*

Ψηφοφορία

Κάνετε τους μαθητές σας accept στο facebook;

ναι
όχι
όταν τελειώσει η χρονιά
έχω 2 προφίλ, ένα προσωπικό, 1 επαγγελματικό

Αποστολέας Θέμα: Μαθητές μας και Facebook  (Αναγνώστηκε 17344 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μαθητές μας και Facebook
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 05:39:54 pm »
To πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (www.sch.gr) παρέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρο για ιστοσελίδα, και ένα σωρό υπηρεσίες (email κλπ). Επίσης παρέχει έτοιμη πλατφόρμα eclass (eclass.sch.gr) όπου μπορεί κάποιος να βάζει υλικό, ανακοινώσεις κλπ, και σου παρέχει 1GB χώρο!!!! Τέλος παρέχει και προσωπικό blog στο blogs.sch.gr.
Τι άλλο να θέλει κανείς;
Υπάρχει επομένως μια σοβαρή διαδικτυακή οδός επικοινωνίας με τους μαθητές σας αν θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να βλέπουν με ποιόν βγήκατε και πως περάσατε το Σαββατοκύριακο!
Συγνώμη αλλά με το να επικοινωνείς με facebook με μαθητές πιστεύω ότι σε τρώει λίγο ο πισινός σου!  :P

Eϊναι εξαιρεική ιδέα.. Απλά το φεησμπουκ είναι πιο εύκολο στην χρήση, και πιο οικείο στα παιδιά! Δεν θα μπουν με την ίδια ευκολία στην πλατφόρμα..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:09:08 »

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 05:56:58 pm »
Πες τα βρε stargate !! Έτσι είναι, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν θέλεις να χαθεις με κάποιον, δεν χάνεσαι , βρίσκεις τρόπο επικοινωνίας, μην τρελαθουμε τελείως, ξαναβρισκόμαστε και καλά με παλιούς συμμαθητές  μας που έχουμε να τους δούμε δεν ξέρω πόσα χρόνια και ανάθεμα και αν θα θελήσουμε ποτέ να τους δούμε από κοντά, να μιλήσουμε εκ του σύνεγγυς κ.λπ... Άλλωστε θεωρώ ότι είναι δύσκολη η επανασύνδεση μετά από τόσα χρόνια, με ανθρώπους που έχουν χάσει τόσα ''επεισόδια'' από τη ζωή μας. Εξάλλου αν δεν θέλαμε να τους έχουμε χάσει, πολύ απλά, θα είχαμε κρατήσει επικοινωνία...Κάποτε, όπως θυμάστε, δεν είχαμε ούτε ίντερνετ ούτε κινητό τηλέφωνο. Και όμως, έστω μόνο με το σταθερό τηλ., κρατούσαμε την επικοινωνία, αν πραγματικά θέλαμε κάποιον στη ζωή μας, δεν τον χάναμε... ;)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:00:06 pm »
Προσωπικά δεν έχω φέισμπουκ, αλλά ούτε θα επέτρεπα στα παιδιά γενικά. Εκεί είναι περισσότερο για καμάκι κλπ παρά για ουσιαστική επικοινωνία (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ουσιαστική μέσα από το διαδίκτυο). Τρελό χάσιμο χρόνου γενικά το φείσμπουκ, σε απορροφάει σαν τον τζόγο (από γνωστούς που ξέρω τουλάχιστον).
Ειδικά όσον αφορά μαθητές, πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωριστική γραμμή. Δεν είναι φιλαράκια, ούτε πρέπει να αισθάνονται ότι είναι τα κολλητάρια. Ναι, να έχει κανείς φιλικές διαθέσεις και να μην είναι ο αυστηρός και απρόσιτος διδάσκων του παρελθόντος (και του παρόντος τις περισσότερες φορές), αλλά υπάρχουν και όρια.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:10:20 pm »
To πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (www.sch.gr) παρέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρο για ιστοσελίδα, και ένα σωρό υπηρεσίες (email κλπ). Επίσης παρέχει έτοιμη πλατφόρμα eclass (eclass.sch.gr) όπου μπορεί κάποιος να βάζει υλικό, ανακοινώσεις κλπ, και σου παρέχει 1GB χώρο!!!! Τέλος παρέχει και προσωπικό blog στο blogs.sch.gr.
Τι άλλο να θέλει κανείς;
Υπάρχει επομένως μια σοβαρή διαδικτυακή οδός επικοινωνίας με τους μαθητές σας αν θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να βλέπουν με ποιόν βγήκατε και πως περάσατε το Σαββατοκύριακο!
Συγνώμη αλλά με το να επικοινωνείς με facebook με μαθητές πιστεύω ότι σε τρώει λίγο ο πισινός σου!  :P

Eϊναι εξαιρεική ιδέα.. Απλά το φεησμπουκ είναι πιο εύκολο στην χρήση, και πιο οικείο στα παιδιά! Δεν θα μπουν με την ίδια ευκολία στην πλατφόρμα..
Μάλλον δεν την έχεις δει την πλατφόρμα!! είναι το πιο απλό πράγμα που υπάρχει!! ούτε να γραφτούν χρειάζεται ούτε τίποτα. Απλά links έχει και τίποτα άλλο. Μια επίσκεψη θα σε πείσει!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:55:22 pm από Dr_Michael »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:09:08 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:19:39 pm »
Δεν ειναι πάντα έτσι. Εμείς βρεθήκαμε οι παλιοί συμμαθητές και έχουμε ήδη κάνει 3 συναντήσεις. Είναι εύκολος και άμεσος τρόπος επικοινωνίας.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος edume

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:25:43 pm »
..ετσι κι αλλιώς δεν έχω, ούτε photos, ουτε προσωπικά δεδομένα, οπως έχουν πολλοι αφελείς! :-\
.. κάνω accept μαθητές, αλλά έχουμε σχέσεις τυπικές, ποτέ δεν ενόχλησαν, ποτέ δεν εχουν παρεκτραπεί. :)

..ας ρυθμίσουν πρώτα οι συνάδελφοι-χρήστες του FB, σωστά το προσωπικό τους απόρρητο..που μερικοι, δεν γνωστοποιούν-ανεβάζουν, μόνο και την ώρα που κατουράνε, και μετά ας "δαιμονοποιησουν" το αίτημα φιλίας-αποδοχής ενος μαθητή.  ::)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:52:01 pm »
Landau, συμφωνώ... ;)

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 07:00:00 pm »
Τα εκτός θέματος μηνύματα διαγράφηκαν. Επίσης παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ορισμένοι καλύτερο λεξιλόγιο.

Ευχαριστούμε πολύ.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 07:36:24 pm »

Προσωπικά δεν έχω  facebook και δεν το βρίσκω απαραίτητο.
Αν κάποια στιγμή ο χρόνος μου είναι τόσο αδειος, οι γύρω μου είναι τόσο αδιάφοροι σε μένα ή κυριευθώ από παιδική αφέλεια, θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 07:42:07 pm »
Πέρα από το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (www.sch.gr), να συμπληρώσω ότι υπάρχει και το moodle (http://moodle.org/course/view.php?id=49).
Θέλω να πω αν κάποιος θέλει το διαδίκτυο να το χρησιμοποιήσει για την εκπαίδευση υπάρχουν έτοιμες πλατφόρμες για αυτό το σκοπό!! το facebook είναι για άλλο σκοπό!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 08:38:24 pm »
μα ούτως ή άλλως το facebook είναι ιστοσελίδα κοινωνικης δικτύωσης όχι πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού. Και ούτε νομίζω είπε κάποιος ότι κάνει κανονικό μάθημα μέσω αυτού. Άλλο να λύσεις μια απορία που μπορεί να έχουν τα παιδιά και άλλο να κάνεις μάθημα εκεί...
πάντως, εγώ αντιθετη δεν είμαι - επιμένω ότι η τεχνολογία απο μόνη της είναι χρήσιμη. Ο τρόπος χρήσης της είναι το ζήτημα. Αν κάποιος αισθάνεται υπεύθυνος να τη διαχειριστεί σωστά χωρίς να ξεπεράσει κάποια όρια έχει καλώς...διαφορετικά καλά θα κάνει να απέχει του σπορ...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 09:13:50 pm »
killbill, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες για τις πλατφόρμες !!  :)     Σαφώς και δεν είπα να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα, άλλο είπα, ότι ακόμα και χωρίς κινητά, καταφέραμε να μην χάσουμε όσα άτομα πραγματικά θέλαμε στη ζωή μας !! Τέλος πάντων, βαριέμαι να λέω τα ίδια.  ::) Πειράζει που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει που πήγε διακοπές η προ 15ετίας συμμαθήτριά μου ή που με αφήνει αδιάφορη το τι μουσική ακούει;;; Άσε που μπορεί να είναι στην κοσμάρα της, να μην έχει παρει χαμπάρι τι συντελείται γύρω μας αυτόν τον καιρό, να ασχολείται μόνο με ίντερνετ-shopping-νύχια- κομμωτήρια-κουτσομπολιά-ειδήσεις lifestyle-πάνες μωρών ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και να μου τη δώσει στα νεύρα... :P Οπότε προτιμώ την ''ασφάλεια'' των επιλεκτικών μου συναναστροφών...Χαίρομαι πάντως που υπάρχουμε κάποιοι, λιγοστοί έστω, που δεν έχουμε facebook... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2011, 09:21:54 pm από semeli ΠΕ02 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 10:10:06 pm »
Κατα την αποψη μου ο εκπαιδευτικος ναι μεν διαδραματιζει εναν πολυπροσωπο ρολο, που σαφως εκτεινεται περα απο την τυποποιημενη μεταφορα γνωσης και φθανει στη θεση υποδειγματων ηθικοπολιτικης σκεψης, κοινωνικης συμπεριφορας και οικουμενικης εγκυροτητας, αλλα παντοτε μεσα στο πλαισιο της διδασκαλιας, των παραπλευρων μαθητικων δραστηριοτητων και της εν γενει καθημερινης σχολικης εμπειριας. Σε κάθε άλλη περιπτωση κοινωνικης συναναστροφης με τους μαθητες του, ασυνδετης με τη σχολικη λειτουργια, διατρεχει τον κινδυνο να ανατρεψει την ιεραρχημενη σχεση μαθητη και δασκαλου και να συρρικνωσει την κοινωνικη αποσταση που πηγαζει από τους θεσμοθετημενους ρολους που οριζει η κοινωνικη συμβατικοτητα και η κειμενη νομοθεσια. Το φατσοβιβλιο, (το οποιο αποτελει ευτελες υποκαταστατο κι όχι ισοτιμο αντικαταστατη της πραγματικης, δονουμενης, δια ζωσης ανθρωπινης επαφης), και οι υπολοιποι τοποι εξωσχολικης συναναστροφης απτονται του σκληρου πυρηνα της ιδιωτικοτητας μαθητων και δασκαλων, τα ορια της οποιας πρεπει αμφιδρομα να παραμενουν ευδιακριτα και απροσπελαστα, αν δεν θελει ο εκπαιδευτικος να επιτεινει ο ιδιος την προϊουσα απαξιωση του δικου του ρολου, τον ηδονοβλεπτικο κανιβαλισμο που κυριαρχει στην πανοπτικη κουλτουρα των μαθητων, την ισοπεδωτικη εξομοιωση ολων των μεγεθων που τελικα συμφυρει το αξιο με το αναξιο, το προσωπικο με το δημοσιο, το οικειο με το ανοικειο, το σημαινον με το ασημαντο. Όταν ο εκπαιδευτικος μετεχει στο ελαστικο, ελευθεριο και ασταθες πλαισιο της (νοθας) κοινωνικοτητας που διεπει τη λειτουργια του φατσοβιβλιου και δεχεται την επικοινωνια με το μαθητη, εχει ηδη απονομιμοποιησει εαυτον και ειναι δυσκολο πλεον να αξιωνει απο το μαθητη να τον αντιμετωπιζει με διαφορετικο τροπο στο πλαισιο του μαθηματος απ’ο,τι στη διαδικτυακη παιδικη χαρα...

Δεν ειναι ολα ισα κι ομοια κι ουτε ο εκπαιδευτικος μπορει να γινει κατι περισσοτερο απο βοηθος και συμπαραστατης, ποσο μαλλον φιλος, του μαθητη. Ουτε ειναι ευκολο ή και εφικτο, εφοσον αποδεχθει ο εκπαιδευτικος τους ορους του διαδικτυακου παιγνιου, να διαχειριστει τα πραγματα οπως στο σχολειο και εφοσον τυχει καμια στραβη, να επαναφερει την κατασταση στην προτερα της μορφη.   

Caesaris Caesari.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2011, 01:21:52 am από Damien »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 10:33:20 pm »
Damien, συμφωνώ, λέξη προς λέξη.  ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά