0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τι ώρα σχολάνε οι δάσκαλοι;
Ναι αλλά δεν σχολάνε οι δάσκαλοι στο 7ωρο. Οι ειδικότητες τελείωνουμε κάθε μέρα 2.
Παράθεση από: despero στις Οκτωβρίου 01, 2010, 10:05:48 pmΝαι αλλά δεν σχολάνε οι δάσκαλοι στο 7ωρο. Οι ειδικότητες τελείωνουμε κάθε μέρα 2.Υπάρχει γενικά μια οδηγία να μην κάνουν τα παιδιά μαθήματα ειδικότητας το πρώτο 2ωρο. Οπότε εύλογα κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων τελευταίες κυρίως ώρες. Πάντως στο σχολείο μου οι δάσκαλοι μένουν μέχρι να φύγουν οι μαθητές της τάξης τους ακόμα κι αν έχουν τελευταία ώρα πληροφορική ή γυμναστική.
Λογικά δε θα είμαι στις 2 τελευταίες, 6η ή 7η ώρα δηλαδή? Πώς συμβαίνει στο δικό σας σχολείο??? Επίσης, πόσες ώρες πρέπει κάνει συνολικά ο υπεύθυνος ολοημέρου?
Παράθεση από: pe70-va στις Οκτωβρίου 01, 2010, 11:06:21 pmΛογικά δε θα είμαι στις 2 τελευταίες, 6η ή 7η ώρα δηλαδή? Πώς συμβαίνει στο δικό σας σχολείο??? Επίσης, πόσες ώρες πρέπει κάνει συνολικά ο υπεύθυνος ολοημέρου?Λογικά μάλλον θα συμπληρώνεις 6 ή 7 ώρα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε σταθερό πρόγραμμα αλλά για την ώρα αυτό γίνεται.Ο υπεύθυνος ολοήμερου κάνει κανονικά τις ώρες που προβλέπεται από το ωράριό του.@despero δεν αμφιβάλλω συνάδελφε ότι μας μεταφέρεις μια εικόνα που συμβαίνει και σε άλλα σχολεία. Δυστυχώς χρόνια τώρα το σχολείο έχει γίνει σαν το στρατό, ο παλιός ειναι αλλιώς κτλ κτλ. Είναι μέχρι να καταλάβουν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Αν και κρίνω χωρίς να γνωρίζω την κατάσταση του σχολείου σου, υποθέτω ότι μπορεί να βγει το πρόγραμμα και να σχολάς και εσύ μια μέρα νωρίτερα. Επειδή όμως είσαι ειδικότητα είναι πολύ πιθανό τις άλλες τέσσερις μέρες της εβδομάδας να έχεις μέχρι και συνεχόμενα πεντάωρα. Πάντως, όπως και να έχει, το θέμα θα έπρεπε να το θέσεις σε αυτόν που θα βγάλει το πρόγραμμα.@panos2 με βάζεις σε πειρασμό να κρίνω συναδέλφους που έχουν μόλις τρεις εβδομάδες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα το κάνω ακόμα αλλά θα μιλήσω μόνο για το δικό μου έργο.Είμαι τυχερή και διδάσκω σε σχολείο με πολλούς technology freaks συναδέλφους. Έχουμε και την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη σε κάθε αίθουσα (υπολογιστή, δίκτυο, προβολέα ή και διαδραστικό πίνακα) οπότε κάθε άλλο παρά δεκαετία του 60 μας λες. Έχω μεγάλη τάξη και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μετατρέπεται το δημοτικό σε γυμνάσιο. Για την ώρα έχω μόνο το πρώτο δίωρο αδιάκοπο και προλαβαίνω να επεξεργαστώ την ενότητα της γλώσσας. Τις άλλες ώρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβω να εξετάσω, να παραδώσω, να επεξεργαστούμε τις ασκήσεις του βιβλίου και να συζητήσουμε. Διότι το να αφήσω κάτι στη μέση, μπορεί να σημαίνει ότι τους μαθητές μου θα τους ξαναδώ μετά από 1 ώρα.Προσπαθώντας να κάνω το μάθημά μου με ενδιαφέροντα τρόπο και να γίνονται όλες οι ασκήσεις στην τάξη, αυτό που έχω καταφέρει είναι να μείνω πίσω σε σχέση με την άλλη τάξη και να βάζω σελίδες για ανάγνωση στο σπίτι. Τα παιδιά είναι αναστατωμένα και όταν μπαίνεις 6η ώρα να διδάξεις νέα ύλη στην ιστορία ή τη γεωγραφία, ο νους τους είναι αλλού.