*

Αποστολέας Θέμα: Κολπάκια για το νηπιαγωγείο  (Αναγνώστηκε 32545 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Απ: κολπάκια για το νηπιαγωγείο
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 09:00:48 pm »
17 παιδακια...12 αγορακια κα 5 κοριτσακια...οι γονειςειναι συζητησημοι...τα ιδια κανουν και στο σπιτι λενε...αλλα με 4 και 5 παιδι ασε καθε οικογενεια με ποιο να πρωτοασχοληθει η μαμα γιατι οι μπαμπαδες ειναι αποντες στα χωραφια και στα ζωα.......

Nα μαζέψεις τους γονείς και να τους πεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, για να είναι ενημερωμένοι. Και να πως έχεις σκοπό να επιβάλλεις κάποια πειθαρχία για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου και να βγει το πρόγραμμα σου. Μετά θα ξεκινήσεις να βάζεις "ποινές" στα παιδάκια που δεν μαζεύονται με τίποτα. Δυστυχώς και η απόλυτη "ελευθερία" δεν είναι "καλή πρακτική"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:25:19 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 09:51:22 pm »

Κορίτσια πόσα παιδιά έχετε;
22 ήσυχα (!!) παιδάκια...  :P

Είναι κ λίγα δηλαδή εκτός των άλλων! Ηρωίδα δε λες τίποτα!

ναι, γιατι υπαρχει βεβαια ο ηρωισμος  των μεγαλων πραξεων, Υπαρχει ομως και ο ηρωισμος  στις μικρες πραξεις της καθημερινης ζωης.

(αυτο το ειχα βαλει ως θεμα εκθεσης και αρεσε πολυ, αν και δυσκολεψε λιγο)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος elis6

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 12:26:38 am »
θα ήθελα να ρωτήσω την babis, πότε δεν μπορείς να επιβάλλεις την τάξη;
Στην αρχή της ημέρας;
Να μαζευτούν στην παρεούλα;
Κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων;
Στο διάλλειμα;
Στο κλασικό;
Στο ολοήμερο;
Πάντα και σ' όλα τα παραπάνω, δεν έχουμε τα ίδια "κολπάκια". Όσο "νέα" και αν είσαι στον χώρο, πάντοτε παίζει ρόλο η προσωπικότητά σου[/b].
Επίσης,είναι διαφορετικές οι συνθήκες διαβίωσης, ενδιαφερόντων, ο αριθμός αλλά και η αναλογία των παιδιών, η "τυχόν" συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς, κ.ο.κ.
Θα τολμούσα να ρωτήσω αν είχες ένα απλό "γράμμα" ή "σημείωμα" ή "φάκελλο παιδιών" από τον/την προήγουμενο νηπιαγωγό, για να είσαι προετοιμασμένη το τί μπορεί να αντιμετωπίσεις (θετικά ή αρνητικά);
Αν δεν υπήρχε κάτι από τα παραπάνω, ενδιαφέρθηκες να επικοινωνήσεις;
Συζήτησες με άλλους συναδέλφους (που εργάζονται εκεί);
Ζήτησες από σχολικό σύμβουλο έστω μια "τυπική" συνάντηση;
Μην ντρέπεσαι και μην φοβάσαι να ρωτάς.
Μπορεί να είμαι στον χώρο πολλά χρόνια, αλλά κάθε χρονιά αντιμετωπίζω διαφορετικές καταστάσεις.
Μην απορείς που αναφέρω τόσα, αλλά πιστεύω στον χώρο μας, οχι μόνον χρειάζεται αλλά και επιβάλλεται η αλληλοβοήθεια.
Μην πελαγώνεις! Και μην γίνεσαι το πρότυπο της μανούλας που χαιδεύει τα παιδιά της! Πάτα γερά στα πόδια σου (όποιας ηλικίας και αν είσαι δεν παίζει ρόλο), είτε είσαι στα Ζωνιανά, είτε στο απομακρυσμένο νησάκι, είτε στην μεγαλούπολη. Για όλα, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά! Πήγαινε με πειθώ!
Εσύ ζεις τα παιδιά και γνωρίζεις καλύτερα από όλους τον χαρακτήρα τους.
ΟΛΑ όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ως "κολπάκια", είναι πάρα πολύ καλές ιδέες και πάρα πολύ χρήσιμες. Η κάθε μιά ξεχωριστή για την κατάλληλη στιγμή. Δοκίμασε τί μπορείς εσύ να κάνεις.
Πάνω απ΄ όλα, ΜΗΝ πελαγώνεις!
Διάθεση και υπομονή θέλουν τα παιδιά και να γίνεσαι παιδί και εσύ μαζί τους.
Σκέψου οτι όλα γίνονται μέσα από το παιχνίδι και σαν παιχνίδι!

Υ.Σ. Ζητώ συγνώμη που πήρα το θάρρος να χρησιμοποιήσω ενικό.

Φιλικά μια συνάδελφος.

Αποσυνδεδεμένος bebis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 12:58:21 am »
elis6 καλησπερα και δεν με πειραζει καθολου ο ενικος που χρησιμοποιησες.τα πραγματα στην περιπτωση μου δεν ειναι και πολυ απλα,σε ολοημερο τμημα με 26παιδια στο οποιο η συναδελφος εχει βαλει ακομη και το πρωι στα παιδια dvd γιατι τα παιδια δεν ειχαν ορεξη,η προισταμενη εχει στυλ καντε πολλες χειροτεχνιες(ειμαστε 2 ολοημερα)λες και θα κερδισουμε καποιο βραβειο αν κανουμε σαν τμηματα ανταγωνισμους,φακελοι η γραμματα δεν υπηρχαν απο προηγουμενη χρονια γιατι και οι 2 που κραταμε το τμημα ειμαστε νεες στο σχολειο(η συναδελφος με μεταθεση)και η συμβουλος καποτε θα περασει να μας δει.η δυσκολια μου ειναι πως δεν μπορω να κανω οπως πρεπει το προγραμμα μου γιατι δεν υπαρχει συνεργασια με την συναδελφο(ειναι του στυλ κανω λιγα με τα παιδια,λεω πως κανω πολλα παραπανω στους γονεις,δεν κουραζω ιδιαιτερα τα παιδια και εχω λιγες απαιτησεις,παραλληλα ομως θαβω στους γονεις τη συναδελφο μου γιατι μου αρεσει να φαινομαι σε ολα καλη εγω)αρα εγω που ερχομαι το μεσημερι και βρισκω παιδια που ειδαν dvd και βγηκαν διαλλειμα η ειπαν τους μηνες και τον καιρο και βγηκαν διαλλειμα πρεπει να γινω η κακια που εχει απαιτησεις απο τα παιδια να κανουν το οποιο προγραμμα αλλα πως να το κανουν τα ερημα αφου αλλιως ειναι η μια δασκαλα και αλλιως η αλλη και δεν υπαρχει συνεργασια??αρα εγω βγαινω η κακια που θελει στο τμημα της τα παιδια να μαθαινουν και ερχομαι πολλες φορες σπιτι και χαλαω πολυ χρονο για να βρω τις δραστηριοτητες της επομενης μερας γιατι δεν θελω κανενας και ποτε να μου πει πως στο δημοσιο νηπιαγωγειο δεν γινεται δουλεια,βλεπω ομως πως οταν οι 2 νηπιαγωγοι ειναι εντελως αντιθετες και τα παιδια λειτουργουν αναλογως,γιατι αν τα εχει η μια στη βαρδια της εντελως μα εντελως χαλαρα(2 χειροτεχνιες σε 3 μηνες δεν ειναι λιγες δηλαδη????)και ερχεται η αλλη μετα που θελει μεσα στα πλαιδια της διαθεματικοτητας και των project παντα να μας μαθει και αυτο και το αλλο και το παραλλο μεσα στην εβδομαδα σιγουρα αν ημουν και εγω παιδι την πολυ πολυ χαλαρη δασκαλα θα αγαπουσα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:25:19 »

Αποσυνδεδεμένος bebis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:04:36 am »
το παραδειγμα με τις χειροτεχνιες δεν ειναι για να κρινω απο εκει και μονο την συναδελφο μου αλλα για να δειξω την γενικοτερη αργη αργη πορεια που ακολουθει σε μια ταξη με πολλες ανομοιογενειες σαφως αλλα και με αρκετα δυνατα νηπια .και η αργη αυτη πορεια δεν ειναι για να ενταχθουν τα παιδια κτλ αλλα ειναι του τυπου ειμαι καλη δειχνω σε ολους την καλη αλλα βαριεμαι και κανε εσυ ολη την δουλεια κοροιδο που θες τα παιδια σου να προχωρανε και αυτο μου τη δινει στα νευρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος elis6

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:22:53 am »
Όποτε, το θέμα σου είναι η συνεργασία και όχι τα κολπάκια για ησυχία. Αλλάζει το θέμα.
Συνεχόμενα είσαι ολοήμερο ή εναλλασόμενο;
Μίλησε μαζί της εκτός σχολείου; Αν ναι και δεν τα βρίκατε,μίλησες με στην σύμβουλό σου; Την πήρες τηλ; Ζήτα της να έρθει εκεί επειγόντως. Μπορείς αν θέλεις, να επικοινωνήσεις μαζί μου προσωπικά.
Δεν μπορεί, όσο νέα και αν είσαι στον χώρο, να δυσανασχετείς που βρέθηκες εκεί και με συγκεκριμένους συναδέλφους πουκάνουν διακοπές στην κυριολεξία και εσύ να είσαι μέσα στα νεύρα και να σκέφτεσαι πως να θα σχολείο.
Απλά, Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν !

Αποσυνδεδεμένος bebis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:33:57 am »
δυστυχως μια πολυ καλη μου φιλη και συναδελφος μου ειχε πει πως πασης φυσεως προβληματα σε μια ταξη με τα παιδια η τους γονεις ξεπερνιουνται αλλα η ασχημη συνεργασια με καποια συναδελφο πολυ δυσκολα ξεπερνιεται και δυστυχως μου εμελε η δευτερη χρονια μου να ειναι αυτη η περιπτωση.κατα τη συναδελφο ολα ειναι κομπλε και για να μην τα πολυλογω η κοπελα ειναι πολυ δυπροσωπη γιατι αρχιζω και μαθαινω πραγματα που λεει για μενα στους γονεις απο τα ιδια τα παιδια παρακαλω!!!και φυσικα οταν της ζητησα το λογο η απαντηση της ηταν 'εγω αποκλειεται,ποτε δεν ειπα κατι τετοιο,μηπως ειπες κατι εσυ και δεν το θυμασαι?'αρα με το ατομο δεν θα βγαλω ακρη με τιποτα αρα παμε στο αλλο ακρο δηλαδη σε πολλες και διαφορετικες προσεγγισεις των παιδιων για να περασει η χρονια αναιμακτα

Αποσυνδεδεμένος elis6

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:48:54 am »
Δυστυχώς η φίλη σου έχει πάρα πολύ μεγάλο δίκαιο!
Πίστεψέ με όμως, υπάρχουν και χειρότερα που νους δεν τα χωράει!!!
Γνωρίζω πολύ καλά από τέτοιες καταστάσεις και ειδικά με προισταμένες που δεν παίρνουν θέση, το πρόβλημα δυστυχώς, αιωρείται και όλα ΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος bebis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:53:39 am »
elis6 ειλικρινα σε ευχαριστω για το χρονο σου ,νιωθω πως τα εβγαλα απο μεσα μου γιατι τα κρατω καιρο.το ξερω πως θα ερθουν και χειροτερα δυστυχως δεν θα κυλησει ηρεμα  η χρονια μου το ξερω και το νιωθω.καλο σου βραδυ...

Αποσυνδεδεμένος elis6

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:59:59 am »
Μην καταθέτεις τα όπλα! Υπάρχουν πολλά να κάνεις και να μην αναλώνεσαι. Είμαι σίγουρη, πως ειδικά στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα είσαι πιό δυνατή!!!
Καλό ξημέρωμα και θα σου στείλλω "κολπάκια" για σένα ...

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 02:19:18 pm »
αρα εγω βγαινω η κακια που θελει στο τμημα της τα παιδια να μαθαινουν και ερχομαι πολλες φορες σπιτι και χαλαω πολυ χρονο για να βρω τις δραστηριοτητες της επομενης μερας γιατι δεν θελω κανενας και ποτε να μου πει πως στο δημοσιο νηπιαγωγειο δεν γινεται δουλεια,βλεπω ομως πως οταν οι 2 νηπιαγωγοι ειναι εντελως αντιθετες και τα παιδια λειτουργουν αναλογως,γιατι αν τα εχει η μια στη βαρδια της εντελως μα εντελως χαλαρα(2 χειροτεχνιες σε 3 μηνες δεν ειναι λιγες δηλαδη????)και ερχεται η αλλη μετα που θελει μεσα στα πλαιδια της διαθεματικοτητας και των project παντα να μας μαθει και αυτο και το αλλο και το παραλλο μεσα στην εβδομαδα σιγουρα αν ημουν και εγω παιδι την πολυ πολυ χαλαρη δασκαλα θα αγαπουσα.

Ίσως να "φαίνεσαι" αρχικά η κακιά αλλά να είσαι σίγουρη ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά κ ας είναι τόσο μικρά ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά κ ποιος βαριέται. Ακόμα κ αν δυσανασχετούν γιατί τους θέτεις όρια που η συνάδελφος δεν θέτει σίγουρα σου αναγνωρίζουν τον κόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 01, 2010, 02:21:44 pm από Melina04 »

Αποσυνδεδεμένος vasoula_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 09:33:45 pm »

Κορίτσια πόσα παιδιά έχετε;
22 ήσυχα (!!) παιδάκια...  :P

Είναι κ λίγα δηλαδή εκτός των άλλων! Ηρωίδα δε λες τίποτα!
Στο τέλος της χρονιάς θα ζητήσω να μου στήσουν άγαλμα στην πλατεία του χωριού!!  :D :D :P

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 02:50:19 pm »
ειναι μεγαλο προβλημα η συνεργασια..παντα τα πηγαινα καλα κ γινομασταν φιλες κ εκτος σχολειου.φετος ειναι μια χρονια που ενω πανε ολα καλα με τα παιδια νιωθω τοσο ξενη κ σε κρυο περιβαλλον που ειμαι χαλια ψυχολογικα.η προισταμενη ειναι αυταρχικη ,αγενης αποτομη κ ενω με τα παιδια ειναι πολυ δημοκρατικη κ του διαλογου κτλ οταν μιλαει σε μας κ εχει νευρα ειναι  το τελειως αντιθετο.πραγματικα δεν ξερω τι σταση να κρατησω..
οποτε καταλαβαινω κ τη φιληα μας,πρεπει να βρεις τον ρυθμο σου τουλαχιστον μεσα στην ταξη

Αποσυνδεδεμένος LINX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 05:08:48 pm »
25 στον αριθμόν...........!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30