*

Αποστολέας Θέμα: Δεν μονιμοποιήθηκαν νεοδιόριστοι  (Αναγνώστηκε 9340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
Δεν μονιμοποιήθηκαν νεοδιόριστοι
« στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 03:58:26 pm »
Δεν μονιμοποίηθηκαν με την παρέλευση της διετίας (πραγματικής και ευδόκιμης) εκπαιδευτικοί επειδή δεν προσκόμισαν το χαρτί εισαγωγικής επιμόρφωσης ή επειδή βρίσκονταν σε άδεια κύησης, τοκετού και ανατροφής και δεν συντάχθηκε ειδικό σημείωμα

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=20094

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δεν μονιμοποιήθηκαν νεοδιόριστοι
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:23 »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:30:28 pm »
???????????????????
τι εννοεί με τον όρο ειδικό σημείωμα;
γίνεται αίτημα από τον εκπαιδευτικό προκειμένου να μονιμοποιηθεί;
δεν το καταλαβαίνω...
εισαγωγική επμόρφωση είναι τα ΠΕΚ;
εύχομαι να υπάχει λογική εξήγηση..... :-\

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:56:37 pm »
Εισαγωγική επιμόρφωση είναι τα ΠΕΚ και θυμάμαι ότι απο τη χρονια που ήμουν εγω νεοδιόριστη έλεγαν ότι οποιος δεν παρακολουθήσει τα ΠΕΚ στα 2 χρόνια δε θα μονιμοποιηθεί.
Τώρα με το συγκεκριμένο περιστατικο τί συμβαίνει;;;;;;;
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Συνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 05:14:54 pm »
Δεν είναι κάτι το καινουργιο, αν δεν έχεις χαρτι παρακολουθησης απο τα ΠΕΚ δεν μονιμοποιείσαι. Αν μάλιστα για κάποιο λογο, δεν υπάρχει στο φακελο σου, σε παίρνουν τηλέφωνο και στο ζητάνε για να προχωρήσουν στην μονιμοποιηση. Μην ανακαλύπτουμε ξαφνικά την Αμερική!!! Αν  πάλι ο άλλος λείπει δυο χρονια με άδεια και κανένας διευθυντης δεν τον έχει δει στο σχολειο του, πως να γραψει έκεθεση, θα τον πάρουν με τις πετρες!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:23 »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 07:41:36 pm »
Δεν είναι κάτι το καινουργιο, αν δεν έχεις χαρτι παρακολουθησης απο τα ΠΕΚ δεν μονιμοποιείσαι. Αν μάλιστα για κάποιο λογο, δεν υπάρχει στο φακελο σου, σε παίρνουν τηλέφωνο και στο ζητάνε για να προχωρήσουν στην μονιμοποιηση. Μην ανακαλύπτουμε ξαφνικά την Αμερική!!! Αν  πάλι ο άλλος λείπει δυο χρονια με άδεια και κανένας διευθυντης δεν τον έχει δει στο σχολειο του, πως να γραψει έκεθεση, θα τον πάρουν με τις πετρες!

και τί γίνεται,λοιπόν,στις περιπτώσεις που μία συνάδελφος λείπει λόγω λοχείας/ανατροφής κλπ?δε μονιμοποιείται;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 08:03:16 pm »
και τί γίνεται,λοιπόν,στις περιπτώσεις που μία συνάδελφος λείπει λόγω λοχείας/ανατροφής κλπ?δε μονιμοποιείται;
Μονιμοποιείται αλλά αργότερα, αφότου κάνει την επιμόρφωση ή/και πάει σε σχολείο ώστε ο διευθυντής συντάξει έκθεση μονιμοποίησης.

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 08:33:53 pm »
αυτό έγινε μόνο στην Καβάλα ή γίνεται παντού??? Νομίζω ότι έχω διαβάσει ότι σε περιπτωσει που έχεις δουλέψει τουλάχιστον 5 μήνες μονιμοποιήσε. Ισχύει αυτό???? Εγώ φέτος έχω άδεια ανατροφη΄ς αλλά πέρσυ δούλεψα 5 μήνες παρόλο που ήμουν έγκυος, αλλά σε 5 διαφορετικά σχολεία και γραφεία...Οπότε δεν κάθησα σε κανένα μέρος πολύ αφού ημουν στην διάθεση και με έστελναν από το ένα μέρος στο αλλο. Ποιος διευθυντής θα γράψει για μένα?????????????????????????????

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 10:35:22 pm »
Η διαδικασία δηλαδή για τη μονιμοποιήση ποιά είναι?

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 12:47:37 pm »
Η διαδικασία δηλαδή για τη μονιμοποιήση ποιά είναι?
Διορισμός, ΠΕΚ, υποχρεωτική διετία μετά τον διορισμό, έκθεση διευθυντή. Δες τον Κώδικα.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 12:49:54 pm »
πέρσυ δούλεψα 5 μήνες παρόλο που ήμουν έγκυος, αλλά σε 5 διαφορετικά σχολεία και γραφεία...Ποιος διευθυντής θα γράψει για μένα?
Άγνωστον!!! Ίσως ο τελευταίος, αν προσωπικά νομίζω ότι θα μονιμοποιήσουν αφότου πας σε σχολείο. Ρώτα στη Διεύθυνσή σου.

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 04:01:19 pm »
Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι « εξακολουθεί να ισχύει το αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.24.6/431/6846/11-6-2003 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., σύμφωνα με το οποίο και για λόγους προστασίας της μητρότητας, το ελάχιστο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ικανό για τη διαμόρφωση πλήρους εικόνας για την κρίση προς μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων είναι το διάστημα των πέντε μηνών, κατ’αναλογία του αρθρ. 18του Π.Δ.318/1992»

Αυτό είναι το κομματι που το λέει.. Πρέπει να πάρω στην διεύθυνση να ρωτήσω.. Να κάνω μια ακόμη ερώτηση? Στο νηπιαγωγείο ποιος σου κάνει την έκθεση?? Η προισταμένη σου??? Γιατί εγώ αυτή που είχα πέρσυ βγήκε στην σύνταξη... που θα την βρω τώρα οεοοοο????

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 01:00:37 pm »
Η απόφαση της ΔΔΕ Καβάλας είναι προδήλως παράνομη και καταχρηστική και έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 40, παρ. 3 του Ν. 3528/2007 που ορίζει ότι: « 3. Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπη­ρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβλη­θεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πει­θαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιο­λόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνε­ται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.»

Επομένως η μη παρακολούθηση της εισαγωγικής εκπαίδευσης δεν συνιστά λόγο μη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων.

Η μόνη συνέπεια από την μη παρακολούθηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης είναι η μη βαθμολογική προαγωγή, η οποία όμως διενεργείται και μάλιστα αναδρομικά ύστερα από την επιτυχή παρακολούθηση των ΠΕΚ.

Αυτό προκύπτει από την παρ. 2 του άρθρου 47 του ν. 3528/2007 ορίζει ότι : «2. Η εισαγωγική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, τόσο για την υπηρεσία όσο και για τον υπάλληλο. Γίνεται κατά την πρώτη διετία από το διορισμό του υπαλλήλου και έχει ως σκοπό την εξοικείωση του υπαλλήλου με τα αντικείμενα της υπηρεσίας του και τα καθήκοντα του ως δημοσίου υπαλλήλου γενικότερα. Οι αρμόδιες υπη­ρεσίες υποχρεούνται να φροντίζουν για την πρόβλεψη των αναγκαίων πιστώσεων στον οικείο προϋπολογισμό. Δεν γίνεται προαγωγή υπαλλήλου στον επόμενο του εισαγωγικού βαθμό εάν δεν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εισαγωγική εκπαίδευση. Ευθύς ως ο υπάλληλος ολοκληρώσει την εισαγωγική εκπαίδευση, η προαγωγή διενεργείται αναδρομικώς με όλες τις συνέπειες.»

Συνεπώς οι νεοδιόριστοι μη μονιμοποιηθέντες εκπαιδευτικοί μπορούν να προσφύγουν με αίτηση ακύρωσης στο ακυρωτικό εφετείο, εφόσον καταθέσουν πριν ενδικοφανή προσφυγή και δεν ικανοποιηθεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2011, 01:02:27 pm από knaison »
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος Άνναxxx

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 01:58:18 pm »
Εγω φετος που ειμαι αναπληρωτρια στην Αχαια δεν παρακολουθησα τα πεκ γιατι ηταν δυσκολο να πηγαινω εκει που γινοντουσαν καθως ειμαι ατομο με αναπηρια.Τους πηρα τηλεφωνο και τις δυο φορες και ρωτησα αν θα εχω προβλημα στον διορισμο μου και μου ειπαν "οχι θα το κανεις αργοτερα".

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 04:15:58 pm »
Δεν αναφερόμαστε στο διορισμό αναπληρωτων. Εκει δεν υπάρχει πρόβλημα !!!
Μιλάμε όμως για την μονιμοποιηση των μόνιμων εκπαιδευτικών μετα τα 2 πρώτα χρόνια διορισμού τους.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144