0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ αναφερόμουν στο θέμα περί υπαγωγής των σχολείων σε περιφέρεις και δήμους, όπως προαναφέρες. Από που προκύπτει ότι του χρόνου (δηλ. τη σχολ. χρονιά 2011-2012) τα σχολεία θα περάσουν σε περιφέρειες και δήμους; Αν έχει βγει επίσημη απόφαση του κράτους και δεν το έχω πάρει χαμπάρι, μπορείς να γράψεις έναν σύνδεσμο να το διαβάσω κι εγώ;
ΣΤΟ PDE γράφονται διάφορα γενικόλογα πάρα πολλές φορές. Το θέμα με τις υπεράριθμες ειδικότητες είναι υπαρκτό και η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ αφορά την παρέμβαση για τα 800 δημοτικά. Αμάν με τον αυτισμό στις διεκδικήσεις. Δηλαδή τι ακριβώς να κάνουν και στο υπουργείο όταν υπάρχουν τόσοι ξενόγλωσσοι ,πληροφορικοί , γυμναστές κλπ; Έκαναν αυτό τον σχεδιασμό.Αυτή η σπερμολογία έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μια χαοτική εικόνα. Με αποτέλεσμα να ζούμε όλοι σε ένα διαρκές άγχος για το τι θα γίνει. Για παράδειγμα, που είναι το κακό να χρησιμοποιηθούν κάποια απ’ τα κοινοτικά κονδύλια σε νέες παρεμβάσεις που και δουλειά δίνουν σε πολλούς από εμάς και όφελος προκύπτει για την εκπαίδευση; Εντάξει η αναπλήρωση δεν είναι ισάξια με την μονιμότητα αλλά είναι καλύτερη η ανεργία; Με αυτή την λογική, να μην γίνει τίποτα, τόσα χρόνια αγκυλώθηκαν προγράμματα που έπρεπε όχι απλώς, να τρέξουν αλλά να έχουν την προτεραιότητα.Όλοι γκρινιάζουμε για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. ναι είναι μια πιθανότητα όπως επίσης και να τα καταφέρουμε να βγούμε απ’ αυτή την κρίση και μάλιστα κερδισμένοι, αφού θέλοντας και μη θα διορθωθούν τόσα κακώς κείμενα. Προτείνω να δούμε και λίγο θετικά. Γιατί να εθελοτυφλούμε; Εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα στην χώρα μας ούτως ή άλλως χρεοκοπημένοι ήμασταν. Και μιλάω για τα χρόνια πριν την κρίση. Με μόνη εργασιακή διέξοδο της προκοπής μια θέση στο δημόσιο σχολείο για εμάς και με το κόστος ζωής στα ύψη , με άθλιες υπηρεσίες, υγεία , παιδεία κλπ μας τρομάζει η προοπτική της χρεοκοπίας; Δηλαδή το να πληρώνεις 250.000 ευρώ για να αγοράσεις ένα απλό διαμέρισμα με δάνειο, του οποίου η αξία τριπλασιάστηκε μέσα σε δύο χρόνια, απέχει απ’ το να μιλάμε για ήδη υπάρχουσα χρεοκοπία απ’ το 2000, αν όχι για το σύστημα σίγουρα για τον μέσο πολίτη.Χρεοκοπία δεν είναι να μην μπορείς να πληρώσεις τους δανειστές σου; Ή έστω να μπορείς οριακά, αλλά να μην κάνεις τίποτα άλλο παρά να πληρώνεις δάνεια, χωρίς να υπάρχει ορίζοντας παρά στο βαθύ γήρας; Καλύτερα δεν είναι τότε να βαρέσεις κανόνι και να αρχίσεις απ’ την αρχή τουλάχιστον επιδιώκοντας μια πιο φυσιολογική ζωή;
Για παράδειγμα, που είναι το κακό να χρησιμοποιηθούν κάποια απ’ τα κοινοτικά κονδύλια σε νέες παρεμβάσεις που και δουλειά δίνουν σε πολλούς από εμάς και όφελος προκύπτει για την εκπαίδευση; Εντάξει η αναπλήρωση δεν είναι ισάξια με την μονιμότητα αλλά είναι καλύτερη η ανεργία; Με αυτή την λογική, να μην γίνει τίποτα, τόσα χρόνια αγκυλώθηκαν προγράμματα που έπρεπε όχι απλώς, να τρέξουν αλλά να έχουν την προτεραιότητα.
Παράθεση από: joap στις Νοεμβρίου 22, 2010, 07:56:01 pmΓια παράδειγμα, που είναι το κακό να χρησιμοποιηθούν κάποια απ’ τα κοινοτικά κονδύλια σε νέες παρεμβάσεις που και δουλειά δίνουν σε πολλούς από εμάς και όφελος προκύπτει για την εκπαίδευση; Εντάξει η αναπλήρωση δεν είναι ισάξια με την μονιμότητα αλλά είναι καλύτερη η ανεργία; Με αυτή την λογική, να μην γίνει τίποτα, τόσα χρόνια αγκυλώθηκαν προγράμματα που έπρεπε όχι απλώς, να τρέξουν αλλά να έχουν την προτεραιότητα.Άλλο αναπλήρωση (μέσω τακτικού προϋπολογισμού) και άλλο πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ και γενικότερα μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Οι προσλήψεις μέσω ΕΕ συνεπάγονται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Αν αυτό το θεωρείς ψιλά γράμματα τότε, πάω πάσο.
Παράθεση από: bellaspir στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:27:21 pmΠαράθεση από: joap στις Νοεμβρίου 22, 2010, 07:56:01 pmΓια παράδειγμα, που είναι το κακό να χρησιμοποιηθούν κάποια απ’ τα κοινοτικά κονδύλια σε νέες παρεμβάσεις που και δουλειά δίνουν σε πολλούς από εμάς και όφελος προκύπτει για την εκπαίδευση; Εντάξει η αναπλήρωση δεν είναι ισάξια με την μονιμότητα αλλά είναι καλύτερη η ανεργία; Με αυτή την λογική, να μην γίνει τίποτα, τόσα χρόνια αγκυλώθηκαν προγράμματα που έπρεπε όχι απλώς, να τρέξουν αλλά να έχουν την προτεραιότητα.Άλλο αναπλήρωση (μέσω τακτικού προϋπολογισμού) και άλλο πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ και γενικότερα μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Οι προσλήψεις μέσω ΕΕ συνεπάγονται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Αν αυτό το θεωρείς ψιλά γράμματα τότε, πάω πάσο. Αν είναι να αντιμετωπιστεί το καίριο πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να στεκόμαστε άκαμπτοι. Γιατί να θεωρούμε ότι παγιώνονται κάποια πράγματα και να μην το σκεφτούμε σαν αναγκαίο ελιγμό; Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν καταλαβαίνουν ότι στην παρούσα κατάσταση που χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα,πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις έστω και αν δεν τηρηθεί το πρωτόκολλο προσωρινά. Θα πει κανείς ημίμετρα αλλά το μη χείρον βέλτιστο…
Τι ακριβώς να δούμε θετικά; Το ότι 100 οικογένειες έχουν δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, ότι η εκκλησιαστική περιουσία υπερβαίνει την κρατική, ότι διέλυσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις-ή απαξίωσαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι 100% κερδοφόρες- και για το μεγάλο φαγοπότι 100 οικογενειών και των σαπιοκοιλιάδων της "ιεράς"συνόδου θα πληρώσουν 6-7 εκατομμύρια αναξιοπαθούντες; Εγώ το μόνο που μπορώ να δω ως θετικό είναι ότι ίσως επιτέλους σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ του και διώξει όλα τα παράσιτα-εγχώρια και εισαγόμενα- και πάρει ο ίδιος την διαχείριση της χώρας στα χέρια του. Τίποτα άλλο δε βλέπω ως θετικό. Και για να τελειώνουμε: σε περίπτωση χρεωκοπίας, δεν υφίσταται πλέον κοινωνική παροχή ή υπηρεσία. Απλά και ωμά. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
Παράθεση από: jimy100 στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:08:48 pmΤι ακριβώς να δούμε θετικά; Το ότι 100 οικογένειες έχουν δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, ότι η εκκλησιαστική περιουσία υπερβαίνει την κρατική, ότι διέλυσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις-ή απαξίωσαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι 100% κερδοφόρες- και για το μεγάλο φαγοπότι 100 οικογενειών και των σαπιοκοιλιάδων της "ιεράς"συνόδου θα πληρώσουν 6-7 εκατομμύρια αναξιοπαθούντες; Εγώ το μόνο που μπορώ να δω ως θετικό είναι ότι ίσως επιτέλους σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ του και διώξει όλα τα παράσιτα-εγχώρια και εισαγόμενα- και πάρει ο ίδιος την διαχείριση της χώρας στα χέρια του. Τίποτα άλλο δε βλέπω ως θετικό. Και για να τελειώνουμε: σε περίπτωση χρεωκοπίας, δεν υφίσταται πλέον κοινωνική παροχή ή υπηρεσία. Απλά και ωμά. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: