*

Αποστολέας Θέμα: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις νέων αναπληρωτών  (Αναγνώστηκε 6483 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Δικαιώματα και Υποχρεώσεις νέων αναπληρωτών
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 05:51:08 pm »
Κλήθηκα για φέτος πρώτη φορά αναπληρωτής. όπως είναι λογικό έχω άγχος.

Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος να αναρτήσει τους νόμους για υποχρεώσεις και διακαιώματα που έχουμε.

Δηλαδή πόσο είναι το ωράριο, αν υποχρεούμαι να συνοδεύω τα παιδιά σε πενταήμερη κ.τ.λ. κ.τλ.

Ευχαριστώ πολύ  

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις νέων αναπληρωτών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:17:49 »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 08:11:09 pm »
Καλησπέρα,

με μια έρευνα στο forum θα βρεις όλες τις απαντήσεις στις απορίες σου.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:15:13 pm »
δεν υποχρεούσαι να συνοδέψεις παιδιά σε εκδρομές, υποχρεούσαι όμως να το κάνεις στις εκδρομές του μήνα, σε εκκλησιασμούς και εθνικές γιορτές. υποχρεούσαι να κάνεις εφημερίες και επιτηρήσεις και να τηρείς το πρόγραμμα όπως και οι μόνιμοι. Αν ψάξεις στο google στο "δικαιώματα αναπληρωτών καθηγητών" νομίζω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που θες.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 10:47:29 pm »
Αν μπορείτε να μου απαντήσετε τι ακριβώς είναι οι εφημερίες;;

Έψαξα στο google και βρήκα μόνο κάποια δικαιώματα που αναφέρει μια ομάδα "ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ". Τα περισσότερα sites λένε για τις άδειες που δικαιούται ο αναπληρωτής.

Εγώ θέλω πιο συγκεκριμένα π.χ. δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει μέσα στο σχολείο και στη γενικότερη δραστηριότητα του σχολείου.

Αν έχει ξανα-ανοιχθεί παλιότερα παρόμοιο Thread σε αυτό το forum, ας με παραπέμψει κάποιος.

Α κάτι τελευταίο σχετικά με την ενδυμασία: να παρουσιαστώ πρώτη μέρα κανονικά ντυμένος (μπουφάν, τζην, άντε και κανένα πουκάμισο) ή επίσημα (κουστούμι)

Eντάξει το ξέρω ότι σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις, αλλά δεν έχω ξαναδουλέψει σε δημόσια υπηρεσία ή χώρο. Π.χ. στον ιδιωτικό τομέα πήγαινα πρώτη φορά επίσημα ντυμένος
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:01:07 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:17:49 »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:27:46 pm »
Αν μπορείτε να μου απαντήσετε τι ακριβώς είναι οι εφημερίες;;

Έψαξα στο google και βρήκα μόνο κάποια δικαιώματα που αναφέρει μια ομάδα "ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ". Τα περισσότερα sites λένε για τις άδειες που δικαιούται ο αναπληρωτής.

Εγώ θέλω πιο συγκεκριμένα π.χ. δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει μέσα στο σχολείο και στη γενικότερη δραστηριότητα του σχολείου.

Αν έχει ξανα-ανοιχθεί παλιότερα παρόμοιο Thread σε αυτό το forum, ας με παραπέμψει κάποιος.

Α κάτι τελευταίο σχετικά με την ενδυμασία: να παρουσιαστώ πρώτη μέρα κανονικά ντυμένος (μπουφάν, τζην, άντε και κανένα πουκάμισο) ή επίσημα (κουστούμι)

Eντάξει το ξέρω ότι σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις, αλλά δεν έχω ξαναδουλέψει σε δημόσια υπηρεσία ή χώρο. Π.χ. στον ιδιωτικό τομέα πήγαινα πρώτη φορά επίσημα ντυμένος

Προς θεού μην βάλεις κουστούμι!!Απλό καθημερινό ντύσιμο.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:35:11 pm »
Καλά εντάξει, είμαι υπερβολικός, εννοείται δεν θα βάλω κοστούμι.

Οι εφημερίες τι ακριβώς είναι; Είναι το γεγονός ότι ένας αναπληρωτής συμπληρώνει ώρε σε περισσότερα από 1 σχολεία;

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 04, 2010, 12:35:33 am »
'οχι καλέ. στην ουσία είσαι υπεύθυνος σε όροφο ή στηναυλή κατά τα διαλείματα μήπως και γίνει κάτι. απλά να μην είναι τα παιδιά μόνα τους.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 04, 2010, 12:37:00 am »
A αυτό είναι;;

Oκ ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 12:57:00 am »
αν εισαι αναπληρωτής σε λύκειο κατέβασε το ΠΔ60/2006.. ( έτσι ακριβώς θα το ψάξεις στο ιντερνετ). Είναι το προεδρικό διάταγμα -ευαγγέλιο για το πώς βαθμολογούμε , πώς βάζουμε διαγωνίσματα τον ιούνιο, πώς μπαίνουν οι απουσίες κτλ κτλ. Κάτι ανάλογο υπάρχει για το γυμνάσιο αλλά δε θυμαμαι ακριβώς το νουμερο του ΠΔ. μπορείς ίσως να το βρεις ως "αξιολόγηση μαθητών γυμνασίου" ή να σου πουν οι συνάδελφοι του γυμνασίου.
ο διευθυντής πάντως υποχρεουται να σε ενημερώσει σχετικά. ( δεν το κάνουν ωστόσο πολύ συχνά αλλά...,μη διστάσεις να ρωτήσεις)
Το ότι δεν ξέρεις πολλά περί σχολείου πάντως δεν πρεπει  σε καμία περίπτωση να αφήσεις να το καταλάβουν οι μαθητές. Στην τάξη μπες με ύφος "πιάνω τον ταύρο απ τα κέρατα!!!". Τα παιδιά, στην πρώτη μας συνάντηση μας μετράνε και κοιτάνε ως πού αντέχουν τα όρια και τα νεύρα μας. Μη τους δώσεις πολύ αέρα απ΄την αρχή. Καλύτερα να γίνεις αντιπαθης αρχικά - με την αυστηρότητά σου - και μετά αμολάς καλούμπα σιγά σιγά. Να είσαι πάντα προετοιμασμένος άρτια, να είσαι προσινής και ευπροσήγορος - πού τα βρίσκω ρε...- αλλά μη γίνεις και ενα με τα παιδιά - γιατί μπορεί να σου βγάλουν χαρακτήρα τύπου " τι καλά περνάμε μαζί και είστε σούπερ " αλλά από πίσω σου πάντα θα λένε " τι μ............... καθηγητής - δεν ξέρει τι του γινεται"....Διαλέγεις και παίρνεις.
όσο για το ....κοστουμάκι....δηλαδή, ούτε να το σκέφτεσαι. Απλά ρουχαλάκια - όχι και τελείως χύμα βέβαια. Σκισμένα τζιν και τα σχετικά (ψιλο)απαγορεύονται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πας σας ιατρικος επισκέπτης με τη samsonite ανά χείρας και το μαλλί - χωρίστρα....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος sw1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 06:37:22 am »
Καλημέρα. Σε περίπτωση αποχής των μαθητών ο αναπληρωτής παραμένει στο σχολείο μέχρι να τελειώσει το ωράριό του, ακόμα και αν έχουν φύγει οι μαθητές από τον χώρο του σχολείου?

Αποσυνδεδεμένος sw1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 06:49:28 am »
έχετε ακούσει κάτι τη δευτέρα?είναι η επέτειος μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου..κ τις προηγούμενες χρονιές έκαναν αποχή ή η ημέρα αυτή έπεφτε σε περίοδο κατάληψης

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 03:00:47 pm »
Καλημέρα. Σε περίπτωση αποχής των μαθητών ο αναπληρωτής παραμένει στο σχολείο μέχρι να τελειώσει το ωράριό του, ακόμα και αν έχουν φύγει οι μαθητές από τον χώρο του σχολείου?
συνήθως σε διώχνει ο διευθυντής
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 09:29:46 pm »
Καλησπερα
Καθε μερα πηγαινω σε 2 σχολεια. Πρωτες ωρες στο πρωτο και τελειωνω στο αλλο. Την ερχομενη εβδομαδα θα γινει η παιδαγωγικη τριμηνου στο σχολειο που πηγαινω τις πρωτες ωρες. Μετα το περας των μαθματων στο δευτερο σχολειο πρεπει να επιστρεψω στο πρωτο?Ειμαι με ΕΣΠΑ (δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα μηπως θα επρεπε μαις και δουλευουμε με διαφορετικο εργασιακο καθεστως και ειμαστε απληρωτοι απο τοτε που ξεκινησαμε?)Θα ηθελα να ξερω ωστοσο τι προβλεπεται για καποιον που καθε μερα πηγαινει  σε 2 σχολεια.

Αποσυνδεδεμένος ealevrid

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ Ο2.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 09:32:05 pm »
Καλησπέρα σας
είμαι αναπληρώτρια. σήμερα μου πρότειναν να κάνω τρεις ώρες υπερωρία
θα ήθελα την άποψη σας..
θα με πληρώσουν άραγε;;

Pde.gr, © 2005 - 2025