*

Αποστολέας Θέμα: ΑΜΩ-Παγίδα!  (Αναγνώστηκε 53839 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
Απ: ΑΜΩ-Παγίδα!
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:33:40 pm »
ποσα ενσημα πρεπει να εχω για να παρω επιδομα ανεργιας; και πως μπορω να μαθω ποσα εχω; δουλευω 3 χρονια ως ωρομισθια αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με το θεμα γιατι ολοι μου ελεγαν οτι αποκλειεται να εχω συμπληρωσει τα ενσημα που χρειαζονται σε 3 χρονια μονο
Πας στο ΙΚΑ και ζητάς την εκτύπωση των ενσήμων. Θέλει 125 ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες
Πιστεύω ότι για τη σύμβαση υπάρχουν 2 περιπτώσεις
1. Να είναι μερικής απασχόλησης με το μήνα οπότε τα ένσημα είναι 25 μεν αλλά είσαι κάθε μέρα τις μισές ώρες στο σχολείο
2. Να είναι μερικής με τη μέρα, οπότε παίρνεις ένσημο όταν πας. Σε αυτή την περίπτωση συμφέρει να μοιράσεις τις ώρες σε όσο πιο πολλές μέρες γίνεται. Για πάνω από 3 μέρες τη βδομάδα ισχύει ότι για κάθε βδομάδα παίρνεις +1 ένσημο. Προσοχή σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει να έχεις μία ώρα ποτέ γιατί το ημερομίσθιο σου δεν θα ξεπερνάει τα 11 ευρώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:59 »

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:51:19 pm »
Πολύ χρήσιμες οι πληρφορίες σου mavro73, ελπίζω να συμφωνήσει και ο εργατολόγος του υπεπθ με το πρώτο. Οι 14 μήνες είναι εκτός των δύο τελευταίων πριν την απόλυση και νομίζω υπάρχει και κάποιος περιορισμός αν μέσα σε αυτό το 14 μηνο έχεις ξαναεισπράξει ταμείο (το προηγούμενο καλοκαίρι δηλαδή) αλλά δε θυμάμαι καλά τί μου είχαν πει.

Άλλα θέματα: Όσοι πληρώνονται από ΕΣΠΑ που δικαιολογεί 12 ώρες μόνο και έχουν πάρει 14 ώρες (περιθώριο ΑΜΩ) πώς θα πληρωθούν τις υπόλοιπες; Γίνεται να υπογραφούν διαφορετικές συμβάσεις για τον ίδιο εργοδότη; Μήπως βρεθούν ξεκρέμαστοι;
Πώς βρίσκουμε σε ποιο μισθολογικό κλιμάκιο είμαστε αν έχουμε δουλέψει 6ετία αλλά ως ωρομίσθιοι μόνο;
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:58:42 pm »
ποσα ενσημα πρεπει να εχω για να παρω επιδομα ανεργιας; και πως μπορω να μαθω ποσα εχω; δουλευω 3 χρονια ως ωρομισθια αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με το θεμα γιατι ολοι μου ελεγαν οτι αποκλειεται να εχω συμπληρωσει τα ενσημα που χρειαζονται σε 3 χρονια μονο
Πας στο ΙΚΑ και ζητάς την εκτύπωση των ενσήμων. Θέλει 125 ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες

Αυτό ισχύει για κάποιον που εχει πάρει επίδομα και αλλη φορά .Για κάποιον που παιρνει πρωτη φορα επίδομα χρειάζεται να εχει και 80 ένσημα τον προηγούμενο χρόνο.Αναλυτικά για το επίδομα δείτε εδω:

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=174.msg365362#new

Πολύ χρήσιμες οι πληρφορίες σου mavro73, ελπίζω να συμφωνήσει και ο εργατολόγος του υπεπθ με το πρώτο. Οι 14 μήνες είναι εκτός των δύο τελευταίων πριν την απόλυση και νομίζω υπάρχει και κάποιος περιορισμός αν μέσα σε αυτό το 14 μηνο έχεις ξαναεισπράξει ταμείο (το προηγούμενο καλοκαίρι δηλαδή) αλλά δε θυμάμαι καλά τί μου είχαν πει.

Πράγματι ,αν εχεις πάρει ταμειο μεσα στο καλοκαίρι,τα 125 ένσημα μετράνε απο τη νέα σύμβαση που κάνεις μέχρι και δυο μήνες πριν απο την ημερομηνία απόλυσης.
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:01:25 pm »

Άλλα θέματα: Όσοι πληρώνονται από ΕΣΠΑ που δικαιολογεί 12 ώρες μόνο και έχουν πάρει 14 ώρες (περιθώριο ΑΜΩ) πώς θα πληρωθούν τις υπόλοιπες; Γίνεται να υπογραφούν διαφορετικές συμβάσεις για τον ίδιο εργοδότη; Μήπως βρεθούν ξεκρέμαστοι;
Πώς βρίσκουμε σε ποιο μισθολογικό κλιμάκιο είμαστε αν έχουμε δουλέψει 6ετία αλλά ως ωρομίσθιοι μόνο;

Το πρόβλημά τους δεν ειναι ο εργατολόγος. Αυτά τα λέει ήδη η νομοθεσία και δεν μπορεί να διαφωνήσει. Το πρόβλημά τους είναι ότι στην ουσία θέλουν έναν ωρομίσθιο με άλλο όνομα. Οπότε πιστεύω θα προτιμήσουν το δεύτερο. Δεν θα είσαι ωρομίσθιος αλλά με ημερομίσθιο. Σιγά τη διαφορά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:59 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:02:18 pm »
για αμω 5 ωρών, μισές ώρες την ημέρα σημαίνει 3 ώρες στο σχολείο κάθε μέρα, 15 την εβδομάδα, 63 το μήνα. Με μισθό στο χέρι 285 ευρώ. Δηλαδή η ώρα έρχεται 4,5 ευρώ!

Αποσυνδεδεμένος AnnoulaD

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:09:12 pm »
  + 1000 ευρώ μαύρης εργασίας από ιδιαίτερα 

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:10:14 pm »

Το πρόβλημά τους δεν ειναι ο εργατολόγος. Αυτά τα λέει ήδη η νομοθεσία και δεν μπορεί να διαφωνήσει. Το πρόβλημά τους είναι ότι στην ουσία θέλουν έναν ωρομίσθιο με άλλο όνομα. Οπότε πιστεύω θα προτιμήσουν το δεύτερο. Δεν θα είσαι ωρομίσθιος αλλά με ημερομίσθιο. Σιγά τη διαφορά

θα συμφωνήσω.
Στην περίπτωση του ημερομίσθιου, ο αμω ανάλογα με τις ώρες που θα έχει κάθε ημέρα θα παίρνει αναλογία του, αυτό δεν εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:11:05 pm »

για τις μιζες τις δικες σας κοβετε κι αποδειξη?
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:12:52 pm »

τι κάθεστε, βάλτε επιτέλους χέρι σε όσους κάνουν μαύρα ιδιαίτερα. Τολμήστε κι είμαστε μαζί σας σε αυτό κ. Αννούλα :P

http://rikseis.wordpress.com/2010/09/18/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1/

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:13:24 pm »
Θα σου δίνει ημερομίσθιο μόνο για τις μέρες που πηγαίνεις φαντάζομαι

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:15:21 pm »

ολόκληρο;

αχ αυτή η φαντασία μας πόσο οργιάζει!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:42:45 pm »

ολόκληρο;

αχ αυτή η φαντασία μας πόσο οργιάζει!!! ;D
Κλιμακωτό φαντάζομαι. Ανάλογα με τις ώρες.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 02:09:54 pm »
Το πρόβλημά τους είναι ότι στην ουσία θέλουν έναν ωρομίσθιο με άλλο όνομα. Οπότε πιστεύω θα προτιμήσουν το δεύτερο. Δεν θα είσαι ωρομίσθιος αλλά με ημερομίσθιο. Σιγά τη διαφορά

ε όχι και δεν έχει διαφορα! Κάποιοι θα νιώθουν μόνιμοι με τέτοιο γενναίο μεροκάματο... θα μπορούν να αγοράσουν 0,3 λίτρα βεζίνη τη μέρα παραπάνω... μην είμεθα και άπληστοι  ;D

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 02:19:39 pm »
Αυτό είναι το τελευταίο που με νοιάζει, το πρόβλημα είναι ότι αν υπολογίζονται τα ένσημα διαιρώντας δια του δυο τα ένσημα του μόνιμου θα πάρουμε 15 ένσημα το μήνα μόνο και αντίο ΟΑΕΔ!!
Επίσης τα λεφτά αν υπολογιστούν βάσει των βασικών αποδοχών και όχι με τα επιδόματα θα βγαίνουν λιγότερα από του ωρομίσθιου...
Δε με νοιάζουν τα μόρια, όλα τα υπόλοιπα με ενδιαφέρουν που ούτε η υπουργός δεν έχει απαντήσεις να δώσει.
Tα πλήρη ένσημα ανά μήνα είναι 22.

25
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)