0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: xaan στις Μαΐου 02, 2011, 11:19:12 pmαπό που προκύπτει;Όταν το "που" είναι ερωτηματικό, τονίζεται. Οπότε η σωστή γραφή είναι:"από πού προκύπτει;"
από που προκύπτει;
Kρίμα, κρίμα, κρίμα.... Υποχρεωτικό μάθημα στη θεωρητική (
επειδη λογω των καταστασεων που ζουμε ολοι τελευταια εχουμε χασει την ψυχραιμια μας, καλο ειναι ναπροσεχουμε τι λεμε και κυριως να μην υποτιμαμε την ειδικοτητα κανενος.και εμας λογω της ιδιαιτεροτητας μας ως ειδικοτητας μας εχουν στοχοποιησει ιδιαιτερως.και ολα αυτα βεβαια γινονται στο ονομα τουμοντερνου και του συγχρονου.ας μην ξεχναμε ομως και το διαχρονικο.
εννοειται να εισαι ανθρωπος και στην πραξη!και φυσικα το μαθημα των θρησκευτικων ειναι το μοναδικο που προσφερεται για κατι τετοιο!τα υπολοιπα μαθηματα προσφερουν πολυτιμες γνωσειςπου θα χρησιμοποιησει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ στη ζωη του για την εξελιξη του!
Παράθεση από: xrysadim στις Οκτωβρίου 04, 2011, 08:27:16 pmεννοειται να εισαι ανθρωπος και στην πραξη!και φυσικα το μαθημα των θρησκευτικων ειναι το μοναδικο που προσφερεται για κατι τετοιο!τα υπολοιπα μαθηματα προσφερουν πολυτιμες γνωσειςπου θα χρησιμοποιησει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ στη ζωη του για την εξελιξη του!Συγγνώμη εκ των προτέρων για την παρέμβαση, παρακολουθώ τη συζήτησή σας από χτες και είχα πει ότι δε θα παρέμβω γιατί δε θα είχε νόημα μιας και δε με αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, βρήκα όμως το παραπάνω μήνυμα κάπως αφοριστικό. Το πώς να είσαι άνθρωπος το διδάσκουν κυρίως τα ανθρωπιστικά μαθήματα, και φυσικά και τα θετικά μαθήματα. Για παράδειγμα στην έκθεση και στην ιστορία δε διδάσκουμε στα παιδιά ορθογραφία, πώς να σχηματίζουμε την παράγραφο και ημερομηνίες συνθηκών μόνο. Τους διδάσκουμε και πώς να διαμορφώνουν ιδέες, στάσεις ζωής και αξίες που κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο να διδαχθούν με τα θρησκευτικά.Και στη βιολογία (υποθέτω) ότι δεν τους διδάσκουν ασθένειες και το DNA μόνο αλλά και τις αρχές της ζωής και επομένως και το σεβασμό γι' αυτήν. Ας με συγχωρέσουν οι συνάδερφοι των θετικών μαθημάτων αν τα περιγράφω άκομψα, δεν είμαι γνώστης όμως των αντικειμένων τους.Θεωρώ ότι το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκει το πώς να είσαι άνθρωπος μόνο σε όσους αποδέχονται τις αρχές της θρησκείας, και γνώμη μου είναι πως δε διδάσκει τις ανθρωπιστικές αλλά τις θρησκευτικές αξίες. Για κάποιους αυτά είναι ταυτισμένα, για άλλους όμως όχι. Και για να σου φέρω ένα παράδειγμα αυτού που σκέφτομαι, ο θεολόγος του σχολείου που ήμουν το έτος 2009-2010 δε δίδασκε καμιά ανθρωπιτική αξία στο μουσουλμάνο μαθητή στον οποίο προσπαθούσε να την πει υποτιμώντας τη θρησκεία του, και μάλιστα έψαχνε και τεκμήρια στις γραφές γι' αυτό. Κι αυτό είναι ένα παράδειγμα μόνο. Δυστυχώς έχω και πολλά άλλα.