0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
apri δε διαφωνούμε, συμφωνούμε!! Δεν είπα εγώ ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε φιλομαθείς.... Γενικά μιλούσα, για όοοολους τους ανθρώπους!
Θα διαφωνήσω εν μέρει. Επειδή στο σόι μου υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, σε πληροφορώ ότι ακόμα και πριν από τον
Οι νεοδιόριστοι φυσικά θα καθαρίζουν τις τουαλέτες...
Παράθεση από: Giannis1 στις Νοεμβρίου 27, 2012, 01:47:16 amΠαράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 27, 2012, 01:01:38 amΟπότε, ας το πάρουμε απόφαση: Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο" ( πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) τον φτωχότερο Δ.Υ.. Είτε συμφωνούμε με αυτή την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είτε όχι, αυτή είναι και τέλος ( Στο κάτω-κάτω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πλειοψηφίας να αποφασίζει τι θα πληρώνει στο "δασκαλάκο" και τι σε οποιονδήποτε άλλον).Από εκεί και πέρα, μπορεί ο "δασκαλάκος" να προσπαθήσει να παρακάμψει την θέση που του επιφυλάσσει η πλειοψηφία των συμπολιτών του κάνοντας παρανομίες. Μόνο που εκτός από "φτωχότερος Δ.Υ." ( που στο κάτω-κάτω είναι η "φυσική του θέση" μια και αυτή θέλουν οι συμπολίτες του -που τον πληρώνουν-να έχει), γίνεται και παράνομος ( εγκληματίας δηλαδή).ΠαράθεσηΗ πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο"
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 27, 2012, 01:01:38 amΟπότε, ας το πάρουμε απόφαση: Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο" ( πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) τον φτωχότερο Δ.Υ.. Είτε συμφωνούμε με αυτή την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είτε όχι, αυτή είναι και τέλος ( Στο κάτω-κάτω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πλειοψηφίας να αποφασίζει τι θα πληρώνει στο "δασκαλάκο" και τι σε οποιονδήποτε άλλον).Από εκεί και πέρα, μπορεί ο "δασκαλάκος" να προσπαθήσει να παρακάμψει την θέση που του επιφυλάσσει η πλειοψηφία των συμπολιτών του κάνοντας παρανομίες. Μόνο που εκτός από "φτωχότερος Δ.Υ." ( που στο κάτω-κάτω είναι η "φυσική του θέση" μια και αυτή θέλουν οι συμπολίτες του -που τον πληρώνουν-να έχει), γίνεται και παράνομος ( εγκληματίας δηλαδή).ΠαράθεσηΗ πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο"
Οπότε, ας το πάρουμε απόφαση: Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο" ( πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) τον φτωχότερο Δ.Υ.. Είτε συμφωνούμε με αυτή την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είτε όχι, αυτή είναι και τέλος ( Στο κάτω-κάτω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πλειοψηφίας να αποφασίζει τι θα πληρώνει στο "δασκαλάκο" και τι σε οποιονδήποτε άλλον).Από εκεί και πέρα, μπορεί ο "δασκαλάκος" να προσπαθήσει να παρακάμψει την θέση που του επιφυλάσσει η πλειοψηφία των συμπολιτών του κάνοντας παρανομίες. Μόνο που εκτός από "φτωχότερος Δ.Υ." ( που στο κάτω-κάτω είναι η "φυσική του θέση" μια και αυτή θέλουν οι συμπολίτες του -που τον πληρώνουν-να έχει), γίνεται και παράνομος ( εγκληματίας δηλαδή).
Η πλειοψηφία θέλει τον "δασκαλάκο"
Συνάδελφε jak_13Συμφωνώ σχετικά με το ότι καλό είναι να αναρωτηθούμε σχετικά με το γιατί και το πως διαμορφώθηκε αυτή η κοινωνική στάση απέναντι στον εκπαιδευτικό.Συμφωνώ επίσης, με την εκτίμηση που κάνεις σχετικά με την επίδραση των ενεργειών "του υπουργού που κούναγε το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς συλλήβδην" στην διαμόρφωση της στάσης μέρους της κοινής γνώμης απέναντι στον εκπαιδευτικό.Κατά τη γνώμη μου όμως, το χειρότερο δεν είναι το ότι κάποιος "πολιτικάντης" κούναγε το δάχτυλο συλλήβδην σε όλους τους εκπαιδευτικούς! ( άσε που πιστεύω ότι δεν μπορεί να φταίει μόνον αυτό-φταίει πολύ αλλά δεν είναι το μόνο που φταίει).Το χειρότερο, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί τον άφησαν να "αλωνήσει" επικοινωνιακά επί 1 ( και παραπάνω) έτος ( με παρακμιακά συνθήματα και ατάκες, που ΕΥΚΟΛΑ μπορούσαν να απαντηθούν τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο).ΤΕΛΟΣΘυμίζω ότι η ηγεσία του Υπουργείου στην οποία αναφέρεσαι, είχε την ποιο ήπια αντιμετώπιση ( εκ μέρους του κλάδου μας συνολικά -και όχι μόνον από την συνδικαλιστική ηγεσία της οποίας η δράση και συνεργασία επικροτήθηκε μέσω της επανεκλογής της ) από αυτήν που είχε οποιοσδήποτε άλλος υπουργός παιδείας της μεταπολίτευσης ( κάτι το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προφανώς η πλειονότητα των συναδέλφων ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ για τουλάχιστον 1 έτος με την συγκεκριμένη ηγεσία του Υπουργείου, τις εξαγγελθήσες πολιτικές της, τις μεθόδους της, και την φρασεολογία της). Το να θυμηθούμε την στάση του ίδιου κλάδου ελάχιστα πριν ( π.χ. για το θέμα "κούνεβα" ), νομίζω ότι είναι κουραστικό πια ( μια και όπως όλοι ξέρουμε ΔΕΝ μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνον με τον τρόπο που ήδη έχω περιγράψει).Δυσάρεστο?Κατά τη γνώμη μου ναι.Όμως το να μην το επισημάνουμε ( μήπως και καταλάβουμε πως και γιατί η πλειοψηφία μας έδωσε την μεγαλύτερη "αβάντα" που είχε δώσει ποτέ σε υπουργό παιδείας στην ηγεσία που λοιδώρησε συνολικά τον κλάδο, κατεδαφίζοντας παράλληλα τα πάντα), είναι πολύ χειρότερο από το να το επισημάνουμε ( έστω και αν μας στενοχωρεί ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση).
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 28, 2012, 03:33:04 pmΘα διαφωνήσω εν μέρει. Επειδή στο σόι μου υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, σε πληροφορώ ότι ακόμα και πριν από τον
Διαφωνώ με την εκτίμησή σου ότι "παρόμοια άποψη έχουν οι Έλληνες και για πολλούς άλλους κλάδους όπως π.χ. οι Αστυνομικοί". Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους, έχουν πολύ χειρότερη άποψη για τους εκπαιδευτικούς από ότι έχουν π.χ. για τους Αστυνομικούς ( σε αυτό συμβάλλει και η άποψη "πάω φροντιστήριο το παιδί μου για να μάθει", η οποία έχει βάση αλλά το όλο θέμα είναι λίγο σύνθετο).