*

Αποστολέας Θέμα: Διαπιστώνετε μείωση ιδιαιτέρων/ωρών φροντιστηρίου;  (Αναγνώστηκε 6876 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν παρατηρείτε πτώση της ζήτησης ιδιαιτέρων μαθημάτων διδακτικών ωρών στο φροντιστήριο (ανατολικά προάστια αθήνας).Προσωπικά διαπιστώνω μια "μουδιασμένη" κατάσταση και οι ιδιόκτητες φροντιστηρίων μια καθυστέρηση στις εγγραφές.Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο (ΠΕ2) και κάθε χρόνο ήταν περίπου σταθερές με τιμές περίπου 20-30 ευρώ την ώρα...
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος stell@74

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Διαπιστώνετε μείωση ιδιαιτέρων/ωρών φροντιστηρίου;
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:09:34 pm »
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν παρατηρείτε πτώση της ζήτησης ιδιαιτέρων μαθημάτων διδακτικών ωρών στο φροντιστήριο (ανατολικά προάστια αθήνας).Προσωπικά διαπιστώνω μια "μουδιασμένη" κατάσταση και οι ιδιόκτητες φροντιστηρίων μια καθυστέρηση στις εγγραφές.Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο (ΠΕ2) και κάθε χρόνο ήταν περίπου σταθερές με τιμές περίπου 20-30 ευρώ την ώρα...
Είμαι επίσης πολλά χρόνια στο χώρο. Τα φροντιστήρια έχουν μειωμένη κίνηση και ρίχνουν τα ωρομίσθια, αλλά όχι δραματικά (βέβαια και αυτό χυδαίο είναι). Στα ιδιαίτερα από την άλλη δε βλέπω να μειώνεται ιδιαίερα η κίνηση, αλλά παζαρεύουν πολύ την τιμή κι εγώ προσωπικά έχω ρίξει τις τιμές μου (πλέον γύρω στα 20 με 25, ενώ μέχρι πέρυσι ήμουν στα 30). Αυτά για Πειραιά και τα πέριξ...

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 01:27:19 am »
Η κρίση έχει "μετατοπίσει" το φροντιστήριο/ιδιαίτερο στις δαπάνες που μπορούν να περικοπούν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό...Έχω ακούσει ήδη από συναδέλφους να τους έγινε προσπάθεια μείωσης ωρών-χρημάτων από γονείς.Ο κόσμος πλέον δε μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σε τέτοιες δαπάνες..Και δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή...

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 12:23:47 pm »
Ως προς τις ώρες των ιδιαιτέρων, δεν έχω πρατηρησει μείωση, το αντίθετο θα έλεγα. Αυτό που παρατήρησα είναι το παζάρεμα των τιμών σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και το 1 ευρώ οι γονείς το κάνουν θέμα.

Πάντως η οικονομική κρίση σε αρκετές περιπτώσεις μου έχει φέρει ιδιαίτερα, καθώς οι γονείς μπροστά στο φόβο της ανεργίας των παιδιών τους θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για πρόσβαση σε "καλές" σχολές και τμήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρω τις στρατιωτικες και αστυνομικές σχολές. Έχω έναν μαθητή που παίρνει όλα τα μαθήματα ιδιαίτερο (αν και δεν υπάρχει οικονομική άνεση στην οικογένεια), καθώς θέλουν οπωσδήποτε την εισαγωγή στις σχολές αστυνομίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 12:28:30 pm »
για Πειραιά και πέριξ πάλι παρατηρείται πολύ παζάρεμα ,λίγα ιδιαίτερα και προσέλευση περισσότερη στα φροντιστηρια ,για μείωση ωρομισθίου δε μου έχει ζητηθεί στο φροντιστηρίο αλλά καθυστέρηση στην πληρωμ'η υπάρχει ...μπραβο gringa!!!!το θεμα με τα ιδιαίτερα ειναι και λίγο δημόσιες σχεσεις ,αλλά κάθε χρονιά δεν μπορεί να ναι του Αι γιαννιού ....κλαψ

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 12:39:27 pm »
Αν θες τη γνώμη μου Έρση, το θέμα των ιδιαιτέρων είναι κυρίως δημόσιες σχέσεις, το να "χτίσεις" δηλαδή ένα όνομα και το πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στην επαρχία η "κρίση" δε μας έχει χτυπήσει ακόμα και τόσο...
Κάτι το φρέσκο το αυγουλάκι από το χωριό, κάτι τα ζαρζαβατικά από το μπαξέ, κάτι οι μικρές αποστάσεις και τα λιγοστά έξοδα μετακίνησης, η μείωση των μισθών δε φαίνεται και πολύ...

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 12:55:51 pm »
παζαρεμα στις τιμες κ γω ακουω. να καναμε κ ενα Poll να δουμε οι περισσοτεροι τι εχουμε κανει? αυξηση κανονικα οπως τις αλλες χρονιες, κρατησαμε σταθερες τιμες χωρις αυξηση ή μειωση τιμης?

παντως σε περιοδο κρισης που ειμαστε μου φαινεται πιο λογικο να εχουν μειωθει τα ιδιαιτερα κ να εχουν αυξηθει οι εγγραφες στο φροντιστηριο παρα το αντιθετο.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 01:27:52 pm »
σωστα μιλας evi,  παρατηρησα οτι στο φροντιστηριο που ειναι απεναντι απο το σπιτι μου βλεπω φετος πολλα περισσοτερα παιδια απο περυσι. Επισης, παρα την απαγορευση του τσιγαρου, βλεπω φετος πολλα περισσοτερα κοριτσια να καπνιζουν στον ακαλυπτο χωρο του φροντιστηριου....

παντως εγω ανελαβα μαθητρια Γ'λυκειου στην Εκθεση και στο Αγνωστο στα Αρχαια.
για μεν την Εκθεση κανω 1.30 ωρα την εβδομαδα με 30 ευρω το μαθημα.(20 ευρω η ωρα)
για τα Αρχαια 2 ωρες την εβδομαδα με 35 ευρω το μαθημα.(17.50 ευρω η ωρα)
Η τιμη ειναι τετοια γιατι 1ον ερχεται σπιτι μου και 2ον επειδη την ανελαβα σε 2 μαθηματα.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 11:13:19 am »
Πάντως η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στην περιοχή μου αλλά και γενικότερα στην Αθήνα υπάρχουν και πολλά φροντιστήρια!Τώρα τελευταία μάλιστα παρουσιάζονται ως "γκρουπάδικα" με 3-5 άτομα στο τμήμα.Αν λοιπόν ο γονιός μπορεί ξέρει οτι μπορεί να έχει το παιδί του την ίδια περίπου φροντίδα με αυτή του ιδιαίτερου και να πληρώνει τα μισά λεφτά,γιατί να μην το επιλέξει;Επίσης πιστεύω πως πολλά παιδιά-"συνδρομητές'' των φροντιστηρίων θα πάψουν να έρχονται γιατί ο γονιός πια δεν μπορεί να πληρώνει-και δικαίως- για να κάνει το παιδί το χαβαλέ του!Τώρα όσο αφορά τις τιμές σίγουρα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι για συμβιβασμούς αλλά μέχρι ενός σημείου.Καλύτερα λιγότερα ιδιαίτερα με αξιοπρεπή χρήματα (συμβάλλουν και στο προφίλ μας) παρά περισσότερα, με εξευτελιστικά (σκεφτείτε τις κομμώτριες και τις μανικιουρίστες!)
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 12:27:49 pm »
Στο φροντιστήριο που εργάζομαι υπάρχουν κάποιοι μαθητές που φέτος δεν θα έρθουν για οικονομικούς λόγους άλλοι κάνουν παζάρια. Το ίδιο συμβαίνει και στα ιδιαίτερα και πολλές φορές για να μοιραστούν τα χρήματα ζητάνε να είναι 2 μαζί. (δεν ξέρω αν σας έχει τύχει). Είναι όμως γενικό το φαινόμενο...

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:26:44 am »
Πάντως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το θέμα δεν είναι πόσοι θα κάνουν εγγραφή στα φροντηστήρια ή θα ξεκινήσουν ιδιαίτερο αλλά πόσοι τελικά θα μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα ,διότι η αγοραστική δύναμη εν μέσω κρίσης αποδυναμώνεται συνεχώς....Άρα επι της ουσίας το πρόβλημα θα φανεί όταν θα αρχίσουν τα πρώτα "φέσια" -πέραν του αναμενόμενου- και οι πρώτες αποχωρήσεις...

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:40:07 am »
εμένα μου είπαν στο βιβλιοπωλείο για περιπτώσεις όπου πηγαίνουν τη μισή χρονιά σ' ένα φροντιστήριο κ την υπόλοιπη σε άλλο!! (δεν πληρώνουν ούτε το 1ο ούε το 2ο...

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:47:43 am »
xaxaxa καλόοοοοοόοοοο πιστεύω ότι ακόμα είναι λιγο νωρις καθήστε να μπει ο χειμώνας......

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:01:50 am »
κ ένα ακόμη πιο κουφό!! Μια φίλη μου έχει από πέρισυ ένα κοριτσάκι το οποίο φέτος πάει β΄λυκείου και το οποίο αποφάσισε φέτος να πάει φροντιστήριο...αλλά να κάνει κ 4 ώρες την εβδ. με τη φίλη μου για να τη βοηθάει στις ασκήσεις του φροντισηρίου! καλό??!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)