0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δείτε και το έργο του Κολιόπουλου. Εγώ το χω από το πανεπιστήμιο.
Αυτό που έχει γράψει μαζί με το
Αυτό που είναι εξαιρετικό, αλλά πλέον μιλάμε για επένδυση είναι η Ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα, σε επιμέλεια Χρήστου Χατζηιωσήφ. Από αυτό έχει πέσει σίγουρα πηγή. Αλλά είναι πολύτομο και ακριβό. Εγώ προσπαθώ και το παίρνω τόμο τόμο με κόπο και δάκρυ. Αλλά είναι άλλης κλάσης έργο.
Είδα το μήνυμα σου elranna και έψαξα για το κόστος του έργου αυτού. Το είδα 80 ευρώ. Νομίζω πως είναι μια καλή τιμή με βαση την δική σου κριτική που εμπιστεύομαι. Σε ευχαριστώ πολύ
Εθνικές γαίες ή εθνικά κτήματα«Εθνικές γαίες» ήταν οι ακίνητες, οι κτηματικές ιδιοκτησίες των Οθωμανών στις περιοχές που περιήλθαν στον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η γη αυτή ανήκε είτε στο οθωμανικό δημόσιο είτε σε μουσουλμανικά ιδρύματα είτε σε ιδιώτες, ως ιδιοκτησία ή ως δικαίωμα νομής (εκμετάλλευσης). Οι περιουσίες αυτές περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού κράτους «επαναστατικώ δικαίω». Για τις ελληνικές επαναστατικές κυβερνήσεις αποτέλεσαν το πρώτο και, ουσιαστικά, το μόνο κεφάλαιο στη διάρκεια του πολέμου, γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ως υποθήκη για τη σύναψη δανείων ή ως μέσα εξασφάλισης εσόδων, μέσω της εκποίησής τους.
Ευχαριστω πολύ!!!διάβαζα τα όσα έχεις γράψει και συνεχώς τονίζω στα παιδιά ότι δεν πρέπει να κάνουν αντιγραφή από το βιβλίο απλά το κομμάτι και οτι πρέπει να εντάσσουν την έννοια στο χώρο και το χρόνο αλλά αυτή μου ξέφυγε γιατί δεν έχει πουθενά ημερομηνία. Άλλη μια ερώτηση σχετική:Στον ορισμό του ΔΟΕ είδα πάλι που γράφεις για τον χρονικό προσδιορισμό και κάπου αναφέρθηκε το 1897. Όμως στην πίσω σελίδα του βιβλίου γράφει ότι ο ΔΟΕ άρχισε τη λειτουργία του το 1898 , και ετσι είναι το 1898 επιβλήθηκε άλλωστε. Θα'ταν καλύτερα λοιπόν να γράψουμε : ΔΟΕ ήταν το συστημα ελέγχου των δημόσιων εσόδων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τις χώρες -δανειστές της το 1898... κτλ? Ευαριστώ πολύ για τις πολύτιμες οδηγίες!!!
Γκουχ, γκουχ, θα γίνω γραφική στο τέλος. Χρειάζεται χρονική τοποθέτηση τύπου "Κατά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους" ή "κατά τα πρώτα 40 χρόνια του ελληνικού κράτους" (γιατί ουσιαστικά μετά το 1871 δε μιλάμε πια για εθνικές γαίες). Επίσης, νομίζω ότι μέχρι το "επαναστατικώ δικαίω" είμαστε καλυμμένοι.