*

Αποστολέας Θέμα: Αυξήσεις (;) Μισθών Εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 39225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

void

• Επισκέπτης
Απ: Αυξήσεις (;) Μισθών Εκπαιδευτικών
« Απάντηση #154 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 10:36:35 am »
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 10:39:04 am από charlie brown »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:43:33 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 11:54:18 am »
Ειλικρινά βγαίνω από τα ρούχα μου με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε καταστάσεις.
Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετεε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.
Εσένα ποιο είναι το πρόβλημά σου;

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:30:19 pm »
nickitol νομιζω οτι εδω μεσα ειναι ενας ελευθερος χωρος να λεει ο καθενας τη γνωμη του.μπορουμε να διαφωνησουμε με τα λεγομενα του αλλου,κι αυτο ειναι το ωραιο ,ο πολιτισμος γιατι μεσα απο τη συγκρουση των ιδεων η ζωη προχωραει μπροστα,κι ολοι εχουμε να κερδισουμε πραγματα...ας αποφυγουμε ομως χαρακτηρισμους του τυπου "ειλικρινα τετοιο επιπεδο εκπαιδευτικου δεν το περιμενα"...με θιγεις συναδελφε...με ξερεις τοσο ωστε να μιλας τοσο υποτιμητικα για το επιπεδο μου?η μπορεις να συμπερανεις απο δυο αραδες που γραφουμε εδω μεσα για το επιπεδο που εχω...

Αναφέρομαι στην ιδέα που εκφράζεται από εκπαιδευτικό. Σε προσωπικό, δεν σε ξέρω οπότε θα ήταν αδύνατο να αναφερθώ σε επίπεδο προσωπικότητας δικής σου, αλλά δεν είναι και αυτός ο σκοπός. Ο σκοπός είναι, σωστά,  να γίνεται ανταλλαγή ιδεών άσχετα με το επίπεδο αποδοχής στους.
Επομένως δεν ήθελα να προσβάλω το άτομό σου αλλά να εναντιωθώ κάθετα στην άποψη που εξέφρασες.
Αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να μην υποστηρίξω την απόψή μου ότι η κυριάρχηση τέτοιων απόψεων, αποσυνθέτουν και το επίπεδο του εκπαιδευτικού γενικώτερα.
Ακόμη επιμένω ότι εδώ μέσα άκουσα πολλές απόψεις από εκπαιδευτικό από τις οποιες εξεπλάγην , αλλά και δεν τις περίμενα ποτε.
Αποψη μου είναι αυτή.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
η κυριαρχηση τετοιων αποψεων αποσυνθετουν το επιπεδο του εκπαιδευτικου(!) τι λες συναδελφε... αποσυνθεση ειναι η σαπιλα- να σου το θυμισω αν ξεχνας τη σημασια...δηλ οι ιδεες μου σαπιζουν και διαλυουν το επιπεδο του εκπαιδευτικου! παλι βαριες κουβεντες λες!παλι κρινεις ανθρωπο κι οχι ιδεα...!κρατα τους χαρακτηρισμους για την παρτη σου λοιπον και μην ξανασχοληθεις μαζι μου γιατι μου δινεις το δικαιωμα να σου μιλησω στον ιδιο τονο !κι εγω δε σε ειπα...
 φασιστα(! )ας πουμε, παρολο οι ιδεες σου αυτο μου θυμιζουν...
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:48:33 pm »

gmtn3etiams
Νέο μέλος

Καλή Χρονιά σε όλους μας, με υγεία και υπομονή.
Εχω ερθει επιτέλους σπίτι μου, στα παιδιά μου μετά από ενα μήνα σχεδόν στην παραμεθόριο. Εχω σκεφτεί πολύ αυτο το διάστημα. Και κατέληξα σε ένα λογικο συμπέρασμα: Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το πρόβλημα της τριετίας. Εδω η χώρα βυθίζεται, κλείνουν, απολύουν, κόβουν θέσεις, επιδόματα, μισθούς....Υπάρχει αλήθεια κανείς που θα ασχοληθεί με την τριετία μας? Μας θεωρουν και τυχερούς που διοριστήκαμε, ποιός ασχολήθηκε άραγε με τους επιτυχόντες και διοριστέους του ΑΣΕΠ που τους έφαγε το μαυρο σκοτάδι? ΑΔΙΚΙΕΣ? Πολλές. Παραλογισμός? Πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό μια που οι διορισμοι του χρονου θαναι εντελως με το σταγονομετρο. Πού να απευθυνθούμε και να παρουμε μια λογική απάντηση?
Αλήθεια δεν βλέπω φώς. Ειμαι 49 χρονών με ΑΣΕΠ, με χρόνια ωρομίσθιας εργασίας όπου πληρωνόμαστε τότε κάθε τρίμηνο αλλά άχνα δεν έβγαινε απο πουθενά...Εχω ζήσει σε ένα Κράτος Αδικο. και δεν ελπιζω να ζήσω σε μια δίκαιη πολιτεία, ακόμα και εαν εξαντλήσω και τα υπόλοιπα 50 χρόνια ζωής μου. (Ναι θα ζήσω ως τα 100).
Λέτε να μην γνωρίζουν την αδικία τους?? Την ουρά στα ταμεία του ΟΑΕΔ?
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ....Και προς θεού ας μην βαλλόμαστε μεταξύ μας. Αυτό θέλουν και τους βολεύει.
ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ που θα συμπεριφερθεί πολιτικά λογικά.

και για του λογου το αληθες http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=20878.msg410148;topicseen#new

"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:43:33 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:17:07 pm »
Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.

Νickitol εσύ δεν επέλεξες να γίνεις εκπαιδευτικός; Χρησιμοποιείς δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο εξαιρώντας τον εαυτό σου. Εκτός αν έχεις αποδεχτεί το συμβιβασμό να παίρνεις 3,60 επειδή αυτά ήταν τα μισθολογικά δεδομένα όταν ξεκίνησες να γίνεις εκπαιδευτικός. Ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα δε νομίζεις ότι το 3,60 έχει γίνει 3,00 και πάει για 2,50 ; Εγώ και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο θεωρούσαμε μικρό το μισθό πριν από τις μειώσεις, αλλά αναρωτιώμαστε πώς θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά αν μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές μας και εν τω μεταξύ το υπουργείο παιδείας αξιώσει να υπηρετήσουμε στην παραμεθώριο (Έβρος-Θράκη, Δωδεκάνησα-άγονη γραμμή κλπ). Εσύ δεν έχεις τέτοιες ανησυχίες;

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 06:02:16 pm »
το κρατος εχει αλλες αναγκες, δεν μπορει να ασχοληθει με εσας τους καθηγητακους...
Μισθός 55.000 ευρώ για τη Γιάννα
http://www.newsday.gr/article/15556/misthos-55000-euro-gia-te-gianna
εχει το μηνα οσα 55 ακω μαζι, και να τα χε και αναγκη, τι να πω, για φιλοδωρημα τα χει
λεφτα υπαρχουν, οχι ομως για αυξησεις σε μισθους....
καλη χρονια

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 06:56:57 pm »
Επειδή μόνο οι φάπες φοβίζουν τα καμάρια μας τις προτείνω ανεπιφύλακτα ( μου τελείωσε ο διάλογος και τα επιχειρήματα...). Είμαι "κοπρίτης" αλλά έχω βαρύ χέρι! ;D ;D ;D ;D
Καλή χρονιά, μην το βάζατε κάτω, είναι μετριότητες και κουτοπόνηροι, εμείς θα είμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης για αρκετά ακόμη χρόνια (Θεού θέλοντος) , αυτοί  στις καρέκλες για πόσο ακόμη;;

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:10:48 pm »
Επειδή μόνο οι φάπες φοβίζουν τα καμάρια μας τις προτείνω ανεπιφύλακτα ( μου τελείωσε ο διάλογος και τα επιχειρήματα...). Είμαι "κοπρίτης" αλλά έχω βαρύ χέρι! ;D ;D ;D ;D
Καλή χρονιά, μην το βάζατε κάτω, είναι μετριότητες και κουτοπόνηροι, εμείς θα είμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης για αρκετά ακόμη χρόνια (Θεού θέλοντος) , αυτοί  στις καρέκλες για πόσο ακόμη;;

Ο Πάγκαλος εδώ και καιρό έχει επιστρεψει στις ρίζες του. Μια ζωή φασισταριό ήταν, απλά προσκολλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ όταν κατάλαβε τι προοπτική πλιάτσικου ως προς τα δημόσια οικονομικά θα του έδινε το συγκεκριμένο κόμμα. Ο αρχικοπρίτης πάντως δεν έχει δικαίωμα να αποκαλεί οποιονδήποτε πολίτη αυτής της χώρας κοπρίτη. Ας μας πει για πόσα χρόνια δούλεψε στη ζωή του και σε ποια ακριβώς δουλειά. 

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:20:03 pm »
χρονια πολλα σε ολους παιδια!

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #163 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:31:05 pm »
Χρόνια Πολλά σε όλους!!

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:31:39 pm »
Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.

Νickitol εσύ δεν επέλεξες να γίνεις εκπαιδευτικός; Χρησιμοποιείς δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο εξαιρώντας τον εαυτό σου. Εκτός αν έχεις αποδεχτεί το συμβιβασμό να παίρνεις 3,60 επειδή αυτά ήταν τα μισθολογικά δεδομένα όταν ξεκίνησες να γίνεις εκπαιδευτικός. Ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα δε νομίζεις ότι το 3,60 έχει γίνει 3,00 και πάει για 2,50 ; Εγώ και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο θεωρούσαμε μικρό το μισθό πριν από τις μειώσεις, αλλά αναρωτιώμαστε πώς θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά αν μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές μας και εν τω μεταξύ το υπουργείο παιδείας αξιώσει να υπηρετήσουμε στην παραμεθώριο (Έβρος-Θράκη, Δωδεκάνησα-άγονη γραμμή κλπ). Εσύ δεν έχεις τέτοιες ανησυχίες;

Το ότι ένας εργαζόμενος προσλαμβάνεται σε κάποια εργασία με ένα συγκεκριμένο καθεστώς, δεν του απαγορεύει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτό έλειπε! Η άποψή σου nickitol είναι τουλάχιστον ηττοπαθής. Ναι, ξέραμε ότι στο δημόσιο σχολείο δε θα πλουτίσουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα προσυπογράψουμε και την εξαθλίωσή μας. Υπόψη, είμαι σε ένα μικρό νησάκι στη μέση του Αιγαίου, αμείβομαι με 1030 ευρώ το μήνα, τα 250 φεύγουν στο νοίκι, αλλά αρνήθηκα ήδη 2 ιδιαίτερα τα οποία ανέλαβαν άλλοι συνάδελφοι. Δε θέλω να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα-όχι γιατί έτσι λέει ο νόμος, ο νόμος στις πλείστες των περιπτώσεων είναι άδικος- αλλά γιατί εγώ θέλω να έχω χρόνο για να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο σχολείο, κι αυτό απαιτεί προετοιμασία. Όμως δεν μπορώ να κακίσω και τους συναδέλφους που τα ανέλαβαν! Όταν αυτά τα παιδιά ετοιμάζονται για πανελλήνιες και θέλουν μια έξτρα βοήθεια, με δεδομένο ότι η ΠΔΣ ουσιαστικά καταργήθηκε, που θα απευθυνθούν μένοντας σε ένα νησάκι 200 κατοίκων; Προφανώς στους καθηγητές που διαθέτει το δημόσιο σχολείο! Άλλοι εκεί δεν υπάρχουν! Όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης και χρειάζεται απαραίτητα έναν άνθρωπο να το διαβάζει-γιατί το ΥΠΕΠΘ δεν εγκρίνει κονδύλια για να έρθει εκπαιδευτικός ειδικευμένεος στην ειδική αγωγή- τότε τι γίνεται; Αυτά είναι περιστατικά που τα συνάντησα φέτος, δεν τα λέω στον αέρα! Πριν καταδικάσουμε συλλήβδην λοιπόν τους εκπαιδευτικούς που κάνουν ιδιαίτερα, ας σκεφτούμε ότι πολλές φορές δε γίνεται διαφορετικά!  

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 08:36:04 pm »
Με κάλυψε ο jimy100.
nickitol και λοιποί όμοιοι.. απλά μην προκαλείτε και καλά μυαλά τη νέα χρονιά.

Καλή χρονιά και με υγεία!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 12:50:56 pm »
καλη χρονια σε ολους, και ιδιαιτερα τελος, δε θα τα εχει κανεις αναγκη,σε λιγο καιρο θα ερθουν αυξησεις.......στις μειωσεις των μισθων ;D ;D

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 08:00:35 am »
ακριβως,στην Ελλαδα δεν εχουμε ιδιωτικο δασκαλο γιατι η παιδεια προσφερεται μονο σε οργανωμενα σχολεια,και καλα κανει.Στο παρελθον μπορουσε Αγαπητή στην Ιταλία αλλά ούτε και στην Αγγλία γίνονται μαθήματα σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου.
Στην Ιταλία και ειδικά για τους αλλοδαπούς φοιτητές, αλλά και συζύγους εργαζομένων εκεί , υπάρχουν ειδικά φροντιστήρια επιδοτούμενα από το κρατος , στα οποία ο κόσμος πάει να μάθει τη γλώσσα και μόνο!
Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν.
Αν σου είναι εύκολο ρώτησε και καποιον ομογενή που ζει στη Γερμανία, Ιταλία κλπ, να σου πούνε πως είναι τα πράγματα εκεί..
Ακούνε τι γίνεται εδώ και τρελλάινονται.
Ειλικρινά βγαίνω από τα ρούχα μου με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε καταστάσεις.
Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετεε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.

τι σχεση εχει αυτο με το αν γινονται ή οχι φροντιστηρια ανα τον κοσμο;Και τι σχεση εχει αν συμπληρωνει καποιος το εισοδημα του ενω ασκει ηδη κυρια επαγγελματικη δραστηριοτητα;Ας φορολογηθει επιτελους,να μην επαναλαμβανομαστε!Δηλαδη πρεπει να μεινω στα 3 κι 60 επειδη τοσα μπορει να μου προσφερει ο εργοδοτης μου;Μιλας σχεδον σα να μισεις τους εκπαιδευτικους,ειναι κι αυτοι εργαζομενοι και αναγκαζονται να κινηθουν εκτος πλαισιου συχνοτατα διοτι δεν μπορουν να κανουν αλλιως.Αλλοι γινονται ασφαλιστες,αλλοι ραφτες κλπ.Και η παραδοση ιδιαιτερων μια εργασια ειναι,απλα πρεπει να μη γινεται εις βαρος της παιδαγωγικης τους διαστασης και υποστασης.
http://www.oefe.gr/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1/tabid/112/Default.aspx

Αγαπώ όσους ασχολούνται και προάγουν την εκπαίδευση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32928
  • Τελευταία: Special ed
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185809
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)