*

Ψηφοφορία

Τί θα λέγατε αν άλλαζε το υπάρχον σύστημα ασφάλισης καθηγητών από ΤΕ

Θα ήταν καλύτερα.
53 (75.7%)
Το ΤΕ
17 (24.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 69

Αποστολέας Θέμα: Εργόσημα vs ΤΕ  (Αναγνώστηκε 94116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εργόσημα vs ΤΕ
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 23, 2011, 10:38:14 am »
stargate τις έκτακτες εισφορές δεν τις γλιτώνει κανένας.
απλά θέλω αξιοπρέπεια στην εργασία μου για να απαιτώ και τον σεβασμό των άλλων.

δεν μπορείς να δουλεύεις συνεχώς ως παράσιτο της κοινωνίας. άλλο ένα παιδί που μόλις έχει τελειώσει τη σχολή και βγάζει 500, 600 ευρώ, και άλλο ένας επαγγελματίας με εμπειρία που λυπάται τα διακόσια ευρώ το μήνα για την ασφάλιση και τα ένσημά του. ο τολμών νικά...

Προτείνω να μην βιαστούν όσοι ενδιαφέρονται ειδικά επειδή παρουσιάζεται σαν ειδυλλιακή λύση  ;)
Και το μόνο κίνητρο για μια οικογένεια ήταν οι φοροελαφρύνσεις από τις δαπάνες για δίδακτρα...
Φυσικά κανείς δεν είπε να λυπάται τα 200ευρώ/μήνα ειδικά όταν βγάζει 1400ευρώ/μήνα :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:03 »

Αποσυνδεδεμένος olgander

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 23, 2011, 10:49:23 am »
Και το μόνο κίνητρο για μια οικογένεια ήταν οι φοροελαφρύνσεις από τις δαπάνες για δίδακτρα...

Ακριβώς!!!

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 23, 2011, 04:27:26 pm »
δεν το κάνω επειδή συμφέρει το γονιό αλλά επειδή συμφέρει εμένα.
είναι δυνατόν κάποιος να δουλεύει π.χ. από τα 25 έως τα 45 και να μη φαίνεται πουθενά αυτό; μέχρι και για το δημόσιο τώρα θα αναγνωρίζονται κάποια από τα χρόνια που έχεις ασχοληθεί σε παρόμοιο αντικείμενο στον ιδιωτικό φορέα. ούτε καν σε ένα βιογραφικό δε μπορείς να το βάλεις ως προϋπηρεσία.

αλλά και με την αντιπαλότητα που αναπτύσσεται τώρα μεταξύ των εργαζομένων μη νομίζετε ότι θα αφήσουν τους καθηγητές σε χλωρό κλαρί. Αφού ήδη σου λένε κατάμουτρα, ε καλά εσύ δεν πληρώνεις εφορία, τα δικά σου είναι μαύρα.
γιατί ο καθηγητής του σχολείου παίρνει 1200 καθαρά και έχει δώσει 300ευρώ π.χ. σε εισφορές; γιατί εγώ όταν θα γίνω γριούλα με άσπρα μαλλιά να θέλω να πάρω σύνταξη, όταν τώρα βγάζω 1000 ευρώ ή 2000 ευρώ το μήνα και δεν θυσιάζω τα 200 ή 400 ευρώ για τα ένσημά μου;
δεν τη μπορώ αυτή τη μικρόψυχη αντιμετώπιση των πάντων.

Αποσυνδεδεμένος olgander

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 24, 2011, 09:59:04 am »
Ασφαλώς εμάς συμφέρει τυχερούλα2, γι' αυτό το κάνουμε, δεν υποστήριξε κανείς το αντίθετο. Ο μόνος λόγος που δεν ασφαλιζόμαστε είναι τα ποσά που θα δίνουμε στο Τεβε, δεν το κάνουμε για ιδεολογικούς σκοπούς!!!
Σε ο, τι αφορά το εργόσημο τώρα, δεν λυπόμαστε τα 200 ή 300

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:03 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 24, 2011, 10:49:49 am »
η αγορά των εργοσήμων ίσως γίνεται και από το supremarket. ίσως γίνεται να τους τα αγοράζουμε εμείς. αφού δεν ξέρουμε ακόμα τη διαδικασία. τι λέμε;

Αποσυνδεδεμένος ngdek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 24, 2011, 12:37:43 pm »
να πληρώσουν και το 20% εισφορά, τι θα πει το πληρώνω εγώ. Κύριε, άλλαξε το σύστημα, και εγώ πρέπει να ασφαλιστώ και εσύ να το δηλώσεις, φτάνει πια που ανασφάλιστος δουλεύω τόσα χρόνια με κατηγορείς και για μαύρα

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 24, 2011, 08:13:32 pm »
μα γιατι βρε παιδια αν ημουν στο τεβε, η τιμη δεν θα περιελαμβανε κ το φπα? αρα παλι δεν θα το πληρωνε?
δεν γνωριζα οτι πλεον δεν υπαρχουν απαλλαγες απο τα διδιακτρα... ???
εγω ειχα 2 ιδιαιτερα που καθε χρονο με ρωτουσαν αν θα εκοβα αποδειξη. τους εξηγουσα βεβαια οτι δεν με συνεφερε, το κατανοουσαν αλλα θα επιθυμουσαν να εκοβα κ αποδειξη.
σε λογιστη θα παω την παρασκευη κ αν εχω νεοτερα θα σας ενημερωσω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2011, 08:18:47 pm από evi06 »

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 24, 2011, 09:33:57 pm »
Η εκπαίδευση δεν έχει ΦΠΑ.

ΦΠΑ έχουν μόνο επαγγελματικά σεμινάρια και μαθήματα πχ τα μαθήματα οδήγησης.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 25, 2011, 07:36:06 pm »
η αγορά των εργοσήμων ίσως γίνεται και από το supremarket. ίσως γίνεται να τους τα αγοράζουμε εμείς. αφού δεν ξέρουμε ακόμα τη διαδικασία. τι λέμε;

Λες να θέλουν να σου κάνουν τι ζωή εύκολη;  :)
Mόνο κατά λάθος μπορεί να γίνει αυτό.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 25, 2011, 10:06:46 pm »
σε λογιστη θα παω την παρασκευη κ αν εχω νεοτερα θα σας ενημερωσω.

θα περιμένουμε νεότερα...  :)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 30, 2011, 07:45:17 pm »
http://www.inews.gr/181/stis-12-septemvriou-to-ergosimo-sta-elta.htm

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 αρχίζει η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και στις 20 Σεπτεμβρίου η έκδοση του
από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank , μετά από αίτημα τους για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, με την εφαρμογή του Εργοσήμου επιχειρείται για πρώτη φορά να δοθεί ουσιαστική και μελετημένη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη, τις αγροτικές εργασίες και τους περιστασιακά εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, του θεάματος και του ακροάματος.

Το εργόσημο αποτελεί ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, με μοναδικό αριθμό, που εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του. Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, ο εργαζόμενος, μόνο με το ΑΜΚΑ του, εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 20% ή 10% και αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ αντίστοιχα. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας και την επαλήθευση των στοιχείων τηρείται «Αρχείο Εργοσήμου» στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί φορείς θα είναι σε θέση να υπολογίσουν μεταξύ των άλλων τα ασφαλιστικά δικαιώματα που θεμελιώνει ο εργαζόμενος και το μέγεθος των οικονομικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για τον εργοδότη ως κίνητρο για την χρήση του εργόσημου. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.

Μέσω του εργόσημου οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ στην ίδια περίπτωση οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του Εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, ώστε η χρήση του να διαδοθεί άμεσα, χωρίς προβλήματα, στους ασφαλισμένους όλων των μορφωτικών στρωμάτων και όλων των γεωγραφικών σημείων της χώρας

Αποσυνδεδεμένος monogramma

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Μαθησιακές Δυσκολίες και Σχολική Ψυχολογία
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 30, 2011, 08:53:42 pm »
 ???
Οι γονείς μου με έχουν πρήξει λίγο με αυτό το θέμα... Μου λένε οτι τώρα που έχω περισσότερα παιδιά (δεύτερος χρόνος ιδιαίτερα) θα πρέπει να ανοίξω βιβλία αφού αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση..
Εσείς οι αδιόριστοι μέχρι τώρα τί κάνατε?
Και για να καταλάβω δηλαδή..με το εργόσημο, αν ο γονιός πρέπει να σε πληρώσει 100 ευρώ, σου δίνει μια επιταγή (εργόσημο) των 100 ευρώ, αλλά αφού σου παρακρατείται το 20% τελικά αυτό που παίρνεις είναι 80? Αν είναι έτσι, δε θα κάνετε αυξήσεις στην τιμή των μαθημάτων σας? :-\

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 30, 2011, 09:39:36 pm »
οι αυξήσεις στις τιμές εννοούνται

Αποσυνδεδεμένος lakostas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 31, 2011, 01:29:01 pm »
Υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πόσα εργόσημα χρειάζονται για βιβλιάριο υγείας και πόσο διάστημα χρειάζεται να περάσει;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)