0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
“Κάποιος περαστικός είδε ένα αγόρι που έκλαιγε και το ρώτησε τι είχε πάθει. “Είχα δυο γρόσες για να πάω σινεμά” είπε το αγόρι, “κι ένα παιδί που περνούσε, μου βούτηξε τη μια γρόσα απ’ το χέρι” – και του ‘δειξε ένα παιδί λίγο πιο πέρα. “Και δε φώναξες βοήθεια;” ρώτησε ο περαστικός. “Πώς δε φώναξα!” είπε το αγόρι, και τα αναφιλητά του δυνάμωσαν. “Και δε σ’ άκουσε κανείς;” ρώτησε πάλι ο περαστικός, και το χάιδεψε τρυφερά. “Όχι” είπε μέσα στ’ αναφιλητό του το αγόρι. “Και γιατί δε φώναζες πιο δυνατά; Δεν μπορούσες;” ξαναρώτησε ο περαστικός. “Όχι” ξανάπε το αγόρι, που βλέποντάς τον να χαμογελάει, ένιωσε την ελπίδα του να ζωντανεύει. “Τότε, δώσ’ μου τη κι αυτήν!” είπε ο περαστικός, και αρπάζοντάς του και την άλλη γρόσα από το χέρι, συνέχισε ανέμελα το δρόμο του”.Πολύ ευστοχο το παράδειγμά !!!!!
Παράθεση από: LK στις Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:14:15 pm“Κάποιος περαστικός είδε ένα αγόρι που έκλαιγε και το ρώτησε τι είχε πάθει. “Είχα δυο γρόσες για να πάω σινεμά” είπε το αγόρι, “κι ένα παιδί που περνούσε, μου βούτηξε τη μια γρόσα απ’ το χέρι” – και του ‘δειξε ένα παιδί λίγο πιο πέρα. “Και δε φώναξες βοήθεια;” ρώτησε ο περαστικός. “Πώς δε φώναξα!” είπε το αγόρι, και τα αναφιλητά του δυνάμωσαν. “Και δε σ’ άκουσε κανείς;” ρώτησε πάλι ο περαστικός, και το χάιδεψε τρυφερά. “Όχι” είπε μέσα στ’ αναφιλητό του το αγόρι. “Και γιατί δε φώναζες πιο δυνατά; Δεν μπορούσες;” ξαναρώτησε ο περαστικός. “Όχι” ξανάπε το αγόρι, που βλέποντάς τον να χαμογελάει, ένιωσε την ελπίδα του να ζωντανεύει. “Τότε, δώσ’ μου τη κι αυτήν!” είπε ο περαστικός, και αρπάζοντάς του και την άλλη γρόσα από το χέρι, συνέχισε ανέμελα το δρόμο του”.Πολύ ευστοχο το παράδειγμά !!!!!Του Μπρεχτ κι αυτό!
o Παγκαλος ποτε δεν λεει κατι τυχαια...εχει το σκοπο του...ερχεται το α)καζικι του ενιαιου μισθολογιου β) απολυσεις λογω Καλλικρατη και τροικας....στην επομενη συνεντευξη ειναι βεβαιο οτι θα υπαρχει η φραση '' οι αχρηστοι , οι ανικανοι δημοσιοι υπαλληλοι που θελουν και επιδοματα''...και ξερετε ποιους θα εχει πρωτους πρωτους στη μπουκα ε ;...δεν χρειαζεται να το πω εγω...
Η λυση ειναι μονο μια: ολοι ακυρο στις εκλογες για να μη μπορεσουν να φτιαξουν αυτοδυναμη κυβερνηση.Μονο τοτε θα ταρακουνηθουν, μονο τοτε θα αναγκαστουν να αλλαξουν (και αν...)
Παράθεση από: Triainoforos στις Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:58:22 pmΗ λυση ειναι μονο μια: ολοι ακυρο στις εκλογες για να μη μπορεσουν να φτιαξουν αυτοδυναμη κυβερνηση.Μονο τοτε θα ταρακουνηθουν, μονο τοτε θα αναγκαστουν να αλλαξουν (και αν...)Το άκυρο μπορεί να δηλώνει απαξίωση στα πολιτικά κόμματα και στην εκλογική διαδικασία αλλά δεν εμποδίζει να εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί μετράνε στην κατανομή μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Όποιος θέλει να χτυπήσει την αυτοδυναμία θα πρέπει να στραφεί προς τα μικρά κόμματα.