*

Αποστολέας Θέμα: Είμαι αναπληρωτής και αρνείται να με ασφαλίσει το ΙΚΑ !!!!!  (Αναγνώστηκε 14882 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ας ελπίσουμε να έχουμε μια καλή χρονιά (η ελπίδα πάντα τελευταία πεθαίνει).

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος και δεν το χωράει ο νους μου αυτό που άκουσα, ακόμα στριφογυρίζει στο μυαλό μου.

Είμαι εξαιρετικά ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.
Με πήραν αναπληρωτή πλήρους ωραρίου στη δευτεροβάθμια, αρχές Δεκέμβρη και το ΙΚΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, τους είπα ότι είμαι αναπληρωτής και μου λέει ότι πρέπει να συμπληρώσω 80 ημερομίσθια πρώτα για να ασφαλιστώ. Μου είπαν ελάτε σε 3 με 4 μήνες!!!!!! Μάλιστα το ίδιο απάντησαν και σε έναν φίλο μου!!!!
Δηλαδή εγώ θα δουλεύω ανασφάλιστος;;; Kαταρχήν πόσα ημερομίσθια έχει ο μήνας;;

Aν ισχύει αυτό, και δεν έκανε λάθος η υπάλληλος το θεωρώ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΩ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΩ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ KAI ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ AN ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟ !!!!!!

Πως γίνεται να δουλεύω ανασφάλιστος για το κράτος;;;

Πως στο π...ο γίνεται το ΙΚΑ στο site του να λέει ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:34:04 am από giannios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Απ: Είμαι αναπληρωτής και αρνείται να με ασφαλίσει το ΙΚΑ !!!!!
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:41:42 am »
Aπ' οτι καταλαβαίνω (γιατι κ εγω πέρσι τα ίδια είχα περάσει) δεν είναι οτι το κράτος δεν θα ασφαλίζει (δηλ βάζει ένσημα) απλά για να έχεις περίθαλψη δηλ βιβλιάριο υγείας πρέπει να έχεις συμπληρώσει κάποιους μήνες δουλειάς και άρα να σου έχουν κολλήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων(τα οποια με κάθε επιφύλαξη λεω πως τα βάζουν ανα 3μηνο).
Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι σε περίπτωση που αρρωστήσεις  και θελεις να λείψεις απο το σχολείο μία ημέρα το Γραφείο θέλει χαρτί απο το ΙΚΑ στο οποίο δεν μπορείς να πας χωρίς βιβλιάριο!!!!

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:49:22 am »
Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ βιβλιάριο υγείας για τπυς 3 με 4 πρώτους μήνες:;

Άρα αν πάθω κάτι (χτύπα ξύλο) τι γίνεται;; Tι να τα κάνω τα ένσημα εαν δεν έχω ασφάλεια υγείας;; Άρα αυτό που λέει το ΙΚΑ στο site του εννοεί τα ένσημα και καλά;;

Τις κρατήσεις για ποιο λόγο μου τις κάνουν τότε αυτούς τους μήνες (τους 3 - 4) που δεν θα έχω βιβλιάριο υγείας;; Κρατάνε από το μισθό μου, για ποιο λόγο;;

Eγώ πάντως θέλω να τους σκίσω στις μηνύσεις, όλους αυτούς που δεν σέβονται την υγεία μας. Και μα το θεώ θα το κάνω. Το θεωρώ τελείως παράλογο, εξοργιστικό, και πλήρως απάνθρωπο. 

Έστω ότι βγάζω μετά τους 4 μήνες βιβιάριο υγείας, αυτό θα λήξει τέλος Ιουνίου που απολύομαι ή θα ισχύει για ένα χρόνο;;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:51:55 am από giannios »

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:52:33 am »
Χρονια πολλά και καλή χρονιά!
Για να ασφαλιστεί κάποιος στο ίκα θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει έναν απαιτούμενο αριθμό ενσήμων από το ίκα.Φέτος απαιτούνται 80 ένσημα. (για του χρόνου που είχα ρωτήσει θα τα αυξήσουν στα 90 , αν θυμάμαι καλά).
Για ασφαλιστείς για το τρέχον έτος  ( απο 01/03/2010-με ισχύ εως 28/02/2011) θα έπρεπε να είχες εργαστει περίπου 3-4 μήνες , σου κολλάνε  25ενσήμα το μήνα.
Αν δεν είχες εργαστεί αυτο το χρόνο για να συγκεντρώσεις τα απαιτούμενα ένσημα δεν μπορεις να ασφαλιστείς στο ικα.
Από τη στιγμή που εργάζεσαι σου βάζουν τα ένσημα κανονικά από τις αρχες Δεκεμβρη που σε καλεσανε , αλλά θα πρέπει να συγκεντρώσεις τον ελάχιστο αριθμό των απαιτούμενων ενσημων και μετα θα μπορέσεις να ασφαλιστείς και να βγάλεις βιβλιάριο υγείας από το ικα.
Όντως τα ενσημα φαίνονται  στη μηχανογράφηση 3-4 μήνες αργότερα οπότε ισως χρειαστείς κάποια βεβαίωση εργοδότη(στον ιδιωτικό τόμεα έτσι γίνεται) τώρα στο δημόσιο κάνε μια ερώτηση στο ικα αν χρειαζεται κάποια αντίστοιχη βεβαίωση.
Το βιβλιάριο που θα βγάλεις θα ισχύει λογικά  μεχρι 29/02/2012
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:01:16 am από jamais »
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:57:46 am »
Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ βιβλιάριο υγείας για τπυς 3 με 4 πρώτους μήνες:;
Άρα αν πάθω κάτι (χτύπα ξύλο) τι γίνεται;; Tι να τα κάνω τα ένσημα εαν δεν έχω ασφάλεια υγείας;; Άρα αυτό που λέει το ΙΚΑ στο site του εννοεί τα ένσημα και καλά;;
Τις κρατήσεις για ποιο λόγο μου τις κάνουν τότε αυτούς τους μήνες (τους 3 - 4) που δεν θα έχω βιβλιάριο υγείας;; Κρατάνε από το μισθό μου, για ποιο λόγο;;
Eγώ πάντως θέλω να τους σκίσω στις μηνύσεις, όλους αυτούς που δεν σέβονται την υγεία μας. Και μα το θεώ θα το κάνω. Το θεωρώ τελείως παράλογο, εξοργιστικό, και πλήρως απάνθρωπο.  

Έστω ότι βγάζω μετά τους 4 μήνες βιβιάριο υγείας, αυτό θα λήξει τέλος Ιουνίου που απολύομαι ή θα ισχύει για ένα χρόνο;;
Ναι θα ισχύει.
Eίναι παράλογο, αλλά είναι και απολύτως νόμιμο....το είχα ψάξει πέρσι γιάτί εγω δεν το χτύπησα το ξύλο και αρρώστησα στη βουνάκλα που με έστειλαν...Σε περιπτωση που αρρωστήσεις(χτυπα ξύλο) πας στα επείγοντα δημόσιου νοσοκομείου, δίνεις τα 3 ευρώ σε εξετάζουν και παίρνεις απο κει χαρτί για το Γραφείο.

Πάντως για να παρηγορηθείς και με το βιβλιαριο του ΙΚΑ είναι σαν να μην εχεις ασφάλεια....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 01:59:57 am από vasp »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:02:56 am »
Για να καταλάβω λίγο καλύτερα.

Αφού με πήραν αρχές Δεκέμβρη θα πρέπει να πάω ΙΚΑ μέσα Μαρτίου. Το ΙΚΑ θα μου βγάλει άμεσα βιβλιάριο που θα ισχύει από π.χ. 15 Μαρτίου 2011 έως 14 Μαρτίου 2012;;
Θα πρέπει προφανώς το Μάρτιο να ζητήσω βεβαίωση από τον εργοδότη μου, δηλαδή τον Διευθυντή Λυκείου;;

Kάτι ακόμα, τις κρατήσεις δηλαδή στο μισθό μου τις κάνουν και καλά επειδή θα δικαιούμαι για 1 χρόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν συμπληρώσω τα 80 ένσημα;

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:05:51 am από giannios »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:08:40 am »
Εγω είχα πάρει βεβαίωση ενσήμων απο το Γραφείο, όχι απο τη διευθυντρια! Οταν έρθει εκείνη η ώρα ρώτα το διευθυντή σου και θα σου δώσει λεπτομέριες για τα χαρτια που χρειάζεσαι...

Ναι για ενα χρόνο θα έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:10:47 am από vasp »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:15:44 am »
Κάτι τελευταίο

Από 28/2/2011 αλλάζει δηλαδή ο αριθμός ενσήμων; Aφού 80 ένσημα δεν θα έχω συμπληρώσει μέχρι 28/2/2011, γιατί να λήξει 28/2/2012 το βιβλιάριο μου;;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, δεν το κάνω εσκεμμένα, απλά έχω απορίες.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνετε 

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:31:16 am »
Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι άλλο :( άσε που φοβάμαι μην πω καμιά ανακρίβεια και με πετροβολήσουν ορισμένοι... Καλό είναι να πάρεις ένα τηλ στο ΙΚΑ(ή να πας στο κοντινότερο σου) να σου πουν αυτοί που γνωρίζουν...

Καλή αρχή και συγχαρητήρια απο μένα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:33:28 am »
σε ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:43:23 am »
Κάτι τελευταίο
Από 28/2/2011 αλλάζει δηλαδή ο αριθμός ενσήμων; Aφού 80 ένσημα δεν θα έχω συμπληρώσει μέχρι 28/2/2011, γιατί να λήξει 28/2/2012 το βιβλιάριο μου;;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, δεν το κάνω εσκεμμένα, απλά έχω απορίες.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνετε 

Η 28η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλα τα βιβλιάρια και όχι μόνο για το δικό σου.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:45:15 am »
Αν θυμάμαι καλά μου στο ικα που είχα ρωτήσει πέρισυ είχαν πει για το νέο ετος οτι θα απαιτούνται 90 ένσημα, αν θελεις επιβεβαιωσέ το.
Όσες φορες έχω βγάλει  ατομικό βιβλιάριο του  ικα η ισχύς του είναι για το κάτωθι χρονικό διαστημα  δηλ. 01/03/2008-28/02/2009

Η ισχύς του ατομικού βιβλιαρίου του ικα για φέτος είναι από 01/03/2010-28/02/2011.
Επειδή αρχισες να εργάζεσαι πάνω στο μεταίχμιο δηλ δεκέμβριο και απαιτούνται 3+ μήνες εργασίας για βγάλεις το βιβλιάριο όποτε και θα λήγει η ισχύς του φετινού βιβλιαρίου δηλ 28/02/2011 ,  θα  πρεπει να επικοινωνήσεις με το ίκα για να σου δώσει περισσότερες πληρόφορίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:47:33 am από jamais »
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 03:01:11 am »

Τα ένσημα που χρειάζονται για το 2011 είναι 80.
Το ΙΚΑ πάντως λέει ότι για να έχει κάποιος δικαίωμα να εκδώσει βιβλιάριο, τα ένσημα θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί την προηγούμενη χρονιά.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 04:13:14 am »
Ασφαλισμένος είσαι από την πρώτη μέρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182683
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681