0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωστός μου αποσπασμένος σε παιδαγωγικό τμήμα έχει εποπτεία πρακτικών φοιτητών σε δημοτικά μόνο κάθε Πέμπτη. Μόνο τότε πάει σε ένα δημοτικό και μιλάει με τους φοιτητές για την πρακτική τους γιατί μόνο τότε έχουν πρακτική οι φοιτητες.Επίσης σε περιόδους εξεταστικής (Ιανουάριο και Ιούνιο) κάνει περίπου 4 ώρες τη μέρα επιτήρηση.. Το υπόλοιπο διάστημα και τις υπόλοιπες ημέρες χμ..... Μη με ρωτήσετε ?. Είναι σε ένα γραφείο για κανένα τετράωρο (όχι κάθε μέρα) και τα social παίρνουν φωτιά..
Οι δικοι μας πηγαινουν καθε μερα σε εποπτεια (2 μηνες για το 4ο ετος και 1 εβδομαδα απο 5-7 τμηματα σε διαφορα σχολεια ο καθε εποπτης), 5 φροντιστηρια για 3ο και 4ο ετος 1 καθε εβδομαδα, σχεδιασμος διδακτικου προγραμματος για καθε ομαδα, ατυπες συναντησεις με καθε ομαδα οσες χρειαζονται, διορθωση εργασιων και ανατροφοδοτηση, διορθωση τελικων εργασιων και βαθμολογηση, επροετοιμασια των δραστηριοτητων για την πρακτικη σε μη τυπικο πλαισιο (6 διαφορετικα προγραμματα εφαρμοστηκαν φετος) και φροντιστηρια στους φοιτητες γι αυτα και παρακοκουθηση ολων των σχετικων με την πρακτικη μαθηματων και σεμιναριων…..Δεν το λες και καθισιο
Εξαρτάται από το τμήμα λοιπόν. Δεν ανατίθενται σε πολλά τμήματα μαθήματα και φροντιστήρια και διόρθωση εργασιών σε αποσπασμένους που μπορεί να μην έχουν καν διδακτορικό. Είναι δουλειά του καθηγητή και των ΕΔΙΠ και των διδακτόρων τους. Επίσης σε εσάς έχει κάθε μέρα πρακτικές, ενώ εδώ μόνο Πέμπτες. Δεν υπάρχει λοιπόν ενιαία γραμμή.
Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που με απασχολεί: Φέτος είχα σκοπό να κάνω αμοιβαία μετάθεση σε άλλη ΠΔΕ, πληρούνταν οι προϋποθέσεις, ωστόσο, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αμοιβαίων μεταθέσεων (που έκαναν 3 βδομάδες), έκανα και αίτηση απόσπασης σε μία ΔΔΕ. Η αμοιβαία μου έγινε αποδεκτή, ανακοινώθηκε στις 30/5, και στις 3/6, σε συνεννόηση με υπάλληλο του Υπουργείου, έστειλα μέιλ ώστε να μη ληφθεί υπόψη η αίτηση απόσπασής μου, γιατί θέλω άμεσα να υπηρετήσω τη νέα οργανική μου θέση. Βγαίνουν οι αποσπάσεις σε φορείς στις 6/6 και βλέπω το όνομά μου μέσα! Παίρνω την Τρίτη στο Υπουργείο, μου λένε έγινε λάθος, έλειπε η υπάλληλος κλπ, τώρα η μόνη λύση είναι η ανάκληση. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Υπάρχει περίπτωση από τη ΔΔΕ να μην κάνουν αποδεκτή την ανάκλησή μου; Πότε περίπου θα ανακοινωθούν οι ανακλήσεις; Επίσης, επειδή με ενδιαφέρει η απόσπαση στη συγκεκριμένη ΔΔΕ, απλώς όχι φέτος, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από αποσπάσεις, αν κάνεις ανάκληση; Ευχαριστώ πολύ!
Εγώ έχω άλλη απορία. Είναι δυνατόν σε Ιστορικά Αρχεία να παίρνουν άσχετες ειδικότητες και κανέναν ΠΕ02... σε μεγάλα ιστορικά αρχεία ουδείς απόφοιτος Ιστορικού ή Φιλόλογος ή ΠΕ33 (μεθοδολογία ιστορίας). Ας πάρουν ΠΕ86 που μπορούν να προσφέρουν στα νέα συστήματα των αρχειων αλλά βλεπουμε να παίρνουν ειδικότητες εντελώς άσχετες, πχ γεωπόνοι, ζωοτέχνες κλπ....Δηλαδή πρόκειται για ρουσφετολογικές θέσεις αλλά όχι και έτσι.
Να διευκρινίσουμε κάτι εξαρχής: η Αρχειονομια και η Βιβλιοθηκονομία είναι οι επιστήμες που εμπλέκονται στις αρχειακές μονάδες και στις βιβλιοθηκες αντίστοιχα, καθώς η υπηρέτηση σε αυτές σημαίνει οργάνωση του σχετικού υλικού, προβολή κλπ. σύμφωνα με τις αρχές των σχετικών επιστημών. Ο κλάδος των φιλολόγων δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, παρά μόνο συμπληρωματικά και κατόπιν καθοδηγησης των επιστημόνων της πληροφορησησ. Παρανόηση το να θεωρούνται οι καταλληλότεροι για τον χώρο γενικώς. Για αυτό και οι Ενώσεις των επαγγελματιών του χώρου διαμαρτύρονται, δικαίως κατα τη γνώμη μου.Όσον αφορά την παρατήρηση σας, σαφως εντος του πλαισίου που λειτουργεί το όλο σύστημα οι άσχετες ειδικότητες δεν έχουν καμία θέση σε αυτούς τους χώρους και απορώ πως προωθούνται.
Άνθρωπε μου διαβασε τι γράφω! Αναφέρομαι σε ιστορικούς για τα Ιστορικά Αρχεία. Η αρχειοθετηση θελει αρχειονομους αλλά αν εργαστείς εκει θα δεις ότι το ιστορικό ξεσκαταρισμα και τις περιγραφές τις κανουν ιστορικοί. Την αρχειοθετηση μετα την αναλαμβάνουν αρχειονομοΙ. Και συμφωνω μαζι σου να εργαστουν αρχειονομοι.Εφόσον ομως κάνουν αποσπάσεις, οι αποσπάσεις γινονται για να βοηθηθεί ο φορέας ή ο απόσπασμένος? Γιατι με τις ειδικοτητες που παιρνουν, γεωπονους, μαθηματικους, φυσικους κλπ μαλλον δεν βοηθιεται ο φορέας. Και δεν μιλαω για αρχεια που οντως δεχτηκαν αποσπασεις ιστορικων. Μιλαω για αρχεία που δεν δεχτηκαν.