*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕΚ Αναπληρωτών 2010  (Αναγνώστηκε 38270 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Drakoumel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ΠΕΚ Αναπληρωτών 2010
« στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 09:46:18 am »
Καλημέρα σε όλους! Είμαι πρώτη χρονιά αναπληρώτρια. Είμαι της β φάσης ΠΕΟ2 και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
α) είναι υποχρεωτικό να κάνουμε τις 30 ώρες Πεκ, έχει κυρώσεις αν δε πάμε; Είμαι σε νησί και πρέπει να έρχομαι για Σ/Κ Πειραιά για τα ΠΕΚ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 27, 2010, 04:00:39 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΠΕΚ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2010
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:15 »

Αποσυνδεδεμένος chaos_2000

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 10:23:15 am »

αν τελικά τις κάνουμε αυτές τις 30 ώρες, όταν διοριστούμε ως μόνιμοι θα κάνουμε τις υπόλοιπες 30 ή από την αρχή όλες τις 60 ώρες της Α φάσης;

και εγώ έχω την ίδια απορία. Στο πρόγραμμα για τα ΠΕΚ που είδα, δεν διαχωρίζει τους έχοντες παρακολουθήσει ως αναπληρωτές, άρα μάλλον τα ξανακάνεις από την αρχή?

Αποσυνδεδεμένος bk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 05:08:44 pm »
μπαχαλο η κατασταση.....εχει κανεις νεα απο το 1ο ΠΕΚ?

Αποσυνδεδεμένος neos26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 06:42:12 pm »
ΠΕΑΕ : Αποχή απο τα ΠΕΚ!

25/10/2010 - 17:58

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να απέχουν από τα ΠΕΚ, εφόσον αυτά γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας. Το Υπουργείο Παιδείας πρωτοστατεί στην μαύρη και απλήρωτη εργασία, βάζοντας εκπαιδευτικούς να επιμορφώνονται Σαββατοκύριακα και απογεύματα, παραβιάζοντας το ωράριο εργασίας, επιβάλλοντας αναγκαστικές και απλήρωτες υπερωρίες. Πολλοί αναπληρωτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμα χρήματα ωρομίσθιας δουλειάς των προηγούμενων χρόνων, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί από όλους και οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ είναι πιο προσωρινοί από ποτέ. Το Υπουργείο, βασιζόμενο στις ελαστικές και ανασφαλείς σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών, παραβιάζει κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου –κατοχυρωμένο δεκαετίες πριν– δεν αναθεωρείται, δεν μπαίνει κάτω από τις ανάγκες της όποιας επιμόρφωσης. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι το Α και το Ω και δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ήδη εκατοντάδες συνάδελφοι απείχαν από τα ΠΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συνέπεια. Το Υπουργείο γνωρίζει πως διαπράττει κραυγαλέα παρανομία με το να επιμορφώνει εκπαιδευτικούς εκτός ωραρίου. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην τρομοκρατηθούν από τις διευθύνσεις, τον ΟΕΠΕΚ και το Υπουργείο Παιδείας και να απέχουν από την επιμόρφωση των προσεχών ημερών.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να καλύψει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που απέχουν, καλούμε και τις δύο ομοσπονδίες να μπλοκάρουν την διαδικασία των ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου http://www.alfavita.gr/artro.php?id=12792

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:15 »

Αποσυνδεδεμένος samena

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 07:41:21 pm »
Τα πεκ ειναι υποχρεωτικά και είναι εκτος ωραριου βεβαια.

Αποσυνδεδεμένος neos26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 08:25:55 pm »
μόνο για τους μόνιμους...

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 08:28:10 pm »
μόνο για τους μόνιμους...

τεράστιο μπέρδεμα με τα ΠΕΚ. Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 10:51:16 pm »
Στη Θεσ/κη μου είπαν να τηλεφωνήσω την Παρασκευή για να μου πουν τι θα γίνει με μας (τους καινούριους αναπληρωτές) και τα ΠΕΚ.

Πάντως, το θεωρώ παράφορη αδικία οι μόνιμοι να κάνουν ΠΕΚ στις αρχές Σεπτέμβρη και ενώ πληρώνονται, και μεις να βάλουμε σε αναμονή την υπόλοιπη ζωή μας για να τρέχουμε εκτός ωραρίου να "επιμορφωνόμαστε" ( :P). Ας μας καλούσαν πριν ανοίξουν τα σχολεία και να τα κάναμε τότε. Δεν το καταλαβαίνω. Θα'θελα να μάθω τι κυρώσεις υπάρχουν σε περίπτωση αποχής γιατί σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω. Αφήστε που το ότι φέτος είμαι αναπληρώτρια δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα για πάντα. Γιατί, τότε, να μην κάνω τα ΠΕΚ όταν και εφόσον μονιμοποιηθώ; ???

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 11:53:19 pm »
Στη Θεσ/κη μου είπαν να τηλεφωνήσω την Παρασκευή για να μου πουν τι θα γίνει με μας (τους καινούριους αναπληρωτές) και τα ΠΕΚ.

Πάντως, το θεωρώ παράφορη αδικία οι μόνιμοι να κάνουν ΠΕΚ στις αρχές Σεπτέμβρη και ενώ πληρώνονται, και μεις να βάλουμε σε αναμονή την υπόλοιπη ζωή μας για να τρέχουμε εκτός ωραρίου να "επιμορφωνόμαστε" ( :P). Ας μας καλούσαν πριν ανοίξουν τα σχολεία και να τα κάναμε τότε. Δεν το καταλαβαίνω. Θα'θελα να μάθω τι κυρώσεις υπάρχουν σε περίπτωση αποχής γιατί σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω. Αφήστε που το ότι φέτος είμαι αναπληρώτρια δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα για πάντα. Γιατί, τότε, να μην κάνω τα ΠΕΚ όταν και εφόσον μονιμοποιηθώ; ???

και οι μόνιμοι φέτος αυτήν την περίοδο περνάνε ΠΕΚ
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 11:56:31 am »
Πηρα τηλ. στο ΠΕΚ της περιοχης μου και μου ειπαν οτι οταν μονιμοποιηθει ο αναπληρωτης ξανακανει την επιμορφωση απο την αρχη.
Παρολο που εκανα αιτηση δε θα παω απο τη στιγμγ που ειμαι ακομα απληρωτη και δεν εχω υπογραψει καμια συμβαση εργασιας. Πιστευω οτι αν απεχουμε ολοι οι αναπληρωτες το υπουργειο θα παρει ενα ισχυρο μηνυμα οτι τουλαχιστον πηραμε χαμπαρι τον εμπαιγμο τους. Ασε που μου ειχαν πει αλλες ημερομηνιες, εκανα τον προγραμματισμό μου και μετα τις αλλαξαν...

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 12:10:24 pm »
Σχόλια και σημειώσεις στο έγγραφο του κου Κουλαϊδή για την εισαγωγική επιμόρφωση
Σχολιασμός του Κώστα Σιμόπουλου

ΠΡΟΣ: 1. Τους Περιφερειακούς   Δ/ντες           
Π.Ε. & Δ.Ε. όλης της χώρας
2. Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε.
όλης της χώρας

ΚΟΙΝ.: 1. Π.Ε.Κ. όλης της χώρας
2. Ο.ΕΠ.ΕΚ.
3. Ελληνική Αστυνομία
4. Εισαγγελείς όλων των νομών

ΘΕΜΑ: Εισαγωγική Επιμόρφωση Παραμόρφωση εκπαιδευτικών

Ως γνωστόν, κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του Π.Δ. 45/1999 (τα ίδια εδώ και 11 χρόνια), με στόχο να δοθεί στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους προσλαμβανόμενους ως αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η ευκαιρία (Να η ευκαιρία!!!!!!!) να ανανεώσουν τα επαγγελματικά τους εφόδια, ούτως ώστε να συμβάλουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αυτή που προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε όσο μπορούμε.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών (μην μας στραπατσαριστεί και το image στα ΜΜΕ) κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία σας και η συνδρομή σας (τρεις μισθούς και τα επιδόματα για αρχή) γενικότερα, στην επιμορφωτική διαδικασία.   

Για το σκοπό αυτό, οι Περιφερειακοί Διευθυντές παρακαλούνται διατάσσονται:
1.            Να προτείνουν επιστρατεύσουν εν ενεργεία Σχολικούς Συμβούλους, όσο το δυνατόν περισσότερους κατά ειδικότητα, από τους οποίους τα Συντονιστικά Συμβούλια των ΠΕΚ θα επιλέξουν τους συντονιστές των εξακτινωμένων τμημάτων, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.  με βάση πόσο συνεργάσιμοι και κορόϊδα είναι. ‘Οχι μόνο να δουλέψουν απλήρωτοι για μία ακόμη χρονιά, αλλά και να σπάσουν την αποχή.
2.            Να ενημερώσουν τους Σχολικούς Συμβούλους της Περιφέρειάς τους για την υποχρέωση συμμετοχής τους στην επιμορφωτική διαδικασία. Μπα; Οι σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα στην αποχή και στην απεργία; Καινούριο είναι τούτο; Ήρθε η χούντα και δεν το ξέρουμε;
3.            Να δώσουν σχετικές οδηγίες (τηλέφωνα Αστυνομίας, εισαγγελέα) στους Διευθυντές Σχολείων, για την πραγματοποίηση του Προγράμματος και ιδιαιτέρως των δειγματικών διδασκαλιών στη σχολική μονάδα ευθύνης τους.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται διατάσσονται:

1.                  Να ενημερώσουν όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ότι οφείλουν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως το Πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης, ακόμα και οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, πτυχίου ΠΑΤΕΣ και ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ, διότι, βάσει των άρθρων 40 & 47 του Ν.3258/2007 (Α΄ 26), η παρακολούθησή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή τους. Τί να σου κάνει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό μπροστά στις γνώσεις που προσφέρει μία εισαγωγική επίμόρφωση; Η εισαγωγική μόνο σε προάγει. Μπροστά της τα μεταπτυχιακά σου και όλα σου τα προσόντα ωχριούν. Εν ολίγοις προαγωγή χωρίς χαρτί εισαγωγικής δεν βλέπεις ακόμη κι αν είσαι διδάκτωρ του Χάρβαρντ. Πώς θα μαζέψουμε τα φράγκα από το ΕΣΠΑ αν αποκλείουμε τον ένα και τον άλλο από την εισαγωγική, ε; Αφού πληρωνόμαστε με το κεφάλι. Μην βλέπετε εσείς που βάζετε από την τσέπη σας τα οδοιπορικά. Λεφτά υπάρχουν. Όχι για εσάς βρε κουτά. Αυτό έλειπε.

Μέρος του Προγράμματος οφείλουν επίσης να το παρακολουθήσουν και οι προσλαμβανόμενοι ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πληρωθούν του Αγίου Ποτέ ανήμερα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ. Γιατί δεν λέτε και αυτή την μικρή λεπτομέρεια; Μήπως θα τους τάξετε διορισμό με την παρακολούθηση της εισαγωγικής; Δεν τσιμπάνε. Χορτάσανε ψέματα.
2.            Να δώσουν στους υπόχρεους παρακολούθησης του Προγράμματος εκπαιδευτικούς στοιχεία για το Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.), στο οποίο υπάγονται και στο οποίο θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα. Να υπολογίσουν οι άνθρωποι τί θα τους στοιχίσει η επιμόρφωση. Μην τους τα πείτε τελευταία στιγμή.
3.            Να διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα των προσοντούχων κορόϊδων εκπαιδευτικών που επελέγησαν από τα Π.Ε.Κ. ως επιμορφωτές. που δέχτηκαν να δουλέψουν για πολλοστή φορά απλήρωτοι. Να τους διευκολύνουν όπως μπορούνε γιατι πού αλλού θα βρούμε τόσο βλάκες. Δεν έχουν πληρωθεί και συνεχίζουν να δουλεύουν. Και βάζουν και από την τσέπη τους για να μετακινηθούν. Κεράστε τους ένα καφέ βρε παιδιά. Μην λένε ότι είμαστε και γύφτοι.
4.             Να συνεργαστούν με τις Διοικήσεις των Π.Ε.Κ. για κάθε ζήτημα που θα τους αναφερθεί και το οποίο σχετίζεται με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του Προγράμματος. Ειδικά όταν δεν εμφανιστεί κανείς στην επιμόρφωση ή απ’έξω από το ΠΕΚ κάνουν καμία διαδήλωση ή ακόμη χειρότερα αν μπούνε στο ΠΕΚ και αρχίσουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο.
5.            Στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μονοθέσια Δ.Σ. ή όπου η παρακολούθηση του Προγράμματος από επιμορφούμενους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να δώσουν την προσφορότερη λύση ώστε, χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην επιμόρφωση, η οποία θεωρείται υποχρεωτική. Συνιστάται η κλωνοποίηση ή ο διακτινισμός των εκπαιδευτικών προκειμένου να συμμετέχουν στιην επιμόρφωση, η οποία, δεν ξέρω αν σας το είπαμε είναι υποχρεωτική. Και φέτος που καλούνται όλοι σε αποχή είναι ακόμη πιο υποχρεωτική. 

Σημείωση: Για την διευκόλυνση σας παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με κλούβα των ΜΑΤ από το ΥΠΔ

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 03:51:30 pm »
Φέτος. Πέρσυ όμως; Όπως και να'χει δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε υπογράψει καν τις συμβάσεις και να μας στέλνουν για ΠΕΚ. Λογικά, δεν μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι.  :-\

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΕΚ Αναπληρωτών 2010
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 04:12:47 pm »
Αναρωτιεμαι ειλικρινα πώς ειναι δυνατο να αλλαξει προς το καλυτερο ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΑ γι αυτη τη χωρα όταν εξακολουθουν την παγια τακτικη τόσων δεκαετιων να αρπαζουν τα κονδυλια της Ε.Ε. και να τα πετανε στον υπονομο αντι να καθησουν να σχεδιασουν και στη συνεχεια να εφαρμοσουν στρατηγικες ποιοτικης αναβαθμισης για την παιδεια...

Αναλωνονται σε επικοινωνιακα τερτιπια και τυχοδιωκτικές πολιτικες... επαρση, υποτιμηση των ανθρωπων που τους ψηφισαν... δεν πανε να μπιπ λεω γω

Αποσυνδεδεμένος so good

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ακούω+ξεχνώ,βλέπω+θυμάμαι, Κάνω+καταλαβαίνω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 04:38:14 pm »
Φέτος. Πέρσυ όμως; Όπως και να'χει δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε υπογράψει καν τις συμβάσεις και να μας στέλνουν για ΠΕΚ. Λογικά, δεν μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι.  :-\
Oι αναπληρωτες δεν ειναι υποχρεωμενοι, αλλα αν ειναι κοντα στη περιοχη που μενεις  καλο θα ηταν να  κανεις επιμορφωση, γιατι οταν θα διοριστεις μπορει να χρειαστει να κανεις πεκ σε αλλη περιοχη πολυ μακρινη στον ιδιο νομο, ετυχε σε 1 γνωστη μου και το μετανιωσε που δεν ειχε κανει οταν ηταν κοντα της....
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift, that' s why it is called present!!!

Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559