*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1072956 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #448 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:25:42 pm »
Να ρωτήσω κάτι που ίσως να είναι και βλακεία!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:33:43 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:50:28 pm »
όχι, αυτό δεν υπάρχει!! αποσπώνται ή διατίθενται ολικά κάθε χρόνο.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #450 στις: Ιουλίου 26, 2011, 08:27:34 am »
Πόσο πιο εύκολες ή πιο δύσκολες είναι γενικά οι αποσπάσεις σε φορείς από ότι σε σχολεία;
Υπάρχει ζήτηση γενικά; ή σπανίζουν ;

Αν κάποιος καίγεται για οικογενειακούς λόγους να πάρει απόσπαση πχ Αθήνα, αλλά έχει λίγα μόρια και σε σχολείο δεν τα καταφερνει να πάρει απόσπαση, μήπως είναι πολύ πιο εύκολο σε φορείς; (πχ Υπουργείο Παιδείας, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Ή πρέπει να έχει μεγάλο μέσο για να πάρεις απόσπαση εκεί;
Γενικά είναι θέσεις που τις θέλει ο κόσμος (για ΥΠΕΠΘ, & ΠΙ); σε άλλους φορείς τι παίζει;

Που έχω πιο πολλές πιθανότητες; να πάρω απόσπαση σε σχολείο της Αθήνας ή σε φορέα αν με ενδιαφέρει να έρθω Αθήνα;
μήπως τις αποσπάσεις σε φορείς τις αποφεύγει ο κόσμος για λόγους όπως μεγαλύτερο ωράριο, λιγότερες διακοπές κλπ;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2011, 08:29:51 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Ιουλίου 26, 2011, 09:25:20 am »
Killbill, θα σου γράψω τη γνώμη μου. Λοιπόν, οι αποσπάσεις σε φορείς είναι σχετικά πιο εύκολες, ειδικά αν έχεις κάποιον γνωστό ή - ακόμα καλύτερα - αν σε ζητήσει κάποιος προϊστάμενος. Πχ, στα δημόσια ιεκ, αν σε ζητήσει ο διευθυντής έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάρεις την απόσπαση. Σε σχολείο ήταν πάντα δυσκολότερο να πάρεις απόσπαση. Γενικά, δεν νομίζω ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι σε φορείς το προτιμούν από το σχολείο (με εξαίρεση κάποιους που είναι πολλά χρόνια σε έναν φορέα, έχουν μάθει πολύ καλά τη δουλειά και ίσως δεν θέλουν πια να μπουν σε τάξη...). Μιλώντας για εμένα, είναι η δεύτερη χρονιά μου σε φορέα (σε ΙΕΚ) και καθόλου δεν το προτιμώ σε σχέση με το σχολείο. Απλά είναι πιο εύκολο να παραμένω στην Αθήνα, κοντά στην οικογένειά μου, ζητώντας απόσπαση σε ΙΕΚ. Το ωράριο δεν μου αρέσει καθόλου, γενικώς πολλά δεν μου αρέσουν, αλλά αφού είμαι κοντά στο σπίτι μου δεν με νοιάζει κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:33:43 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Ιουλίου 26, 2011, 09:53:28 am »
Σε σχολείο ήταν πάντα δυσκολότερο να πάρεις απόσπαση.

Μπορεί η ερώτησή μου να είναι αφελής,  :-[ αλλά γιατί το λες αυτό;
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Ιουλίου 26, 2011, 10:53:20 am »
ίσως το λέει εννοώντας απόσπαση σε συγκεκριμένη περιοχή δίπλα στο σπίτι σου. Ας πούμε αν κάποιος καίγεται να έρθει Αθήνα, μπορεί να του πουν ότι απόσπαση σε σχολείο υπάρχει στην Ελευσίνα ή στο Λαύριο. Αλλά σε ένα γραφείο κάπου πιο κεντρικά ίσως είναι πιο εύκολο.
Ας μας πει και η ίδια.

Εγώ θα ήθελα επιπλέον να τη ρωτήσω: δηλαδή μόνο με μέσο και γνωστό παίρνεις απόσπαση σε φορέα;

Αποσυνδεδεμένος tennessee

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ4
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:01:12 am »
Πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο και η απάντηση είναι:
Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ανακοινωθεί.
Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:07:34 am »
Συνάδελφοι, ο μόνος λόγος που λέω ότι είναι δυσκολότερη η απόσπαση σε σχολείο είναι το ότι όσες φορές έχω ζητήσει από κάποιον γνωστό/αιρετό κλπ να με βοηθήσει να πάρω απόσπαση σε σχολείο (και μάλιστα έχοντας οικογένεια και παιδιά), η απάντηση είναι πως οι αποσπάσεις σε σχολεία είναι πολύ δύσκολες. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω ιδέα, υποθέτω απλά ότι οι θέσεις στα σχολεία είναι κάπως πιο συγκεκριμένες, ενώ σε ένα γραφείο ή ΙΕΚ, τι 5 τι 6 τι 7 υπάλληλοι.....

Κατά τα άλλα, εγώ πέρσυ πήρα απόσπαση σε φορέα χωρίς μέσο και χωρίς γνωστό, φαντάζομαι ότι κάπως μέτρησαν τα δύο παιδιά μου. Αλλά εάν θέλεις να είσαι απολύτως σίγουρος...... καλό είναι να υπάρχει ένας γνωστός. Άσε που αν σε ζητήσει ο διευθυντής/προϊστάμενος του φορέα στον οποίο θέλεις να πάς, αυτό μετράει πολύ.Πχ, φέτος ζήτησε το ΙΔΕΚΕ από τους διευθυντές των ΙΕΚ να τους στείλουν λίστα με το ποιους θέλουν για προσωπικό την επόμενη χρονιά, και μάλιστα κατά σειρά προτεραιότητας.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:11:56 am »
δεν έχω μπει ποτε στη διαδικασία των αποσπάσεων, αλλά έχω την εντύπωση ότι καταργήθηκε αυτό που λες, δηλαδή να σε συστήσει κάποιος, και ότι από το 2011-2012 και οι αποσπάσεις γίνονται από πίνακες βάση μορίων (όπως οι μεταθέσεις) οπότε μπορείς να υποβάλλεις ένσταση. Και ότι επίσης για να πάρεις απόσπαση θα πρέπει να έχει βρεθεί αντικαταστάτης σου στη θέση σου. ΆΡα πως είναι τόσο εύκολες οι αποσπάσεις σε φορείς; Εκτός αν ισχύουν άλλοι νόμοι για αποσπάσεις σε φορείς και άλλοι για αποσπάσεις σε σχολεία. Μήπως δεν παίζει αυτό με τους πίνακες για τους φορείς; Κάνω λάθος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2011, 11:14:18 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:28:36 am »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος maria.b

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:50:11 am »
Καλημέρα! Θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σχετικά με τις αποσπάσεις σε φορείς, καθώς ήμουν αποσπασμένη τέσσερα χρόνια σε Γραφείο. Την πρώτη χρονιά απευθύνθηκα στο Δ/ντη της Δ.Ε της περιοχής μου, ρωτώντας αν υπήρχε θέση σε κάποιο γραφείο ή στη Δ/νση,γιατί ως μητέρα μικρών παιδιών με ενδιέφερε πάρα πολύ η απόσπαση. Πράγματι, υπήρχαν θέσεις(οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που έπαιρναν μετάθεση έφευγαν)κι έτσι βρέθηκα στο Γραφείο. Οι Προϊστάμενοι των Γραφείων ζητούσαν τα άτομα που ήθελαν,ονομαστικά και με σειρά προτεραιότητας.Υπήρχαν βέβαια περιπτώσεις που εμφανιζόταν κάποιος στο γραφείο με απόσπαση το Σεπτέμβρη χωρίς να τον γνωρίζει ο Προϊστάμενος.(προφανώς είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο). Όλα τα χρόνια λοιπόν όσοι εκπαιδευτικοί ήταν στη λίστα με τα ονόματα που ζητούσε ο κάθε Προϊστάμενος έπαιρναν την απόσπαση στο Γραφείο,με εξαίρεση τη φετινή χρονιά,όπου πήραν απόσπαση μόνο τρία(από τα εννέα) άτομα.Υπήρχε η προοπτική να καταργηθούν τα Γραφεία, κάτι που ανακοινώθηκε κι επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Το θέμα λοιπόν είναι ότι πλέον η απόσπαση αφορά μόνο τις Διευθύνσεις κι αναρωτιέμαι: Πόσοι μπορούν να αποσπαστούν στις Δ/νσεις όταν με την συγχώνευση (και τεσσάρων γραφείων)είναι ήδη  πολλοί οι διοικητικοί υπάλληλοι?Πότε μπορούν να ρυθμιστούν τόσα θέματα όταν σε ένα περίπου μήνα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά?

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Ιουλίου 26, 2011, 11:57:33 am »
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω...
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: Ιουλίου 26, 2011, 12:07:13 pm »

Επιτέλους απάντησαν!Μακάρι να επιβεβαιωθεί αυτό που είπαν μέχρι την Παρασκευή,διότι και άλλες φορές ακούσαμε παρόμοιες απαντήσεις!!!!

Καλημέρα! Θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σχετικά με τις αποσπάσεις σε φορείς, καθώς ήμουν αποσπασμένη τέσσερα χρόνια σε Γραφείο. Την πρώτη χρονιά απευθύνθηκα στο Δ/ντη της Δ.Ε της περιοχής μου, ρωτώντας αν υπήρχε θέση σε κάποιο γραφείο ή στη Δ/νση,γιατί ως μητέρα μικρών παιδιών με ενδιέφερε πάρα πολύ η απόσπαση. Πράγματι, υπήρχαν θέσεις(οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που έπαιρναν μετάθεση έφευγαν)κι έτσι βρέθηκα στο Γραφείο. Οι Προϊστάμενοι των Γραφείων ζητούσαν τα άτομα που ήθελαν,ονομαστικά και με σειρά προτεραιότητας.Υπήρχαν βέβαια περιπτώσεις που εμφανιζόταν κάποιος στο γραφείο με απόσπαση το Σεπτέμβρη χωρίς να τον γνωρίζει ο Προϊστάμενος.(προφανώς είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο). Όλα τα χρόνια λοιπόν όσοι εκπαιδευτικοί ήταν στη λίστα με τα ονόματα που ζητούσε ο κάθε Προϊστάμενος έπαιρναν την απόσπαση στο Γραφείο,με εξαίρεση τη φετινή χρονιά,όπου πήραν απόσπαση μόνο τρία(από τα εννέα) άτομα.Υπήρχε η προοπτική να καταργηθούν τα Γραφεία, κάτι που ανακοινώθηκε κι επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Το θέμα λοιπόν είναι ότι πλέον η απόσπαση αφορά μόνο τις Διευθύνσεις κι αναρωτιέμαι: Πόσοι μπορούν να αποσπαστούν στις Δ/νσεις όταν με την συγχώνευση (και τεσσάρων γραφείων)είναι ήδη  πολλοί οι διοικητικοί υπάλληλοι?Πότε μπορούν να ρυθμιστούν τόσα θέματα όταν σε ένα περίπου μήνα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά?

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τους, να μειώσουν, όσο γίνεται, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις!!!Και αυτό  επειδή ,λόγω μνημονίου, οι διορισμοί μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών, μειώνονται συνεχώς!!!!
’Αρα τα κενά στα σχολεία, εφόσον δεν καλύπτονται επαρκώς από νεοδιόριστους ή αναπληρωτές θα καλυφθούν με ''επιστροφές"καθηγητών στα σχολεία τους!!!Φυσικά τα μεγάλα βύσματα εξαιρούνται των μνημονιακών μέτρων!!!

Αποσυνδεδεμένος magg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: Ιουλίου 26, 2011, 12:44:52 pm »
Μακάρι να ανακοινωθούν ως την Παρασκευή.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144