*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 254448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ktou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #378 στις: Ιουνίου 03, 2010, 08:57:55 pm »
Σχετικά με την πίεση για να μας αναγνωριστει η οργανική μας (για όσους διορίστηκαν στο τέλος του 2009) υπάρχει μια πρωτοβουλία στο forum της alfavita (τεχνικές ειδικότητες/υπηρέτηση οργανικής σε γραφείο τέλος) από τον theofani.Oποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:04:53 »

Αποσυνδεδεμένος orchid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:06:18 pm »
Σχετικά με την πίεση για να μας αναγνωριστει η οργανική μας (για όσους διορίστηκαν στο τέλος του 2009) υπάρχει μια πρωτοβουλία στο forum της alfavita (τεχνικές ειδικότητες/υπηρέτηση οργανικής σε γραφείο τέλος) από τον theofani.Oποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Αλήθεια, υπάρχει τέτοια διάθεση από μέρους μας; Γιατί η αδικία σε βάρος μας τόσο συγκριτικά με τους συνυποψηφίους μας άλλων ειδικοτήτων, όσο και με με τους διορισθέντες το 2005, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, είναι τεράστια!

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:43:11 am »
να ρωτησω κατι και γω μιας και δεν εχω βγαλει ακρη!!
Φετος πηρα μεταθεση Γ Χανιων. Μαλλον δε θα παρω οργανικη. Αν τωρα παρω αποσπαση φετος του χρονου αν δεν παρω παλι οργανικη η δεν κανω αιτηση οριστικης τοποθετησης το Νοεμβρη πρεπει να υπηρετησω ενα η δυο χρονια για να εχω δικαιωμα μεταθεσης?? Ενω αν κανω αιτηση το νοεμβρη παει δυο χρονια??
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Ιουνίου 05, 2010, 12:10:20 pm »
να ρωτησω κατι και γω μιας και δεν εχω βγαλει ακρη!!
Φετος πηρα μεταθεση Γ Χανιων. Μαλλον δε θα παρω οργανικη. Αν τωρα παρω αποσπαση φετος του χρονου αν δεν παρω παλι οργανικη η δεν κανω αιτηση οριστικης τοποθετησης το Νοεμβρη πρεπει να υπηρετησω ενα η δυο χρονια για να εχω δικαιωμα μεταθεσης?? Ενω αν κανω αιτηση το νοεμβρη παει δυο χρονια??

Η αίτηση το Νοέμβριο δεν έχει σχέση με το πόσα χρόνια θα υπηρετήσεις οργανική.
Αίτηση το Νοέμβριο κάνει:
1. όποιος θέλει να πάρει μετάθεση και πληρεί τις προϋποθέσεις (έχει υπηρετήσει οργανική)
2. όποιος είναι στη διάθεση και θέλει να πάρει οργανική
3. όποιος είναι στη διάθεση ακόμα και αν δεν θέλει να πάρει οργανική αλλά θέλει να έχει το δικαίωμα επιλογής της προσωρινής τοποθέτησης

Ακόμα και αν πάρεις απόσπαση, αίτηση για οριστική τοποθέτηση το Νοέμβριο θα πρέπει να κάνεις γιατί αν δεν κάνεις τον επόμενο Ιούνιο θα τοποθετηθούν όλοι οι άλλοι και εσένα θα σε τοποθετήσουν σε οτι περισσέψει.

Τώρα όσον αφορά το πόσο θα υπηρετήσεις για να έχεις δικαίωμα μετάθεσης εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει από το νομοσχέδιο.Αλλά κάποιος συνάδελφος κάπου έγραψε οτι πήρε στο υπουργείο και του είπαν οτι θα υπηρετείς 1 χρόνο.
Αυτό είναι και το λογικό βέβαια γιατι του χρόνου δεν θα είσαι ούτε νειδιόριστος ούτε θα έχεις πάρεις μετάθεση .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:04:53 »

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:41:34 pm »
Μου είπαν από το υπουργείο ότι περιμένουν διευκρίνιση από το Νομικό Συμβούλιο για το αν η άδεια ανατροφής είναι (όπως τόσα χρόνια) ή οχι πραγματική υπηρεσία.
Αν θεωρήσουμε (πράγμα το οποίο με έχει αγχώσει πραγματικά πολύ) ότι η άδεια ανατροφής σταματάει να θεωρείται πραγματική υπηρεσία τότε για την περίπτωση μου (νεοδιόριστη που πήρε απόσπαση και τώρα περιμένει οργανική) υπάρχουν δύο σενάρια.

Α. Παίρνω φέτος οργανική αλλά δεν την υπηρετώ λόγω άδειας ανατροφής το 2010/2011 οπότε  πρέπει να πάω ένα ή δύο χρόνια μετά?

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:17:23 pm »
dodop, ο χρόνος άδειας ανατροφής δεν μορεί να θεωρηθεί σαν χρόνος απόσπασης αφού δεν θα είσαι αποσπασμένη κάπου , ούτε σαν ανευ αποδοχών αφού πληρώνεσαι κανονικά.

Ειτε πάρεις οργανική είτε οχι, το αν θα θεωρηθεί οτι έχεις υπηρετήσει την οργανική σου εξαρταται από το αν θα θεωρηθεί η άδεια ααντροφής πραγματική υπηρεσία.
Κατ'αναλογία λοιπον ,είτε πάρεις οργανική είτε οχι,ο χρόνος που θα υπηρετησεις μετά εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει το υπουργείο για όσους δεν έχουν υπηρετήσει μεχρι τώρα την οργανική τους .
Όπως έγραψα και πιο πάνω:
Αλλά κάποιος συνάδελφος κάπου έγραψε οτι πήρε στο υπουργείο και του είπαν οτι θα υπηρετείς 1 χρόνο.
Αυτό είναι και το λογικό βέβαια γιατι του χρόνου δεν θα είσαι ούτε νεοδιόριστος ούτε θα έχεις πάρεις μετάθεση .

Πάντως όταν μάθεις αν οι  άδειες ανατροφής μετράνε ως κανονικός χρόνος υπηρεσίας γράψτο γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:34:05 pm »
Πάντως όταν μάθεις αν οι  άδειες ανατροφής μετράνε ως κανονικός χρόνος υπηρεσίας γράψτο γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.
Οι άδειες ανατροφής μετράνε σίγουρα ως κανονικός χρόνος υπηρεσίας.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Ιουνίου 05, 2010, 03:17:40 pm »
Ότι μετράνε τώρα το ξέρω.

Αλλά το άκουσα και από αλλού οτι δεν θα ισχύει πια αυτό γί' αυτό και έγραψα στη dodop αν μάθει από το υπουργείο οτι αυτο θα καταργηθεί να μας το πει.

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Ιουνίου 05, 2010, 04:16:31 pm »
Ότι μετράνε τώρα το ξέρω.

Αλλά το άκουσα και από αλλού οτι δεν θα ισχύει πια αυτό γί' αυτό και έγραψα στη dodop αν μάθει από το υπουργείο οτι αυτο θα καταργηθεί να μας το πει.
Μου είπαν ότι περιμένουν διευκρίνιση σε λίγες μέρες. Τόσα χρόνια στο σχετικό προεδρικό διάταγμα που περιέγραφε πότε κάποιος θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης  καθώς και στις εγκυκλίους των μεταθέσεων θεωρούνταν άυτονόητο από το υπουργείο ότι ή άδεια ανατροφής είναι πραγματική υπηρεσία. Τώρα για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι αυτονόητο και έτσι έγινε η ερώτηση από το υπουργείο στο Νομικό Συμβούλιο.
Φυσικά αν μάθω κάτι θα ενημερώσω. Περιττό να πω ότι μου έχουν κοπεί τα πόδια. Ελπίζω να μην επηρεάζονται τα μωρά από την ανησυχία μου.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Ιουνίου 05, 2010, 05:39:12 pm »
εφοσον συζητανε οτι τελικα οσοι παιρνουν αδεια ανατροφης θα παιρνουν αργοτερα συνταξη το πιθανοτερο ειναι να μη μετραει ως πραγματικη υπηρεσια στο μελλον.ακομα δεν εχει διευκρινιστεί αλλα προς τα κει φαίνεται να οδεύει το πράμα
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Ιουνίου 05, 2010, 05:51:12 pm »
Αυτό είναι ένα άλλο περιέργο. Δηλαδή αν διαλέξει κάποιος το μειωμένο ωράριο το οποίο είναι ουσιαστικά ισοδύναμο του 9μηνου θα πρέπει να κάτσει παραπάνω στην οργανική του και θα πάρει αργότερα σύνταξη;

Και τι θα γίνει με τις υπόλοιπες άδειες (αναρρωτικές, κύησης, λοχείας);

Αποσυνδεδεμένος georgia_cs

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Ιουνίου 06, 2010, 09:23:56 am »

Αλήθεια, υπάρχει τέτοια διάθεση από μέρους μας; Γιατί η αδικία σε βάρος μας τόσο συγκριτικά με τους συνυποψηφίους μας άλλων ειδικοτήτων, όσο και με με τους διορισθέντες το 2005, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, είναι τεράστια!

Παιδιά διαδώστε το αυτό λίγο περισσότερο... Πρέπει να μαζευτεί ένας αριθμός ατόμων ικανός για να πιέσει! Πείτε το στα άτομα που διορίστηκαν μαζί σας στον ίδιο νομό για να συντονιστούμε και στείλτε στο alfavita στον theofani mail με τα προσωπικά σας στοιχεία! Μπας και μας αναγνωριστεί το δικαίωμα για μετάθεση γιατί τόσο μεγάλη αδικία δεν νομίζω να έχει αποφασίσει το υπουργείο...

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Ιουνίου 06, 2010, 11:05:24 am »

Παιδιά διαδώστε το αυτό λίγο περισσότερο... Πρέπει να μαζευτεί ένας αριθμός ατόμων ικανός για να πιέσει! Πείτε το στα άτομα που διορίστηκαν μαζί σας στον ίδιο νομό για να συντονιστούμε και στείλτε στο alfavita στον theofani mail με τα προσωπικά σας στοιχεία! Μπας και μας αναγνωριστεί το δικαίωμα για μετάθεση γιατί τόσο μεγάλη αδικία δεν νομίζω να έχει αποφασίσει το υπουργείο...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2010, 12:11:02 pm από dodop »

Αποσυνδεδεμένος za.vicky

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 02:26:37 pm »
Ξέρει κανείς αν και πότε θα γίνουν οι αποσπάσεις των νεοδιόριστων; Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και σίγουρα θπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι στην ίδια θέση ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, που περιμένουμε κάποια απάντηση από το υπουργείο για το αν θα εξετάσουν ή όχι τις αιτήσεις μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε ούτε που να κάνουμε τις εγγραφές- στα σχολεία- των παιδιών μας ή αν θα πρέπει να ετοιμαστούμε για άλλη μία μετακόμιση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)