Σύνολο ψηφοφόρων: 69
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά ευχαριστούμε για την ενημέρωση...αυτό με το φρονιστήριο είναι λογικό αν δεν σε ενδιαφέρει η σύνταξη... νομίζω πως δεν είναι συντάξιμα τα ένσημα με τη μία ώρα...είναι τραγικό αυτό που γίνεται με την αύξηση.Τί γίνεται με την εφορία, το τέλος επιτηδεύματος κτλ; ενημερώστε εσείς που έχετε μπει στο παιχνίδι.
Καλημέρα!Εγώ πάλι δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει εργόσημο, κ σκέφτομαι να το κάνω με κάποια από τα ιδιαίτερα μου γιατί στα φροντιστήρια από ότι ακούω το ιδανικό είναι να καταφέρεις να πάρεις 8 ευρώ μεικτά την ώρα. Με αυτή τη λογική δεν αρκεί μία ώρα τη μέρα σε φροντιστήριο για ένα ένσηο σωστά; Σίγουρα με το μη διπλασιασμό των ωρών στο εργόσημο δεν φαίνεται να συμφέρει αλλά κάποια ένσημα έτσι μπορεί κανείς να τα βάλει. Δεν γνώριζα πως μπορεί ο εργαζόμενος να πηγαίνει να κάνει τη διαδικασία στα ΕΛΤΑ είχα την εντύπωση πως χρειαζόταν ο εργοδότης. Μία απορία έχω σχετικά, μπορεί κάποιος να δηλώσει κ να πληρώνεται με εργόσημο από πολλούς εργοδότες; Η σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ασφάλιση σε τεβε;
Παράθεση από: τυχερούλα2 στις Απριλίου 03, 2013, 08:50:44 amπαιδιά ευχαριστούμε για την ενημέρωση...αυτό με το φρονιστήριο είναι λογικό αν δεν σε ενδιαφέρει η σύνταξη... νομίζω πως δεν είναι συντάξιμα τα ένσημα με τη μία ώρα...είναι τραγικό αυτό που γίνεται με την αύξηση.Τί γίνεται με την εφορία, το τέλος επιτηδεύματος κτλ; ενημερώστε εσείς που έχετε μπει στο παιχνίδι.Με την εφορία:Από ότι έχω κοιτάξει και συζητήσει με ΙΚΑ κ λογιστη η διαδικασία είναι η εξήςόταν έρθει η στιγμή της δήλωσης πηγαίνουμε τα εργόσημα (τα αποκόμματα) στον λογιστή και τα βάζει στη δήλωση. Για τα ένσημα πρεπει να έχουμε πάει πρώτα εμείς από το ΙΚΑ να τα δηλώσουμε(πάλι με τα αποκόμματα) γιατι δεν υπάρχει ακομα μηχανογραφηση (περιεργο ε;).Έτσι στο εισοδημα μας θα φαίνονται οι εισπράξεις μας και θα φορολογηθούμε για το ποσό αυτό (σαν να δουλευαμε σε φροντιστηριο). Δεν έχει μου είπαν τελος επιτηδευματος γιατι δεν είμαστε ελευθεροι επαγγελματίες (βλεπε τεβε) αλλα εργαζόμενοι στους γονεις του μαθητη σε μαθηματα κατ οίκον(βλεπε ικα)Ετσι εχω ενημερωθει.
Παράθεση από: kostas lp στις Απριλίου 03, 2013, 03:31:36 pmΠαράθεση από: τυχερούλα2 στις Απριλίου 03, 2013, 08:50:44 amπαιδιά ευχαριστούμε για την ενημέρωση...αυτό με το φρονιστήριο είναι λογικό αν δεν σε ενδιαφέρει η σύνταξη... νομίζω πως δεν είναι συντάξιμα τα ένσημα με τη μία ώρα...είναι τραγικό αυτό που γίνεται με την αύξηση.Τί γίνεται με την εφορία, το τέλος επιτηδεύματος κτλ; ενημερώστε εσείς που έχετε μπει στο παιχνίδι.Με την εφορία:Από ότι έχω κοιτάξει και συζητήσει με ΙΚΑ κ λογιστη η διαδικασία είναι η εξήςόταν έρθει η στιγμή της δήλωσης πηγαίνουμε τα εργόσημα (τα αποκόμματα) στον λογιστή και τα βάζει στη δήλωση. Για τα ένσημα πρεπει να έχουμε πάει πρώτα εμείς από το ΙΚΑ να τα δηλώσουμε(πάλι με τα αποκόμματα) γιατι δεν υπάρχει ακομα μηχανογραφηση (περιεργο ε;).Έτσι στο εισοδημα μας θα φαίνονται οι εισπράξεις μας και θα φορολογηθούμε για το ποσό αυτό (σαν να δουλευαμε σε φροντιστηριο). Δεν έχει μου είπαν τελος επιτηδευματος γιατι δεν είμαστε ελευθεροι επαγγελματίες (βλεπε τεβε) αλλα εργαζόμενοι στους γονεις του μαθητη σε μαθηματα κατ οίκον(βλεπε ικα)Ετσι εχω ενημερωθει.
Να κανω μια ερωτηση προς οποιον γνωριζει και θελει να απαντησει? Ποσο κοστιζει το εργοσημο αν το πληρωνεις εξ ολοκληρου εσυ χωρις να εμπλεκεις τον εργοδοτη και ποσα χρειαζονται το μηνα για να πεις οτι εχεις μια κανονικη ασφαλιση με 1 ενσημο την ημερα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Ευχαριστω για το λινκ ασχετα απο το αν δε με διαφωτισε και ιδιαιτερα... αν καταλαβα καλα δινεις 100