*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1165050 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #378 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:43:38 pm »
....αλλά σε σχέση με αυτό που γίνεται τώρα ( πχ τέσσερα άτομα στο πρωτόκολλο!!! ) ε ίσως να ναι και καλύτερα...

Δεν είναι αρκετά υπερβολικό για να αποδείξουμε ότι θα...καλυτερεύσουν τα πράγματα;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:22 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Ιουλίου 13, 2011, 11:09:32 pm »
Bitch αυτό με τα νησιά (ή σε ξηρά σε μεγάλη απόσταση) δεν το καταλαβαίνω. Γιατί δηλαδή να μείνει ανοιχτό ένα Γραφείο σε κάποιο νησί; Ούτως ή άλλως τα νησιά που εξυπηρετούνται από αυτό το Γραφείο δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Οπότε δεν υπάρχει διαφορά αν εξυπηρετούνται από αυτό ή από τη Δ.Δ.Ε. Άλλωστε γιατί να χρειάζεται να πάει κάποιος στο Γραφείο/Δ.Δ.Ε.;  Το ίδιο και για την περίπτωση των 40-85 χμ που λέει η συνάδελφος.
Πάντως και ανοιχτά να μείνουν κάποια Γραφεία δεν θα γίνουν αποσπάσεις σε αυτά αφού δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα για να τα δηλώσει κανείς στο Ο.Π.Σ.

ο λόγος που ΙΣΩΣ - γιατί όρκο δεν παίρνουμε - παραμείνουν κάποια γραφεία σε απομακρυσμένα νησιά ειναι κυρίως λειτουργικοί. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις μια μετακόμιση και μεταστέγαση στην ξηρά - έστω και με αποστάσεις των 80 χλμ  όπως ας πούμε απέχει η δική μας δ/νση απο το 2ο γραφείο - παρά να ¨"μετακομίσεις" το γραφείο της Λέρου στην Ρόδο. Συν τοις άλλοις, σε τέτοια μέρη (πχ Δωδεκάνησα) παίζουν κατά τη γνώμη μου και γεω-πολιτικοί λόγοι που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε....

αν πάντως παραμείνουν γραφεία ανοικτά εννοείται πως δε θα γίνουν αποσπάσεις σε αυτά. Οι αποσπάσεις θα γίνουν στις διευθύνσεις και απο κει θα γίνει ανακατεύθυνση προσωπικού στα γραφεία - εφόσον χρειάζεται. Εξάλλου, τα γραφεία δε θα λειτουργούν ως γραφεία αλλά ως παραρτήματα της δ/νσης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι πρώην νομαρχίες είναι τώρα παραρτήματα των περιφερειακών διοικήσεων.

....αλλά σε σχέση με αυτό που γίνεται τώρα ( πχ τέσσερα άτομα στο πρωτόκολλο!!! ) ε ίσως να ναι και καλύτερα...

Δεν είναι αρκετά υπερβολικό για να αποδείξουμε ότι θα...καλυτερεύσουν τα πράγματα;

εννοώ ότι μπορεί απο την υπερβολή των αποσπάσεων - γιατί κάπου πρέπει να ενταχθούν όσοι αποσπάστηκαν - μπορεί να έχουμε αυτή τη φορά μια καλύτερη διαχείριση προσωπικού και εξορθολογισμό των αποσπάσεων.... 

τώρα, αν θα καλυτερέψουν πράγματι τα πράγματα δε μπορεί να είμαστε σίγουροι. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε. Και αυτό δεν το λες κακό... :) :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Ιουλίου 14, 2011, 01:14:19 am »

εννοώ ότι μπορεί απο την υπερβολή των αποσπάσεων - γιατί κάπου πρέπει να ενταχθούν όσοι αποσπάστηκαν - μπορεί να έχουμε αυτή τη φορά μια καλύτερη διαχείριση προσωπικού και εξορθολογισμό των αποσπάσεων.... 

τώρα, αν θα καλυτερέψουν πράγματι τα πράγματα δε μπορεί να είμαστε σίγουροι. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε. Και αυτό δεν το λες κακό... :) :)

Όταν λες "όσοι αποσπάστηκαν" τι εννοείς;
Όσο για τον "εξορθολογισμό", προσωπικά το θεωρώ σαν ένα κομματικό ευφυολόγημα και τίποτε άλλο... και η ελπίδα ένα είδος εν ανεπαρκεία. :)

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Ιουλίου 14, 2011, 09:41:37 am »
bitch μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια :) 12 διοικητικοί;!!! Καλέ εσείς είσαστε ποδοσφαιρική ομάδα  ;D Εμάς εδώ, σε μία περιοχή που απ ότι έχω ακούσει είναι η πιο πολυπληθής σε εκπαιδευτικούς, υπολογίζω να υπάρχουν βαριά-βαριά καμιά 8αριά. Αμ το άλλο; 4 άτομα στο πρωτόκολλό;;;;; μα καλά που τους βρήκατε;; εμείς εδώ έχουμε ... κανέναν στο πρωτόκολλο πλέον. Έφυγε η συναδέλφισσα που το έκανε αυτό και το αρχείο. Τώρα κάνει ο καθένας τα δικά του και μία άλλη τα γενικά. Το δε αρχείο δεν το κάνει κανένας. Απλά μαζεύονται τα χαρτιά  :D.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:22 »

Αποσυνδεδεμένος ninja

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:27:43 am »
έχει μιλήσει κανείς με υπουργείο να δούμε τι ενημέρωση υπάρχει από εκεί για την ανακοίνωση των αποσπάσεων???

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Το δε ζητούμενον αλωτόν...
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:31:38 am »
έχει μιλήσει κανείς με υπουργείο να δούμε τι ενημέρωση υπάρχει από εκεί για την ανακοίνωση των αποσπάσεων???

Απ' ότι μου είπαν, σε 3-4 μέρες το πολύ.  ;)

Αποσυνδεδεμένος tennessee

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ4
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:34:06 am »
Μίλησα και εγώ με έναν αιρετό ΚΥΣΔΕ. Μου είπε ότι τα ονόματα είναι πράγματι προς υπογραφή αλλά περιμένουν από το Υπουργείο να καθορίσουν τον ακριβή αριθμό διορισμών 2011. Πως συνδεέται το ένα με το άλλο δεν ξέρω.
Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας.

Αποσυνδεδεμένος rounis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:40:31 am »
Παιδιά η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι έξω από το χορό (και εννοώ δνσεις ιεκ  γραφεία κτλ )  νομίζεις ότι όλοι κάθονται (και παλιότερα γινότανε αυτό σε αρκετές περιπτώσεις) και η δουλειά προχωράει από μόνη της. Από πέρυσι με τη δραστική μείωση των αποσπασμένων η δουλειά έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η άποψη μου είναι πως ο τεμπέλης κ αδιάφορος υπάλληλος-συνάδελφος είναι ίδιος όπου κ να τον βάλεις να εργαστεί είτε στην τάξη είτε στο γραφείο. Ο καθένας από μας που ενδιαφέρεται για απόσπαση σε φορέα έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους, οπότε θα ξαναρωτήσω πότε θα βγουν οι αποσπάσεις?????????????????????????

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:45:30 am »
@jak_13
όταν λέω έχουν αποσπασθεί εννοώ τις αποσπάσεις του έτους 2010-2011. Όταν σου αποσπούν / διαθέτουν έναν α αριθμό ατόμων αυτούς κάπου πρέπει να τα κατανείμεις. Δεδομένου ότι σε κάθε δ/νση ή γραφείο υπάρχουν πάντα και άτομα που βρισκονται εκεί γιατί δεν μπορούν ( για  λόγους υγείας ας πούμε ) να βρίσκονται στην τάξη, ε κάπως πρέπει να τους βάλεις κατι να κάνουν.  και αν οι λόγοι αφορούν την ψυχική υγεία, τους δίνεις αναγκαστικά κάτι "ανώδυνο" όπως το πρωτόκολλο.... 

ο καθένας που έρχεται σε μια δ/νση βλέπει τον αριθμό των υπαλλήλων και λέει " α, εδώ μέσα είστε τόσοι και ξύνεστε..." αλλά στην πραγματικότητα μπορεί απλά να σημαίνει ότι ξεσκίζονται όσοι είναι λειτουργικοί, στους υπόλοιπους απλά οφείλεις να φερθείς με ανθρωπιά.

όσο για τον εξορθολογισμό, δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή τη φορά παραμένει στο "κομματικό ευφηολόγημα" - η Υπουργός είναι γνωστή δελφίνα - δεν είναι κάτι κρυφό αυτό , ούτε απαραιτήτως κακό για κάποιον να έχει φιλοδοξίες. Δεδομένης και  της σχέσης της με την Ευρώπη ως τ. επίτροπος, πρέπει να δώσει ένα μήνυμα εκεί που πρέπει....Εγώ λοιπόν τον εξορθολογισμό θα τον έβλεπα ως πολιτική μανούβρα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι πολιτικοι σκέφτονται με πολιτικούς όρους - όχι με κοινωνικούς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ίσως να έχει και θετικά αποτελέσματα.

@ happiness - όταν λέω 12 διοικητικοί εννοώ από όλο το Νομό (περιφερειακή ενότητα πλέον ....sic...). Πάντως, αν τελικά ισχύσει αυτό που μας είπαν απο τα κεντρικά ότι θα τηρηθεί ένα όριο 25 ατόμων ανά δ/νση ( διοικητικοί και εκπ/κοί) τότε μάλλον σε εσάς θα αποσαπστούν περισσότεροι εκπ/κοί.... άντε να δούμε...

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:46:50 am »
@mackis
mackis πρέπει να είσαι πολύ νέος συνάδελφος, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι πιστεύεις ότι η περίπτωση να περάσει κάποιος εκπαιδευτικός (και ΚΥΡΙΩΣ κάποιος διευθυντής) από το γραφείο είναι σπάνια  ;D Εγώ έχω δει πάμπολλες διαδικασίες και ειδικές περιπτώσεις στις οποίες όχι μόνο είναι απαραίτητο να περάσει κάποιος από το γραφείο, αλλά θα έλεγα χωρίς την φυσική του παρουσία δεν θα ήταν δυνατόν να τελειώσουν σε έναν λογικό χρόνο. Εκτός κι αν πλέον η λειτουργία των γραφείων γίνει πολύ πιο γραφειοκρατική και αυστηρή (πράγμα με το οποίο δεν διαφωνώ απόλυτα ;) ). Δηλαδή, μας κάνατε κύριε αίτηση και ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάτι/ την συμπληρώσατε λάθος/ ξεχάσατε να την υπογράψετε ;; Τον μπ**λο! Η αίτηση απορρίπτεται. Δεν θα σας κυνηγάμε με τα τηλέφωνα.
Εγώ ήμουν φέτος σε Γραφείο σε νησί. Είχαμε λίγες επισκέψεις μόνο από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί. Όσο για τους Δ/ντες που λες, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει υποχρεωτική η τηλεδιάσκεψη (skype, clicktomeet, κ.λ.π.).
Τέλος πάντων, ας μην ξύνουμε πληγές γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος. Να προτείνω όμως σε όλους να ρίξουν μια ματιά στον τελευταίο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Και θα έλεγα ότι είμαι αρκετά παλιός! (2002) :o

Αποσυνδεδεμένος aisana

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:57:42 am »
Μίλησα και εγώ με έναν αιρετό ΚΥΣΔΕ. Μου είπε ότι τα ονόματα είναι πράγματι προς υπογραφή αλλά περιμένουν από το Υπουργείο να καθορίσουν τον ακριβή αριθμό διορισμών 2011. Πως συνδεέται το ένα με το άλλο δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Ιουλίου 14, 2011, 12:08:53 pm »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Ιουλίου 14, 2011, 07:40:29 pm »
@jak_13
όταν λέω έχουν αποσπασθεί εννοώ τις αποσπάσεις του έτους 2010-2011. Όταν σου αποσπούν / διαθέτουν έναν α αριθμό ατόμων αυτούς κάπου πρέπει να τα κατανείμεις. Δεδομένου ότι σε κάθε δ/νση ή γραφείο υπάρχουν πάντα και άτομα που βρισκονται εκεί γιατί δεν μπορούν ( για  λόγους υγείας ας πούμε ) να βρίσκονται στην τάξη, ε κάπως πρέπει να τους βάλεις κατι να κάνουν.  και αν οι λόγοι αφορούν την ψυχική υγεία, τους δίνεις αναγκαστικά κάτι "ανώδυνο" όπως το πρωτόκολλο.... 

ο καθένας που έρχεται σε μια δ/νση βλέπει τον αριθμό των υπαλλήλων και λέει " α, εδώ μέσα είστε τόσοι και ξύνεστε..." αλλά στην πραγματικότητα μπορεί απλά να σημαίνει ότι ξεσκίζονται όσοι είναι λειτουργικοί, στους υπόλοιπους απλά οφείλεις να φερθείς με ανθρωπιά.

Ρώτησα γιατί έγραψες "κάπου πρέπει να ενταχθούν όσοι αποσπάσθηκαν". Αυτές οι αποσπάσεις όμως και επειδή μιλάμε για εκπαιδευτικούς, σε ενάμισι μήνα λήγουν.
Απλά να αναφέρω ότι για κάθε διεύθυνση, ο διευθυντής προτείνει έναν αριθμό ατόμων που χρειάζεται και μάλιστα ορίζοντας και το τμήμα που απασχολείται και η νομαρχία εγκρίνει ή απορρίπτει. Ο αριθμός των αποσπάσεων του 2010-11 ήταν ήδη μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Επίσης κάθε διεύθυνση έχει διαφορετικές ανάγκες.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Ιουλίου 14, 2011, 08:09:30 pm »
@jak_13

Ρώτησα γιατί έγραψες "κάπου πρέπει να ενταχθούν όσοι αποσπάσθηκαν". Αυτές οι αποσπάσεις όμως και επειδή μιλάμε για εκπαιδευτικούς, σε ενάμισι μήνα λήγουν.
Απλά να αναφέρω ότι για κάθε διεύθυνση, ο διευθυντής προτείνει έναν αριθμό ατόμων που χρειάζεται και μάλιστα ορίζοντας και το τμήμα που απασχολείται και η νομαρχία εγκρίνει ή απορρίπτει. Ο αριθμός των αποσπάσεων του 2010-11 ήταν ήδη μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Επίσης κάθε διεύθυνση έχει διαφορετικές ανάγκες.

ε ναι, δεν εννοούσα ότι θα το κάνεις τώρα...εννοώ ότι σε κάθε περίπτωση που έχεις αποσπασμένο εκπ/κό κάπου πρέπει να τον βάλεις να απασχοληθεί και να ενταχθεί....

να σε διορθώσω λίγο σε κάτι που έγραψες ωστόσο: δεν εγκρίνει η νομαρχία την απόσπαση. Δεδομένου ότι δεν υφίστανται πλεόν νομαρχίες.... ;) ;) . Η διαδικασία τώρα έχει ως εξής: ο  δ/ντής της Δ.Δ.Ε. καταρτίζει λίστα με όσους επιθυμεί να αποσπαστούν και μάλιστα με αύξοντα αριθμό σπουδαιότητας ( δηλ. ποιόν θέλει πρώτον, ποιόν μετά κ.ο.κ.). Επισυνάπτει και έκθεση αξιολόγησης στην οποια περιγράφει το αντικείμενο εργασίας του προς απόσπαση εκπ/κού και γιατί κρίνει ότι θα είναι κατάλληλος για την δουλειά αυτή ( σε περίπτωση που έχει ξανα αποσπασθεί εκεί στο παρελθόν). Όλα αυτά στέλνονται στον Περιφερειάρχη. Εκείνος επικυρώνει κατά περίπτωση την πρόταση του Δ/ντή Δ.Δ.Ε και τα στοιχεία στέλνονται στο υπουργείο. Το υπουργείο κρίνει μέσω κυσδε και κυσδιπ ποιοί ειναι οι πλέον κατάλληλοι - με βάση και τα βιογραφικά τους και την ενασχόλησή τους με το αντικείμενο - και προκύπτει ένα κείμενο προς υπογραφή απο την υπουργό. Ο εκπ/κός αποσπάται και εφόσον το κενό στο σχολείο που υπηρετεί ή ανήκει καλυφθεί απο άλλον εκπ/κό εκείνος πηγαίνει και αναλαμβάνει στην υπηρεσία αποσπασης....

Φυσικά και οι αποσπάσεις ήταν λιγότερες το έτος 2010-11 και αναμένονται ακόμα λιγότερες φέτος. Συμφωνώ επισης ότι η κάθε δ/νση έχει τις δικές της ανάγκες. Αλλά οφείλω να πω - για να ειμαστε και ειλικρινείς - ότι δεν χρειάζονται πάντα όλοι όσοι αποσπώνται....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32930
  • Τελευταία: Yv_Mil
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185907
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 841
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)