*

Αποστολέας Θέμα: ΑΜΩ-Παγίδα!  (Αναγνώστηκε 53902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: ΑΜΩ-Παγίδα!
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:48:45 pm »
Εγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.

Όχι "ίσως" ,είναι σίγουρο πως εκείνες τις μέρες των αργιών έχανες τα αντίστοιχα ένσημα..
Κάτι το οποίο φαντάζομαι δεν θα ισχύει στους ΑΜΩ εφόσον είπαν πως θα τους διέπει το καθεστώς των αναπληρωτών.....ε....;;;  ??? ??? ???

Σωστή παρατήρηση αλλά δεν θα "ρισκάρω" να συμφωνήσω  :D :D .
Η λογική αυτό λέει αλλά για την ΑΜΩ -κατάσταση δεν έχουμε / έχουνε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη  :(
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:16:40 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:52:10 pm »
Εγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.

Όχι "ίσως" ,είναι σίγουρο πως εκείνες τις μέρες των αργιών έχανες τα αντίστοιχα ένσημα..
Κάτι το οποίο φαντάζομαι δεν θα ισχύει στους ΑΜΩ εφόσον είπαν πως θα τους διέπει το καθεστώς των αναπληρωτών.....ε....;;;  ??? ??? ???

Σωστή παρατήρηση αλλά δεν θα "ρισκάρω" να συμφωνήσω  :D :D .
Η λογική αυτό λέει αλλά για την ΑΜΩ -κατάσταση δεν έχουμε / έχουνε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη  :(
Oh yes!! Ποιος να ξέρει....;; Κι η Πυθία θα 'καιγε φλάντζα μ'αυτούς....!  ;) ;)
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 12:25:46 am »
Στη φίλη μου πάντως στην α/θμια της είπαν ότι οι ΑΜΩ πληρώνονται με το μήνα, η πληρωμή θα γίνεται την 1η του μηνός και ότι όλοι θα παιρνουν 13 ένσημα το μήνα, ούτε ένα παραπάνω όπως και να βάλουν τις ώρες, επειδή πάει με το μήνα! Δε θα χάνονται τα ένσημα και οι ώρες τους τις αργίες.
 Τώρα κι εγώ δεν ξέρω, τι να πω, σας μεταφέρω ότι ακριβώς της είπαν στην α/θμια... αν δεν ξέρουν και οι ίδιοι και λένε ό,τι να 'ναι... :-\ Τι είπαν σε άλλους που προσλήφθηκαν ως ΑΜΩ; δε γνωρίζει κανείς; τη σύμβασή της πάντως της φίλης μου της είπαν να πάει να την παρει αύριο.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 01:20:49 am »
Άλλο πάλι και τούτο. Δεν ήξερε η υπουργός για τα ένσημα και ήξεραν οι διευθύνσεις....
Ενδιαφέρον θα είχε να μας ανέβαζε το κείμενο η φίλη σου. Τί κλάδος είναι; Ξενόγλωσση;
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:16:40 »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 01:01:05 pm »
Στη  Αθηνας ,στο ενα σχολειο που ειμαι,δεν εχει ερθει ακομα για 4 ωρες,δευτερη συναδερφος γαλλικων.Τελικα δικαιουμαστε η οχι επιδομα το καλοκαιρι;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2010, 07:37:51 pm από alceste »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 02:13:21 pm »
Άλλο πάλι και τούτο. Δεν ήξερε η υπουργός για τα ένσημα και ήξεραν οι διευθύνσεις....
Ενδιαφέρον θα είχε να μας ανέβαζε το κείμενο η φίλη σου. Τί κλάδος είναι; Ξενόγλωσση;

Δεν την έφτιαξαν ακόμα τη σύμβαση! Εϊναι καθηγητρια γαλλικών. Από μέρα σε μέρα το πάνε. Έχετε δικιο, δεν ξέρουν τι να κάνουν με το νέο φρούτο των ΑΜΩ. Γιατί εντάξει με τα λεφτά, τα υπολογίζεις με βάση το μισθό του κανονικού αναπληρωτή, τα ένσημα όμως; Ο υπεύθυνος της α/θμιας από μόνος του έκανε την αναγωγή και της είπε 13 ένσημα το μήνα!
Καλά χαμός γίνεται. Ωραία τα σχεδιάζουν στα χαρτιά, αλλά δε σκεφτηκαν τα εξυπνοπούλια του υπουργείου ότι οι εργασιακές σχέσεις υπάγονται σε καθορισμένους νόμους και δεν υπάρχει νόμος γι αυτό το... υβρίδιο που λεγεται ΑΜΩ! Που είναι ωρομισθιος... αλλά και αναπληρωτής ταυτοχρονα... Καλά ξεμπερδέματα.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος bibi77

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 02:41:57 pm »
Στην πρωτοβαθμια της δικης μου περιοχης που ρωτησα σημερα...μου ειπαν οτι για τους ΑΜΩ θα πηγαινει μερα και ενσημο...εξαρταται σε ποσες μερες θα χωρισεις της ωρες σου δηλαδη.

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 03:15:39 pm »
Αυτο σημαίνει οτι δεν πηγαίνει κάθε μέρα ο ΑΜΩ? Μπορεί δηλαδή να συγκεντρωθούν οι ώρες σε 2-3 μέρες?
Έχουμε πληροφόρηση από κάποιον γιατι εγω φοβάμαι οτι ο ΑΜΩ θα έχει υποχρεώσεις αναπληρωτή και θα πρέπει να είναι κάθε μέρα στο σχολείο.
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος bibi77

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 03:20:35 pm »
Οι ΑΜΩ απο οτι εχω καταλαβει θα συμπληρωνουν ωρες σε περισσοτερα απο ενα σχολεια....μπορει και τρια και τεσσερα οπως και στην ωρομισθια......ΣΕ ΠΟΣΑ σχολεια θα ειναι καθε μερα ?????? ΑΜΩ λαστιχο....χαχαχαχα!!! Για γελια ειναι η κατασταση τελικα....Λοιπον μεχρι τα Χριστουγεννα πιστευω οτι θα ξερουμε τι γινεται και με τους ΑΜΩ....Υπομονη λοιπον!!!

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 04:39:02 pm »
Στη φίλη μου πάντως στην α/θμια της είπαν ότι οι ΑΜΩ πληρώνονται με το μήνα, η πληρωμή θα γίνεται την 1η του μηνός και ότι όλοι θα παιρνουν 13 ένσημα το μήνα, ούτε ένα παραπάνω όπως και να βάλουν τις ώρες, επειδή πάει με το μήνα! Δε θα χάνονται τα ένσημα και οι ώρες τους τις αργίες.
 Τώρα κι εγώ δεν ξέρω, τι να πω, σας μεταφέρω ότι ακριβώς της είπαν στην α/θμια... αν δεν ξέρουν και οι ίδιοι και λένε ό,τι να 'ναι... :-\ Τι είπαν σε άλλους που προσλήφθηκαν ως ΑΜΩ; δε γνωρίζει κανείς; τη σύμβασή της πάντως της φίλης μου της είπαν να πάει να την παρει αύριο.

Παιδιά αυτό είναι εντελώς παράλογο! Τα ένσημα της μερικής απασχόλησης είναι 21 με 22, το ξέρω γιατί δούλευα μερική απασχόληση για εναμισι χρόνο στο Υπουργείο εργασίας. Αυτοί που τα λένε η δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή αλλάξανε τα πράγματα κι εμείς δεν πήραμε πρέφα.

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 05:42:07 pm »
Προφανώς δεν ξέρουν τί τους γίνεται γιατί επινόησαν ένα εργασιακό καθεστώ που δεν ξέρουν πως να το τεκμηριώσουν και να το λειτουργήσουν νομικά. Για να δούμε τί θα μας σερβίρουν ως σύμβαση...
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 06:41:39 pm »
Ετσι ειναι...πρεπει να απασχολεισαι καθημερινα εστω και 1 ωρα για να παρεις ολοκληρο ενσημο κι ετσι να εχεις πληρη ασφαλιση...αλλιως κλαφτα.Αφηστε ,τα ξερω γιατι δουλεψα κι ενα φεγγαρι με συμβαση στο ΙΚΑ με τα προγραμματα του ΟΑΕΔ.

Οχι ακριβώς, η μια ώρα δε σου δίνει ένσημο. Χρειάζονται από 2 και πάνω.
Με 2 ώρες την ημέρα 5 μέρες, παίρνει κανείς 20 ένσημα το μήνα (ή όσες εργάσιμες έχει ο μήνας).

Άσχετο, γνωρίζει κανείς αν τους ΑΜΩ τους καλούν όπως καλούσαν τους ωρομίσθιους των ολοημέρων, δηλαδή με τηλέφωνο, ή θα βγεί λίστα με ονόματα? Αν κατάλαβα καλά με τηλέφωνο γίνεται, αλλά αν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 07:36:40 pm »
Ετσι ειναι...πρεπει να απασχολεισαι καθημερινα εστω και 1 ωρα για να παρεις ολοκληρο ενσημο κι ετσι να εχεις πληρη ασφαλιση...αλλιως κλαφτα.Αφηστε ,τα ξερω γιατι δουλεψα κι ενα φεγγαρι με συμβαση στο ΙΚΑ με τα προγραμματα του ΟΑΕΔ.

Οχι ακριβώς, η μια ώρα δε σου δίνει ένσημο. Χρειάζονται από 2 και πάνω.
Με 2 ώρες την ημέρα 5 μέρες, παίρνει κανείς 20 ένσημα το μήνα (ή όσες εργάσιμες έχει ο μήνας).

Άσχετο, γνωρίζει κανείς αν τους ΑΜΩ τους καλούν όπως καλούσαν τους ωρομίσθιους των ολοημέρων, δηλαδή με τηλέφωνο, ή θα βγεί λίστα με ονόματα? Αν κατάλαβα καλά με τηλέφωνο γίνεται, αλλά αν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει.
Εγώ απ'ο,τι κατάλαβα και είδα βγαίνουν απλά ονόματα στο ιντερνετ....γιατί θεωρούνται αναπληρωτές.... ??? ??? ???
Και μάλιστα υπήρχε κείμενο της ένωσης καθηγητών γερμανικής φιλολογίας που κατήγγειλαν το γεγονός πως δεν τους πήραν τηλέφωνο....αλλά εμένα λογικό μου φαίνεται να μην πάρουν τηλέφωνο....εφόσον τυπικά θεωρείσαι αναπληρωτής και η πρόσληψη γίνεται αναλόγως...
Στα υπόλοιπα βέβαια...την τύφλα τους δεν ξέρουν.... ??? ??? ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος maritina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 08:00:11 pm »
Με μια ωρα κανονικα δεν παιρνεις ενα ενσημο οντως.Το Υπουργειο ομως σου το βαζει ολοκληρο το ενσημο γιατι σε αγαπαει φτωχε ωρομισθιε και αναπληρωτη! :P

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182654
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)