*

Αποστολέας Θέμα: 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπ/κό Πρόγραμμα  (Αναγνώστηκε 18273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe70-va

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ποιος από εσάς διδάσκει φέτος σε κάποιο από τα περίφημα 800 Ολοήμερα  Δημοτικά  Σχολεία  με  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα  ??
Τη στρουμφίσαμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Έχω την τύχη αυτή!!!!  :o :o :o :o

Ρώτησε ό,τι θέλεις.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

sina

• Επισκέπτης
τι ώρα σχολάνε οι δάσκαλοι;

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τι ώρα σχολάνε οι δάσκαλοι;

Στις 14:00. Έχουν 7ωρο κάθε μέρα όλες οι τάξεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Μέχρι και αυτή την εβδομάδα σχολούσαν όλα τα τμήματα στις 13.15 διότι μας έλειπαν οι ειδικότητες.

Ο διευθυντής προσπάθησε να τους βολέψει όλους και στο προσωρινό πρόγραμμα που είχαμε μέχρι τώρα σχολάσαμε και σε τετράωρο και στο πεντάωρο αλλά και στο εξάωρο.

Οι από πάνω πιέζουν, ακούγονται πολλά για αιφνιδιαστικές επισκέψεις των s.s. και του προϊσταμένου στο σχολείο για να δει αν είμαστε όλοι στη θέση μας. Οι οδηγίες λένε να μένουμε στο σχολείο μέχρι το σχόλασμα, ο διευθυντής υπ' ευθύνη του μας διώχνει.

Ένας χαμός γίνεται.

Από Δευτέρα που θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σε νέα βάση θα σας πω τι υπάρχει νεότερο.

Αποσυνδεδεμένος despero

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ναι αλλά δεν σχολάνε οι δάσκαλοι στο 7ωρο. Οι ειδικότητες τελείωνουμε κάθε μέρα 2.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι αλλά δεν σχολάνε οι δάσκαλοι στο 7ωρο. Οι ειδικότητες τελείωνουμε κάθε μέρα 2.

Υπάρχει γενικά μια οδηγία να μην κάνουν τα παιδιά μαθήματα ειδικότητας το πρώτο 2ωρο. Οπότε εύλογα κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων τελευταίες κυρίως ώρες. Πάντως στο σχολείο μου οι δάσκαλοι μένουν μέχρι να φύγουν οι μαθητές της τάξης τους ακόμα κι αν έχουν τελευταία ώρα πληροφορική ή γυμναστική.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

Υπάρχει γενικά μια οδηγία να μην κάνουν τα παιδιά μαθήματα ειδικότητας το πρώτο 2ωρο. Οπότε εύλογα κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων τελευταίες κυρίως ώρες. Πάντως στο σχολείο μου οι δάσκαλοι μένουν μέχρι να φύγουν οι μαθητές της τάξης τους ακόμα κι αν έχουν τελευταία ώρα πληροφορική ή γυμναστική.

Ακριβώς!
Η οδηγία για την ακρίβεια από τους σχολικούς συμβούλους είναι η εξής: η Α Δημοτικού οπωσδήποτε το πρώτο 4ωρο συνεχόμενο από το δάσκαλο. Οι υπόλοιπες τάξεις το πρώτο δίωρο από το δάσκαλο και αν δεν είναι δυνατόν να βγει στο πρόγραμμα, να σπάνε τις ώρες των μεγάλων τάξεων ( Ε και Στ).

Αποσυνδεδεμένος pe70-va

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Λοιπόν, είμαι κι εγώ σε ένα από αυτά, :-X μόνο που έχω το ολοήμερο. Ούτε και σε εμάς έχουν έρθει όλες οι ειδικότητες, οπότε ακόμα ισχύει το παλιό γνωστό πρόγραμμα. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι το εξής. Εγώ που συμπληρώνω ώρες και στο πρωινό, όταν έρθουν οι ειδικότητες και βγει και το πρόγραμμα με το νέο ωράριο θα έρχομαι ό,τι ώρα να 'ναι να συμπληρώνω?? Λογικά δε θα είμαι στις 2 τελευταίες, 6η ή 7η ώρα δηλαδή?
Πώς συμβαίνει στο δικό σας σχολείο??? Επίσης, πόσες ώρες πρέπει κάνει συνολικά ο υπεύθυνος ολοημέρου?
Τη στρουμφίσαμε!

Αποσυνδεδεμένος despero

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Εγώ πάντως σχολάω κάθε μέρα στης 2 και οι δάσκαλοι όταν τελειώνουν φεύγουν συνήθως στο 4ωρο ή στο 5ωρο. Σήμερα που το σχολίασα και ζήτησα να φεύγω και γω έστω μια μέρα νωρίτερα μου επιτέθηκαν

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ποια είναι η αίσθησή σας από την λειτουργία αυτών των σχολείων μέχρι τώρα;
Η κορούλα μου έχει 4 ώρες γυμναστική την εβδομάδα, άρχισε με τα Αγγλικά, κάνει ζωγραφική και Μουσική...
Έχω την αίσθηση πως τα νέα παιδιά των ειδικοτήτων που ήρθαν έφεραν κάπως έναν πιο φρέσκο αέρα στο Δημοτικό. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, οι περισσότεροι δάσκαλοι κάνουν ακόμη το ίδιο βαρετό - αντιπαιδαγωγικό μάθημα του 1960. Ευελπιστώ, πως οι νέοι δάσκαλοι θα εφαρμόσουν επιτέλους τους ενδεδειγμένους από την σχολή τους  τρόπους διεξαγωγής του μαθήματος (που απαιτούν όμως προετοιμασία ) και να μην παρασυρθούν από τους παλαιότερους στο να κάνουν το ίδιο  χαμηλής αποτελεσματικότητας  μάθημα που κάναμε και εμείς πριν από άπειρα χρόνια...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Λογικά δε θα είμαι στις 2 τελευταίες, 6η ή 7η ώρα δηλαδή?
Πώς συμβαίνει στο δικό σας σχολείο??? Επίσης, πόσες ώρες πρέπει κάνει συνολικά ο υπεύθυνος ολοημέρου?

Λογικά μάλλον θα συμπληρώνεις 6 ή 7 ώρα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε σταθερό πρόγραμμα αλλά για την ώρα αυτό γίνεται.
Ο υπεύθυνος ολοήμερου κάνει κανονικά τις ώρες που προβλέπεται από το ωράριό του.

@despero δεν αμφιβάλλω συνάδελφε ότι μας μεταφέρεις μια εικόνα που συμβαίνει και σε άλλα σχολεία. Δυστυχώς χρόνια τώρα το σχολείο έχει γίνει σαν το στρατό, ο παλιός ειναι αλλιώς κτλ κτλ. Είναι μέχρι να καταλάβουν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Αν και κρίνω χωρίς να γνωρίζω την κατάσταση του σχολείου σου, υποθέτω ότι μπορεί να βγει το πρόγραμμα και να σχολάς και εσύ μια μέρα νωρίτερα. Επειδή όμως είσαι ειδικότητα είναι πολύ πιθανό τις άλλες τέσσερις μέρες της εβδομάδας να έχεις μέχρι και συνεχόμενα πεντάωρα. Πάντως, όπως και να έχει, το θέμα θα έπρεπε να το θέσεις σε αυτόν που θα βγάλει το πρόγραμμα.

@panos2 με βάζεις σε πειρασμό να κρίνω συναδέλφους που έχουν μόλις τρεις εβδομάδες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα το κάνω ακόμα αλλά θα μιλήσω μόνο για το δικό μου έργο.

Είμαι τυχερή και διδάσκω σε σχολείο με πολλούς technology freaks συναδέλφους. Έχουμε και την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη σε κάθε αίθουσα (υπολογιστή, δίκτυο, προβολέα ή και διαδραστικό πίνακα) οπότε κάθε άλλο παρά δεκαετία του 60  μας λες. Έχω μεγάλη τάξη και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μετατρέπεται το δημοτικό σε γυμνάσιο. Για την ώρα έχω μόνο το πρώτο δίωρο αδιάκοπο και προλαβαίνω να επεξεργαστώ την ενότητα της γλώσσας. Τις άλλες ώρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβω να εξετάσω, να παραδώσω, να επεξεργαστούμε τις ασκήσεις του βιβλίου και να συζητήσουμε. Διότι το να αφήσω κάτι στη μέση, μπορεί να σημαίνει ότι τους μαθητές μου θα τους ξαναδώ μετά από 1 ώρα.
Προσπαθώντας να κάνω το μάθημά μου με ενδιαφέροντα τρόπο και να γίνονται όλες οι ασκήσεις στην τάξη, αυτό που έχω καταφέρει είναι να μείνω πίσω σε σχέση με την άλλη τάξη και να βάζω σελίδες για ανάγνωση στο σπίτι. Τα παιδιά είναι αναστατωμένα και όταν μπαίνεις 6η ώρα να διδάξεις νέα ύλη στην ιστορία ή τη γεωγραφία, ο νους τους είναι αλλού.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Λογικά δε θα είμαι στις 2 τελευταίες, 6η ή 7η ώρα δηλαδή?

Λογικά μάλλον θα συμπληρώνεις 6 ή 7 ώρα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε σταθερό πρόγραμμα αλλά για την ώρα αυτό γίνεται.
Ο υπεύθυνος ολοήμερου κάνει κανονικά τις ώρες που προβλέπεται από το ωράριό του.

@despero δεν αμφιβάλλω συνάδελφε ότι μας μεταφέρεις μια εικόνα που συμβαίνει και σε άλλα σχολεία. Δυστυχώς χρόνια τώρα το σχολείο έχει γίνει σαν το στρατό, ο παλιός ειναι αλλιώς κτλ κτλ. Είναι μέχρι να καταλάβουν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Αν και κρίνω χωρίς να γνωρίζω την κατάσταση του σχολείου σου, υποθέτω ότι μπορεί να βγει το πρόγραμμα και να σχολάς και εσύ μια μέρα νωρίτερα. Επειδή όμως είσαι ειδικότητα είναι πολύ πιθανό τις άλλες τέσσερις μέρες της εβδομάδας να έχεις μέχρι και συνεχόμενα πεντάωρα. Πάντως, όπως και να έχει, το θέμα θα έπρεπε να το θέσεις σε αυτόν που θα βγάλει το πρόγραμμα.

@panos2 με βάζεις σε πειρασμό να κρίνω συναδέλφους που έχουν μόλις τρεις εβδομάδες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα το κάνω ακόμα αλλά θα μιλήσω μόνο για το δικό μου έργο.

Είμαι τυχερή και διδάσκω σε σχολείο με πολλούς technology freaks συναδέλφους. Έχουμε και την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη σε κάθε αίθουσα (υπολογιστή, δίκτυο, προβολέα ή και διαδραστικό πίνακα) οπότε κάθε άλλο παρά δεκαετία του 60  μας λες. Έχω μεγάλη τάξη και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μετατρέπεται το δημοτικό σε γυμνάσιο. Για την ώρα έχω μόνο το πρώτο δίωρο αδιάκοπο και προλαβαίνω να επεξεργαστώ την ενότητα της γλώσσας. Τις άλλες ώρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβω να εξετάσω, να παραδώσω, να επεξεργαστούμε τις ασκήσεις του βιβλίου και να συζητήσουμε. Διότι το να αφήσω κάτι στη μέση, μπορεί να σημαίνει ότι τους μαθητές μου θα τους ξαναδώ μετά από 1 ώρα.
Προσπαθώντας να κάνω το μάθημά μου με ενδιαφέροντα τρόπο και να γίνονται όλες οι ασκήσεις στην τάξη, αυτό που έχω καταφέρει είναι να μείνω πίσω σε σχέση με την άλλη τάξη και να βάζω σελίδες για ανάγνωση στο σπίτι. Τα παιδιά είναι αναστατωμένα και όταν μπαίνεις 6η ώρα να διδάξεις νέα ύλη στην ιστορία ή τη γεωγραφία, ο νους τους είναι αλλού.

Που είναι αυτό το σχολείο για να μετακομίσω με την κόρη μου;;

Θυμάμαι πριν από 6 περίπου χρόνια στο ιδιωτικό Δημοτικό που ήμουν οργάνωσε ο ιδιοκτήτης μια συνάντηση με τους γονείς, όπου έπρεπε να τους εξηγήσουμε, πως θα γινόταν στο μέλλον το μάθημα σε ομαδούλες με την ανακαλυπτική μέθοδο, κλπ...
Δοκίμασαν οι δάσκαλοι να αλλάξουν την διάταξη των θρανίων, πειραματίστηκαν, βαρέθηκαν... και επέστρεψαν σε 2 εβδομάδες στην πεπατημέμη του μετωπικού μαθήματος... 

Μακάρι στο σχολείο σου να υπάρχει ο ενθουσιασμός για διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, ανταλλαγή εμπειριών όλων των δασκάλων που διδάσκουν την ίδια τάξη και στη τελική να επιτευχθεί και ο πιο σημαντικός στόχος: Τα παιδιά να μαθαίνουν πως να μαθαίνουν.
Υπάρχει μια τάση να δικαιολογούμε όλοι μας την ανεπάρκεια μας να προσαρμόσουμε το μάθημά μας στα νέα τεχνολογικά και διδακτικά δεδομένα, λέγοντας πως όλα αυτά είναι "θεωρίες" και δεν έχουν πρακτική εφαρμογή... :(

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Στο δικό μου σχολείο απο την Πέμπτη που μας πέρασε και μετά αρχίσαμε να κάνουμε 7ωρα και βγήκε σταθερό πρόγραμμα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)