*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #224 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 04:12:52 pm »
apri δε διαφωνούμε, συμφωνούμε!!  ;D Δεν είπα εγώ ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε φιλομαθείς.... :( Γενικά μιλούσα, για όοοολους τους ανθρώπους!

ΟK. Νόμιζα πως αναφερόσουν ειδικά στους εκπαιδευτικούς.  :D

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:32 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 04:21:03 pm »
κι ομως, αυτοι που ασχολουνται ενεργα (ενα παραπανω) με την εκπαιδευση, θα επρεπε να ειναι φιλομαθεις (ολοι και διχως εξαιρεση)
κι αν η καθαριστρια δεν κανει καλά τη δουλεια της, δεν τρεχει τιποτα, Αλλα αν ο εκπαιδευτικος δεν κανει σωστα το εργο του τοτε το κακο ειναι μεγαλο,....
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 28, 2012, 04:22:44 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 09:27:26 pm »
Θα διαφωνήσω εν μέρει. Επειδή στο σόι μου υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, σε πληροφορώ ότι ακόμα και πριν από τον
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 11:39:11 pm »
Συνάδελφε MARKOS, δεν ξέρω αν "ο δάσκαλος είναι πάνω από την καθαρίστρια ή όχι".
Αυτό που είπα, δεν στόχευε στο να γίνει αποτελεσματικά μία τέτοια σύγκριση.
Αυτό που είπα, είναι ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας πιστεύει ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να παίρνει έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στον Δημόσιο Τομέα ( και όχι μόνον).
Με λίγα λόγια, επεσήμανα ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας πιστεύει ότι "η καθαρίστρια είναι πάνω από τον δάσκαλο" ( και γι' αυτό πολύ συχνά την πληρώνει καλύτερα από τον δάσκαλο).
Όσο και αν μας ενοχλεί αυτή η σκληρή αλήθεια ( εμένα με ενοχλεί γιατί δεν αναγνωρίζεται ο κόπος μου όσο πιστεύω -ΕΓΩ-ότι αξίζει), νομίζω ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε.
Καλό είναι να αποδεχθούμε την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα, μήπως και καταλάβουμε που οφείλεται η εν λόγω στάση των συμπολιτών μας, με την οποία εμείς διαφωνούμε ( ως τραγική μειοψηφία όμως εντός της κοινωνίας).
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:32 »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #228 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 11:44:15 pm »
ο δάσκαλος είναι πάνω από την καθαρίστρια......
η καθαρίστρια είναι πάνω από τον δάσκαλο......

μόνο εγώ σκέφτομαι πονηρά; ::)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 11:54:12 pm »
Αν πέραν της διδασκαλίας, καθαρίζαμε και τα σχολεία μας, θα μπορούσαμε ίσως να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο...
Οι νεοδιόριστοι φυσικά θα καθαρίζουν τις τουαλέτες...  ;D

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 12:03:53 am »
Οι νεοδιόριστοι φυσικά θα καθαρίζουν τις τουαλέτες...  ;D

Μιας και τρώμε(λέμε τώρα) σε στρατιωτικές λέσχες, δεν αλλάζουμε το "νεοδιόριστοι" σε "νεοσύλλεκτοι" να μπαίνουμε και σιγά-σιγά στο κλίμα.. ::)
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 12:19:01 am »
Καλές ιδέες και οι δύο συνάδελφοι...
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 12:30:07 am »
Οπότε, ας το πάρουμε απόφαση: Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο" ( πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) τον φτωχότερο Δ.Υ..
Είτε συμφωνούμε με αυτή την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είτε όχι, αυτή είναι και τέλος ( Στο κάτω-κάτω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πλειοψηφίας να αποφασίζει τι θα πληρώνει στο "δασκαλάκο" και τι σε οποιονδήποτε άλλον).
Από εκεί και πέρα, μπορεί ο "δασκαλάκος" να προσπαθήσει να παρακάμψει την θέση που του επιφυλάσσει η πλειοψηφία των συμπολιτών του κάνοντας παρανομίες. Μόνο που εκτός από "φτωχότερος Δ.Υ." ( που στο κάτω-κάτω είναι η "φυσική του θέση" μια και αυτή θέλουν οι συμπολίτες του -που τον πληρώνουν-να έχει), γίνεται και παράνομος ( εγκληματίας δηλαδή).

Παράθεση
Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο"

Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 12:35:45 am »
Συνάδελφε jak_13
Συμφωνώ σχετικά με το ότι καλό είναι να αναρωτηθούμε σχετικά με το γιατί και το πως διαμορφώθηκε αυτή η κοινωνική στάση απέναντι στον εκπαιδευτικό.
Συμφωνώ επίσης, με την εκτίμηση που κάνεις σχετικά με την επίδραση των ενεργειών "του υπουργού που κούναγε το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς συλλήβδην" στην διαμόρφωση της στάσης μέρους της κοινής γνώμης απέναντι στον εκπαιδευτικό.
Κατά τη γνώμη μου όμως, το χειρότερο δεν είναι το ότι κάποιος "πολιτικάντης" κούναγε το δάχτυλο συλλήβδην σε όλους τους εκπαιδευτικούς! ( άσε που πιστεύω ότι δεν μπορεί να φταίει μόνον αυτό-φταίει πολύ αλλά δεν είναι το μόνο που φταίει).
Το χειρότερο, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί τον άφησαν να "αλωνήσει" επικοινωνιακά επί 1 ( και παραπάνω) έτος ( με παρακμιακά συνθήματα και ατάκες, που ΕΥΚΟΛΑ μπορούσαν να απαντηθούν τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο).
ΤΕΛΟΣ
Θυμίζω ότι η ηγεσία του Υπουργείου στην οποία αναφέρεσαι, είχε την ποιο ήπια αντιμετώπιση ( εκ μέρους του κλάδου μας συνολικά -και όχι μόνον από την συνδικαλιστική ηγεσία της οποίας η δράση και συνεργασία επικροτήθηκε μέσω της επανεκλογής της ) από αυτήν που είχε οποιοσδήποτε άλλος υπουργός παιδείας της μεταπολίτευσης ( κάτι το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προφανώς η πλειονότητα των συναδέλφων ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ για τουλάχιστον 1 έτος με την συγκεκριμένη ηγεσία του Υπουργείου, τις εξαγγελθήσες πολιτικές της, τις μεθόδους της, και την φρασεολογία της). Το να θυμηθούμε την στάση του ίδιου κλάδου ελάχιστα πριν ( π.χ. για το θέμα "κούνεβα" ), νομίζω ότι είναι κουραστικό πια ( μια και όπως όλοι ξέρουμε ΔΕΝ μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνον με τον τρόπο που ήδη έχω περιγράψει).
Δυσάρεστο?
Κατά τη γνώμη μου ναι.
Όμως το να μην το επισημάνουμε ( μήπως και καταλάβουμε πως και γιατί η πλειοψηφία μας έδωσε την μεγαλύτερη "αβάντα" που είχε δώσει ποτέ σε υπουργό παιδείας στην ηγεσία που λοιδώρησε συνολικά τον κλάδο, κατεδαφίζοντας παράλληλα τα πάντα), είναι πολύ χειρότερο από το να το επισημάνουμε ( έστω και αν μας στενοχωρεί ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση).

Συνάδελφε ΡΑ, σου έχω απαντήσει αρκετές φορές εσύ όμως επανέρχεσαι. Θα σου απαντήσω πάλι, όχι για να σε πείσω, ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά για τους άλλους συναδέλφους.
Ενώ λοιπόν συνήθως μας φταίνε οι υπουργοί όταν μας κουνάνε το δάχτυλο, στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου παραδόξως υποστηρίζεις ότι οι εκπαιδευτικοί ευθύνονται για τη συμπεριφορά της. Είναι όμως γνωστό ότι οι συνδικαλιστές κυρίως, αυτοί που έχουν φωνή δηλαδή, μιλάνε πάντα από την πολιτική τους σκοπιά και με το πολιτικό τους συμφέρον. Επομένως, μη σου φαίνεται περίεργη η συγκεκριμένη πολιτική στάση από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, με τις εφεδρείες και από άλλα κόμματα, όπως θα έλεγε και κάποιος άλλος ανάμεσά μας, μόνο που εδώ είναι πραγματικές, προς ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος που είχε παντοδυναμία τότε.
Επομένως, τα περί πλειοψηφίας και τα περί δύσκολης θέσης δεν ισχύουν.
Αλήθεια, τώρα πού είναι; (Όχι η πλειοψηφία, η τέως υπουργός).
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 01:15:09 am »
Θα διαφωνήσω εν μέρει. Επειδή στο σόι μου υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, σε πληροφορώ ότι ακόμα και πριν από τον
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:04:56 pm »
Συνάδελφε Giannis1
Διαφωνώ με την εκτίμησή σου ότι "παρόμοια άποψη έχουν οι Έλληνες και για πολλούς άλλους κλάδους όπως π.χ. οι Αστυνομικοί". Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους, έχουν πολύ χειρότερη άποψη για τους εκπαιδευτικούς από ότι έχουν π.χ. για τους Αστυνομικούς ( σε αυτό συμβάλλει και η άποψη "πάω φροντιστήριο το παιδί μου για να μάθει", η οποία έχει βάση αλλά το όλο θέμα είναι λίγο σύνθετο).
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Ζούμε σε κοινοβουλευτικό καθεστώς. Κάθε κυβέρνηση, επιδιώκει την επανεκλογή της. Επομένως, δεν την συμφέρει να αντιπαρατίθεται με τις "κρατούσες" εντός της κοινωνίας απόψεις ( ειδικά για θέματα που η πλειονότης των πολιτών θεωρεί σημαντικά, και πάντως όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα).
Οπότε πως μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς το γεγονός ότι "ο δασκαλάκος" είναι διαχρονικά ( και σταθερά) ο πλέον κακοπληρωμένος Δ.Υ.?
Εγώ, το εξηγώ έτσι: ότι δηλαδή, η κοινή γνώμη ( πλειοψηφία εννοώ) δεν αποτιμά για περισσότερα το έργο του εκπαιδευτικού, θεωρώντας λογικό να αμειφθεί περισσότερο ο Αστυνομικός ή η καθαρίστρια του ΟΣΕ (π.χ.)
Ο μόνος εναλλακτικός τρόπος εξήγησης της διαχρονικά χαμηλής αμοιβής του εκπαιδευτικού εντός του Δημοσίου, είναι να υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα είδος συνωμοσίας των "κρατούντων" της Ελλάδος από το 1832 και μετά, ώστε ο εκπαιδευτικός να αμείβεται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., και αυτό ΚΟΝΤΡΑ σε αυτό που η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ως σωστό και λογικό. Κατά τη γνώμη μου όμως, αυτή η εξήγηση δεν είναι λογική, μια και σε καθεστώς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, είναι αδύνατον η κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί για πολύ χρόνο με αυτό που οι πολλοί θεωρούν σωστό ( εκτός περιπτώσεων όπως η σημερινή, στην οποία "πελεκάνε τα πόδια τους"). Σε βάθος χρόνου, τα πράγματα κινούνται προς την κατεύθυνση που υπαγορεύει η αντίληψη περί σωστού και λάθους που έχουν οι πολλοί ( αρκεί να αναφέρονται  σε υλοποιήσιμες κατευθύνσεις).
Γι' αυτό κι εγώ, οδηγούμαι αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας εκτιμά ότι η προσφορά του Αστυνομικού ή της καθαρίστριας είναι περισσότερο σημαντική ( αξίζει μεγαλύτερη αμοιβή) από ότι του αυτή του "δασκαλάκου" ( καλώς ή κακώς).
Αν εσύ έχεις κάποια περισσότερο πειστική ή λογική εξήγηση για το ότι ο εν Ελλάδι εκπαιδευτικός ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνεται λιγότερο από αστυφύλακα ( και γενικά είναι από τους πλέον κακοπληρωμένους Δ.Υ.), θα την άκουγα μετά χαράς ( προσοχή στο " ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ": Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, είναι δυνατόν να εφαρμόζεται η αυθαίρετη απόφαση ενός καρεκλοκένταυρου, κόντρα στην άποψη που έχει η πλειοψηφία για το σωστό και το λάθος. Όμως αυτό, ΔΕΝ μπορεί να γίνει για μεγάλο χρονικά διάστημα - όχι στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης τουλάχιστον, για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω).

Συνάδελφε jak_13

Αν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεσαι ότι "επανέρχομαι" διότι διατυπώνω την γνώμη μου. Ξεπερνώ το ότι κι εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι εσύ επανέρχεσαι ( για τον ίδιο λόγο). Το ξεπερνώ, γιατί πιστεύω ακράδαντα στην αξία της ανταλλαγής απόψεων ( αντιτιθέμενων μάλιστα), και την διεξαγωγή διαλόγου με επιχειρήματα.
Στην ουσία τώρα:

Ισχυρίζεσαι ότι "κατηγορώ τους εκπαιδευτικούς για την συμπεριφορά της τ. Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου".
ΠΟΤΕ δεν έκανα κάτι τέτοιο.
Άσκησα κριτική σε εμάς τος εκπαιδευτικούς, διότι άφησαν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να "Αλωνίσει" επικοινωνιακά , διασύροντας ολόκληρο τον κλάδο και την όποια προσφορά του, με παρακμιακά συνθήματα και ατάκες. Θύμισα μάλιστα, ότι ελάχιστους μήνες πριν ο κλάδος σύσσωμος ( όχι μόνον η συνδικαλιστική του ηγεσία) "χάλαγε τον κόσμο" για θέματα ήσσονος σημασίας ( "Κούνεβα", "να ψηφίζουν μόνο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων για την εκλογή Πρύτανη στα Α.Ε.Ι.". "κάτω η Γιαννάκου" ,. κ.α.π.). Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι που λίγους μήνες πριν την κατεδάφιση των πάντων από την ηγεσία στην οποία αναφέρεσαι "χάλαγαν τον κόσμο", εσιώπησαν επιδεικτικά.
Εσύ πως το εξηγείς αυτό?

Για να δούμε:

Ισχυρίζεσαι, ότι αυτά τα έκαναν οι συνδικαλιστές.
Ότι δηλαδή, οι συνδικαλιστές κόντρα σε αυτό που ήθελε η πλειονότης εκπαιδευτικών, συνεργάστηκε αρμονικά με την τότε ηγεσία ( κάτι το οποίο ΔΕΝ ξαναέχει γίνει για κανέναν Υπουργό Παιδείας της μεταπολίτευσης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).
Πολύ καλά:

Και τότε πως εξηγείς ότι στις συνδικαλιστικές εκλογές ( π.χ. για την εκλογή αντιπροσώπων που κάθε δύο χρόνια
καθορίζουν την σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ) , προέκυψαν και πάλι οι ίδιες ακριβώς αναλογίες στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ? ( Δηλαδή στο όργανο που καθορίζει την στάση του κλάδου)???
Γιατί εγώ, ισχυρίζομαι ότι όταν επανεκλέγεις αυτούς ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ συνεργάστηκαν αρμονικά με την ηγεσία του Υπουργείου ( σύμφωνα με δημόσια δήλωση της τ. Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου), προφανώς και θεωρείς ότι σε γενικές γραμμές σε εκπροσώπησαν ικανοποιητικά ( συμφωνείς δηλαδή με το ότι συνεργάστηκαν αρμονικά, προκειμένου να την διευκολύνουν στην υλοποίηση της πολιτικής που ΕΞΑΡΧΗΣ διατύπωσε ευθαρσώς).
Αν εσύ έχεις κάποια καλύτερη εξήγηση, θα χαρώ να την ακούσω.

Επιπλέον, αναφέρεις ότι "στήριζαν ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ".

Σωστά.

Ποιοι στηρίζουν το προβεβλημένο στέλεχος χωρίς να εξετάζουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με ότι λέει?

Τα "κομματόσκυλα". Οι άνθρωποι που "τρώνε από το ΠΑΣΟΚ" ( στην εν λόγω περίπτωση)

"Καλά κάναν".

Οι υπόλοιποι απλοί εκπαιδευτικοί όμως που δεν "τρώνε από το ΠΑΣΟΚ"  ( αυτοί που επανεξέλεξαν πανηγυρικά εκείνο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ), αναγκάστηκαν από κάτι να συμφωνήσουν ( για το κρίσιμο χρονικό διάστημα οκτωβρίου 2009-ιουνίου 2011) με την πρακτική, την αισθητική, και  την ουσία των σαφέστατα διατυπωμένων προτάσεων της τ. Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου?

Τι τους ανάγκασε ?

ΤΙΠΟΤΑ κατά τη γνώμη μου.
Απλά συμφωνούσαν ( "τους φαίνονταν σωστά" όλα αυτά τέλος πάντων), και γι' αυτό επανεξέλεξαν αυτούς τους συνδικαλιστές που συνεργάστηκαν με την εν λόγω ηγεσία ( για πρώτη φορά στα χρονικά), βοηθώντας την στην υλοποίηση αυτών με τα οποία ΤΩΡΑ οι ίδιοι διαφωνούν ( κάποιοι διαφωνούσαν απ' την αρχή, όμως ήταν μειοψηφία).

ΤΕΛΟΣ
Με ρωτάς "που είναι τώρα η τ. Υπουργός κ. Α. Διαμαντοπούλου".

Θα σου πω ότι ένας τέτοιος  άνθρωπος, προφανώς και  δεν βασίζεται σε όσους "διαφωνούν με τον εαυτό τους" μετανιώνοντας για όσα οι ίδιοι υποστήριξαν λίγο καιρό πριν ( αναφέρομαι στην πλειονότητα των εκπαιδευτικών που τότε συμφώνησαν σε όλα επικροτώντας, και τώρα διαφωνούν "λέει").
Κέρδισε εμπειρίες, ανθρώπους, γνώση.
Και προφανώς, θα τις αξιοποιήσει ( και το θεωρώ λογικό αυτό).
Στο κάτω-κάτω, μπορεί να αισθάνεται μία τουλάχιστον ικανοποίηση: ενώ είναι αυτή που κατεδάφισε ( κατά τη γνώμη μου) τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών διασύροντάς τους συστηματικά ( και με ατάκες χαμηλότατου επιπέδου), απόλαυσε την υποστήριξη σύσσωμου του εκπαιδευτικού κόσμου ( αν θυμάται κανείς μεγαλύτερη υποστήριξη σε Υπουργό Παιδείας, να μου το πει). Κανείς άλλος Υπουργός Παιδείας, δεν απόλαυσε ευρύτερη υποστήριξη σε ότι και αν έκανε ( και δεν έκανε λίγα...).

Πράγματι λοιπόν, συνέβησαν δυσεξήγητα πράγματα τα οποία όσο και αν μας στενοχωρούν, καλό είναι που τα διαπιστώνουμε και τα συζητάμε. Γιατί έτσι, ΙΣΩΣ καταλάβουμε και τα λάθη μας ( χρήσιμο για το πολύ μακρινό μάλλον).

Πράγματι, η αλήθεια "πονάει".
Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν κλάδο επιστημονικό, ο οποίος ακολούθησε επί μακρόν άθλια συνθήματα και ατάκες για σημαντικό χρονικό διάστημα, και τώρα που μετάνοιωσε, δεν ξέρει τι να πει.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι τον όλο διάλογο ως αντιπαράθεση, πολύ δε περισσότερο προσωπική.
Πρόκειται για συζήτηση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μόνον.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:54:13 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:23:08 pm »
Παράθεση
Διαφωνώ με την εκτίμησή σου ότι "παρόμοια άποψη έχουν οι Έλληνες και για πολλούς άλλους κλάδους όπως π.χ. οι Αστυνομικοί". Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους, έχουν πολύ χειρότερη άποψη για τους εκπαιδευτικούς από ότι έχουν π.χ. για τους Αστυνομικούς ( σε αυτό συμβάλλει και η άποψη "πάω φροντιστήριο το παιδί μου για να μάθει", η οποία έχει βάση αλλά το όλο θέμα είναι λίγο σύνθετο).

Ακόμα μια δική σου αυθαίρετη άποψη, που δε στηρίζεται πουθενα.
Λυπάμαι, αλλά είναι αδύνατον να γίνει οποιοσδήποτε διάλογος επί αυτής της βάσης.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:34:08 pm »
Σου απάντησα ξεκάθαρα συνάδελφε:
Η μοναδική εξήγηση της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακής αμοιβής των εκπαιδευτικών ( σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο), είναι ότι αυτό το έχει αποδεχθεί ως σωστό η πλειονότης των κατοίκων της Ελλάδος ( καλώς ή κακώς).
Η μόνη διαφορετική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, είναι ότι υπάρχει μία "συνωμοσία" των κρατούντων από καταβολής του Ελληνικού κρατιδίου, ΚΟΝΤΡΑ στην άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ( κάτι το οποίο μου φαίνεται παράλογο-ιδιαίτερα σε σύστημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όπως το δικό μας).
Αν εσύ έχεις κάποια άλλη καλύτερη εξήγηση για το ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., μπορείς να την πεις ( θα με ενδιέφερε να την ακούσω).

Να μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μία κοινωνία που καλώς ή κακώς αποτιμά την αξία της εργασίας του κάθε ανθρώπου σε χρήματα. Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2012, 06:44:41 pm από PA »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182624
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)