0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ξερει κανενας αν τις 3-11 ειναι κλειστα τα σχωλεια
Παράθεση από: angela1968 στις Οκτωβρίου 28, 2010, 02:38:29 amΟι εκπαιδευτικοι
Οι εκπαιδευτικοι
Παράθεση από: df478 στις Νοεμβρίου 01, 2010, 05:36:53 pmΠαράθεση από: angela1968 στις Οκτωβρίου 28, 2010, 02:38:29 amΟι εκπαιδευτικοι
να κανω μια ερωτηση?εγω που ειμαι αναπληρωτρια παλι θεσσαλονικη,οπως και περσι,πρεπει να πληρωσω παλι για να ψηφισω?περσι ειχα σκασει 50 ευρω..
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Οι κατά νομούς ΕΛΜΕ, δηλαδή το συνδικαλιστικό μας όργανο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις αυριάνες εκλογές. Η ΕΛΜΕ λοιπόν του κάθε νομού λειτουργεί όπως και κάθε επαγγελματικό σωματείο, με τη συνδρομή των μελών του. Η "πληρωμή", όπως τη χαρακτήρισαν κάποιοι δεν είναι τίποτα άλλο από την συνδρομή που δίνουμε, προκειμένου να λειτουργήσει το σωματείο. Για όποιον έχει απορίες πού πάνε τα χρήματα, γίνεται κάθε χρονιά, συνήθως πριν τις εκλογές για το ΔΣ του σωματείου, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, κατά την οποία ο ταμίας εκθέτει τα πεπραγμένα του ΔΣ και όποιος θέλει, έχε το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινίσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ! Με βάση απόφαση της ΟΛΜΕ, ανήκουν στο σωματείο όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν έχουν προσληφθεί. Δηλαδή και αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Panickos, δεν ξέρω τι σου είπε και ποιος, αλλα πραφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι ωρομίσθιοι σίγουρα ψηφίζουν (μέχρι πέρσι δηλαδή, γιατί φέτος δεν έχουμε "ωρομίσθιους") και οι αναπληρωτές έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Έχουν υπάρξει αναπληρωτές μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ σε αρκετές περιοχές μάλιστα. Οι αυριανές εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο. Είναι εκλογές για τους αιρετούς μας εκπροσώπους. 2 από τα 5 μέλη των ΠΥΔΣΕ/ΚΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ είναι αιρετά, τα υπόλοιπα 3 είναι δοτά. Δεν είναι ασήμαντες εκλογές, καθώς οι αρμοδιότητες αυτών των οργάνων είναι τεράστιες (βλ. αποσπάσεις, τοποθετήσεις, διαθέσεις και χίλια μύρια άλλα!)Σε καμία περίπτωση, δεν θεωρώ ότι όλα βαίνουν καλώς στην ΕΛΜΕ ή ότι οι αιρετοί κάνουν καλή δουλειά. Αλλά, αν είναι να εκτοξεύουμε κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις, τουλάχιστον να έχουμε ξεκαθαρίσει τα βασικά.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εκλογές αιρετών, σωματείων, δημοτικές ή βουλευτικές!!!! Αυτό που με νοιάζει είναι να μην πληρώσω!!! Όσο κι αν φαίνεται σε κάποιους "κάπως", αυτό με κόφτει! Από τη στιγμή που δεν έχω πληρωθεί (ούτε πρόκειται πριν τις γιορτές) και δεν πρόκειται κανένας σύλλογος ή σωματείο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το να κάνει κάτι για μένα, την αναπληρώτρια, δεν δίνω δεκάρα! Θα πάω γιατί πρέπει (αν και δεν καταλαβαίνω τι θα πει "πρέπει", εδώ στις δημοτικές και μπορούμε να μην πάμε!) και τέλος! Ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος! Angry