PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Υπηρεσιακές μεταβολές
(Συντονιστής:
giokspy
)
sos για αποζημίωση λόγω διάθεσης
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: sos για αποζημίωση λόγω διάθεσης (Αναγνώστηκε 7641 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
blueswire
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
carpe diem
sos για αποζημίωση λόγω διάθεσης
«
στις:
Ιουνίου 21, 2007, 06:31:44 pm »
Tweet
Έχω οργανική σε ένα χωριό και συπληρώνων το ωράριο με διάθεση στην κοντινή πόλη (άλλος δήμος). Δήλωσα ότι κατοικώ στην πόλη ιγια αυτό και δεν δικαιούμαι οδοιπορικά. Ξέρω όμως ότι εκτός των οδοιπορικών υπάρχουν και χρήματα αποζημίωσης λόγω διάθεσης (διαφορετικά από τα οδοιπορικά). Τα δικαιοόυμαι αυτά? στο σχολειό μου λένεν όχι και αρνούνται να συντάξουν καταστάσεις πληρωμής. στα εντελόμενα της νομαρχίας μου λένε ναι, στη ιδεύθυνση μου λένε ναι. Ξέρει κανείς τι ισχύει??? τι προβλέπει κάποιος σχετικός νόμος ή εγκύκλιος??? διευκρινίζω ότι δήλωσα ότι δε μένω στο χωριό, αλλιώς τα χζρήματα τα είχα σίγουρα,. απλώς δεν ήθελα να δηλώσω ψέματα.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: sos για αποζημίωση λόγω διάθεσης
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:53:44 »
politekni
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ11
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουνίου 21, 2007, 08:29:41 pm »
Αν πάς στην παρακάτω διευθυνση θα βρεις πιστεύω απαντηση στο ερώτημά σου
http://srv-dide.mes.sch.gr/drupal/index.php?q=calendar/2007/06/3
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο!
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουνίου 23, 2007, 12:36:28 pm »
Είναι 100% σίγουρο ότι δικαιούσαι όχι οδοιπορικά αλλά τα εκτός έδρας σίγουρα. Είμαι παρόμοια περίπτωση και το ξέρω 100% ότι τα δικαιούσαι. Εφόσον μένεις εκεί που σε διαθέσανε λοιπόν, δεν παίρνεις οδοιπορικά, αλλά παίρνεις εκτός έδρας (από τον τόπο που είναι η θέση σου) τα οποία αντιστοιχούν σε πληρωμή μιας ώρας ωρομίσθιου για κάθε δύο ώρες που κάνεις σε αυτό το σχολείο. 100% ισχύει και τα δικαιούσαι με το νόμο, μην ακούς τι βλακείες σου λένε στο σχολείο σου!
Καταγράφηκε
Wizard
Επισκέπτης
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουνίου 23, 2007, 01:06:37 pm »
Σύμφωνα με τις παρακάτω διευθύνσεις, δικαιούσαι και οδοιπορικά:
http://www.didefth.gr/oikonomika/f_diatheseis.htm
http://dide-v.thess.sch.gr/teachers/oikonomika.html
Οι εκπ/κοί που διατίθενται με απόφαση του ΠΥΣΔΕ για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε σχολείο άλλης πόλης δικαιούνται το ένα δεύτερο της προβλεπόμενης ωριαίας αντιμισθίας για κάθε ώρα διδασκαλίας όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, καθώς και οδοιπορικά έξοδα για τη μικρότερη απόσταση μεταξύ οργανικής θέσης ή τόπου μόνιμης διαμονής και σχολείου διάθεσης.
(Οδοιπορικά δικαιούται ο υπάλληλος που μεταβαίνει σε σχολείο ή υπηρεσία που βρίσκεται σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα πλην της Οργανικής του θέσης.)
http://www.docman.gr/Documents/1123.aspx
...οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται κατ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 παργρ . 15 και του άρθρου 18 παραγρ.2 του Ν .1566/85, για τη συμπλήρωση του ωραρίου διδασκαλίας τους σε σχολείο άλλης πόλης ή κωμόπολης , δικαιούνται τα οδοιπορικά έξοδα και την αποζημίωση που προβλέπονται από την παράγρ . 15 του άρθρου 14 του ίδιου νόμου , ακόμα και στην περίπτωση που η απόσταση μεταξύ του Σχολείου όπου διατίθενται και του τόπου διαμονής τους είναι μικρότερη απο την απόσταση μεταξύ του Σχολείου της οργανικής τους θέσης και του τόπου διαμονής τους.
Για την χιλιομετρική αποζημίωση, μπορείτε να δείτε εδώ:
http://users.sch.gr/vandr/files/apozimioseis_km.pdf
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2007, 07:10:51 pm από Wizard
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:53:44 »
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουνίου 24, 2007, 02:37:26 pm »
Οδοιπορικά δεν δικαιούται γιατί μένεο εκεί που την διαθέσανε. Είναι σίγουρο 100%. Τα εκτός έδρας όμως τα δικαιούται.
Καταγράφηκε
enigma
Προχωρημένο μέλος
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 27, 2007, 11:56:45 pm »
Επειδή δεν βγάζω άκρη από τις αντικρουόμενες απόψεις, σας παρακαλώ ξεδιαλύνετέ μου την απορία.
Έστω ότι διορίζομαι στη Δ' Λάρισας και νοικιάζω στη Λάρισα. Με τοποθετούν στο 1ο λύκειο Τυρνάβου και συμπληρώνω ωράριο στο 2ο λύκειο (Δ λάρισας κ τα 2). Δικαιούμαι οδοιπορικά ή/και εκτός έδρας εφόσον τα δύο σχολεία είναι στο ίδιο χωριό;
Ακόμη, σε περίπτωση που δε μου γίνει ανάθεση άλλου αντικειμένου, δε φτάνω τις 21 ώρες. Αν εκτός από αυτά τα δύο λύκεια, συμπληρώνω ωράριο στο λύκειο ενός τρίτου χωριού της Δ'Λαρισας, τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;;;
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 11:34:36 am »
Εκεί που θα σε τοποθετήσουν αρχικά (π.΄χ. 1ο Λύκειο Τυρνάβου) εκεί θεωρείται και η έδρα σου. Αν μένεισ Λάρισα δεν δικαιούσαι οδοιπορικά για Τύρναβο. Υποτίθεται ότι πρέπει να μένεις Τύρναβο. Αν σε διαθέσουν και στο 2ο Λύλειο Τυρνάβου, πάλι δεν δικαιούσαι οδοιπορικά γιατί είναι στον ίδιο οικισμό με το σχολείο τοποθέτησης. Αν σε διαθέσουν σε κάποιο άλλο χωριό τότε δικαιούσαι τα οδοιπορικά από Τύρναβο. Αν όμως το χωριό αυτό είναι πιο κοντά στη Λάρισα από ότι στον Τύρναβο και εσύ μένεις Λάρισα τότε τα οδοιπορικά μετράνε από τη Λάρισα και όχι από τον τύρναβο. Ελπίζω να σε κάλυψα
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 11:37:49 am »
Έπίσης, δικαιούσαι στην τελευταία περίπτωση και εκτός έδρας που αντιστοιχούν σε όσες ώρες κάνεις στον άλλο οικισμό επί το μισό που πληρώνεται σε έναν ωρομίσθιο κάθε διδακτική ώρα. Πάντως έχει πολύ χαρτούρεα για να πάρεις τα λεφτά και θα αργήσουν να στα δώσουν κιόλας
Καταγράφηκε
enigma
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 12:04:31 pm »
Mε καλυψες απόλυτα! Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Καταγράφηκε
blueswire
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
carpe diem
«
Απάντηση #9 στις:
Σεπτεμβρίου 03, 2007, 11:37:07 am »
εμένα με "ανάγκασαν" να μην κάνω τα χαρτιά μου παιδιά. Μου βγάλανε το λάδι ο διευθυντής και κάποιοι άσχετοι ότι δεν τα δικαιούμαι (λες και ήταν δικά τους τα λεφτά) και μου σπάσανε τα νεύρα. Τελικά πήρα τη μετάθεση που ήθελα σπίτι μου και τους τα χάρισσα. Δεν ξέρω αν το μετάνιωσα ή όχι πάντως είναι απαράδεκτο στο συγκεκριμένο ζήτημα να μηνυπάρχει σαφής πληροφόρηση.
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Σεπτεμβρίου 03, 2007, 05:50:10 pm »
Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει. Ας έκανες τα χαρτιά σου και ήταν υποχρεωμένοι να στα δώσουν΄! Δεν έκανες καλά που έφυγες χωρίς να κάνεις τα χαρτιά σου! Είναι χρήματα που δικαιούσαι απ' το νόμο δεν στα χαρίζει κανείς!
Καταγράφηκε
blueswire
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
carpe diem
«
Απάντηση #11 στις:
Σεπτεμβρίου 04, 2007, 01:10:50 pm »
Το θέμα είναι πως και οι ίδιοι δεν ήξεραν το νόμο. Ο διευθυντής και ο εκκαθαριστής του σχολείου σε λίγες μέρες θα έπαιρναν σύνταξη και δεν είχαν όρεξη για τίποτα και εγώ βρέθηκα σε μειονεκτική θέση σε ξένο μέρος να ψάχνω να βρω τι δικαιούμαι και κανείς να μη μου λέει στα σίγουρα. Αν ήμουν στον τόπο μου θα σούλεγα εγώ πώς θα τους έκανα τους άχρηστους. Απλώς το θέτω ως παράπονο ότι ούτε μέλος της τοπικής Ελμε με βοήθησε κάνοντας ενέργεις (άρα γιατί τους ψηφίζουμε?) ούτε υπήρχε ξεκάθαρη πληφορόρηση από κανέναν (ο διευθυντής ούτε τί χαρτιά έπρεπε να σηυμπληρωθούν δεν ήξερε). Τώρα για να τα πάρω θα πρέπει να συπλήρώσω χαρτούρα και αυτό είναι δύσκολο γιατί είμαι μακριά. Χρειάζονται ωρολόγια προγράμματα κ.λ.π. και ποιός θα μου τα δώσειι???
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #12 στις:
Σεπτεμβρίου 04, 2007, 03:36:10 pm »
Τώρα είναι αργά πια! Ελπίζω τουλάχιστον να μην ήταν πολλά τα λεφτά! Εσύ πάντως έπρεπε να ρωτήσεις στη δ/νση δ/θμιας να σου πουν τι χρειάζεται, ετοίμαζες τα χαρτιά και ο δ/ντής έβαζε μόνο μια τζίφρα, τα έστελνε στη ΔΙΔΕ και τέλειωνε η υπόθεση!
Καταγράφηκε
Ich
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Σεπτεμβρίου 04, 2007, 07:50:55 pm »
Παλαιότερα είχα ενα αντίστοιχο πρόβλημα και τελικά τα έκανα τα χαρτιά μου απευθείας στη Δευτεροβάθμια και μου έδωσαν και τα επιμίσθια και τα οδοιπορικά...και μάλιστα τα πήρα απο τα χέρια του ίδιου του διευθυντή , ο οποίος μου αρνήθηκε να τα κάνω και μάλιστα με απειλούσε.
Καταγράφηκε
Zum Glueck gehoert, dass man irgendwann beschliesst, zufrieden zu sein!
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Υπηρεσιακές μεταβολές
(Συντονιστής: