*

Αποστολέας Θέμα: εκλογες αιρετων  (Αναγνώστηκε 18417 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Astropeleki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Astropeleki - Just another star in the webSky
Απ: εκλογες αιρετων
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:57:24 pm »
9 το πρωί με 5 το απόγευμα είναι οι εκλογές. Καλύτερα να πάτε πρωί, να ξεμπερδεύετε!
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχολείσαι με μικρά παιδιά!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:43:49 »

Αποσυνδεδεμένος Astropeleki

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Astropeleki - Just another star in the webSky
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:58:32 pm »
ξερει κανενας αν τις 3-11 ειναι κλειστα τα σχωλεια
Ναι είναι κλειστά, εφόσον πας να ψηφίσεις. Αν δεν πας να ψηφίσεις, τότε πρέπει να πας στο σχολείο.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχολείσαι με μικρά παιδιά!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:43:49 »

Αποσυνδεδεμένος fiona

• Πλήρες μέλος
  • οσο ζω..........ελπιζω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 07:40:39 pm »
να κανω μια ερωτηση?εγω που ειμαι αναπληρωτρια παλι θεσσαλονικη,οπως και περσι,πρεπει να πληρωσω παλι για να ψηφισω?περσι ειχα σκασει 50 ευρω..

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:06:19 pm »
να κανω μια ερωτηση?εγω που ειμαι αναπληρωτρια παλι θεσσαλονικη,οπως και περσι,πρεπει να πληρωσω παλι για να ψηφισω?περσι ειχα σκασει 50 ευρω..
Ώπα, ώπα, αν μιλάμε για τέτοιο ποσό, πείτε μου de facto να ξέρω να μην πάω. Εμ δεν μας πληρώνουν, εμ αγοράζω με δικά μου χρήματα υλικό για τα μαθήματα, εμ να πληρώσω για να τραπεζωθούν οι αιρετοί!!! Έλεος πια!!! :o

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 05:31:09 pm »
Από την Διεύθυνση μου είπαν ότι δεν πληρώνουμε οι αναπληρωτές μιας και δεν ανήκουμε στο σύλλογο. ;)

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 05:47:13 pm »
απορία:η τεταρτη και η παρασκευη θεωρούνται αργίες?Αν δηλαδή πάρει κάποιος αναρρωτική για πέμπτη,πρέπει να περάσει από υγειονομική επιτροπή?Ξέρει κανείς?

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 05:49:23 pm »
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Οι κατά νομούς ΕΛΜΕ, δηλαδή το συνδικαλιστικό μας όργανο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις αυριάνες εκλογές. Η ΕΛΜΕ λοιπόν του κάθε νομού λειτουργεί όπως και κάθε επαγγελματικό σωματείο, με τη συνδρομή των μελών του. Η "πληρωμή", όπως τη χαρακτήρισαν κάποιοι δεν είναι τίποτα άλλο από την συνδρομή που δίνουμε, προκειμένου να λειτουργήσει το σωματείο. Για όποιον έχει απορίες πού πάνε τα χρήματα, γίνεται κάθε χρονιά, συνήθως πριν τις εκλογές για το ΔΣ του σωματείου, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, κατά την οποία ο ταμίας εκθέτει τα πεπραγμένα του ΔΣ και όποιος θέλει, έχε το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Με βάση απόφαση της ΟΛΜΕ, ανήκουν στο σωματείο όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν έχουν προσληφθεί. Δηλαδή και αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Panickos, δεν ξέρω τι σου είπε και ποιος, αλλα πραφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι ωρομίσθιοι σίγουρα ψηφίζουν (μέχρι πέρσι δηλαδή, γιατί φέτος δεν έχουμε "ωρομίσθιους") και οι αναπληρωτές έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Έχουν υπάρξει αναπληρωτές μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ σε αρκετές περιοχές μάλιστα.

Οι αυριανές εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο. Είναι εκλογές για τους αιρετούς μας εκπροσώπους. 2 από τα 5 μέλη των ΠΥΔΣΕ/ΚΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ είναι αιρετά, τα υπόλοιπα 3 είναι δοτά. Δεν είναι ασήμαντες εκλογές, καθώς οι αρμοδιότητες αυτών των οργάνων είναι τεράστιες (βλ. αποσπάσεις, τοποθετήσεις, διαθέσεις και χίλια μύρια άλλα!)

Σε καμία περίπτωση, δεν θεωρώ ότι όλα βαίνουν καλώς στην ΕΛΜΕ ή ότι οι αιρετοί κάνουν καλή δουλειά. Αλλά, αν είναι να εκτοξεύουμε κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις, τουλάχιστον να έχουμε ξεκαθαρίσει τα βασικά.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 09:04:10 pm »
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Οι κατά νομούς ΕΛΜΕ, δηλαδή το συνδικαλιστικό μας όργανο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις αυριάνες εκλογές. Η ΕΛΜΕ λοιπόν του κάθε νομού λειτουργεί όπως και κάθε επαγγελματικό σωματείο, με τη συνδρομή των μελών του. Η "πληρωμή", όπως τη χαρακτήρισαν κάποιοι δεν είναι τίποτα άλλο από την συνδρομή που δίνουμε, προκειμένου να λειτουργήσει το σωματείο. Για όποιον έχει απορίες πού πάνε τα χρήματα, γίνεται κάθε χρονιά, συνήθως πριν τις εκλογές για το ΔΣ του σωματείου, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, κατά την οποία ο ταμίας εκθέτει τα πεπραγμένα του ΔΣ και όποιος θέλει, έχε το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Με βάση απόφαση της ΟΛΜΕ, ανήκουν στο σωματείο όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν έχουν προσληφθεί. Δηλαδή και αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Panickos, δεν ξέρω τι σου είπε και ποιος, αλλα πραφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι ωρομίσθιοι σίγουρα ψηφίζουν (μέχρι πέρσι δηλαδή, γιατί φέτος δεν έχουμε "ωρομίσθιους") και οι αναπληρωτές έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Έχουν υπάρξει αναπληρωτές μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ σε αρκετές περιοχές μάλιστα.

Οι αυριανές εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο. Είναι εκλογές για τους αιρετούς μας εκπροσώπους. 2 από τα 5 μέλη των ΠΥΔΣΕ/ΚΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ είναι αιρετά, τα υπόλοιπα 3 είναι δοτά. Δεν είναι ασήμαντες εκλογές, καθώς οι αρμοδιότητες αυτών των οργάνων είναι τεράστιες (βλ. αποσπάσεις, τοποθετήσεις, διαθέσεις και χίλια μύρια άλλα!)

Σε καμία περίπτωση, δεν θεωρώ ότι όλα βαίνουν καλώς στην ΕΛΜΕ ή ότι οι αιρετοί κάνουν καλή δουλειά. Αλλά, αν είναι να εκτοξεύουμε κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις, τουλάχιστον να έχουμε ξεκαθαρίσει τα βασικά.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εκλογές αιρετών, σωματείων, δημοτικές ή βουλευτικές!!!! Αυτό που με νοιάζει είναι να μην πληρώσω!!! Όσο κι αν φαίνεται σε κάποιους "κάπως", αυτό με κόφτει! Από τη στιγμή που δεν έχω πληρωθεί (ούτε πρόκειται πριν τις γιορτές) και δεν πρόκειται κανένας σύλλογος ή σωματείο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το να κάνει κάτι για μένα, την αναπληρώτρια, δεν δίνω δεκάρα! Θα πάω γιατί πρέπει (αν και δεν καταλαβαίνω τι θα πει "πρέπει", εδώ στις δημοτικές και μπορούμε να μην πάμε!) και τέλος! Ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος! >:(
Α, και οι ωρομίσθιοι ΔΕΝ ψηφίζαμε. 4 χρόνια ήμουν ωρομίσθια. ΠΟΤΕ δεν ψήφισα και ποτέ δε μου ζητήθηκε. ΑΝ θέλαμε πηγαίναμε να ψηφίσουμε.
Τέλος, αν και δεν έχει σημασία νομίζω, είμαι στην Πρωτοβάθμια.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 09:24:52 pm »
Panickos, don't panic!!!! Κανείς δεν είπε ότι είναι υποχρεωτική η ψήφος, ούτε στην ΕΛΜΕ ούτε στις αυριανές εκλογές. Είναι επιλογή του καθενός να κάνει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε. Εγώ απλώς προσπάθησα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα, γιατί ο υπάλληλος με τον οποίο μίλησες προφανώς έχει μαύρα μεσάνυχτα. Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι ανήκουν στο σωματείο.

Για αύριο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν δεν πας να ψηφίσεις, δεν δικαιούσαι την άδεια που δίνεται προς διευκόλυνση αυτών που θα πάνε να ψηφίσουν.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 10:14:10 pm »
Το σχολειο θα εινα κλειστο και εγω σκεφτομαι να μην παω να ψηφισω. Αλλωστε να ψηφισω τι? αφου δεν γνωριζω κανεναν. Μονο για να πληρωσω? Αν δεν πάω τι συνεπειες θα μπορούσαν να υπαρξουν?

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 10:33:43 pm »
Όπως είπε και η elranna... don't panic!!!!  ;D
Παράθεση
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εκλογές αιρετών, σωματείων, δημοτικές ή βουλευτικές!!!! Αυτό που με νοιάζει είναι να μην πληρώσω!!! Όσο κι αν φαίνεται σε κάποιους "κάπως", αυτό με κόφτει! Από τη στιγμή που δεν έχω πληρωθεί (ούτε πρόκειται πριν τις γιορτές) και δεν πρόκειται κανένας σύλλογος ή σωματείο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το να κάνει κάτι για μένα, την αναπληρώτρια, δεν δίνω δεκάρα! Θα πάω γιατί πρέπει (αν και δεν καταλαβαίνω τι θα πει "πρέπει", εδώ στις δημοτικές και μπορούμε να μην πάμε!) και τέλος! Ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος! Angry
Το ότι κανένα σωματείο δεν θα σε βοηθήσει να πληρωθείς στην ώρα σου (και με αξιοπρεπή μισθό θα προσθέσω εγώ), είναι ένα συμπέρασμα αυθαίρετο. Ίσως ήθελες να γράψεις "κανένα σωματείο που εγώ η ίδια δεν στηρίζω με την δράση μου, δεν πρόκειται να με στηρίξει". Είναι πιο σωστό ως έκφραση (αν και πάλι όχι απόλυτο, καθώς υπάρχουν παραδείγματα και για το αντίθετο).
Στα υπόλοιπα σε ενημέρωσε η elranna. Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει πάει στο σχολείο και δουλεύει, και δεν κάνει κατάχρηση της συνδικαλιστικής άδειας η οποία έιναι κατάκτηση των εργαζομένων του κλάδου και αποκούμπι που θα χρειαστεί κατά την γνώμη μου σε μερικά χρόνια εάν τα πράγματα στην χώρα πάνε προς τα κει που φαίνονται να πηγαίνουν. Διότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν ήταν πάντα αυτονόητες, και φαίνεται ότι προς τα κει θα επιστρέψουμε.

Μία μικρή συμπλήρωση μόνο στην elranna, τώρα που θυμήθηκα και γω πως "πάει" το εκλογικό μας "σύστημα"  ;D ... οι εκλογές για τις τοπικές ΕΛΜΕ γίνονται κάθε 2 χρόνια. Σε εκείνες τις εκλογές είναι που γίνεται και η τακτοποίηση των οικονομικών μας οφειλών προς  το σωματείο (εφόσον δεν μας τα κρατάνε από τον μισθό όπως γίνεται σε διάφορες ΕΛΜΕ για τους μόνιμους) και τότε είναι που γίνεται και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση (για την παρακολούθηση της οποίας δίνεται εκείνη την χρονιά η συνδικαλιστική άδεια, και όχι για να πάμε να ψηφίσουμε).
Κάθε 2 χρόνια επίσης γίνονται και οι εκλογές των αιρετών. Απλά οι δύο διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες γίνονται "εναλλάξ" οπότε κάθε χρόνο ψηφίζουμε για κάτι.

Πάντως το ζήτημα που θέτεις είναι βάσιμο και σίγουρα σοβαρό για κάθε αναπληρωτή/ωρομίσθιο. Όπως επίσης σοβαρό ήταν και το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα οι μη μόνιμοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Αυτό άλλαξε με την πίεση πρωτίστως κάποιων αναπληρωτών/ωρομίσθιων που διάλεξαν αντί να απέχουν από τις διαδικασίες του σωματείου, να αφιερώσουν τον χρόνο και τον κόπο που χρειαζόταν για να πάνε στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και να θέσουν το ζήτημά τους, και δευτερευόντως από κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις που προώθησαν το αίτημα αυτό μέχρι να γίνει αποδεκτό. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις (μαζί με όποιον γνωστό έχεις που να βάζει παρόμοι θέμα) να παραβρίσκεσαι στις συνελεύσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ σου και του χρόνου να πας και στην μεγάλη εκλογοαπολογιστική, και να βάλεις το αίτημα οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές να μην πληρώνουν συνδρομή ή έστω να δίνουν μειωμένη.

edit: τα παραπάνω είναι και για την aghathi

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144