*

Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ εκπαιδευτικών γενικής παιδείας  (Αναγνώστηκε 204507 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....αλλά απόλυτα.............

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
Μάλλον εκ του πονηρού  και εκ της πλαγίου οδού προσπαθείτε να μπείτε στον πίνακα!! Ε, όχι δηλαδή και οφείλει!!! Έλεος, πλεόν!!! Εκτός αν είναι οφειλές στους πολιτικούς που σας τακτοποιούσαν για 20 χρόνια!! Γιατί στην πόλη μου (όπως και παντού πιστεύω) τουλάχιστον έχει γίνει απόρθητο κάστρο "των πρασίνων" ο ΟΑΕΔ!!
Όχι μόνο στην πόλη σου! Και στη δική μου τα ίδια συνέβαιναν.Εγώ, επί πέντε συναπτά έτη, έκανα τα χαρτιά μου και φυσικά δεν πήρα ούτε μία ώρα.

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
eva πάντου τα ίδια............κι εγώ ήμουν και είμαι τύπος 'με το σταυρό στο χέρι' και είδα άτομα να γράφουν ώρες στα χαρτιά και είδα άτομα να με περνάνε στον πίνακα από το πουθενά. Έφριξα..........αλλά ό,τι κατάφερα το χρώστάω σε μένα..........σε κανέναν άλλο. Κι αν είναι κάποιοι να διοριστούν έτσι, χαλάλι τους....Όλα είναι θέμα επιλογών...Πόλλοι με χαρακτηρίζουν πόλύ ηθική κ δήθεν και γυρισαν και μου είπαν οτι αν μπορουσα θα το έκανα κι εγω αλλά απλά ζηλεύω που δεν είχα το μέσο τους..............κανέναν δε ζηλεύω.........εγώ τον εαυτό μου και τις άμεσες όδους κυνηγάω και ας μου παρει χρόνο...

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
eva πάντου τα ίδια............κι εγώ ήμουν και είμαι τύπος 'με το σταυρό στο χέρι' και είδα άτομα να γράφουν ώρες στα χαρτιά και είδα άτομα να με περνάνε στον πίνακα από το πουθενά. Έφριξα..........αλλά ό,τι κατάφερα το χρώστάω σε μένα..........σε κανέναν άλλο. Κι αν είναι κάποιοι να διοριστούν έτσι, χαλάλι τους....Όλα είναι θέμα επιλογών...Πόλλοι με χαρακτηρίζουν πόλύ ηθική κ δήθεν και γυρισαν και μου είπαν οτι αν μπορουσα θα το έκανα κι εγω αλλά απλά ζηλεύω που δεν είχα το μέσο τους..............κανέναν δε ζηλεύω.........εγώ τον εαυτό μου και τις άμεσες όδους κυνηγάω και ας μου παρει χρόνο...
Συμφωνώ μαζί σου!'Εχω βαρεθεί, όμως, να είμαι με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι και να κάνω υπολογισμούς για το αν θα πάω φέτος αναπληρώτρια και για το πού θα πάει η βάση αναπλήρωσης.Η υπομονή έχει όρια και η δική μου βλέπεις έχει εξαντληθεί. Δεν είμαι πλέον σε ηλικία( είμαι 39 χρονών) που μπορώ να αντέξω τέτοιον εμπαιγμό. Μάλλον θα τα παρατήσω και θα αφοσιωθώ στο Παιδαγωγικό που έχω ξεκινήσει. Κι εμένα δε μου χαρίστηκε τίποτα. Πάσχισα για να κάνω κάποια πράγματα.Είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτοι όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την απόφαση. Ντροπή τους!Τα περί " μας το οφείλουν" είναι περιττά.Με την ίδια λογική τότε οφείλουν να αναγνωρίσουν και τις προϋπηρεσίες των εκπαιδευτικών που απασχολούνταν στα Υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και οπουδήποτε αλλού.Κάθε φορα υπάρχει και μία αλλαγή. Καρδιακοί θα καταλήξουμε από το άγχος!Αυτό που οφείλουν είναι να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρα κάποια πράγματα, να τα ζυγίζουν και να αποφεύγουν τις επιπόλαιες αποφάσεις. Δε βλέπω, δυστυχώς, να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Το αντίθετο γίνεται!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 07, 2009, 07:57:01 pm από EVA »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος sartr

• Πλήρες μέλος
  • hesta la vista
    • Προφίλ
Διαγράφηκαν οι δικές μου τοποθετήσεις επειδή ήταν άσχετες με το θέμα;
Δε μίλαγα για το πότε ανοίγουν τα σχολεία, αλλά για ευνοιοκρατία στην παροχή μορίων προϋπηρεσίας.

Το παρόν θέμα δεν διαγράφηκε, απλά μετακινήθηκε προσωρινά για να καθαριστούν τα μηνύματα των δύο επιπλέον σελίδων που είχε, των οποίων το περιεχόμενο είχε να κάνει με το αν τα σχολεία ανοίγουν Τετάρτη ή Πέμπτη καθώς και άλλα άσχετα με το θέμα μηνύματα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε να φροντίζετε ώστε τα γραφόμενα σας να είναι σχετικά με το εκάστοτε θέμα καθώς  και με τους όρους χρήσης του site, για την ομαλότερη διεξαγωγή των συζητήσεων.

Μπορείτε να συνεχίσετε την συζήτηση σας με απαντήσεις σχετικές με το αρχικό θέμα.

Ευχαριστούμε και πάλι και καλή χρονιά

Αποσυνδεδεμένος SATELLITE

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Δωρεάν λογισμικό για όλους
Αυτό το  μήνυμά σου εννοείς ;;;

Φιλικά πάντα...

""« Απάντηση #31 στις: Σήμερα στις 07:07:51 » Απ: Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει...

sartr
Newbie

hesta la vista

Mόνο η Π.Δ.Σ. και η Σιβιτανίδειος είναι που αυτο-απενοχοποιούν τους ΟΑΕΔίτες;

Σύμφωνα και με το νέο νόμο 3687/2008 (ΦΕΚ Α΄159/1-8-2008)
Άρθρο 2
Προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων, δ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ε) στα Ναυτικά Λύκεια, στ) στα Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα, ζ) στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η) στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, θ) στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ι) σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών πριν από την αποχώρησή τους, εφόσον έχει προσφερθεί μέχρι 31.8.2005, ια) για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ιβ) για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ιγ) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) του άρθρου 5 του ν. 2525/1997 (ΦΕΚ 188/Α΄) και ιδ) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τελούν υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,...

Οι πίνακες προϋπηρεσίας μπάζουν πολύ (και έμπαζαν ακόμα πιο πολύ τα προηγούμενα χρόνια).
Η οργή των νέων που εφράστηκε τις προηγούμενες μέρες οφείλεται εν μέρη και σε τέτοιου είδους ρουσετολογικές προσλήψεις.
Είναι δυνατόν υπουργοί Παιδείας να περνάνε το μήνυμα της ευνοιοκρατίας;
"Επανιδριτικοί" τύπου Στυλιανίδη (αλλά και Γιαννάκου, Καλού, Ευθυμίου) - όχι πως είναι οι μόνοι- ευθύνονται για την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Ουστ ρε "εκσυγχρονιστάρα" κομοτινέικη!""
http://clubs.pathfinder.gr/freeware

Δωρεάν λογισμικό για όλους

Αποσυνδεδεμένος bval

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Από: Mahi Hristodoulou <yperhrist@yahoo.gr>
Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
Προς: press@pde.gr
Ημερομηνία: Κυριακή, 4 Ιανουάριος 2009, 8:25

ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ pde

Παρατήρησα πως στο φόρουμ υπάρχει σχόλιο για την αναγνώριση προϋπηρεσίας για τους 300 περίπου καθηγητές γενικής παιδείας που πεταχτήκαμε στο δρόμο  με θέμα «το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει»Επειδή δεν μπορώ να απαντήσω εγώ λόγω της ποινής μου σας παρακαλώ να μεταφέρετε την απάντησή μου.

ΘΕΜΑ: «ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ  ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ»

Συνάδελφοι,

Υπάρχουν ξέρεις και άνθρωποι που σε διαβάζουν αλλά δεν ευτύχησαν να γίνουν ακόμα συνάδελφοί σου για ευνόητους λόγους.

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε συναδέλφους οι οποίοι δεν διαφέρουν από μας σε τίποτα γιατί όλοι μας είμαστε επαίτες στον ίδιο χώρο, να εκφράζονται με κακοήθεια εναντίον μας και προσπαθούν να μετατρέψουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε ρουσφετολογική.

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνεις τι είναι κακοήθεια.

«Ρουσφετολογικός» ο αγώνας ετών; Έχει κάποιος να μας χρεώσει κάποια παρασκηνιακή ή κρυφή συνάντηση, εφόσον για τα πάντα ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα;

Μια απλή απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι πως αν ήταν θέμα ρουσφετιού το πρόβλημά μας θα είχε λυθεί πριν ακόμη παρουσιαστεί.

Ο μόνος λόγος που "ενημερώνεις" την "εκπαιδευτική κοινότητα" είναι για να παραμένει το θέμα σου στο προσκήνιο. Για την ακρίβεια, τα κατεβατά των "ενημερώσεων" βρίθουν κουραστικών προσπαθειών να σας λυπηθεί ο κόσμος.

Και ο μόνος λόγος που κι εκείνοι τα βάζουν είναι γιατί προσπαθούν να μαζέψουν κόσμο από όλες τις πλευρές.

Αν το δικό μας θέμα είναι θέμα ρουσφετιού τότε τι συμβαίνει με τη Σιβιτανίδειο και την ΠΔΣ που ο κάθε διευθυντής παντός καιρού βολεύει τα παιδιά του; ( υπάρχουν αποδείξεις για αυτό)

Αν είναι θέμα ρουσφετιού γιατί οι συνάδελφοί μας αντίστοιχων με τις δικές μας περιπτώσεις από τα ιδιωτικά σχολεία μονιμοποιούνται; Δεν θα μπορούσαμε και εμείς να ζητήσουμε κάτι ανάλογο;

Σε τι διέφερε η δική σου περίπτωση από τη δική τους;

Όσο για τα ιδιωτικά σχολεία, αυτό που λες είναι αναληθές. Πολλοί απολύθηκαν από ιδιωτικά σχολεία και η προϋπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται πουθενά.

Όταν και αν πάει το θέμα  μας στη βουλή, εμείς προτείνουμε οι συνάδελφοι που διαφωνούν να επισκεπτούν τους βουλευτές τους και να καταθέσουν εναντίον μας.

Τους περιμένουμε.

ΥΠΕΡΜΑΧΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΎΛΟΥ

Οι βουλευτές που θα σας στηρίξουν μπορεί να κερδίσουν τις ψήφους σας, αλλά θα χάσουν όλων των υπολοίπων. Ας το ξέρουν αυτό από τώρα για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως όταν θα αρχίσουν τα τηλέφωνα τις παραμονές των εκλογών.

Αποσυνδεδεμένος libera

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Τα περί " μας το οφείλουν" είναι περιττά.Με την ίδια λογική τότε οφείλουν να αναγνωρίσουν και τις προϋπηρεσίες των εκπαιδευτικών που απασχολούνταν στα Υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και οπουδήποτε αλλού.

Τόσες μέρες δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο νιώθουν αδικημένοι οι ωρομίσθιοι του Οαεδ και διεκδικούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Ίσως το μυαλό μου να είναι φτωχό. Νομίζω ότι τους ήταν εξ αρχής γνωστό ότι η προϋπηρεσία από τέτοιου είδους ΤΕΕ δε μετράει. Ωστόσο εκδήλωναν κάθε χρόνο έντονο ενδιαφέρον και έβαζαν μέσο για να πάνε. Τώρα με ποιο σκεπτικό ζητάνε αναγνώριση; Όταν είσαι ωρομίσθιος και υπογράφεις μία σύμβαση με ημερομηνία λήξης και δέχεσαι τους όρους δε μπορείς να έχεις τρελές απαιτήσεις. Αν επιτύχουν το στόχο τους σίγουρα θα διεκδικήσουν την αναγνώριση οι ωρομίσθιοι και των άλλων ΤΕΕ όπως και όσοι δουλεύουν σε προγράμματα του ΙΔΕΚΕ που ανήκει στο ΥΠΕΠΘ.

Συνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Θα ζητήσουν να αναγνωριστεί και η προυπηρεσία τους όσοι  έχουν διδάξει σε Τ.Ε.Ι.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Δε θέλω να δω όλα αυτά να γίνονται.Δεν αντέχω άλλο

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ας αναγνωρίσουν την προυπηρεσία λοιπόν όσων εργαζονται σε ΤΕΕ -υπαγόμενα αλλού-, στα δημοσια ΙΕΚ, στα ΤΕΙ και αφου το πάνε έτσι ας μας αναγνωρίσουν και την προυπηρεσία και στα φροντιστήρια..................έλεος δηλαδη, δεν ξέρεις από που θα σού'ρθει...............

Αποσυνδεδεμένος napi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
κ θα ξαναρωτησω η ΠΕΑ κοιμαται ορθια;;;;;;;;;;;;;;;ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος tsiartas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μόλις διάβασα την απάντηση του υπουργείου και είμαι έτοιμος να φορέσω την κουκούλα και να βγω στους δρόμους.Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα μετρήσει (ΠΔΣ,εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειος κ.τ.λ. άσχετα με το ότι εισάγονται με περίεργους τρόπους ξέρουν και ξέρουμε και οι υπόλοιποι ότι θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους)
2. Είτε είναι 300 είτε 5300 είτε ένας είναι το ίδιο. Για να το διαπιστώσετε μπείτε στη θέση αυτού που θα χάσει το διορισμό του ή την αναπλήρωση για μία θέση από κάποιον ουρανοκατέβατο ΟΑΕΔίτη.

Συνάδελφοι πρέπει να γίνει μια επιστολή την οποία θα προσυπογράψουμε όσοι επιθυμούμε και θα την στείλουμε στο Υπουργείο, με μαζική αποστολή email. Παρακαλώ τους συνάδελφους φιλολόγους εάν μπορούν να ετοιμάσουν μια τέτοια επιστολή. Εγώ θα προσπαθήσω να φτιάξω μια ιστοσελίδα που θα μπαίνει όποιος επιθυμεί, να την προσυπογράφει και να αποστέλλεται στο υπουργείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2009, 08:39:52 am από tsiartas »

Αποσυνδεδεμένος flora

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Μίλησα χθες με ΠΕΑ. ο πρόεδροσ είπε  ότι θα θέσει το θέμα στο νέο υπουργό. Δεν αρκεί. Μιλήστε με ΠΕΑ για να πιέσουμε. Συμφωνώ και με την επιστολή. Πρέπει να προλάβουμε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)