0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: domenica στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:38:16 pmΠαράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:29:39 pmΕγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.Όχι "ίσως" ,είναι σίγουρο πως εκείνες τις μέρες των αργιών έχανες τα αντίστοιχα ένσημα..Κάτι το οποίο φαντάζομαι δεν θα ισχύει στους ΑΜΩ εφόσον είπαν πως θα τους διέπει το καθεστώς των αναπληρωτών.....ε....;;;
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:29:39 pmΕγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.Όχι "ίσως" ,είναι σίγουρο πως εκείνες τις μέρες των αργιών έχανες τα αντίστοιχα ένσημα..
Εγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:42:07 pmΠαράθεση από: domenica στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:38:16 pmΠαράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:29:39 pmΕγώ παιδιά πέρσι δούλευα κάθε μέρα 2 ώρες τουλάχιστον (ωρομίσθια με 11ωρο) και δεν είδα ποτέ σε κανέναν μήνα 25αρια ένσημα.....δεν ξέρω τι παίζει...ίσως στους ωρομίσθιους χάνονταν οι αργίες.Όχι "ίσως" ,είναι σίγουρο πως εκείνες τις μέρες των αργιών έχανες τα αντίστοιχα ένσημα..Κάτι το οποίο φαντάζομαι δεν θα ισχύει στους ΑΜΩ εφόσον είπαν πως θα τους διέπει το καθεστώς των αναπληρωτών.....ε....;;; Σωστή παρατήρηση αλλά δεν θα "ρισκάρω" να συμφωνήσω .Η λογική αυτό λέει αλλά για την ΑΜΩ -κατάσταση δεν έχουμε / έχουνε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη
Άλλο πάλι και τούτο. Δεν ήξερε η υπουργός για τα ένσημα και ήξεραν οι διευθύνσεις....Ενδιαφέρον θα είχε να μας ανέβαζε το κείμενο η φίλη σου. Τί κλάδος είναι; Ξενόγλωσση;
Στη φίλη μου πάντως στην α/θμια της είπαν ότι οι ΑΜΩ πληρώνονται με το μήνα, η πληρωμή θα γίνεται την 1η του μηνός και ότι όλοι θα παιρνουν 13 ένσημα το μήνα, ούτε ένα παραπάνω όπως και να βάλουν τις ώρες, επειδή πάει με το μήνα! Δε θα χάνονται τα ένσημα και οι ώρες τους τις αργίες. Τώρα κι εγώ δεν ξέρω, τι να πω, σας μεταφέρω ότι ακριβώς της είπαν στην α/θμια... αν δεν ξέρουν και οι ίδιοι και λένε ό,τι να 'ναι... Τι είπαν σε άλλους που προσλήφθηκαν ως ΑΜΩ; δε γνωρίζει κανείς; τη σύμβασή της πάντως της φίλης μου της είπαν να πάει να την παρει αύριο.
Ετσι ειναι...πρεπει να απασχολεισαι καθημερινα εστω και 1 ωρα για να παρεις ολοκληρο ενσημο κι ετσι να εχεις πληρη ασφαλιση...αλλιως κλαφτα.Αφηστε ,τα ξερω γιατι δουλεψα κι ενα φεγγαρι με συμβαση στο ΙΚΑ με τα προγραμματα του ΟΑΕΔ.
Παράθεση από: maritina στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 05:17:25 pmΕτσι ειναι...πρεπει να απασχολεισαι καθημερινα εστω και 1 ωρα για να παρεις ολοκληρο ενσημο κι ετσι να εχεις πληρη ασφαλιση...αλλιως κλαφτα.Αφηστε ,τα ξερω γιατι δουλεψα κι ενα φεγγαρι με συμβαση στο ΙΚΑ με τα προγραμματα του ΟΑΕΔ.Οχι ακριβώς, η μια ώρα δε σου δίνει ένσημο. Χρειάζονται από 2 και πάνω.Με 2 ώρες την ημέρα 5 μέρες, παίρνει κανείς 20 ένσημα το μήνα (ή όσες εργάσιμες έχει ο μήνας).Άσχετο, γνωρίζει κανείς αν τους ΑΜΩ τους καλούν όπως καλούσαν τους ωρομίσθιους των ολοημέρων, δηλαδή με τηλέφωνο, ή θα βγεί λίστα με ονόματα? Αν κατάλαβα καλά με τηλέφωνο γίνεται, αλλά αν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει.