*

Αποστολέας Θέμα: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί  (Αναγνώστηκε 145693 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ngdek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί
« Απάντηση #336 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 01:15:53 am »

Λώρα, δε θε καταλαβαίνω. Πού είδεθ ότι υπάρχει αδράνεια και έλλειπθη αντίληπθης πολλών και άρνηθη αντίληπθης τηθ κατάθταθηθ; Θε παρακαλώ!
Θθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθθ!!! κοιμόμαθτε, μη μαθ κθυπνάτε και αύριο το πρωί πρέπει να κάνουμε:
μπεεεεεεεεεεεεεε

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:23:19 »

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 08:47:44 am »
Όταν κάποιοι πήγαιναν εγώ ερχόμουνα...
Έχω δώσει αρκετές φορές ΑΣΕΠ με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σε μόρια ώστε να καταφέρω να είμαι ελαστικά απασχολούμενη της κοψοχρονιάς επί 5ετία. Και φαντάσου υπήρχαν θέσεις διοριστέων, απλά ήταν πολύ λίγες...τώρα χωρίς θέσεις διοριστέων μόνο ως εκδρομή στα εξεταστικά κέντρα για γνωριμία με νεότερους συναδέλφους μπορεί να το δει κανείς... (δε μου λες αγοράκι...να σου δώσω τα θέματα του ΑΣΕΠ του 1821...που πας καλέ.... έλα δω... μη φεύγεις επειδή φοράω μασέλα).
Ευχαριστώ δε θα πάρω, ας βιώσει και κανένας άλλος την αξιοκρατία του ΑΣΕΠ και των 400 ευρώ, υπάρχουν και τα goodys της γειτονιάς που σου δίνουν 400ευρώ χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς να πληρώνεις για βενζίνες, μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο κλπ!
Τα αρνιά βελάζουν, τη Διαμάντω κράζουν! Μπεεεε!
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 09:20:26 am »
Έχεις δίκιο.Κ δεν είναι μόνο αυτό.Προσωπικά βίωσα τη χειρότερη πλευρά του διαγωνισμού.Φίλοι μου που βίωσαν την εμειρία του ΑΣΕΠ άλλαξαν κ ως άνθρωποι.Δε διορίστηκαν αλλά επέτυχαν...Ολα όσα συσσώρευσαν(πικρίες) μπαίνοντας σ' αυτή την κατηγορία τους έκαναν διαφορετικούς.Είναι καταστροφική αυτή η πλευρά του διαγωνισμού.Ένας άνθρωπος ενήλικας ανά δύο χρόνια να μαζεύει πικρίες αντί να μεγαλώνει φυσιολογικά!Δεν ξέρω εάν και άλλοι εχουν φίλους από την παιδική τους ηλικία που είδαν τα παιδιά αυτά να μετατρέπονται σε κάτι άλλο ξένο προς τον εαυτό τους και κατ' επέκταση προς τους άλλους.Η επικείμενη πτώχευση σε επίπεδο ανθρώπου και προσωπικότητας και καρδιάς είναι πιο καταστροφική κ από την πτώχευση ενός κράτους.Αν και πάντα πάνε μαζί
Δεν είχαν βέβαια κολλητούς μέσα στο Υπουργείο(για να ελπίζουν ίσως κάτι κ πιο μετά;), μιλώ για απλά παιδιά σαν εμάς.Όμως πιάστηκαν από τον ΑΣΕΠ για να ξεχωρίσουν από τους άλλους, να γίνουν οι εκλεκτοί.Μου θυμίζουν τους αδύναμους και υποταγμένους Γερμανούς που σε μια εποχή κρίσης πίστεψαν σε έναν Χίτλερ.Γενικά φαίνεται μέσα από αυτή την κατάσταση η ανάγκη της προσκόλλησης σε κάτι.Είναι τόσο βίαιαη όμως αυτή η κατάσταση και επικίνδυνη.Από τη μια να θεωρείς εχθρό το Υπουργείο και να το πολεμάς απ' έξω και από την άλλη να θες να σου αποκαλύψει τα μυστικά του ΑΣΕΠ με τους γνωστούς από μέσα.Έτσι όμως βιώνουν οι φίλοι μου όλα αυτά.Ξένοι μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι αυτό;

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 03:00:54 pm »
Συνάδελφε πιο εμπεριστατωμένη τοποθέτηση για τον ΑΣΕΠ δεν έχω δει .Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:23:19 »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 03:25:16 pm »
Κι εμεις οι διοριστεοι του 08,θα μεινουμε με τον τιτλο,οπως οι ξεπεσμενοι ευγενεις

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 03:45:27 pm »
Έχεις δίκιο.Κ δεν είναι μόνο αυτό.Προσωπικά βίωσα τη χειρότερη πλευρά του διαγωνισμού.Φίλοι μου που βίωσαν την εμειρία του ΑΣΕΠ άλλαξαν κ ως άνθρωποι.Δε διορίστηκαν αλλά επέτυχαν...Ολα όσα συσσώρευσαν(πικρίες) μπαίνοντας σ' αυτή την κατηγορία τους έκαναν διαφορετικούς.Είναι καταστροφική αυτή η πλευρά του διαγωνισμού.Ένας άνθρωπος ενήλικας ανά δύο χρόνια να μαζεύει πικρίες αντί να μεγαλώνει φυσιολογικά!Δεν ξέρω εάν και άλλοι εχουν φίλους από την παιδική τους ηλικία που είδαν τα παιδιά αυτά να μετατρέπονται σε κάτι άλλο ξένο προς τον εαυτό τους και κατ' επέκταση προς τους άλλους.Η επικείμενη πτώχευση σε επίπεδο ανθρώπου και προσωπικότητας και καρδιάς είναι πιο καταστροφική κ από την πτώχευση ενός κράτους.Αν και πάντα πάνε μαζί
Δεν είχαν βέβαια κολλητούς μέσα στο Υπουργείο(για να ελπίζουν ίσως κάτι κ πιο μετά;), μιλώ για απλά παιδιά σαν εμάς.Όμως πιάστηκαν από τον ΑΣΕΠ για να ξεχωρίσουν από τους άλλους, να γίνουν οι εκλεκτοί.Μου θυμίζουν τους αδύναμους και υποταγμένους Γερμανούς που σε μια εποχή κρίσης πίστεψαν σε έναν Χίτλερ.Γενικά φαίνεται μέσα από αυτή την κατάσταση η ανάγκη της προσκόλλησης σε κάτι.Είναι τόσο βίαιαη όμως αυτή η κατάσταση και επικίνδυνη.Από τη μια να θεωρείς εχθρό το Υπουργείο και να το πολεμάς απ' έξω και από την άλλη να θες να σου αποκαλύψει τα μυστικά του ΑΣΕΠ με τους γνωστούς από μέσα.Έτσι όμως βιώνουν οι φίλοι μου όλα αυτά.Ξένοι μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι αυτό;
Νιώθω τα παραπάνω, αλλά δε συμφωνώ καθόλου με αυτή την αντιμετώπιση του διαγωνισμού. Όσο σκληρό και να ακούγεται, ο διαγωνισμός έχει αποτυχόντες και επιτυχόντες. Αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Το πώς το βιώνει καθένας είναι δικό του θέμα. Δε θα γράψω περισσότερα γιατί ο διαγωνισμός είναι άσχετος με το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:11:43 pm »
Μόνο που εδώ δεν έχει αποτυχόντες και επιτυχόντες αλλά :
1. αποτυχόντες
2. επιτυχόντες μη διορισταίοι
3. επιτυχόντες διορισταίοι ( που πολύ αμφιβάλλω ότι θα ξέρουμε πόσοι θα είναι......5   ,6 ανά κλάδο;;;)

θα δίνεις 4,5,6φορές....έτσι για ....χόμπυ....και θα ανεβαίνεις σ΄ένα πίνακα από τον οποίο θα παίρνουν όσους θέλουν...... αν θέλουν....όταν θέλουν.....με το νομικό καθεστός που θέλουν.....αν είσαι κάτω από 90....
άρα τι σόι διαγωνισμός είναι αυτός;;;;;;;;

Μήπως απλά σε χώνει στο τρυπάκι να το ...βουλώνεις, να δίνεις συνεχώς ασεπ να τρέχεις ως ΑΜΩ σ΄όλα τα ....λαγκάδια για να μαζέψεις μόρια με την ελπίδα ότι κάποτε..... θα διοριστείς (τώρα πια τα 40 είναι νωρίς.......);;;

ΥΓ.ας πούνε θα πάρουμε ....τόσους και τόσοι να είναι οι επιτυχόντες τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:15:26 pm από corina »

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:14:36 pm »
Συγνώμη para5 αλλά έχεις δει πολλούς να έχουν περάσει από ΑΣΕΠ να έχουν πετύχει και να μη διορίζονται και να χρειάζεται να ξαναδώσουν και μέσα σε όλα αυτά να είναι και ευτυχισμένοι που τα υφίστανται όλα αυτά; ??? .Αν έχεις δει τέτοιο ευτυχισμένο άνθρωπο πάω πάσο ,έχεις δίκιο .Αλλιώς μη μας λες ότι το βιώνει ο καθένας όπως θέλει γιατί έχω συναντήσει 5 περιπτώσεις που απέτυχαν και έτρεχαν μετά στους ψυχιάτρους ...

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:18:18 pm »
εδώ δεν νοιάζονται για το φαγητό μας θα νοιαστούν πιστεύετε..... για την ψυχολογική μας κατάσταση;;;;;
χεστήκ@νε........ ;D

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:34:02 pm »
Έτσι ακριβώς είναι...και επιπλέον επειδή λίγοι μπορούν να σε νιώσουν και να πάνε πάσο στην όποια πικρία σου και παράπονό σου...περιχαρακώνεσαι σε έναν μικρό κύκλο ανθρώπων...αυτών που τουλάχιστον ξέρεις πως δεν θα σε κοιτάνε σαν τον παράουρο του χωριού επειδή κουβαλάς όσα κουβαλάς!! Εμένα τουλάχιστον σε κάποιες περιόδους έτσι μου έβγαινε...
Και το χειρότερο...το βλέμμα τους που σε κοιτάνε με την δήθεν συμπόνοια!!
Αλλά αυτά τα καθίκια εκεί στο μέγαρο στο Μαρούσι μας βλέπουν μόνο ως αριθμούς!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 05:02:24 pm »
Πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό;

Με κάλυψε ο συνάδελφος.

Φταίμε οι υπόλοιποι συνάδελφε που δεν αξιωθήκαμε λίγα από τον παράδεισο της πρώην Σοβιετικής ένωσης .

Η κριτική για το σοβιετικό καθεστώς και το κατά πόσο κομμουνιστικό ήταν σηκώνει πολύ συζήτηση και ερμηνεία. Επίσης, η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού σηκώνει επίσης ερμηνεία και μάλλον δε νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να την κάνουμε. Η αποτυχία όμως του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος που ισχύει στις χώρες της Δύσης έγγυται στο ότι οι μετανάστες από τις χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ νοσταλγούν το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείται βιώσιμο ένα σύστημα που παράγει ανεργία και εξαθλίωση και το οποίο σε οδηγεί στην υποθήκευση του πλούτου που παράγει ο άνθρωπος. Το αν θα έχουμε εργασία, πόσο θα αμειβόμαστε, αν θα εξακολουθούμε να ζούμε σ' ένα σπίτι ή θα πεταχθούμε στο δρόμο, καθορίζεται από μερικές τράπεζες. Δεν ξέρω αν αυτό που πιστεύω εγώ ως λύση είναι και αυτό που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μην πιστεύει ότι αυτό το σύστημα δεν είναι αναπόφευκτο να καταρρεύσει.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 05:25:58 pm »
Αυτά έγραφα πριν 7 μήνες ακριβώς:
Πιστεύω και εγώ ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να μην γίνει κανείς διορισμός.
Η Διαμαντοπούλου απ’ την αρχή του Νοέμβρη κάνει αναφορά στην αναλογία καθηγητών μαθητών που είναι διπλάσια απ’ τις χώρες του ΟΑΣΑ, μιλάει για 18000 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και αναφέρεται σε μια κατάσταση «μπάχαλο» στα σχολεία.
Δηλαδή τι άλλο θα περίμεναν οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ για να πουν όχι σε προσλήψεις και ναι σε απολύσεις εκπαιδευτικών;
Εγώ έχω αναφέρει πολλές φορές ότι:
Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να έχουν εκτροχιαστεί ως προς τους αριθμούς γιατί πάντα υπήρχε ένα φίλτρο (αρχικά επετηρίδα και στην συνέχεια ασεπ κλπ) δεν προσλαμβάνονταν με κομματικά κριτήρια.
Ίδια αναλογία καθηγητών μαθητών υπάρχει και στα ιδιωτικά γυμνάσια της χώρας.
Και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ναι μεν η αναλογία είναι καλύτερη απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Γιατί αν η ιδιωτική εκπαίδευση (που βαρύνεται με τόσα λειτουργικά έξοδα-υποδομή, φορολογείται και επιπλέον βγάζει και κέρδος ) καταφέρνει να εξασφαλίζει αυτή την αναλογία καθηγητών μαθητών τότε που είναι το πρόβλημα με το δημόσιο σχολείο που έχει σαφώς λιγότερη επιβάρυνση;
Αυτό που κάνει η Διαμαντοπούλου να βάζει τους εκπαιδευτικούς στο στόχαστρο σαν αυτοί να ευθύνονται για την αποδιοργάνωση του κράτους είναι το λιγότερο εξαπάτηση.
Το κράτος το διέλυσε η κομματοκρατία.
Οι εκπαιδευτικοί ήταν ίσως το μόνο κομμάτι στο δημόσιο για το οποίο ίσχυσαν κανόνες αξιοκρατίας και διαφάνειας. Κατά την γνώμη μου θα ήταν εντελώς υποκριτικό να συμψηφίσουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών με τις ορδές των κομματικών διορισμών που έκαναν το δημόσιο οίκο ανοχής...

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=18797.msg308238#msg308238
7 μήνες αργότερα οι υποψίες μας επαληθεύτηκαν.
Όσο για το μέλλον να τολμήσω μια πρόβλεψη. Δεν πρόκειται η Ελλάδα να ανακάμψει γιατί δεν θέλει να δει κατάματα το πρόβλημα. Αυτό που ο Ρένος Αποστολίδης εννοούσε με το «ο εμφύλιος μέσα μας». Το πασοκ και η νδ δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ τον  ρεβανσισμό. 

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 06:28:26 pm »
Για να καταλάβει κανείς ότι δεν πρόκειται για πτώχευση αλλά για στυγνή και συντονισμένη προσπάθεια καταστρατήγησης κάθε εργασιακού δικαιώματος αρκεί να σκεφτεί ότι δεν ανέστειλαν(κατάργησαν κατά τη γνώμη μου) τους διορισμούς αλλά κατάργησαν και τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας και το δικαίωμα διορισμού μέσω προϋπηρεσίας στους ανθρώπους που ΗΔΗ είχαν πολλές επιτυχίες ασεπ στο ενεργητικό τους και δεν ετίθετο θέμα αξιοκρατείας.
Γιατί εμένα, του φετινού ΑΜΩ (και παρ'ολίγο διοριστέου από το 40% αν γίνονταν κανονικά διορισμοί) που έχω περάσει 5 ΑΣΕΠ και απέκτησα την προϋπηρεσία αξιοκρατικότατα μέσω ΑΣΕΠ μου καταργείς τη σειρά διορισμού και μου κλειδώνεις του πίνακες ενώ συνεχίζεις να με προσλαμβάνεις ως ελαστικά απασχολούμενο στο κενό που δεν ήθελες για οικονομικούς λόγους να με διορίσεις μόνιμο; Γιατί άραγε; Διότι αυτό που βιώσαμε κάποιοι σαν κι εμένα είναι η πρόβα τζενεράλε για την ελαστική απασχόληση άνευ όρων που θα παγιωθεί για όλους του εκπαιδευτικούς εντός των ερχόμενων ετών.
Προσωπικά μετά από 5 ΑΣΕΠ έχω πάθει ανοσία στο θέμα, το βλέπω τελείως ψυχρά θα μπορούσα να δίνω και κάθε μέρα, είναι ρώσικη ρουλέτα, όποτε σου κάτσει να κατέβει η βάση και να ανέβουν οι διορισμοί και να έχεις γράψει καλά στα ασυνάρτητα θέματά τους και να στο διορθώσει και καθηγητής πιο αξιόλογος απο εσένα με τα 3 μεταπτυχιακά και τα 15 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευσης τότε ΟΚ περνάς.
Για να μην το τραγικοποιώ, δεν βιώνω πια κανένα δράμα με το ΑΣΕΠ, είναι για τα μπάζα ο διαγωνισμός, ένα πανηγυράκι με λαχνούς τους οποίους τραβάς και τα δώρα που κληρώνουν καλείσαι να τα πληρώσεις από την τσέπη σου  τελικά, δεν είναι δώρα...  
Όσοι μπήκαμε στο τρυπάκι αυτό πλέον το βλέπουμε πολύ ψυχρά και καταλαβαίνουμε την αλήθεια, οι υπόλοιποι που ελπίζουν καλά κάνουν μόλις φτάσουν και αυτοί στα 40 και συμπληρώσουν επιτυχίες αρκετές χωρίς διορισμό θα το καταλάβουν και μόνοι τους πόσο κορο"ίδία είναι ο διαγωνισμός που δεν εξασφαλίζει θέσεις και από τον οποίο ενδεχομένως θα προσληφθούν ελάχιστοι μόνιμοι.  
Απλά, ασφού είμαστε ως άτομα στα πρόθυρα οικονομικής χρεοκοπίας, ας σκεφτούμε αν τελικά αξίζει να επενδύσεις κόπο, χρήμα και κυρίως χρόνια από τη ζωή σου στηρίζοντας τις ελπίδες σου σε έναν διαγωνισμό γιαλαντζί αξιοκρατίας που το μόνο που θα σου εξασφαλίζει είναι μια θέση ελαστικά απασχολούμενου.
Δεν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα πλέόν, είναι οικονομικό, για 400ευρώ το μήνα ελαστική απασχόληση δεν αξίζει να δίνεις εξετάσεις και να τρέχεις μακριά από το σπίτι σου. Ας βρουν αλλού κορόϊδα. Όποιος είναι αισιόδοξος και πιστεύει σε αξιοκρατίες και διορισμούς ακόμη, μάλλον δεν είναι καλά πληροφορημένος, ας ερευνήσει στατιστικά και τα ξαναλέμε...

ps σε κάποιους κλάδους, πχ δασκάλους είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά για τους περισσότερους από τους άλλους το ΑΣΕΠ είναι πεταμένα λεφτά. Συμμετέχεις από συνήθεια πλέον, έτσι για να συναντήσεις πλιούς γνωσοτούς και να δοκιμάσεις την τύχη σου και φέτος. και να γελάσεις με τα αποτελέσματα που τη μια χρονιά σε φέρνουν αριστούχο και την άλλη άσχετο και τούμπαλιν.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2010, 06:46:20 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 06:39:46 pm »
Έγραψα όλα τα παραπάνω γιατί στεναχωριέμαι, θλίβομαι και "τα παίρνω" να βλέπω νέα παιδιά, όπως ήμουν κι εγώ κάποτε, να ελπίζουν ότι η λύση στο πρόβλημα της αδιοριστίας τους είναι το ΑΣΕΠ. Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν χρόνια, τη συνεχή ματαίωση των ελπίδων,  πάντα παρ'ολίγο διοριστέα, πάντα ωρομίσθια τελικά, και τη ζωή που σπατάλησα ελπίζοντας σε διορισμό και αξιοκρατίες αντί να βρω μια δουλειά σταθερή αλλού, κοντά στο σπιτάκι μου, που τώρα την ψάχνω με το κερί και δεν τη βρίσκω γιατί στην αγορά κυριαρχεί η ρετσινιά του "καθηγητή" του αργόσχολου δημόσιου υπάλληλου και ούτε στο βιογραφικό μου δε μπορώ να βάλω ότι δούλευα σε δημόσιο σχολείο ωρομίσθια γιατί ο άλλος αμέσως καταλαβαίνει ότι είμαι απλήρωτη πειναλέα και μου προτείνει τα αντίστοιχα...
Δε λέω να μη δίνει ο κόσμος ΑΣΕΠ, αλλά μη βγαίνουμε και λέμε ότι η σωτηρία είναι το ΑΣΕΠ, διαβάζουν και νεότεροι εμείς οι μεγαλύτεροι που φάγαμε το στραπάτσο έχουμε ευθύνη να τους ανοίξουμε τα μάτια.
 Μία είναι η πραγματικότητα παιδιά, πλέον θα δίνουμε ΑΣΕΠ για να δουλεύουμε εις αεί ελαστικά απασχολούμενοι ΑΜΩ  και ΑΚΩ ΕΣΠΑ, δεν πρόκειται κανένα δημόσιο να μας "παντρευτεί" αφού μπορεί να μας έχει "ερωμένες" με τα μισά λεφτά!! Δώστε ΑΣΕΠ σα να παίζατε ΛΟΤΤΟ,   συνεχίστε τη ζωή σας και αν σας κάτσει μόνιμος διορισμός, όποτε σας κάτσει, βλέπετε τί σας συμφέρει να κάνετε. Τα υπόλοιπα είναι σπαταλημένη ζωή.
Αυτά έχω να πω ως βετεράνος του ΑΣΕΠ. Κάντε ό,τι θεωρείτε ότι σας συμφέρει αλλά μην πείτε ότι δεν σας είπαμε την αλήθεια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)