυτά που αναφέρεις περί συσσώρευση χρήματος κλπ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Φίλε μου είσαι σαν τον λύκο που τον κρέμασαν ανάποδα, τον έγδερναν, και αυτός έλεγε: "που είναι τα πρόβατα;"
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:14:37 »

Αποσυνδεδεμένος bellaspir

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 06:16:03 pm »

Όλα αυτά που αναφέρεις περί συσσώρευση χρήματος κλπ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Φίλε μου είσαι σαν τον λύκο που τον κρέμασαν ανάποδα, τον έγδερναν, και αυτός έλεγε: "που είναι τα πρόβατα;"

Χαχαχα! Καλό! Αλλά μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου....

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 06:29:20 pm »
απο το χωριο που σε συγχαιρουν γιατι διοριστηκες, στο βασιλια της Γαλλιας και τ'ανακτορα και απο κει στον  Ωναση, λιγο και απο ζωικο βασιλειο ενδιαμεσα...εσυ ο ιδιος θα'θελα να'ξερα ξερεις τι θελεις να πεις? καλο θα ηταν να λες και κανα ευχαριστω που και που για οτι καλο σου συμβαινει...
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 06:37:08 pm »
Ποιος δεν θα ζήλευε τα πλούτη του μακαρίτη Αριστοτέλη Ωνάση; Και τι δεν είχε ο άνθρωπος! Τέρψεις, διασκεδάσεις, ταξίδια, κρουαζιέρες, δόξες, τιμές.
Και όμως, τέσσερις άγγλοι βιογράφοι είπαν γι’ αυτόν:

Σκαρφάλωσε στην πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, για να δει πως εκεί πάνω δεν υπήρχε τίποτε!

Σκαρφάλωνε, ανηφόριζε, ίδρωνε για το τίποτε.
Πόσοι άλλοι ιδρώνουν, εργάζονται νυχθημερόν για να τον μιμηθούν;

Το τέλος του Ωνάση

Τον Ιανουάριο του 1973 ο Έλληνας μεγιστάνας δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα της ζωής. Ο Γιος του σκοτώνεται καθώς πιλοτάρει ένα ιδιωτικό του αεροσκάφος. Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν ο πάμπλουτος και «κοσμοκράτορας» Ωνάσης εμφανίστηκε στην τηλεόραση και δήλωσε συντετριμμένος: Είμαι ο πιο φτωχός άνθρωπος του κόσμου.
Μετά απ’ αυτό το συμβάν χάνει πλέον κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο Σκορπιό, δυστυχισμένος, χτυπημένος από την μυασθένεια Γκράβις. Η κόρη του Χριστίνα προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτά τα βλέφαρά του με τη βοήθεια τσιρότων.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης πεθαίνει στις 15 Μαρτίου 1975 σε ένα δωμάτιο ενός νοσοκομείου στο Παρίσι. «Όσο πιο γρήγορα τελειώσω τόσο καλύτερα» είχε εκμυστηρευτεί στο στενό του περιβάλλον λίγο πριν το τέλος. «Αισθάνομαι σαν ήρωας στην τραγωδία των Ατρειδών. Πιστεύω ότι με τιμωρεί ο Θεός γιατί πάντα δάγκωνα περισσότερο απ’ όσο μπορούσα να μασήσω. (Επενδυτής, Symbol, 15.06.2002)
Στα τελευταία του κατέφθαναν στο Παρίσι αεροπλάνα, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από την Αμερική, από την Αγγλία, από τη Ρωσία, μεταφέροντας τους καλύτερους γιατρούς του κόσμου, μήπως και κρατούσαν στη ζωή έστω για λίγο τον Ωνάση, αλλά εις μάτην.
Πέθανε, όπως θα πεθάνουν όλοι οι θνητοί, όσο διάσημοι και παντοδύναμοι και αν είναι.

Ο απόστολος Παύλος έλεγε ότι όποιος δεν θέλει να δουλέψει ας μη φάει. Εδώ συμφωνούμε όλοι.
Το κύκνειο άσμα του Αριστοτέλη Ωνάση «όσο πιο γρήγορα τελειώσω, τόσο καλύτερα», δήλωνε πόσο βαρετή ήταν η πολύτιμη ζωή γι’ αυτόν το μεγιστάνα.
Λόγια φοβερά, που θα πρέπει (αν έχουμε μυαλό …) να μας βάλουν σε προβληματισμό …

Kαι πάλι θα συμφωνήσω...
Όσο για τα πλούτη του Ωνάση, πίστεψέ με, δεν τα ζηλεύω καθόλου κι αυτό όχι γιατί δεν έχω ανάγκη...
Αλλά προτιμώ την αυτάρκεια...
Λέει κάπου στην Αγία Γραφή: "Θεέ μου, μη με κάνεις φτωχό, για να μη σε βλασφημήσω και μη με κάνεις πλούσιο, για να μη σε λησμονήσω."
Αυτό ακριβώς θέλω κι εγώ.
Ποτέ δεν έφεραν ευτυχία σε κανέναν τα μεγάλα πλούτη, το αντίθετο μάλιστα...  ;) ;) ;)
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:14:37 »

Αποσυνδεδεμένος maria d.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 08:36:40 pm »
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΩΛΟ
Καλά κρασά.....

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:02:32 pm »
Πολύ στο χαβαλέ τη ρίξατε τη συζήτηση. Το που ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση θα το μαθαίνατε σύντομα.

Τώρα αν αναγκαστώ να απαντάω στο δικό σας το στιλ, δεν θα οδηγηθούμε πουθενά.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Συνεχίστε το θέμα μόνοι σας, αν σας ενδιαφέρει ακόμη, αλλιώς γυρίστε στην α΄ φάση αναπληρωτών, β΄φάση αναπληρωτών, κλπ.
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:14:54 pm »
μεχρι στιγμης αμπελοφιλοσοφιες διαβαζω μονο...
And nothing else matters

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:18:24 pm »
Πολύ στο χαβαλέ τη ρίξατε τη συζήτηση. Το που ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση θα το μαθαίνατε σύντομα.

Τώρα αν αναγκαστώ να απαντάω στο δικό σας το στιλ, δεν θα οδηγηθούμε πουθενά.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Συνεχίστε το θέμα μόνοι σας, αν σας ενδιαφέρει ακόμη, αλλιώς γυρίστε στην α΄ φάση αναπληρωτών, β΄φάση αναπληρωτών, κλπ.
Εγώ θέλω να μάθω πού ήθελες να οδηγήσεις τη συζήτηση...
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος SHMANTIKO!!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:22:00 pm »
Αλήθεια θα ηθελα να ήξερα τις απόψεις σου περί διορισμού πριν τον πετύχεις..
Μήπως είναι έπαρση αυτο το συναίσθημα που νιώθεις, τώρα που τα φιλαράκια σου οι ωρομίσθιοι ζουν το δικό τοιυς πόνο??
Εγω αντιθετως θα έλεγα δεν είμαι ευτυχής από το διορισμό μου γιατί σκέφτομαι συνεχεια τα φιλαρακια μου που περίμεναν με αγωνία να διορισθούν και αυτό δεν έγινε, μετά τα μετρα που πήρε η κυβέρνηση..
Καλά σου είπε καποιος συναδελφος, δώστου τη θέση έτσι κι αλλίως η δυστυχία αυτών των ωρομίσθιων δεν σε αγγίζει.
Συγνώμη για τα σκληρά μου λόγια, αλλα είμαι σίγουρος ότι αναθεώρησες τις απόψεις σου μετά το πιθανόν βλακ αουτ που έπαθες μετά το διορισμό σου
με φιλία
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:40:29 pm από SHMANTIKO!!! »

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:26:53 pm »
Αλήθεια θα ηθελα να ήξερα τις απόψεις σου περί διορισμού πριν τον πετύχεις..
Μήπως είναι έπαρση αυτο το συναίσθημα που νιώθεις, τώρα που τα φιλαράκια σου οι ωρομίσθιοι ζουν το δικό τοιυς πόνο??
Εγω αντιθετως θα έλεγα δεν είμαι ευτυχής από το διορισμό μου γιατί σκέφτομαι συνεχεια τα φιλαρακια μου που περίμεναν με αγωνία να διορισθούν και αυτό δεν έγινε, μετά τα μετρα που πήρε η κυβέρνηση..
Καλά σου είπε καποιος συναδελφος, δώστου τη θέση έτσι κι αλλίως η δυστυχία αυτών των ωρομίσθιων δεν σε αγγίζει.
Συγνώμη για τα σκληρά μου λόγια, αλλα είμαι σίγουρος ότι αναθεώρισες τις απόψεις σου μετά το πιθανόν βλακ αουτ που έπαθες μετά το διορισμό σου
με φιλία

κι εψαχνα να βρω τον ορισμο της ολης καταστασης...να'σαι καλα!
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:41:24 pm »
δεν ξερω τί θελει να πει ο συναδελφος Τιμοθεος,
εκεινο που ξερω και ξερουμε ολοι μας καλα ειναι οτι η "ευτυχια" δεν υπαρχει στο διορισμο, οπως δεν υπαρχει και στα πλουτη (βλ. Manius Curius Dentatus  ;D). Eιναι στα απλα καθημερινα πραγματα (εφερα ενα ωραιο παραδειγμα λιγο πιο πανω με τιτλο "απλοτης - ποιοτης).
Εχει να κανει και με το χαρακτηρα του καθενος.
για παραδειγμα , αν εγω κλαιγομαι με το καθε τι που μου συμβαινει και εχω μαθει να μιζερευω....τοτε οσα καλα και να εχω παλι θα ειμαι μιζερος!
π.χ. αχ και να διοριστω! να παιρνω ενα μισθο βρεξει - χιονισει, και οταν ερθει ο διορισμος,τοτε θρηνω για το μερος που ειναι να παω και αρχιζω να μετρω τα αρνητικα (ποτε δε βλεπω τα θετικα ή και αν τα δω θα τα δω "φευγαλεα")......

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 09:57:57 pm »
τετοια απαντηση σε συναδελφο εκπαιδευτικο δεν την περιμενα.Σιγουρα το επιπεδο του Τιμοθεου ειναι διαφορετικο απ'το δικο σας!
Συμφωνώ, συνήθως οι βρισιές είναι πιο αρεστές...  :( :( :(

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 10:02:05 pm »
δεν ξερω τί θελει να πει ο συναδελφος Τιμοθεος,
εκεινο που ξερω και ξερουμε ολοι μας καλα ειναι οτι η "ευτυχια" δεν υπαρχει στο διορισμο, οπως δεν υπαρχει και στα πλουτη (βλ. Manius Curius Dentatus  ;D). Eιναι στα απλα καθημερινα πραγματα (εφερα ενα ωραιο παραδειγμα λιγο πιο πανω με τιτλο "απλοτης - ποιοτης).
Εχει να κανει και με το χαρακτηρα του καθενος.
για παραδειγμα , αν εγω κλαιγομαι με το καθε τι που μου συμβαινει και εχω μαθει να μιζερευω....τοτε οσα καλα και να εχω παλι θα ειμαι μιζερος!
π.χ. αχ και να διοριστω! να παιρνω ενα μισθο βρεξει - χιονισει, και οταν ερθει ο διορισμος,τοτε θρηνω για το μερος που ειναι να παω και αρχιζω να μετρω τα αρνητικα (ποτε δε βλεπω τα θετικα ή και αν τα δω θα τα δω "φευγαλεα")......

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 10:08:39 pm από Joanna Bear ΠΕ06 »

Αποσυνδεδεμένος SHMANTIKO!!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 10:12:44 pm »
και για τοιυς υπόλοιπους συναδέλφους που ψάχνουν τι είναι ευτυχία..
Ρε παιδιά η ευτυχία είναι μία στιγμή , μία στιγμή που σε κάνει να πετάξεις στα ουράνια, όπως όταν γίνεσαι πατέρας ή μητέρα αντίστοιχα. Οπως όταν μετά από είκοσι χρόνια επιτέλους διορίζεσαι
 Ειναι μία στιγμη που μπορεί να κρατήσει και περισσότερο.
Αν είμασταν μόνο ευτυχισμένοι θα έπρεπε να μας δει ειδικός ψυχοθεραπευτής.
Αν δεν μπορούσαμε να είμαστε ποτέ -παράδειγμα Τιμόθεου - θα έπρεπε επίσης να επισκεφτούμε τον ειδικό.
Αν μπλέκαμε την ευτυχία με τον Ωνάση, τον τάδε και τον δείνα
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 10:42:43 pm από SHMANTIKO!!! »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631