*

Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση ΠΕΑΕ με την Υπουργό 17/9  (Αναγνώστηκε 19932 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Markazone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Συνάντηση ΠΕΑΕ με την Υπουργό 17/9
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:21:26 pm »
Αριστοτέλης - στα Ηθικά Νικομάχεια - χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: "Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει"..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:38:17 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:21:38 pm »
"διορισμός με βάση το έτος λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία" = επετηρίδα + προϋπηρεσία
Σωστά; :)
Επειδή για τα επόμενα 20 χρόνια (τουλάχιστον) πρακτικά ΔΕΝ μπορούν (οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί και δεν είναι του παρόντος) να γίνουν μαζικοί διορισμοί άμεσα στην εκπαίδευση (όπου άμεσα = με τη λήψη πτυχίου), η λογική της επιστροφής σε μια μορφή επετηρίδας είναι και αυτή για να.. αποκλείει και όχι να διορίζει κόσμο... ;)

Επίσης, θέλω να καταγγείλω την ΠΕΑΕ, διότι χρησιμοποίησε τον ανυποψίαστο και αθώο Μάρκο ως άβουλο ον για να μοιράζει φυλλάδια!!! ;D :P
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:22:29 pm »
και κάτι ακόμα και ειλικρινά συγγνώμη για ταμακροσκελή μηνύματα, αλλά δεν προλαβαίνω να παρακολουθώ όλη την κουβέντα τη στιγμή που γίνεται...
γιατί μας κάλεσε σε συνάντηση χθες;;;; για να φτιάξει τη στραπατσαρισμένη μούρη της μετά από τις αισχρές δηλώσεις της και για να δει τι είμαστε κι αν μπορεί να τσιμπήσει συμμαχίες
γιατί θέλησε αρχικά να συζητήσει μόνο για τα δεδουλευμένα και για τους διορισμούς;;;; γιατί νόμιζε ότι αν μας έλεγε ότι θα πληρωθούν μέχρι τότε και θα διορίσει τους διοριστεους δε θα είχαμε τι άλλο να πούμε
γιατί η συνάντηση ενώ είπε ότι στις 6 έπρεπε να φύγει κράτησε μέχρι τις 7;;; γιατί της θέσαμε τα πάντα για τα πάντα και κατάλαβε ότι δεν είχε να κάνει με συντεχνίες και ανίδεους
γιατί ρώτησε στο τέλος αν έχουμε καλές σχέσεις με την ΠΕΑ;;;; γιατί έψαχνε κάποιον να της κάνει τα χατήρια
γιατί έβγαλε δ.τ. σε μία ώρα με πρώτη φράση ότι είμαστε χρήσιμου στην εκπαίδευση, ενώ μέχρι πριν 5 μέρες δεν υπήρχαμε;;;; γιατί τελικά στριμώχτηκε
γιατί δε δεσμεύτηκε σε κάτι πραγματικά;;;;; γιατί σεκάθε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο είμαστε 100.
Όταν, λοιπόν, θα γίνουμε 1000 τότε θα δεσμευτεί και θα αναγκαστεί...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:28:27 pm »
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να γόνονται διορισμοί;;; κι αν εννοείς την κρίση, έχω τελείως διαφορετική άποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά. Ακόμα όμως κι αν δεχτώ όσα λέει το μνημόνιο, με το οποίο διαφωνώ ριζικά, θα έπρεπε να κάνει έναν διορισμό για καθέναν που φεύγει... Πόσοι έφυγαν, πόσους πήρε. Δεν το υπέγραψα εγώ, η κυβέρνηση το υπέγραψε εξαιτίας της κρίσης...
Ο Μάρκος ζήτησε φυλλάδια, αν του τα αρνούμουν θα με είχε ήδη καταγγείλλει εκείνος...
Και επαναλαμβάνω... θες διαγωνισμό, διαγωνισμό, αλλά για πόσους. Για 300! Και επετηρίδα αν έλεγε για 300 όχι θα έλεγακαι θα ήμουν στο δρόμο. Κοινώς η κουβέντα η πραγματική δεβ τίθεται στον τρόπο, αλλά στο πόσους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:38:17 »

Αποσυνδεδεμένος Markazone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:33:48 pm »
Και στον τρόπο και στον τρόπο γιατί πχ εγώ διαφωνώ με το 100% ΑΣΕΠ. Δεν είναι διαφανής και δεν μπορείς να το καταγγείλεις κιόλας.
Αριστοτέλης - στα Ηθικά Νικομάχεια - χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: "Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει"..

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:39:04 pm »
Και εγώ διαφωνώ και για τη διαφάνεια, όπως επίσης καιγιατί έχω πτυχίο που ορίζει ότι είμαι καθηγητής και γιατί οι εξετάσεις δε θα με κάνουν καλύτερο καθηγήτη, ειδικά αυτές του ΑΣΕΠ και για τόσα άλλα. Απλώς, έγραψα αυτό γιατί πιστεύω ότι η συζήτηση με πρώτο θέμα τον τρόπο που θα μοιράστούμε ένα ψίχουλο είναι σε λάθος βάση όταν εμείς πεινάμε και τα ράφια είναι άδεια από ψωμί, ενώ το αλέύρι περιμένει να βρει μάγειρα... (τι σκέφτηκα πάλι ??? :-[ :-X)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:42:49 pm »
CHRISOYLA για τον Μάρκο προφανώς ήταν αστεϊσμός..
Όσον αφορά τους άμεσους διορισμούς, δεν στέκομαι σε κανένα μνημόνιο κλπ. Προφανώς, ακόμα και τώρα, οι διορισμοί που θα έπρεπε να γίνουν σε 20αρια τμήματα, θα ήταν πάρα πολλοί, αν υπήρχε η θέληση από την κυβέρνηση, και απλά είναι θέμα χρημάτων (σιγά που θα ξοδέψουν για παιδεία και υγεία!). Αλλά, με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα και να υπήρχε θέληση, όλοι δεν θα διορίζοντα ούτε άμεσα ούτε σε πολλά χρόνια (για πολλές ειδικότητες) με την όποια επετηρίδα, εκ των πραγμάτων. Δυστυχώς υπάρχει υπερπληθώρα πτυχιούχων (ποιοι ευθύνονται για αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα), ενώ ο μαθητικός πληθυσμός είναι περίπου στάσιμος. Άρα, και με 20αρια τμήματα δεν θα λυθεί το θέμα άμεσου διορισμού. Τι μπορεί να γίνει πρακτικά στο μεσοδιάστημα; Κάποιο είδος επιλογής. Με ποιον τρόπο; Εϊτε με επετηρίδα, όπως ήταν παλιά, είτε με διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ, είτε με συνδυασμό "επετηρίδα + προϋπηρεσία" ή "ΑΣΕΠ + προϋπηρεσία" κλπ.
Επειδή, λοιπόν, και στην ιδανική περίπτωση που μειώνονταν οι μαθητές ανά τάξη κλπ, πολλοί εκπαιδευτικοί θα έμεναν στην απ'έξω, η επιλογή "επετηρίδα+προϋπηρεσία" που προτείνει η ΠΕΑΕ, αφήνει στην απ'έξω τους νεότερους. Και όσον αφορά τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ, δεν είναι τέλειος και θα έπρεπε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αλλά κάποιος διαγωνισμός δεν είναι κακός να γίνεται, διότι πτυχιούχος δεν σημαίνει απαραίτητα και άξιος ή γνώστης. Δυστυχώς, ξέρω πολλά τέτοια παραδείγματα.
Πρακτικά τώρα θα έχουμε κάτι σαν ΑΣΕΠ + διάφορα μόρια, χωρίς διοριστέους. Ούτε αυτό, ούτε επετηρίδα!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος christina_k

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:46:12 pm »

Όταν, λοιπόν, θα γίνουμε 1000 τότε θα δεσμευτεί και θα αναγκαστεί...

Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας!

Όποιος κι αν είναι ο λόγος πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, δεν αλλάζει τη σπουδαιότητά της από την άποψη ότι κάτι αρχίζει να κινείται.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:55:38 pm »
Το κατάλαβα ότι ήταν αστείο προφανώς... αλοίμονο.
Κοίταξε... αν και μου είναι δύσκολο να εξηγήσω μέσω μην. μπορώ να σου πω ότι δεν είναι μόνο το θέμα των 20 μαθητών ανά τάξη. Είναι το όριο ηλικίας μέχρι το οποίο είσαι στην τάξη, είναι η μαθητική διαρροή και πώς αυτή μπορεί να καταργηθεί, είναι οι δομές εκπαιδευσης για όλα τα παιδιά με βάση τις ιδιαιτερότητες κοκ. Δε θα διαφωνήσω μαζί σου για την υπερπληθώρα. Και αυτό, όμως, εσκεμμένα έγινε, όπως τόσα άλλα. Άρα, λοιπόν, η πρόταση για τον τρόπο διορισμού δεν είναι μια ξερή φράση. Ακόμα και το γιατί αυτή η υπερπληθώρα απευθύνεται στο δημόσιο σχολείο, δεν είναι δική μας ευθύνη. Όταν μου το είπε η Διαμαντοπούλου χθες της απάντησα ότι καλύτερα θα ήταν να ρωτήσει τον κ. Αρσένη για το πώς έγινε το σχολείο έτσι και όχι εμένα.
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω και μαζί σου και το πόσοι δεν είναι ικανοί... αλλά το λήγει ο διαγωνισμός;;;; Ακόμα κι αν εσύ διοριστείς με αυτόν τα επόμενα 20,30 χρόνια που θα είσαι στο σχολείο κάνεις ό,τι γουστάρεις... σε επιμορφώνει κανείς, σε βοηθάει κανείς, σου λύνειτα προβλήματα στο σχολείο κανείς, σου έχει τάξεις, βιβλία, υλικό για να κάνεις σωστή δουλειά;;; Έγραψα 90+ στη διδακτική, ούτε που θυμάμαι ποια πόσο, και ντρέπομαι για το γραπτό μου. Γιατί ξέρω ότι αυτά που έγραφα στο τωρινό σχολείο δεν μπορώ να τα κάνω με ΤΙΙΠΟΤΑ.
Είμαι από τους πρώτους που λέω ότι έχουμε ευθύνες, μόνιμοι και αδιόριστοι, για την κατάσταση που επικρατεί. Όμως, να βλέπουμε πώς αυτή πάει να "επιλυθεί" από το Υπουργείο και την όποια αννούλα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:24:11 pm »

Επίσης, θέλω να καταγγείλω την ΠΕΑΕ, διότι χρησιμοποίησε τον ανυποψίαστο και αθώο Μάρκο ως άβουλο ον για να μοιράζει φυλλάδια!!! ;D :P

δεν με χρησιμοποιησε ρε συ, με δικη μου προαιρεση εγινε. Φτανοντας λεω ..."φερτε ρε παιδια μερικα φυλλαδια να μοιραζω και γω......στηθηκα εκει που με ειδες και αρχιζα να δινω... Παντως συναδελφε μας τιμα ολους οσοι ημασταν εκει,.....

αυριο δε θα μπορεσω να ειμαι στη συνελευση. Εχω να παω σε ενα παιδικο παρτυ.... :P
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:43:17 pm »
σε 2 κοριτσια εδωσα βρε το τηλεφωνο μου και το ανεφερα και στη προεδρο της ΠΕΑΕ  CRISOULA για να ειμαι καθ ολα νομιμος!
καλα εκανες μου ειπε, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

(ιδιαιτερο στην εκθεση-εκφραση/Νεοελληνικη γλωσσα ηθελαν και ειπαν οτι θα μου τηλεφωνησουν. Τους ειπα οτο το 1ο μαθημα ειναι δωρεαν απο την ΠΕΑΕ)

στατιστικα:απο τα 150 φυλλαδια που εγω τουλαχιστον μοιρασα,
                                                                           σε ποσοστο 93,1% δοθηκαν σε νεους ηλικιας 17-28 ετων.
απο αυτους παλι το 67,3% ηταν κοριτσια τα οποια εδειξαν το μεγαλυτερο ενδιαφερον και με πλησιαζαν απο μονες τους να παρουν το  φυλλαδιο.  :P
                                                                                            6,9% απο 30 ετων και πανω διαφορετικης ηλικιας και φυλου

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος air

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 09:04:17 pm »
Landau, μην την ψαχνεις. Προσπαθεις να μιλησεις λογικα, και η ΠΕΑΕ μιλαει για μαζικους διορισμους. Ας μας πει... ΠΟΣΟΥΣ?

Σαν υποθεση εργασιας, βγαζω απο το καδρο την απελπιστικη οικονομικη κατασταση της χωρας (πρακτικα εχουμε χρεοκοπησει), και σκεφτομαι:

Στο διαγωνισμο του Ασεπ, συμμετεχουν ~90.000 εκπαιδευτικοι. Να βαλουμε και αλλους 30.000 (εκτιμηση) που δεν συμμετεχουν? Ολοι αυτοι θα προστεθουν στους ~150.000 που ηδη υπηρετουν τους ~1.400.000 μαθητες? Κι'αν καθε χρονο αποφοιτουν 6-7 χιλιαδες απο τις (λεγομενες) 'καθηγητικες' Σχολες, ενω συνταξιοδοτουνται (υπο κανονικες συνθηκες) 3-4 χιλιαδες.. πως θα προχωρησουμε?

Προφανως η ΠΕΑΕ δεν αποτελειται απο ανεγκεφαλους, αλλα βαδιζει την (απο την πρωτη διδαξασα ΠΕΑ) πεπατημενη. Με αλλα λογια.. 'ας διοριστουμε ΕΜΕΙΣ, κι'ολοι οι αλλοι να πανε να μαμηθουν'.

Ποιοι 'ΕΜΕΙΣ'?

Μα.. "φωτογραφιζονται"!! Δε θελουν Ασεπ, αλλα θελουν προυπηρεσια και ετος κτησης πτυχιου. Οπως ευστοχα το εθεσε ο evants, μας καλουν ΟΛΟΥΣ μας σε μαζικους αγωνες και κινητοποιησεις, για να διοριστουν οι.. Οαεδιτες, οι ΠΔΣιτες, οι τριτεκνοι και λοιπες φυγοπονες δυναμεις!

(Δε θα παραλειψω να σπευσω για τον ..ιερο αυτο σκοπο!)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 09:14:13 pm »
το απρόσωπο του ιντερνετ σου δίνει τη δυνατότητα να βρίζεις όπως και όποιον θες, δίχως να γνωρίζεις κάτι. Και με landαu μια χαρά συζητάμε και η διαφωνία μας υπάρχει και τίθεται ανοιχτά και συζητιέται και τελικά δε νομίζω ότι δε συννοούμαστε. Εσύ πάλι λες ότι θέλουμε να διοριστούμε εμείς, όσοι έχουμε πτυχίο και προυπηρεσία;;; χα, χα, χα...ναι εμείς οι 150.000.Έλα και αύριο να μας τα πεις από κοντά αυτά και να μας πεις τελικά ποιοι είναι αυτοί οι φυγόπονοι που τρώγαν τα χημικά έξω από τη βουλή και ξύλο όταν ψηφιζόταν ο νόμος, όταν εσύ προφανώς κατέβαζες ιδέες και στα fora.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 09:20:37 pm από CHRISOYLA »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 09:21:23 pm »
Και δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι "εμείς" και δεν είσαι εσύ μέσα σε αυτούς;;;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη