*

Αποστολέας Θέμα: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί  (Αναγνώστηκε 145704 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Απ: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί
« Απάντηση #518 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 12:39:47 am »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:47 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:31:01 am »
Ευχαριστώ paraxene. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος...  :-\
Πάντως πολύ απίθανα φαίνονται αυτά που λέει ο Ανδριανόπουλος.
Ούτε η Ε.Ε. ούτε η ΕΚΤ θέλει να χρεωκοπήσουμε, για αυτό πιστεύω ότι δε θα μας αφήσουνε.
Ακόμα και η Μέρκελ είπε ότι κανένα μέλος της Ευρωζώνης δε θα εγκαταλειφθεί αβοήθητο.
Δεν ξέρω αν θέλω να τα πιστεύω όλα αυτά, επειδή είναι ευσεβής πόθος δικός μου και άλλων,
αλλά η αποβολή της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα προκαλέσει ντόμινο και διάλυση της Ευρωζώνης.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:39:22 am »
 της  ίδιας άποψης (η ευσεβής πόθος)  είμαι και γω Lasid….όμως με τρομάζει η άποψη  που πιθανόν να εκφράζει γεγονότα που θα  επακολουθήσουν…….με τρομάζει για το  μέλλον των παιδιών μου……το δικό μου……όλων μας …….το μυαλό μου καποιες  φορές αδυνατεί να αναλύσει  και να φιλτράρει  αν ο (χ) Ανδριανόπουλος λέει αλήθειες που μπορεί να συμβούν στο άμεσο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:10:17 am »
Iδιο φρουτο με τον Παπακωνσταντινου ειναι ο Ανδριανοπουλος διαβαζοντας την αποκλειστικη συνεντευξη του στο newsbomb.Paparies λεει για τους λογους......κατα την αποψη μου το προβλημα ειναι τραπεζικο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:47 »

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 08:48:25 am »
Άσχετο με το θέμα....

Ο υπουργός του κυβερνώντος κόμματος κάνει περιοδεία. Επισκέπτεται ένα σχολικό συγκρότημα και ακούει τα παράπονα των δασκάλων και των μαθητών:
- Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας...
- Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα......
Αφού ακούει διάφορα τέτοια, τους λέει:
- Μήν ανησυχείτε όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν.
Μπαίνει στην Mερσεντές και πάει στον επόμενο σταθμό, στις τοπικές φυλακές. Ακούει και εκεί πολλά παράπονα.
- Κύριε υπουργέ, θέλουμε καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, πιο πολύ προσωπικό γιατί δεν επαρκούμε...
- Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε.
Μπαίνει στην Μερσεντές και καθώς φεύγουν αρχίζει να δίνει οδηγίες στον γραμματέα του.
- Λοιπόν, Κωστάκη. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να μπαλώσει μερικές τρύπες, και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο. Μετά στείλε ένα συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει: πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, αίθουσα για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, φλίπερ...
Μένει κάγκελο ο γραμματέας.
- Μα κύριε υπουργέ, τί είναι αυτά που λέτε;
Και απαντά ο υπουργός:
- Κοίτα Κωστάκη. Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε. Στην φυλακή όμως σίγουρα θα πάμε... Κατάλαβες;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:09:38 pm »
Το ανέκδοτο είναι καλό και κυκλοφορεί αρκετά επειδή είναι επίκαιρο, για αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Δεν ξέρω αν θα μπούνε φυλακή όλοι όσοι μας έφτασαν σε αυτό το κατάντημα ως χώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα βγούνε φιλήσυχοι άνθρωποι και οικογενειάρχες στο δρόμο και θα τους σκίσουνε όλους αυτούς τους πολιτικούς που καταδίκασαν τη χώρα μας και τους πολίτες της. Τότε δε θα μιλάει η λογική, αλλά το ένστικτο της επιβίωσης.

Είναι πολύ τυχεροί οι πολιτικοί μας που δε θα φτάσουμε να δούμε εικόνες Αργεντινής στην Ελλάδα, επειδή είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ευρωζώνης. Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε είναι παράλογο. Τον προηγούμενο Μάιο ο Ομπάμα φοβούμενος ότι το οικονομικό ντόμινο θα φτάσει στις ΗΠΑ προσπαθούσε να πείσει τη Μέρκελ και το Σαρκοζί να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης, διότι και η οικονομία των ΗΠΑ είναι εύθραυστη για δυο λόγους. Πρώτον, η κεντρική τους τράπεζα η FED τυπώνει συνεχώς δολάρια για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας. Δεύτερον, πίεζονται πάρα πολύ από το υποτιμημένο νόμισμα της Κίνας το Γουάν, ενώ η Κίνα έχει αγορασμένο μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ. Άρα πιστεύω πάμε ως το Μάρτιο στη δημιουργία του Ευρωμολόγου που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σταθερότητας στην Ευρωζώνη και συνεπώς σε όλο και μεγαλύτερη ενωποίηση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Ας πάρει απόφαση η Γερμανία ότι θα ταΐζει τις χώρες του Νότου της Ευρώπης, επειδή αυτοί είναι οι καταναλωτές της και αν δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν τα προϊόντα της Γερμανίας ας ξεχάσει η Μέρκελ και τα πλεονάσματά της και την ανάπτυξη που έχει!

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί όσα λέει ο Ανδριανόπουλος είναι παράλογα; Παράλογοοοοοο;  ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:56:51 pm »
Και τωρα το πιστεψαμε οτι τα ευρωομολογα θα μας ξανακανουν καταναλωτες της Γερμανιας...... :P

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:02:23 pm »
Το ανέκδοτο είναι καλό και κυκλοφορεί αρκετά επειδή είναι επίκαιρο, για αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Δεν ξέρω αν θα μπούνε φυλακή όλοι όσοι μας έφτασαν σε αυτό το κατάντημα ως χώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα βγούνε φιλήσυχοι άνθρωποι και οικογενειάρχες στο δρόμο και θα τους σκίσουνε όλους αυτούς τους πολιτικούς που καταδίκασαν τη χώρα μας και τους πολίτες της. Τότε δε θα μιλάει η λογική, αλλά το ένστικτο της επιβίωσης.

Είναι πολύ τυχεροί οι πολιτικοί μας που δε θα φτάσουμε να δούμε εικόνες Αργεντινής στην Ελλάδα, επειδή είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ευρωζώνης. Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε είναι παράλογο. Τον προηγούμενο Μάιο ο Ομπάμα φοβούμενος ότι το οικονομικό ντόμινο θα φτάσει στις ΗΠΑ προσπαθούσε να πείσει τη Μέρκελ και το Σαρκοζί να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης, διότι και η οικονομία των ΗΠΑ είναι εύθραυστη για δυο λόγους. Πρώτον, η κεντρική τους τράπεζα η FED τυπώνει συνεχώς δολάρια για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας. Δεύτερον, πίεζονται πάρα πολύ από το υποτιμημένο νόμισμα της Κίνας το Γουάν, ενώ η Κίνα έχει αγορασμένο μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ. Άρα πιστεύω πάμε ως το Μάρτιο στη δημιουργία του Ευρωμολόγου που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σταθερότητας στην Ευρωζώνη και συνεπώς σε όλο και μεγαλύτερη ενωποίηση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Ας πάρει απόφαση η Γερμανία ότι θα ταΐζει τις χώρες του Νότου της Ευρώπης, επειδή αυτοί είναι οι καταναλωτές της και αν δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν τα προϊόντα της Γερμανίας ας ξεχάσει η Μέρκελ και τα πλεονάσματά της και την ανάπτυξη που έχει!

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί όσα λέει ο Ανδριανόπουλος είναι παράλογα; Παράλογοοοοοο;  ;) ;) ;)

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι παράλογα ή μη παράλογα. Υπάρχουν πάντα και οι "μαύροι κύκνοι" που λέει και ο Ταλέμπ, τα απρόβλεπτα γεγονότα (οικονομικά, εθνικά κά), που δεν ξέρεις πώς μπορούν να επιδράσουν στην πορεία των γεγονότων. Αν ήταν όλα τόσο δεδομένα, δεν θα υπήρχε διάχυτη τόση ανησυχία...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:35:25 pm »
Σκέφτομαι και τη μικρή πιθανότητα να αρχίσουν να χρεωκοπούν και χώρες του Ευρωπαϊκού νότου,
αλλά τη συσχετίζω απόλυτα με οικονομική κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Αν βγει αληθινό αυτό το σενάριο, τότε δε θα με νοιάζει αν ζούμε σε συνθήκες χρεωκοπίας,
αφού σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι θα υποφέρουν, όπως στο κραχ του 1929-1932.

Τουλάχιστον επειδή το γνωρίζουν αυτό οι δυνατές οικονομικά και πολιτικά χώρες,
θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν όπως μπορούν ένα τέτοιο μαύρο παγκόσμιο μέλλον.

Αν δεν τα καταφέρουν, εύχομαι σε όλους μας ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!  :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:47:06 pm »
Και τωρα το πιστεψαμε οτι τα ευρωομολογα θα μας ξανακανουν καταναλωτες της Γερμανιας...... :P
Εγώ δεν το ισχυρίστηκα αυτό. Αν και η κατανάλωση γερμανικών προϊόντων από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα μειωθεί, ωστόσο δε θα μηδενιστεί. Με το Ευρωομόλογο θα δανειζόμαστε όλες οι χώρες με 3% όπως η Γερμανία και έτσι θα επέλθει εξισορρόπηση ανάμεσα στις εθνικές οικονομίες της Ευρώπης.

Η Μέρκελ είπε ότι η γερμανική οικονομία βασίζεται στο Ευρώ και τόνισε ότι το Ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινό νόμισμα. Πιστεύω ότι αυτά τα λέει για να πείσει την εκλογική της βάση ότι συμφέρει στη Γερμανία να βοηθάει τους Ευρωπαίους Εταίρους της γιατί αυτή ωφελείται πολλαπλάσια από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:48:42 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #528 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:50:39 pm »
Μου κινήσατε την περιέργεια κι έψαξα λίγο για το κραχ του 1929. Λοιπόν εκεί έλεγε πως οι χώρες που κυρίως επλήγησαν ήταν όσες στηρίζονταν στη βαρειά βιομηχανία. Αποκλείεται να αποφύγουν τα χειρότερα μόνο και μόνο για να σωθούν οι ίδιοι;
σημ. συγχωρέστε με αν η σκέψη φαίνεται αφελής αλλά δεν έχω ιδέα από οικονομικά
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #529 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 03:07:47 pm »
Μια παράκληση να θυμηθείτε τον τίτλο του θέματος πριν γράψετε κάποιο μήνυμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 03:26:41 pm »
Τον θυμόμαστε τον τίτλο του θέματος για αυτό γράφουμε για την συζητούμενη πτώχευση. Αν αυτή έρθει θα επηρεάσει τους διορισμούς μας. Κι εγώ ως αδιόριστος διοριστέος του ΑΣΕΠ 2008 μια αναφέρομαι στους διορισμούς και μια στην πτώχευση. Θα μπορούσα κάθε φορά που μιλάω για την πτώχευση να αναφέρομαι και στο πώς θα επηρεαστούν όσοι περιμένουν διορισμό, αλλά δε θέλω να γίνω ούτε γραφικός, ούτε να επαναλαμβάνομαι. Εξάλλου ποιος θέλει να φαίνεται μίζερος;

Για αυτό Dr_Michael συγχώρεσέ με που δεν κλαίγομαι, επειδή δε διορίστηκα ως τώρα,
κάθε φορά που μιλάω για τα χάλια της οικονομίας της χώρας μας και της Ευρώπης.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 06:52:35 pm »
Εξάλλου ποιος θέλει να φαίνεται μίζερος;

Πάντως όχι εμείς  ;)
Προχωράμε με ελπίδα ,ενάντια στη μιζέρια (οικονομική,κοινωνική,πολιτιστική) και στις πολιτικές μικρότητες..
(αν και δυστυχώς κάποιοι "μαγειρεύουν" ,μενού χωρίς ΝΟΥ)

" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631