0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα εξηγείται η δήλωση της Διαμαντοπούλου ότι κάποια μαθήματα θα διδάσκονται στα αγγλικά (εναλλακτικά γαλλικά - γερμανικά) Παρεμπιπτόντως.... από τους ξενόγλωσσους ζητούσαν πολλοί από σας να τους μεταφράσουν κάτι ατελείωτα κείμενα, προκειμένου να περάσουν κανένα μάθημα στη σχολή.... (δεν υπονοώ ότι είναι σωστό να διδάσκουμε ιστορία, αλλά κάποια στιγμή ορισμένοι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τις άλλες ειδικότητες στο σχολείο) Και, ναι, όταν ήμουν μαθήτρια όλοι οι φιλόλογοι μας έβαζαν να διαβάζουμε παράγραφο-παράγραφο το μάθημα και να υπογραμμίζουμε. Τυχαίο;
Αγαπητοί συνάδελφοι των ξένων γλωσσών, να σας θυμίσω ότι τόσα χρόνια στερούσατε μία θέση φιλολόγου σε κάθε σχολείο με τις β' αναθέσεις.΄Ελεος πια.Κι εγώ έχω proficiency δεν πήγα όμως να διδάξω αγγλικά.Έκαστος εφ' ω ετάχθη.
Δε φταίνε οι ξενόγλωσσοι για τις β΄ αναθέσεις αλλά το ΥΠΔΒΘ. Επίσης, η πλειοψηφία αυτών -αν όχι όλοι- δεν επιθυμούν να διδάσκουν άλλα μαθήματα πλην της ειδικότητας τους. Όσοι έχουμε διδάξει σε σχολεία έχουμε δει πόσο άβολα αισθάνονται στο να πάρουν τις ιστορίες. Βεβαίως, έχουν συμβεί και απαράδεκτες καταστάσεις. Σε Γυμνάσιο που δούλευα πέρσι υπήρχαν 3 κυρίες γαλλικών. Οι 2 παλιότερες δίδασκαν γαλλικά και ΣΕΠ. Για την τρίτη και νεότερη (πρωτοδιόριστη ήταν) δεν είχε μείνει ούτε μία ώρα για το μθμ της και δίδασκε 21 (!!!) ώρες ιστορία. Ε, αυτό ήταν απαράδεκτο!! Στέρησε (άθελά της) δλδ μια θέση φιλολόγου. Να σημειωθεί ότι δεν της άρεσε, το μθμ της ειδικότητάς της επιθυμούσε να διδάξει, αισθανόταν άβολα, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του μαθήματος της ιστορίας. Η αλήθεια να λέγεται.
Αυτοί οι κάποιοι δε βγάζουν μίσος,απλά λένε την αλήθεια.Αυτοί οι κάποιο εισήχθησαν στη Φιλολογία με 18,5 ,έχουν μεταπτυχιακά και 3 ΑΣΕΠ.