*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #294 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:20:16 am »
Καλά κάνεις συνάδελφε.
Όμως εγώ, δεν είμαι λογιστής στον λογιστήριο του κράτους, ούτε αρχειοφύλακας στα αρχεία του κράτους.
Έχω συγγενείς που ήταν στην εκπαίδευση από το 1960.
Γνωρίζω τι μισθό έπαιρνε ο εκπαιδευτικός τότε συγκριτικά με τον χωροφύλακα  π.χ. ( γιατί η σύγκριση μετράει, και τίποτε άλλο στο θέμα που συζητάμε).
Φυσικά, αν νομίζεις ότι για κάποια περίοδο ο εκπαιδευτικός ήταν καλοπληρωμένος ( προσοχή: συγκριτικά με τους υπολοίπους Δ.Υ.) , μπορείς να αναφέρεις και το που βασίζεσαι ( αν και δεν κατάλαβα ότι ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο).

Χαρτιά και νούμερα, αγαπητέ ΠΑ. Χαρτιά και νούμερα. Τα μισθολόγια του χωροφύλακα, και αυτά του εκπαιδευτικού, παρακαλώ. Και το μισθολόγια του ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ εκπαιδευτικού και του ΝΕΟΔΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ χωροφύλακα, αν έχεις τη καλοσύνη.
Το να μου πείς, "ήταν πιο καλοπληρωμένος ο χωροφύλακας" δε μου λέει κάτι. Ο χωροφύλακας, ενδεχομένως ως προερχόμενος από πιο φτωχική οικογένεια, μπορεί να θεωρούσε ο ίδιος (και οι γύρω του) ικανοποιητικό οποιονδήποτε μισθό έπαιρνε. Αντίθετα, ο εκπαιδευτικός, ως προερχόμενος από πιο πλούσια οικογένεια (αφού μπόρεσε και τον σπούδασε) και συνηθισμένος σε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με το χωροφύλακα, προφανώς και θα θεωρούσε ο ίδιος και οι γύρω του, λίγο το δικό του μισθό.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:25:09 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:21:08 am »

Αν ονομάζαμε ελίτ όλους όσους δουλεύουν στο Δημόσιο και πληρώνονται καλύτερα από εμάς, θα έπρεπε να δεχθούμε ότι ξαφνικά "όλη η Ελλάδα έγινε ελίτ" ( κάτι το οποίο είναι παράλογο κατά τη γνώμη μου).

Δεν ονόμασε κανείς ελίτ όσους δουλεύουν στο δημόσιο και πληρώνονται καλύτερα από εμάς. Επειδή είδα κάποιους κανόνες όμως για το πώς προκύπτουν οι αμοιβές του καθενός, εξέφρασα μια απορία,

Πολύ καλά.
Συνεπώς, η καθαρίστρια του ΟΣΕ δεν πληρώνεται τα διπλάσια ( και ) από εμάς γιατί είναι ελίτ και προστατεύεται από κάποιους, αλλά γιατί η κοινωνία εκτιμά στην πλειονότητά της ότι η εργασία της αξίζει περισσότερη αμοιβή απ' ότι ενός εκπαιδευτικού.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:21:30 am »

"ποτέ δεν ήταν τόσο κακοπληρωμένοι".
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:23:43 am »
Καλά κάνεις συνάδελφε.
Όμως εγώ, δεν είμαι λογιστής στον λογιστήριο του κράτους, ούτε αρχειοφύλακας στα αρχεία του κράτους.
Γνωρίζω τι μισθό έπαιρνε ο εκπαιδευτικός τότε συγκριτικά με τον χωροφύλακα  π.χ. ( γιατί η σύγκριση μετράει, και τίποτε άλλο στο θέμα που συζητάμε).
Φυσικά, αν νομίζεις ότι για κάποια περίοδο ο εκπαιδευτικός ήταν καλοπληρωμένος ( προσοχή: συγκριτικά με τους υπολοίπους Δ.Υ.) , μπορείς να αναφέρεις και το που βασίζεσαι ( αν και δεν κατάλαβα ότι ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο).

Χαρτιά και νούμερα, αγαπητέ ΠΑ. Χαρτιά και νούμερα. Τα μισθολόγια του χωροφύλακα, και αυτά του εκπαιδευτικού, παρακαλώ. Και το μισθολόγια του ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ εκπαιδευτικού και του ΝΕΟΔΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ χωροφύλακα, αν έχεις τη καλοσύνη.
Το να μου πείς, "ήταν πιο καλοπληρωμένος ο χωροφύλακας" δε μου λέει κάτι. Ο χωροφύλακας, ενδεχομένως ως προερχόμενος από πιο φτωχική οικογένεια, μπορεί να θεωρούσε ο ίδιος (και οι γύρω του) ικανοποιητικό οποιονδήποτε μισθό έπαιρνε. Αντίθετα, ο εκπαιδευτικός, ως προερχόμενος από πιο πλούσια οικογένεια (αφού μπόρεσε και τον σπούδασε) και συνηθισμένος σε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με το χωροφύλακα, προφανώς και θα θεωρούσε ο ίδιος και οι γύρω του, λίγο το δικό του μισθό.

Σου μετέφερα εμπειρίες παιδιών από αγροτικές οικογένειες που έγιναν με δυσκολία εκπαιδευτικοί.
Αν εσύ πιστεύεις ότι ο εκπαιδευτικός ήταν κάποιες εποχές καλοπληρωμένος ( συγκριτικά πάντα με τους άλλους Δ.Υ.), μπορείς να το πεις ανοιχτά ώστε να το ψάξουμε περισσότερο.
Αυτό ισχυρίζεσαι?
Σε ποια εποχή αναφέρεσαι?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:25:56 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:25:09 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:25:41 am »

Αν ονομάζαμε ελίτ όλους όσους δουλεύουν στο Δημόσιο και πληρώνονται καλύτερα από εμάς, θα έπρεπε να δεχθούμε ότι ξαφνικά "όλη η Ελλάδα έγινε ελίτ" ( κάτι το οποίο είναι παράλογο κατά τη γνώμη μου).

Δεν ονόμασε κανείς ελίτ όσους δουλεύουν στο δημόσιο και πληρώνονται καλύτερα από εμάς. Επειδή είδα κάποιους κανόνες όμως για το πώς προκύπτουν οι αμοιβές του καθενός, εξέφρασα μια απορία,

Πολύ καλά.
Συνεπώς, η καθαρίστρια του ΟΣΕ δεν πληρώνεται τα διπλάσια ( και ) από εμάς γιατί είναι ελίτ και προστατεύεται από κάποιους, αλλά γιατί η κοινωνία εκτιμά στην πλειονότητά της ότι η εργασία της αξίζει περισσότερη αμοιβή απ' ότι ενός εκπαιδευτικού.

Όπως νομίζεις!  ::)

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:28:29 am »
Καλά κάνεις συνάδελφε.

Σου μετέφερα εμπειρίες παιδιών από αγροτικές οικογένειες που έγιναν με δυσκολία εκπαιδευτικοί.
Αν εσύ πιστεύεις ότι ο εκπαιδευτικός ήταν κάποιες εποχές καλοπληρωμένος ( συγκριτικά πάντα με τους άλλους Δ.Υ.), μπορείς να το πεις ανοιχτά ώστε να το ψάξουμε περισσότερο.
Αυτό ισχυρίζεσαι?
Σε ποια εποχή αναφέρεσαι?

Εγώ αναφέρομαι? Εσύ αναφέρθηκες διαχρονικά, και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του '60. Θα μπορούσαμε να δούμε δεκαετίες 60-70-80 τόσο έπαιρνε ο χωροφύλακας σε σχέση με τον εκπαιδευτικό (λέμε τώρα παράδειγμα το χωροφύλακα. Αν και η χωροφυλακή νομίζω είχε διαλυθεί το 1981 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάτι σχετικό με το ρόλο που είχε παίξει τις προηγούμενες δεκαετίες ή κάτι τέτοιο)).
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:30:15 am »
Κοίτα συνάδελφε:
Σχεδόν όλο το Δημόσιο, έχει μπει με μέσο πολιτικού.
Αν δεχθούμε ότι ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνονται περισσότερο από εμάς γιατί "έχουν προστάτες" ( και αυτό "κόντρα" στην αντίληψη περί σωστού και λάθους της πλειοψηφίας), τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι όλοι αυτοί είναι μία ιδιόμορφη ελίτ.
Και αυτό με τη σειρά του, σημαίνει ότι στην Ελλάδα ξαφνικά σχεδόν όλες οι οικογένειες απέκτησαν μέλος που ανήκει σε αυτήν την ιδιόμορφη ελίτ.
Μήπως πρέπει να δεχθούμε ότι η πλειοψηφία αποδέχτηκε ως σωστό το να πληρώνεται λιγότερο από όλους τους Δ.Υ. ο εκπαιδευτικός??? ( για μια σειρά από λόγους)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2013, 07:14:38 pm από para5 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:31:02 am »
Με βάση τα προηγούμενα επιχειρήματα σου, η κοινωνία θεωρεί ότι το έργο του κλητήρα του υπουργείου είναι πιο χρήσιμο από αυτό του εκπαιδευτικού!
Αυτό με τις κάμαρες δεν το θεωρώ επιχείρημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2013, 07:14:58 pm από para5 »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:32:54 am »
Οι συγγενείς και γνωστοί μου που ήταν από τότε εκπαιδευτικοί, μιλούν για διαφορά ( αρνητική ) σε σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο. Αν διαφωνείς, να ψάξουμε να βρούμε λεπτομέρειες.
Έχεις άλλες πληροφορίες εσύ?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2013, 07:15:23 pm από para5 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:36:10 am »
Η "κάμαρα" ήταν ένα παράδειγμα-εμπειρία που μου μεταφέρθηκε.
Σχετικά με το άλλο που αναφέρεις, αν λάβουμε υπόψιν ότι η εν λόγω διαφοροποίηση εις βάρος των εκπαιδευτικών διατηρήθηκε και διευρύνθηκε ( σε καθεστώς κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης), θα πρέπει  και να την εξηγήσουμε κάπως.

Ναι λοιπόν: ισχυρίζομαι ότι αυτή η κοινωνία που μετρά τα πάντα σε χρήμα, εκτιμά περισσότερο την προσφορά του κλητήρα από ότι αυτήν του εκπαιδευτικού, δεδομένου ότι πληρώνει περισσότερο τον κλητήρα ( και όχι μόνον: περισσότερο πληρώνει ολόκληρο το δημόσιο).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2013, 07:15:44 pm από para5 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:39:08 am »
Συνάδελφοι ευχαριστώ για τον διάλογο.
Πρέπει να πάω για ύπνο.
Καληνύχτα σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:49:55 am »

Η "κάμαρα" ήταν ένα παράδειγμα-εμπειρία που μου μεταφέρθηκε.
Σχετικά με το άλλο που αναφέρεις, αν λάβουμε υπόψιν ότι η εν λόγω διαφοροποίηση εις βάρος των εκπαιδευτικών διατηρήθηκε και διευρύνθηκε ( σε καθεστώς κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης), θα πρέπει  και να την εξηγήσουμε κάπως.

Ναι λοιπόν: ισχυρίζομαι ότι αυτή η κοινωνία που μετρά τα πάντα σε χρήμα, εκτιμά περισσότερο την προσφορά του κλητήρα από ότι αυτήν του εκπαιδευτικού, δεδομένου ότι πληρώνει περισσότερο τον κλητήρα ( και όχι μόνον: περισσότερο πληρώνει ολόκληρο το δημόσιο).

Ναι αλλά μπορούμε να στηριχτούμε σε ένα παράδειγμα-εμπειρία για να βγάλουμε συμπεράσματα; Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα-εμπειρίες.
Μα δε σου εξήγησα βρε συνάδελφε την άποψη μου, με επιχειρήματα;
Εντάξει, αν πιστεύεις ότι η κοινωνία θεωρεί τον κλητήρα πιο χρήσιμο από τον εκπαιδευτικό τότε τι να συζητάμε; Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ θεωρώ όλα τα επαγγέλματα χρήσιμα, με τις διαβαθμίσεις τους βέβαια.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 01:52:32 am »

Κοίτα συνάδελφε:
Σχεδόν όλο το Δημόσιο, έχει μπει με μέσο πολιτικού.
Αν δεχθούμε ότι ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνονται περισσότερο από εμάς γιατί "έχουν προστάτες" ( και αυτό "κόντρα" στην αντίληψη περί σωστού και λάθους της πλειοψηφίας), τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι όλοι αυτοί είναι μία ιδιόμορφη ελίτ.
Και αυτό με τη σειρά του, σημαίνει ότι στην Ελλάδα ξαφνικά σχεδόν όλες οι οικογένειες απέκτησαν μέλος που ανήκει σε αυτήν την ιδιόμορφη ελίτ.
Μήπως πρέπει να δεχθούμε ότι η πλειοψηφία αποδέχτηκε ως σωστό το να πληρώνεται λιγότερο από όλους τους Δ.Υ. ο εκπαιδευτικός??? ( για μια σειρά από λόγους)

Όχι, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το συνειρμό σκέψεων.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 02:00:22 am »

Μια απορία: Ο υπάλληλος της βουλής που αλλάζει το νερό στους βουλευτές παίρνει 3000

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144