*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1151545 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lefkadi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4214 στις: Ιουνίου 14, 2025, 06:49:56 am »
Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που με απασχολεί: Φέτος είχα σκοπό να κάνω αμοιβαία μετάθεση σε άλλη ΠΔΕ, πληρούνταν οι προϋποθέσεις, ωστόσο, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αμοιβαίων μεταθέσεων (που έκαναν 3 βδομάδες), έκανα και αίτηση απόσπασης σε μία ΔΔΕ. Η αμοιβαία μου έγινε αποδεκτή, ανακοινώθηκε στις 30/5, και στις 3/6, σε συνεννόηση με υπάλληλο του Υπουργείου, έστειλα μέιλ ώστε να μη ληφθεί υπόψη η αίτηση απόσπασής μου, γιατί θέλω άμεσα να υπηρετήσω τη νέα οργανική μου θέση. Βγαίνουν οι αποσπάσεις σε φορείς στις 6/6 και βλέπω το όνομά μου μέσα! Παίρνω την Τρίτη στο Υπουργείο, μου λένε έγινε λάθος, έλειπε η υπάλληλος κλπ, τώρα η μόνη λύση είναι η ανάκληση. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Υπάρχει περίπτωση από τη ΔΔΕ να μην κάνουν αποδεκτή την ανάκλησή μου; Πότε περίπου θα ανακοινωθούν οι ανακλήσεις; Επίσης, επειδή με ενδιαφέρει η απόσπαση στη συγκεκριμένη ΔΔΕ, απλώς όχι φέτος, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από αποσπάσεις, αν κάνεις ανάκληση; Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:58:10 »

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4215 στις: Ιουνίου 14, 2025, 08:28:19 am »
Γνωστός μου αποσπασμένος σε παιδαγωγικό τμήμα έχει εποπτεία πρακτικών φοιτητών σε δημοτικά μόνο κάθε Πέμπτη. Μόνο τότε πάει σε ένα δημοτικό και μιλάει με τους φοιτητές για την πρακτική τους γιατί μόνο τότε έχουν πρακτική οι φοιτητες.Επίσης σε περιόδους εξεταστικής (Ιανουάριο και Ιούνιο) κάνει περίπου 4 ώρες τη μέρα επιτήρηση.. Το υπόλοιπο διάστημα και τις υπόλοιπες ημέρες χμ..... Μη με ρωτήσετε ????.   Είναι σε ένα γραφείο για κανένα τετράωρο (όχι κάθε μέρα) και τα social παίρνουν φωτιά..

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #4216 στις: Ιουνίου 14, 2025, 10:21:42 am »
Γνωστός μου αποσπασμένος σε παιδαγωγικό τμήμα έχει εποπτεία πρακτικών φοιτητών σε δημοτικά μόνο κάθε Πέμπτη. Μόνο τότε πάει σε ένα δημοτικό και μιλάει με τους φοιτητές για την πρακτική τους γιατί μόνο τότε έχουν πρακτική οι φοιτητες.Επίσης σε περιόδους εξεταστικής (Ιανουάριο και Ιούνιο) κάνει περίπου 4 ώρες τη μέρα επιτήρηση.. Το υπόλοιπο διάστημα και τις υπόλοιπες ημέρες χμ..... Μη με ρωτήσετε ????.   Είναι σε ένα γραφείο για κανένα τετράωρο (όχι κάθε μέρα) και τα social παίρνουν φωτιά..

Οι δικοι μας πηγαινουν καθε μερα σε εποπτεια (2 μηνες για το 4ο ετος και 1 εβδομαδα απο 5-7 τμηματα σε διαφορα σχολεια ο καθε εποπτης), 5 φροντιστηρια για 3ο και 4ο ετος 1 καθε εβδομαδα, σχεδιασμος διδακτικου προγραμματος για καθε ομαδα, ατυπες συναντησεις με καθε ομαδα οσες χρειαζονται, διορθωση εργασιων και ανατροφοδοτηση, διορθωση τελικων εργασιων και βαθμολογηση, επροετοιμασια των δραστηριοτητων για την πρακτικη σε μη τυπικο πλαισιο (6 διαφορετικα προγραμματα εφαρμοστηκαν φετος) και φροντιστηρια στους φοιτητες γι αυτα και παρακοκουθηση ολων των σχετικων με την πρακτικη μαθηματων και σεμιναριων…..

Δεν το λες και καθισιο
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4217 στις: Ιουνίου 14, 2025, 10:23:34 am »
Πάντως εγώ εκτός σχολικής αιθούσης δε θα την πάλευα. Απορώ πώς την παλεύουν σε φορείς οι αποσπασμένοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:58:10 »

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4218 στις: Ιουνίου 14, 2025, 11:42:11 am »

Οι δικοι μας πηγαινουν καθε μερα σε εποπτεια (2 μηνες για το 4ο ετος και 1 εβδομαδα απο 5-7 τμηματα σε διαφορα σχολεια ο καθε εποπτης), 5 φροντιστηρια για 3ο και 4ο ετος 1 καθε εβδομαδα, σχεδιασμος διδακτικου προγραμματος για καθε ομαδα, ατυπες συναντησεις με καθε ομαδα οσες χρειαζονται, διορθωση εργασιων και ανατροφοδοτηση, διορθωση τελικων εργασιων και βαθμολογηση, επροετοιμασια των δραστηριοτητων για την πρακτικη σε μη τυπικο πλαισιο (6 διαφορετικα προγραμματα εφαρμοστηκαν φετος) και φροντιστηρια στους φοιτητες γι αυτα και παρακοκουθηση ολων των σχετικων με την πρακτικη μαθηματων και σεμιναριων…..

Δεν το λες και καθισιο

Εξαρτάται από το τμήμα λοιπόν. Δεν ανατίθενται σε πολλά τμήματα μαθήματα και φροντιστήρια και διόρθωση εργασιών σε αποσπασμένους που μπορεί να μην έχουν καν διδακτορικό. Είναι δουλειά του καθηγητή και των ΕΔΙΠ και των διδακτόρων τους. Επίσης σε εσάς έχει κάθε μέρα πρακτικές, ενώ εδώ μόνο Πέμπτες.  Δεν υπάρχει λοιπόν ενιαία γραμμή.

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4219 στις: Ιουνίου 14, 2025, 12:20:37 pm »
Καλησπέρα! Κοιτώντας την προκήρυξη λέει ότι μετράει η τεκμηριωμένη γνώση όσον αφορά την θέση που πρόκειται να καλυφθεί. Τεκμηριωμένη γνώση εννοεί σεμινάρια;

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4220 στις: Ιουνίου 14, 2025, 12:40:19 pm »
Καλημέρα σε όλους! Εγώ είμαι φιλόλογος. Φέτος συμπλήρωσα τη διετία μου στην Κέρκυρα και πήρα μετάθεση στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.
Δυστυχώς αντιμετωπίζω ένα σοβαρό τραυματισμό με το πόδι μου! Έχω κάνει πολλές εξετάσεις, μαγνητικές, αξονικές.
Ακόμη έχω κάνει πολλές φυσικοθεραπείες στο πόδι μου, συνολικά 40!!! Το καλοκαίρι που θα επιστρέψω στη Λάρισα θα κάνω άλλες 20 φυσικοθεραπείες. Περπατάω με πατερίτσα: 1. Για να ανεβώ τις σκάλες σχολείου, 2. Για να ανεβώ στο αστικό λεωφορείο, 3.Για να πάω super market 4. Για να ανεβώ ανηφόρες, για να κατεβώ κατηφόρες! Πολύ δύσκολη η καθημερινότητα μου! Όταν κάνω δουλειές στο σπίτι το πόδι μου πρήζεται. Δεν έχω παράπονο από τους κατοίκους του νησιού όπου διορίστηκα! Με αγκάλιασαν με αγάπη και ενσυναίσθηση όταν έπαθα το ατύχημα στο πόδι μου. Πάντα με ρωτάνε: Πώς είναι το πόδι σου, πάει καλύτερα;
Η Διευθύντρια του σχολείου μου, οι συνάδελφοι μου συμπεριφέρθηκαν με αγάπη και ενσυναίσθηση. Και οι μαθητές του σχολείου πάντα με ρωτούσαν για το πόδι μου. Και όταν με συναντούν έξω πάντα με χαιρετούν! Θεωρώ ότι με συμπαθούν. Και εγώ τα αγαπάω τα παιδιά!
Και τώρα πήρα μετάθεση για Δράμα! Η τοποθέτηση μου είναι Κάτω Νευροκόπι Δράμας με 20 βαθμούς μείον το χειμώνα.
Τοποετήθηκα στο Κάτω Νευροκόπι παρόλο που προσκόμισα ιατρική γνωμάτευση από ορθοπεδικό!!! Τι να πω! Πώς θα πηγαίνω στο Κάτω Νευροκόπι με μία πατερίτσα μέσα στα χιόνια;;;;; Έχω υπηρετήσει συνολικά σε 5 νησιά, 1. Στην Ιθάκη Κεφαλληνίας 2. Στους Φούρνους Ικαρίας
3. Στον Αρχάγγελο Ρόδου, 4. Στην Πάστρα Κεφαλλονιάς ως αναπληρώτρια 5. Στην Κέρκυρα όπου διορίστηκα. Ευτυχώς στην Κέρκυρα τοποθετήθηκα μέσα στην πόλη! Δεν έχω κανένα παράπονο με τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών όπου εργάστηκα. Ακόμη εργάστηκα και σε ορεινές περιοχές! Πόσο ακόμη θα γυρίζω την Ελλάδα; Ακόμη και οι στρατιωτικοί αφού υπηρετήσουν μακρυά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, παίρνουν μετάθεση ή απόσπαση για πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους! Πώς θα πάω στο Κάτω Νευροκόπι με τραυματισμένο πόδι;;;;; Φέτος έκανα και αιτήσεις για απόσπαση σε σχολεία και σε φορέα! Είχα τα τυπικά προσόντα για φορέα: Μεταπτυχιακό, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Άριστη γνώση Ξένης Γλώσσας και πάνω από 20 σεμινάρια που πιστοποιούν την αγάπη μου για γνώση, την επαφή μου με το βιβλίο, την επαφή μου με τις Τέχνες! Δεν πήρα απόσπαση σε φορέα!!! Άδικο πολύ!!! Τώρα περιμένω απόσπαση σε σχολείο στον νομό   μόνιμης κατοικίας μου στη Λάρισας και σε αλλους γειτονικούς νομούς! Τι να κάνω!!! Πώς θα πάω στο Κάτω Νευροκόπι με τραυματισμένο πόδι;;;;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #4221 στις: Ιουνίου 14, 2025, 01:23:05 pm »
Εξαρτάται από το τμήμα λοιπόν. Δεν ανατίθενται σε πολλά τμήματα μαθήματα και φροντιστήρια και διόρθωση εργασιών σε αποσπασμένους που μπορεί να μην έχουν καν διδακτορικό. Είναι δουλειά του καθηγητή και των ΕΔΙΠ και των διδακτόρων τους. Επίσης σε εσάς έχει κάθε μέρα πρακτικές, ενώ εδώ μόνο Πέμπτες.  Δεν υπάρχει λοιπόν ενιαία γραμμή.
.

Κοιτα, θεωρητικα εποπτειες δεν ανατιθενται γιατι συμφωνα με το νομο εποτες μπορουν να ειναι δεπ, εεπ και εδιπ. Οποτε οι αποσπασμενοι ειναι βοηθοι εποπτων. Τη γενικη εποπτεια την εχουν τα εδιπ. Στο τελος απο εμας περνανε ολα λ, ελεγχονται οι εργασιες ξανα και μπαινει π τελικός βαθμος.

Μονοι μας δεν μπορουμε να διορθωνουμε 70 εργασιες (απο 100 σελιδες η καθε μια) και 200 αναστοχασμους επι 2 φορες (γ και δ ετος).

Επισης, δεν μπορουμε να παμε σε ολα τα σχολεια και ταυτοχρονα να κανουμε τα μαθηματα και τη διοικητικη μας δουλεια….

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4222 στις: Ιουνίου 14, 2025, 01:55:34 pm »
Εγώ έχω άλλη απορία. Είναι δυνατόν σε Ιστορικά Αρχεία να παίρνουν άσχετες ειδικότητες και κανέναν ΠΕ02... σε μεγάλα ιστορικά αρχεία ουδείς απόφοιτος Ιστορικού ή Φιλόλογος ή ΠΕ33 (μεθοδολογία ιστορίας). Ας πάρουν ΠΕ86 που μπορούν να προσφέρουν στα νέα συστήματα των αρχειων αλλά βλεπουμε να παίρνουν ειδικότητες εντελώς άσχετες, πχ γεωπόνοι, ζωοτέχνες κλπ....Δηλαδή πρόκειται για ρουσφετολογικές θέσεις αλλά όχι και έτσι.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4223 στις: Ιουνίου 14, 2025, 01:58:00 pm »
Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που με απασχολεί: Φέτος είχα σκοπό να κάνω αμοιβαία μετάθεση σε άλλη ΠΔΕ, πληρούνταν οι προϋποθέσεις, ωστόσο, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αμοιβαίων μεταθέσεων (που έκαναν 3 βδομάδες), έκανα και αίτηση απόσπασης σε μία ΔΔΕ. Η αμοιβαία μου έγινε αποδεκτή, ανακοινώθηκε στις 30/5, και στις 3/6, σε συνεννόηση με υπάλληλο του Υπουργείου, έστειλα μέιλ ώστε να μη ληφθεί υπόψη η αίτηση απόσπασής μου, γιατί θέλω άμεσα να υπηρετήσω τη νέα οργανική μου θέση. Βγαίνουν οι αποσπάσεις σε φορείς στις 6/6 και βλέπω το όνομά μου μέσα! Παίρνω την Τρίτη στο Υπουργείο, μου λένε έγινε λάθος, έλειπε η υπάλληλος κλπ, τώρα η μόνη λύση είναι η ανάκληση. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Υπάρχει περίπτωση από τη ΔΔΕ να μην κάνουν αποδεκτή την ανάκλησή μου; Πότε περίπου θα ανακοινωθούν οι ανακλήσεις; Επίσης, επειδή με ενδιαφέρει η απόσπαση στη συγκεκριμένη ΔΔΕ, απλώς όχι φέτος, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από αποσπάσεις, αν κάνεις ανάκληση; Ευχαριστώ πολύ!

Πρέπει να κάνεις αίτηση ανάκλησης μέσω opsyd. Η ΔΔΕ δεν εμπλέκεται στις ανακλήσεις . Γενικά οι ανακλήσεις γίνονται δεκτές. Δεν υπάρχει καμία ποινή αποκλεισμού λόγω ανάκλησης απόσπασης. Όποτε θέλεις μπορείς να ξανακάνεις αίτηση.

Αποσυνδεδεμένος Mihael

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4224 στις: Ιουνίου 14, 2025, 03:07:22 pm »
Εγώ έχω άλλη απορία. Είναι δυνατόν σε Ιστορικά Αρχεία να παίρνουν άσχετες ειδικότητες και κανέναν ΠΕ02... σε μεγάλα ιστορικά αρχεία ουδείς απόφοιτος Ιστορικού ή Φιλόλογος ή ΠΕ33 (μεθοδολογία ιστορίας). Ας πάρουν ΠΕ86 που μπορούν να προσφέρουν στα νέα συστήματα των αρχειων αλλά βλεπουμε να παίρνουν ειδικότητες εντελώς άσχετες, πχ γεωπόνοι, ζωοτέχνες κλπ....Δηλαδή πρόκειται για ρουσφετολογικές θέσεις αλλά όχι και έτσι.

Να διευκρινίσουμε κάτι εξαρχής: η Αρχειονομια και η Βιβλιοθηκονομία είναι οι επιστήμες που εμπλέκονται στις αρχειακές μονάδες και στις βιβλιοθηκες αντίστοιχα, καθώς η υπηρέτηση σε αυτές σημαίνει οργάνωση του σχετικού υλικού, προβολή κλπ. σύμφωνα με τις αρχές των σχετικών επιστημών. Ο κλάδος των φιλολόγων δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, παρά μόνο συμπληρωματικά και κατόπιν καθοδηγησης των επιστημόνων της πληροφορησησ. Παρανόηση το να θεωρούνται οι καταλληλότεροι για τον χώρο γενικώς. Για αυτό και οι Ενώσεις των επαγγελματιών του χώρου διαμαρτύρονται, δικαίως κατα τη γνώμη μου.
Όσον αφορά την παρατήρηση σας, σαφως εντος του πλαισίου που λειτουργεί το όλο σύστημα οι άσχετες ειδικότητες δεν έχουν καμία θέση σε αυτούς τους χώρους και απορώ πως προωθούνται.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4225 στις: Ιουνίου 14, 2025, 05:46:19 pm »
Και εγώ αυτή την απορία έχω για τις Βιβλιοθήκες. Αλλά φαίνεται ότι και οι Δήμοι δεν διαχειρίζονται πάντα σωστά αυτά τα θέματα, δεν  προκηρύσσουν  τις αντίστοιχες θέσεις, αλλά βολεύονται με συμβασιούχους.
Στον Δήμο που είμαι υπάρχει μεγάλη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Από τότε που έφυγε ο (πολύ δραστήριος και έμπειρος) μόνιμος βιβλιοθηκονόμος, πριν από τέσσερα χρόνια, δεν προκηρύχτηκε ξανά η θέση. Εργάζονται εκεί περιστασιακά κάποιες ντόπιες επί το πλείστον κυρίες συμβασιούχοι με πεντάμηνες συμβάσεις και η Βιβλιοθήκη υπολειτουργεί. Έτσι χάνεται ακόμα μια θέση βιβλιοθηκονόμου, που θα μπορούσε να  προσφέρει πολλά.

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4226 στις: Ιουνίου 14, 2025, 05:59:24 pm »
Να διευκρινίσουμε κάτι εξαρχής: η Αρχειονομια και η Βιβλιοθηκονομία είναι οι επιστήμες που εμπλέκονται στις αρχειακές μονάδες και στις βιβλιοθηκες αντίστοιχα, καθώς η υπηρέτηση σε αυτές σημαίνει οργάνωση του σχετικού υλικού, προβολή κλπ. σύμφωνα με τις αρχές των σχετικών επιστημών. Ο κλάδος των φιλολόγων δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, παρά μόνο συμπληρωματικά και κατόπιν καθοδηγησης των επιστημόνων της πληροφορησησ. Παρανόηση το να θεωρούνται οι καταλληλότεροι για τον χώρο γενικώς. Για αυτό και οι Ενώσεις των επαγγελματιών του χώρου διαμαρτύρονται, δικαίως κατα τη γνώμη μου.
Όσον αφορά την παρατήρηση σας, σαφως εντος του πλαισίου που λειτουργεί το όλο σύστημα οι άσχετες ειδικότητες δεν έχουν καμία θέση σε αυτούς τους χώρους και απορώ πως προωθούνται.
Άνθρωπε μου συμφωνώ μαζί σου όμως διαβασε τι γράφω! Αναφέρομαι σε ιστορικούς για τα Ιστορικά Αρχεία. Η αρχειοθετηση θελει αρχειονομους αλλά αν εργαστείς εκει θα δεις ότι το ιστορικό ξεσκαταρισμα και τις περιγραφές τις κανουν ιστορικοί. (έχω πετύχει και πολιτικούς επιστήμονες και δικηγόρους αλλά οχι μαθηματικούς, φυσικούς, βιολογους, ζωοτέχνες, χημικούς κλπ).Την αρχειοθετηση μετα την αναλαμβάνουν αρχειονομοΙ. Και συμφωνω μαζι σου να εργαστουν αρχειονομοι, ή έστω πληροφορικοί. Εφόσον ομως δεν διορίζουν και αποφασίζουν να κάνουν αποσπάσεις, οι αποσπάσεις γινονται για να βοηθηθεί ο φορέας ή για να βοηθηθεί ο αποσπασμένος? Γιατι με τις ειδικοτητες που παιρνουν, γεωπονους, μαθηματικους, φυσικους κλπ μαλλον δεν βοηθιεται ο φορέας. Και δεν μιλαω για αρχεια που οντως δεχτηκαν αποσπασεις ιστορικων. Μιλαω για αρχεία που δεν δεχτηκαν. (Οι ιστορικοί βρίσκονται στην ειδικότητα ΠΕ02, αλλα εν πάσει περιπτώσει και οι φιλόλογοι νομίζω καλύτερα θα καταλάβουν σε ποιο φάκελο θα κατατάξουν ένα έγγραφο και τί περιγραφή θα γράψουν από άλλες ειδικότητες παντελώς άσχετες).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2025, 06:42:33 pm από Minoan »

Αποσυνδεδεμένος Mihael

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4227 στις: Ιουνίου 14, 2025, 06:57:39 pm »
Άνθρωπε μου διαβασε τι γράφω! Αναφέρομαι σε ιστορικούς για τα Ιστορικά Αρχεία. Η αρχειοθετηση θελει αρχειονομους αλλά αν εργαστείς εκει θα δεις ότι το ιστορικό ξεσκαταρισμα και τις περιγραφές τις κανουν ιστορικοί. Την αρχειοθετηση μετα την αναλαμβάνουν αρχειονομοΙ. Και συμφωνω μαζι σου να εργαστουν αρχειονομοι.Εφόσον ομως κάνουν αποσπάσεις, οι αποσπάσεις γινονται για να βοηθηθεί ο φορέας ή ο απόσπασμένος? Γιατι με τις ειδικοτητες που παιρνουν, γεωπονους, μαθηματικους, φυσικους κλπ μαλλον δεν βοηθιεται ο φορέας. Και δεν μιλαω για αρχεια που οντως δεχτηκαν αποσπασεις ιστορικων. Μιλαω για αρχεία που δεν δεχτηκαν.
Αρχικά, περιττο το ρήμα σε προστακτική, δεν είναι ευγενικό. Κατά δεύτερο λόγο, έχω γνώση και των δυο επιστημονικών πεδίων. Σε ελλιπή γνώση να αποδώσω το γεγονός πως σας διαφεύγει ότι οι αρχειακές περιγραφές φορέων, μονάδων, τεκμηρίων κλπ. γίνονται κατά διεθνή πρότυπα ( ISAAR, ISAAD κλπ) και με βάση το επίπεδο περιγραφής στο atom, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες για τα πεδία που απαρτίζουν το κάθε πρότυπο και συγκεκριμένα ISO ( πχ. για την περιγραφή γλωσσών)? Με ιδιαίτερη εμβάθυνση διδάσκονται όλα αυτά στα σχετικά Πανεπιστημιακά Τμήματα, όπως και η Ιστορία ως γνωστικό αντικείμενο στον βαθμο που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών, παράλληλα με πληροφοριακά συστήματά, σχήματα μεταδεδομενων (EAC, EAD, SKOSκλπ) κ.α.
Όσο για τις αρχειακές εργασίες, είναι επτά στον αριθμό, δεν εξαντλούνται σε αυτά που περιγράφετε, και εμπλεκονται άμεσα με την Πληροφορική.
Σαφέστατα, η κάθε μονάδα υλοποιεί τις απαραίτητες εργασίες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσωπικό που έχει στη διάθεση της. Επίσης σαφέστατα, όπως προανέφερα, στο υπάρχον πλαίσιο εύλογη η απορία σας για μη παρουσία φιλολόγων έναντι άλλων, μη συναφών ειδικοτήτων.
Δεν υποστήριξα κάτι διαφορετικό από αυτό που επισημάνατε. Το ότι αναφέρθηκα στους αρχειονομους, επίσης εύλογο, δεν τους αντικαθιστά κανείς σε επίπεδο εξειδίκευσης και γνωσεων. Αυτό υποστήριξα, διευρύνοντας τη συζήτηση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32916
  • Τελευταία: Katerina25
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185315
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 633
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)