0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδοψυχολόγος (σε ένα σεμινάριο που΄χα παρακολουθήσει) σε παρόμοια ερώτηση απάντησε ότι τα δίδυμα πρέπει να χωρίζονται από το νηπιαγωγείο για να μπορέσει το καθένα να αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα ..κ το θεώρησα κ πολύ λογικό..
Εγώ θα έλεγα όχι. Θα ήθελα να ξέρω, ωστόσο, με ποια αφορμή θέτεις αυτό τον προβληματισμό. Σου έχει τύχει περίπτωση που θεωρείς ότι κάνει κακό η συνύπαρξη δύο αδερφών στην ίδια τάξη;
Θέτω το ερώτημα απλά για να δω τις γνώμες.Η δική μου είναι ότι πρέπει να χωρίζονται και όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, για να μπορέσουν να ανεξαρτηοποιηθούν. Επίσης, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, το ένα παιδί είναι πιο δυναμικό από το άλλο, οπότε το πιο "αδύναμο" επισκιάζεται από το δυναμικό
Παράθεση από: elranna στις Οκτωβρίου 20, 2010, 07:47:05 pmΕγώ θα έλεγα όχι. Θα ήθελα να ξέρω, ωστόσο, με ποια αφορμή θέτεις αυτό τον προβληματισμό. Σου έχει τύχει περίπτωση που θεωρείς ότι κάνει κακό η συνύπαρξη δύο αδερφών στην ίδια τάξη; Θέτω το ερώτημα απλά για να δω τις γνώμες.Η δική μου είναι ότι πρέπει να χωρίζονται και όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, για να μπορέσουν να ανεξαρτηοποιηθούν. Επίσης, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, το ένα παιδί είναι πιο δυναμικό από το άλλο, οπότε το πιο "αδύναμο" επισκιάζεται από το δυναμικό