0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν καποιος μονιμος η αναπληρωτης αρνηθει να παρει ωρες ΠΔΣ σαν υπερωριες θα υπαρχουν κυρωσεις?
Έλα ρε...Αφού ζεις σε δυσπρόσιτο πρέπει να γνωρίζεις πάνω κάτω τους διορισμένους συναδέλφους της ειδικότητάς σου. Κάνε μαζί τους καμιά κουβέντα να σου αφήσουν κάποιες ώρες για να αποκτήσεις την εμπερία που θες! Μπορείς να κάνεις και σύμπραξη με τους μαθητές. Πριν 2 χρόνια ένας συνάδελφος φίλος μου σε μικρή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας περίμενε να τον καλέσουν για ΠΔΣ επειδή ήξερε ότι μαθητές από το χωριό του είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για μάθημα της ειδικότητάς του. Τους πήγαν έναν καθηγητή στην αρχή αλλά είπαν στον διευθυντή ότι δεν θα έμεναν στην ΠΔΣ αν δεν ερχόταν ο δικός τους!Δηλαδή τμήμα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά ήθελαν να κάνουν μάθημα μετον συγκεκριμένο συνάδελφο. Για ψάξτο λίγο... Δημόσιες σχέσεις είτε με συναδέλφους, είτε με μαθητές είναι η λύση!
Παράθεση από: Lasid στις Δεκεμβρίου 21, 2010, 06:32:41 pmΈλα ρε...Αφού ζεις σε δυσπρόσιτο πρέπει να γνωρίζεις πάνω κάτω τους διορισμένους συναδέλφους της ειδικότητάς σου. Κάνε μαζί τους καμιά κουβέντα να σου αφήσουν κάποιες ώρες για να αποκτήσεις την εμπερία που θες! Μπορείς να κάνεις και σύμπραξη με τους μαθητές. Πριν 2 χρόνια ένας συνάδελφος φίλος μου σε μικρή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας περίμενε να τον καλέσουν για ΠΔΣ επειδή ήξερε ότι μαθητές από το χωριό του είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για μάθημα της ειδικότητάς του. Τους πήγαν έναν καθηγητή στην αρχή αλλά είπαν στον διευθυντή ότι δεν θα έμεναν στην ΠΔΣ αν δεν ερχόταν ο δικός τους!Δηλαδή τμήμα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά ήθελαν να κάνουν μάθημα μετον συγκεκριμένο συνάδελφο. Για ψάξτο λίγο... Δημόσιες σχέσεις είτε με συναδέλφους, είτε με μαθητές είναι η λύση! Είμαι ευγνώμων που έζησα πριν δύο χρόνια κάτι αντίστοιχο ,όμως δε θα το αποκαλούσα "δημόσιες σχέσεις" .Οι μαθητές σπούδαζαν σε νυχτερινό Λύκειο και προφανώς εκτίμησαν τη δική μου προσπάθεια (είχα δουλέψει ξανά μαζί τους) και το γνωστοποίησαν στο Διευθυντή τους..Πέρασα πολύ δύσκολα κι αντιμετώπισα "εχθρότητα" από υπάλληλο στη ΔΔΕ που καθυστερούσε επίτηδες την όλη διαδικασία ,αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και δούλεψα πάλι στο σχολείο εκείνο ...Λυπάμαι πολύ που καταργήθηκε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης μαθητών που καρποφόρησε σε αρκετές περιπτώσεις αλλά δυστυχώς υποβαθμίστηκε εκ των έσω @kosta ,εύχομαι ολόψυχα να το ζήσεις και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό στα παιδιά...Όταν τυχαίνει να συναντώ παλιούς μαθητές με ρωτούν ακόμη αν πρόκειται να γίνει ΠΔΣ ενώ γνωρίζουν πως δεν θα συμβεί αυτό..