0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή αυτό το Υπουργείο λέει πολλά αλλά κάνει πολύ λιγότερα, θέλω να σκεφτούμε αν τελικά και σε ποιο βαθμό θα περάσουν αυτές οι συγχωνεύσεις, και μάλιστα σε δήμους οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτό. Για τον Δήμο Αθηναίων, που είναι και φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση, δεν αμφιβάλλω ότι θα συγχωνευθεί σημαντικός αριθμός σχολείων, και κυρίως αυτά που στεγάζονται σε κτίρια ενοικιαζόμενα. Σε άλλους δήμους, όμως, για κομματικούς λόγους, και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τοπικές αντιδράσεις, υπάρχει ήδη έντονη αντίδραση στο κλείσιμο σχολείων. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι οι δήμοι θα μετακυλήσουν το κόστος λειτουργίας των σχολείων στους δημότες, με αύξηση των δημοτικών τελών. Από αυτή την άποψη, οι δήμοι θα δικαιολογήσουν κάλλιστα την αύξηση των τελών, αφού ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των κατοίκων για μη συγχώνευση των σχολείων.
Συμφωνώ αλλά για σκεφτείτε και τον οικονομικό μαρασμό που θα επιφέρει η συγχώνευση ενός σχολείου σε μια τοπική κοινωνία .Σε μια μικρή ή μεγάλη επαρχιακή πόλη τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια .Αυτό το ξέρουν οι δήμαρχοι και για αυτό το λόγο αντιτάσσονται πολλοί .Η γνώμη μου είναι ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ,ειδικά στην επαρχία .
Παράθεση από: dina 94 στις Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:19:53 amΣυμφωνώ αλλά για σκεφτείτε και τον οικονομικό μαρασμό που θα επιφέρει η συγχώνευση ενός σχολείου σε μια τοπική κοινωνία .Σε μια μικρή ή μεγάλη επαρχιακή πόλη τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια .Αυτό το ξέρουν οι δήμαρχοι και για αυτό το λόγο αντιτάσσονται πολλοί .Η γνώμη μου είναι ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ,ειδικά στην επαρχία .συμφωνω +++++++++++
Στην Πιερία ήταν να συγχωνευτουν 5 σχολεία....ξέρετε τελικά ποια ήταν η απόφαση??Έγινε πρόταση για δημιουργία 2 νέων σχολείων.....βλέπετε τα κτίρια δεν επαρκούσαν....θα γίνουν συγχωνεύσεις αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό...
Εχουν και μουτρα να κλεισουν και να συγχωνευσουν σχολεια για το καλο των μαθητων.......οταν σημερα ξαναεφτυσαν τον Πρωθυπουργο μας κι αυτος μας λεει οτι βρεχει.......