*

Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ εκπαιδευτικών γενικής παιδείας  (Αναγνώστηκε 204639 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Το πιο πιθανό είναι να μη γίνει τίποτα... Είναι δυνατόν η κυβέρνηση με τόοσα προβλήματα και τόοση αναστάτωση να προσθέσει άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα; Αν αυτό γίνει όλοι που είναι στη λίστα των αναπληρωτών θα επαναστατήσουν και θα χάσουν πολλές πολλές ψήφους... Χιλιάδες τολμώ να πω... Γιατί να δυσαρεστήσουν όλους εμάς; Για να κερδίσουν τους 300; Δύσκολο το βλέπω..Αφήνω βέβαια και ένα μικρό περιθώριο ,γιατί στην Ελλάδα ζούμε...Όσο  για τον αριθμό τους δεν είναι μόνο 250..Ήταν πάνω από 300 και σιγά σιγά διορίστηκαν κάποιοι, οπότε πρέπει να είναι τώρα γύρω στους 280 ακόμη...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
Ένα κράτος πρόνοιας πρέπει να παρεμβαίνει και να επιλύει προβλήματα που δημιουργούνται, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από το ίδιο.
Τίθεται βέβαια, ένα θέμα ηθικής, ως προς τον τρόπο πρόσληψης κάποιων συναδέλφων –δεν μπορώ να πω όλων- στα ΤΕΕ ΟΑΕΔ.
Γι αυτό όμως δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Το ότι κάποιοι δημιούργησαν επαίτες για το δικαίωμα εργασίας δεν καθιστά τους τελευταίους ντε και καλά ανήθικους ούτε πρέπει να  γεννάται η επιθυμία σε εμάς να τους τιμωρήσουμε για αυτό. Όλοι μας ή οι περισσότεροι τουλάχιστον, κάποια στιγμή της ζωής μας, κάναμε χρήση του «γνωστού». Ακόμη και για να έχουμε πρόσβαση σε μια πληροφορία ή για μια θέση στον κινηματογράφο.
Η ένταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών / διορισμού θα μου δημιουργήσει και σε εμένα πρόβλημα. Όπως πρόβλημα δημιούργησε και ο ασεπ σε όσους ήταν για χρόνια στην επετηρίδα.
Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος που να μου εγγυάται ότι αύριο δεν θα βρεθώ στη δική τους θέση. Πώς μπορώ λοιπόν (και με την ευκολία που ακούγεται από κάποιους) να πω «ο θάνατός σου, η ζωή μου»; 

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Και βέβαια να μπουν!
Ας δώσουν ΑΣΕΠ και αν πάνε καλά και να μπουν και να να διοριστούν και όλα.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ένα κράτος πρόνοιας πρέπει να παρεμβαίνει και να επιλύει προβλήματα που δημιουργούνται, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από το ίδιο.
Τίθεται βέβαια, ένα θέμα ηθικής, ως προς τον τρόπο πρόσληψης κάποιων συναδέλφων –δεν μπορώ να πω όλων- στα ΤΕΕ ΟΑΕΔ.
Γι αυτό όμως δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Το ότι κάποιοι δημιούργησαν επαίτες για το δικαίωμα εργασίας δεν καθιστά τους τελευταίους ντε και καλά ανήθικους ούτε πρέπει να  γεννάται η επιθυμία σε εμάς να τους τιμωρήσουμε για αυτό. Όλοι μας ή οι περισσότεροι τουλάχιστον, κάποια στιγμή της ζωής μας, κάναμε χρήση του «γνωστού». Ακόμη και για να έχουμε πρόσβαση σε μια πληροφορία ή για μια θέση στον κινηματογράφο.
Η ένταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών / διορισμού θα μου δημιουργήσει και σε εμένα πρόβλημα. Όπως πρόβλημα δημιούργησε και ο ασεπ σε όσους ήταν για χρόνια στην επετηρίδα.
Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος που να μου εγγυάται ότι αύριο δεν θα βρεθώ στη δική τους θέση. Πώς μπορώ λοιπόν (και με την ευκολία που ακούγεται από κάποιους) να πω «ο θάνατός σου, η ζωή μου»; 

Πολύ σωστά τοποθετήθηκες. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια . Η τύχη μας δεν εξαρτάται από μας, ούτε από τις σπουδές μας, ούτε από τα τυπικά μας προσόντα.Πολύ σωστά ανέφερες χωρίς να  ξέρω αν το έζησες , οι περισσότεροι ήταν ενταγμένοι στην επετηρίδα και αν τότε δεν γινόταν η ανατροπή τώρα θα είμασταν μόνιμοι 10 χρόνων. Σχετικά με ‘ τους γνωστούς που λες δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά θα σου πω πολύ σωστά το ανέφερες γιατί μόνο το γεγονός ότι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν στο ΥΠΕΠΘ με παράλληλη προϋπηρεσία σε ΥΠΕΠΘ και ΟΑΕΔ, σημαίνει διευκόλυνση προγράμματος. ενώ κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν με το μαχαίρι στο λαιμό να παρατήσουν ώρες στο ΥΠΕΠΘ, εφόσον για τον ΟΑΕΔ ίσχυε και ισχύει η ποινή πως σε περίπτωση οικειοθελούς παραίτησης χάνεις για δύο χρόνια το δικαίωμα αίτησης και εργασίας.Ποιος μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις με το μαχαίρι στο λαιμό!

Σχετικά με το θέμα πρόσληψης συναδέλφων, σου απαντώ πως υπήρχαν νόμοι και υπουργικές αποφάσεις.Αν κάποιος αδικήθηκε, δηλαδή αν παραγκωνίστηκε στον πίνακα για να δουλέψει κάποιος άλλος πολύ κακώς δεν κινήθηκε άμεσα και επέτρεψε στον εαυτό του να αδικηθεί.

Σχετικά με το πρόβλημα που κάποιοι σκόπιμα λένε πως θα δημιουργηθεί , να ξέρετε πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, για τον απλούστατο λόγο, πως οι θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ μεταφέρθηκαν στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ.Η λογική του και τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου εξυπηρετεί μόνο αυτούς που κινούνται παρασκηνιακά χρόνια τώρα.

Τέλος, δεν είναι θέμα ήθους αλλά θέμα νόμων.Όταν κάτι  είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητο και να είναι και δίκαιο, αλλά κάτι που είναι δίκαιο πρέπει να γίνει νόμος. Και στην δική μας την περίπτωση, άσχετα αν είναι δίκαιο για κάποιους και άδικο για κάποιους άλλους, το σημαντικό είναι πως το ΥΠΕΠΘ  παρανομεί όσο δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
ΑΣΕΠ 10 χρόνια τώρα γιατί δε δίνετε?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
zagorakis, όταν κάτι είναι νόμιμο θα πρέπει να είναι και δίκαιο, όπως και κάθετι δίκαιο θα πρέπει να υπερασπίζεται από νόμο (ουτοπία μεν αλλά...).

αγάπη, υπάρχουν συνάδελφοι στην πδσ αλλά και στην πρωινή ωρομισθία χωρίς ασεπ.
μέτρο δεν μπορεί να είναι κάθε φορά το προσωπικό μας συμφέρον.

Αποσυνδεδεμένος GR

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
δεν προκειται να παρεις απαντηση,μην παιδευεσαι.

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
δεν προκειται να παρεις απαντηση,μην παιδευεσαι.

Εφόσον εσείς είστε οι ικανοί εκπαιδευτικοί που δίνετε ΑΣΕΠ και είστε επιτυχόντες  μπορείτε να ασχοληθείτε με το 60% που έχετε.Όσο υπάρχει το υπόλοιπο 40 % για μας τους "γηρασμένους" εκπαιδευτικούς-θύματα της επετηρίδας, θα αγωνιζόμαστε για αυτό. Που μακάρι να γίνει δεκτή η πρόταση της ΠΕΑ και να ανεβεί στο 50%.Λέτε να σκεφτούμε και μοριοδότηση στην παλαιότητα κτήσεως πτυχίου; Γιατί δεν είναι και πολύ "φυσικό" να βλέπουμε "νεαρούς" που τελείωσαν πριν δύο-τρία χρόνια, χωρίς να είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ να έχουν καμιά δεκαριά μόρια στον πίνακα!

Ολοκληρώνουμε και λέμε:

50% για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που έχουν αποκτήσει προϋπηρεσία μόνο σε δημόσια σχολεία και όχι να διορίζονται άλλοι κρυφά από τα ιδιωτικά όσο εσείς ασχολείστε μαζί μας (πχ Διπλάρειος Σχολή).
Και εννοείται να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης στην ΠΔΣ, στα ΣΔΕ, και στη ΣΙ

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ποιος σου είπε ότι ο ασέπ είναι μόνο για τους νέους απόφοιτους των σχολών; Σε πληροφορώ ότι και εγώ ανήκω στη γενιά της επετηρίδας, έχω επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις (έχω οικογένεια με 2 παιδιά) και έχω δώσει σε 2 ασέπ (με όποιο σωματικό, ψυχικό και οικονομικό κόστος συνεπάγεται!), χάρη στα μόρια των οποίων είμαι ωρομίσθια και ελπίζω του χρόνου σε αναπλήρωση. Έλα στη θέση μου και πες μου ειλικρινά, αν του χρόνου χάσω την αναπλήρωση λόγω "εισβολέων" στους πίνακες, πώς θα νιώσω, ή μάλλον εσύ πώς θα ένιωθες; Και μη νομίζεις ότι εμείς "οι ικανοί εκπαιδευτικοί που δίνουμε ασέπ και είμαστε επιτυχόντες μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το 60%", όπως λες, ειδικά εμείς οι φιλόλογοι που διοριζόμαστε με ποσοστά 1/17 το 2007 και 1/35 φέτος και με βαθμολογίες 74/100 είμαστε επιτυχόντες μη διοριστέοι! Συνεπώς οι πίνακες προϋπηρεσίας (40%, 30μηνο, 24μηνο) αφορούν και εμάς τους "ασεπίτες" που απαξιώνεις και δεν είναι αποκλειστικό σας προνόμιο! Να μπείτε στους πίνακες, με προϋπόθεση όμως μία επιτυχία ασέπ! Γιατί φοβάστε το διαγωνισμό; Δεν είδα καμμία απάντηση στην ερώτηση της συναδέλφου, παρά μόνο υπεκφυγές!
Σε όσα λες για τα "εκ παραθύρων" μόρια προϋπηρεσίας (ΠΔΣ, ΣΔΕ, Σιβιτανίδειο, Εκκλησιαστικά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) συμφωνώ απολύτως ότι θα πρέπει να εκλείψουν... Μήπως όμως κάπου εκεί έχουν χωρέσει και κάποιοι (για να μην πω όλοι) από εσάς;;;
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Και εγώ είμαι γραμμένη στην επετηρίδα, ή μάλλον ήμουν... Παρ όλα αυτά έδωσα ΑΣΕΠ και την προηγούμενη φορά και τώρα..Και εγώ νοιώθω γερασμένη και έχω στην πλάτη μου δύο μικρά παιδιά.Έχετε βγάλει εντελώς απ το μυαλό σας ότι την εποχή που καλοπληρωνόσασταν απ΄τον ΟΑΕΔ  εμείς ψάχναμε για ιδιαίτερα ή τρέχαμε στα φροντιστήρια για ΛΙΓΑ ένσημα. Κανένας από εμάς δεν έχει 25 ένσημα το μήνα ... εσείς όμως έχετε.. Αρα ευνοημένοι  στα συντάξιμα χρόνια είστε εσείς και όχι εμείς..Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω ότι πολλοί από εμάς έχουν την ίδια ηλικία με εσάς και  δεν είμαστε διορισμένοι.. Έλεος πια...

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
συναδελφοι με συγχωριετε βεβαια για την αγνοια μου αλλα ειμαι νεα και δεν τα ξερω...τι ακριβως παιζει με τον οαεδ???δεν εχω καταλαβει??? :-[ :-[ποιο ακριβως ειναι το προβλημα???μπορει δλδ καποιος να μονιμοποιηθει ανευ ασεπ,εννοω χωρις να εχει αυτο που λεμε 1 τουλαχιστον επιτυχια???και παλι συγγνωμη που δεν τα ξερω.. :-[

Αποσυνδεδεμένος xb

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%)
και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (

Αποσυνδεδεμένος SATELLITE

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Δωρεάν λογισμικό για όλους
Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%)
και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2009, 08:53:41 pm από SATELLITE »
http://clubs.pathfinder.gr/freeware

Δωρεάν λογισμικό για όλους

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
συναδελφοι πραγματικα ολα αυτα ειναι τραγικα...και αληθεια...εμεις τι κανουμε για ολα αυτα???κανονικα θα επρεπε να βγουμε και να την καψουμε και μεις τη χωρα απαιτωντας και υποστηριζοντας τα δικαιωματα μας αλλα και παλι δεν πιστευω οτι θα εκανε η χωρα κατι γι αυτο...εδω και πολλα χρονια τους εκπαιδευτικους της τους εχει γραμμενους... >:( >:( >:(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)