0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λώρα, δε θε καταλαβαίνω. Πού είδεθ ότι υπάρχει αδράνεια και έλλειπθη αντίληπθης πολλών και άρνηθη αντίληπθης τηθ κατάθταθηθ; Θε παρακαλώ!
Έχεις δίκιο.Κ δεν είναι μόνο αυτό.Προσωπικά βίωσα τη χειρότερη πλευρά του διαγωνισμού.Φίλοι μου που βίωσαν την εμειρία του ΑΣΕΠ άλλαξαν κ ως άνθρωποι.Δε διορίστηκαν αλλά επέτυχαν...Ολα όσα συσσώρευσαν(πικρίες) μπαίνοντας σ' αυτή την κατηγορία τους έκαναν διαφορετικούς.Είναι καταστροφική αυτή η πλευρά του διαγωνισμού.Ένας άνθρωπος ενήλικας ανά δύο χρόνια να μαζεύει πικρίες αντί να μεγαλώνει φυσιολογικά!Δεν ξέρω εάν και άλλοι εχουν φίλους από την παιδική τους ηλικία που είδαν τα παιδιά αυτά να μετατρέπονται σε κάτι άλλο ξένο προς τον εαυτό τους και κατ' επέκταση προς τους άλλους.Η επικείμενη πτώχευση σε επίπεδο ανθρώπου και προσωπικότητας και καρδιάς είναι πιο καταστροφική κ από την πτώχευση ενός κράτους.Αν και πάντα πάνε μαζί Δεν είχαν βέβαια κολλητούς μέσα στο Υπουργείο(για να ελπίζουν ίσως κάτι κ πιο μετά;), μιλώ για απλά παιδιά σαν εμάς.Όμως πιάστηκαν από τον ΑΣΕΠ για να ξεχωρίσουν από τους άλλους, να γίνουν οι εκλεκτοί.Μου θυμίζουν τους αδύναμους και υποταγμένους Γερμανούς που σε μια εποχή κρίσης πίστεψαν σε έναν Χίτλερ.Γενικά φαίνεται μέσα από αυτή την κατάσταση η ανάγκη της προσκόλλησης σε κάτι.Είναι τόσο βίαιαη όμως αυτή η κατάσταση και επικίνδυνη.Από τη μια να θεωρείς εχθρό το Υπουργείο και να το πολεμάς απ' έξω και από την άλλη να θες να σου αποκαλύψει τα μυστικά του ΑΣΕΠ με τους γνωστούς από μέσα.Έτσι όμως βιώνουν οι φίλοι μου όλα αυτά.Ξένοι μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι αυτό;
Παράθεση από: LK στις Νοεμβρίου 28, 2010, 10:11:40 pmΠαράθεση από: Selanik στις Νοεμβρίου 28, 2010, 08:07:04 pmΠαράθεση από: nickitol στις Νοεμβρίου 28, 2010, 06:25:20 pmΠαράθεση από: LK στις Νοεμβρίου 28, 2010, 04:52:59 pmΠώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό; Με κάλυψε ο συνάδελφος. Φταίμε οι υπόλοιποι συνάδελφε που δεν αξιωθήκαμε λίγα από τον παράδεισο της πρώην Σοβιετικής ένωσης .Η κριτική για το σοβιετικό καθεστώς και το κατά πόσο κομμουνιστικό ήταν σηκώνει πολύ συζήτηση και ερμηνεία. Επίσης, η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού σηκώνει επίσης ερμηνεία και μάλλον δε νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να την κάνουμε. Η αποτυχία όμως του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος που ισχύει στις χώρες της Δύσης έγγυται στο ότι οι μετανάστες από τις χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ νοσταλγούν το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείται βιώσιμο ένα σύστημα που παράγει ανεργία και εξαθλίωση και το οποίο σε οδηγεί στην υποθήκευση του πλούτου που παράγει ο άνθρωπος. Το αν θα έχουμε εργασία, πόσο θα αμειβόμαστε, αν θα εξακολουθούμε να ζούμε σ' ένα σπίτι ή θα πεταχθούμε στο δρόμο, καθορίζεται από μερικές τράπεζες. Δεν ξέρω αν αυτό που πιστεύω εγώ ως λύση είναι και αυτό που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μην πιστεύει ότι αυτό το σύστημα δεν είναι αναπόφευκτο να καταρρεύσει.
Παράθεση από: Selanik στις Νοεμβρίου 28, 2010, 08:07:04 pmΠαράθεση από: nickitol στις Νοεμβρίου 28, 2010, 06:25:20 pmΠαράθεση από: LK στις Νοεμβρίου 28, 2010, 04:52:59 pmΠώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό; Με κάλυψε ο συνάδελφος. Φταίμε οι υπόλοιποι συνάδελφε που δεν αξιωθήκαμε λίγα από τον παράδεισο της πρώην Σοβιετικής ένωσης .Η κριτική για το σοβιετικό καθεστώς και το κατά πόσο κομμουνιστικό ήταν σηκώνει πολύ συζήτηση και ερμηνεία. Επίσης, η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού σηκώνει επίσης ερμηνεία και μάλλον δε νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να την κάνουμε. Η αποτυχία όμως του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος που ισχύει στις χώρες της Δύσης έγγυται στο ότι οι μετανάστες από τις χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ νοσταλγούν το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείται βιώσιμο ένα σύστημα που παράγει ανεργία και εξαθλίωση και το οποίο σε οδηγεί στην υποθήκευση του πλούτου που παράγει ο άνθρωπος. Το αν θα έχουμε εργασία, πόσο θα αμειβόμαστε, αν θα εξακολουθούμε να ζούμε σ' ένα σπίτι ή θα πεταχθούμε στο δρόμο, καθορίζεται από μερικές τράπεζες. Δεν ξέρω αν αυτό που πιστεύω εγώ ως λύση είναι και αυτό που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μην πιστεύει ότι αυτό το σύστημα δεν είναι αναπόφευκτο να καταρρεύσει.
Παράθεση από: nickitol στις Νοεμβρίου 28, 2010, 06:25:20 pmΠαράθεση από: LK στις Νοεμβρίου 28, 2010, 04:52:59 pmΠώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό; Με κάλυψε ο συνάδελφος. Φταίμε οι υπόλοιποι συνάδελφε που δεν αξιωθήκαμε λίγα από τον παράδεισο της πρώην Σοβιετικής ένωσης .
Παράθεση από: LK στις Νοεμβρίου 28, 2010, 04:52:59 pmΠώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό; Με κάλυψε ο συνάδελφος.
Πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα όλοι να είμαστε αριστερότεροι του Φιντέλ Κάστρο και στις εκλογές να πρασινίζει η Ελλάδα; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό;