*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2011  (Αναγνώστηκε 567394 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgio7

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #462 στις: Αυγούστου 13, 2011, 12:27:18 am »
Φιλοι μου θα μπορούσατε να μου λύσετε μια απορία? Είδα σήμερα ότι βγήκε νέα εγκύκλιος για ΜΕΤΑΘΕΣΗ στα μειονοτικά. Εγώ που έχω κάνει και αίτηση απόσπασης αν κάνω αίτηση μετάθεσης για μειονοτικά παίζει να πάρω την μετάθεση και να μην δικαιούμαι απόσπαση μετά? Εννοώ ότι αν πάρω την μετάθεση ή την απόσπαση ακυρώνεται η απόσπαση ή η μετάθεση μετά? Νομίζω ότι αν πάρω την μετάθεση στα μειονοτικά και την απόσπαση εκεί που θέλω, θα πάω κανονικά στον νομό που πήρα απόσπαση και μετά θα πρέπει να γυρίσω να υπηρετήσω την οργανική μου στα μειονοτικά. Αυτό μου ακούγεται πιο λογικό. Ξέρει κανένας καλύτερα να με διαφωτίσει? Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:17 »

Αποσυνδεδεμένος konna70

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Αυγούστου 13, 2011, 12:39:39 am »
...Εξαιρετικά διαφωτιστικές οι παραπομπές σου ,aggelhor, σ ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Αυγούστου 13, 2011, 11:58:53 am »
Παράθεση
Θα φύγει π.χ. ένας φιλόλογος από τις Κυκλάδες -που αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωμένο έλλειμμα στη συγκεκριμένη ειδικότητα- και θα πάει στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού; Και ποιος θα τον καλύψει με δεδομένο ότι θα γίνουν 320 διορισμοί όλοι κι όλοι στη δευτεροβάθμια;

O φιλόλογος με το κατάλληλο μέσο θα φύγει ο κόσμος να χαλάσει. Το ίδιο και οι μαθηματικός, φυσικός, πληροφορικός. Κοινή λογική. Και ας έχει ελλείψεις το σχολείο από όπου φεύγει. Τα έχουμε δει πάμπολλες φορές να γίνονται.

Αποσυνδεδεμένος xarder

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Αυγούστου 13, 2011, 12:33:08 pm »
Πότε θα βγουν οι αποσπάσεις; Καίγομαι για τη γυναίκα μου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:17 »

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Αυγούστου 13, 2011, 12:33:28 pm »

O φιλόλογος με το κατάλληλο μέσο θα φύγει ο κόσμος να χαλάσει. Το ίδιο και οι μαθηματικός, φυσικός, πληροφορικός. Κοινή λογική. Και ας έχει ελλείψεις το σχολείο από όπου φεύγει. Τα έχουμε δει πάμπολλες φορές να γίνονται.
[/quote]
Συμφωνώ 1000%!!!!!

Αποσυνδεδεμένος vasileiosvasilopoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Αυγούστου 13, 2011, 01:49:01 pm »

Συμφωνώ 1000%!!!!!
[/quote]
πιστευεις  δηλαδή  πως  οι  φετινές  αποσπάσεις  δεν  θα  γίνουν  με  μοριοδότηση  ή  αναφέρεσαι  σε  κάποιες  περιπτώσεις  μόνο  συναδέλφων  που  χάρη  σε  γνωριμίες  θα  πετύχουν  απόσπαση?

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Αυγούστου 13, 2011, 01:55:26 pm »

Συμφωνώ 1000%!!!!!

Παράθεση
πιστευεις  δηλαδή  πως  οι  φετινές  αποσπάσεις  δεν  θα  γίνουν  με  μοριοδότηση  ή  αναφέρεσαι  σε  κάποιες  περιπτώσεις  μόνο  συναδέλφων  που  χάρη  σε  γνωριμίες  θα  πετύχουν  απόσπαση?

Mε απασχολεί και μένα το θέμα των αποσπάσεων και σαφέστατα είναι ορθό και θεμιτό να υπάρχουν κριτήρια σε κάθε είδους διεργασίες. Επειδή έχω παρακολουθήσει και αλλού τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα.. και δικές σας και της συναδέλφου aggelhor, τείνω στο συμπέρασμα, ότι αφού η θεσμοθέτηση κριτηρίων είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι ψηφισμένου Νόμου, θα γίνουν και διεκπεραιώσεις σύννομες, αλλά θα ικανοποιηθούν εν μέρει - αλλά όχι αλλόγιστα - και κάποιοι που έχουν άλλου είδους προσβάσεις.
Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα συνοδεύονται από αναρτημένους πίνακες αποτελεσμάτων μοριοδότησης.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2011, 02:03:21 pm από cd »
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Αυγούστου 13, 2011, 02:00:18 pm »
Δυστυχώς,ζούμε στην Ελλάδα,τη χώρα του ρουσφετιού.Δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν πολιτικά ρουσφέτια,ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το συγκεκριμένο είδος δεν κοστίζει και τίποτα...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Αυγούστου 13, 2011, 02:02:10 pm »
Και εκτός αυτού υπάρχει σαφέστατο παραθυράκι να γίνουν αποσπάσεις εκτός πλαισίου με αιτιολογημένη απόφαση συμβουλίου...

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #471 στις: Αυγούστου 13, 2011, 02:09:19 pm »

Λογικά θα καίγεσαι να μην πάρει απόσπαση, ε;
 ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος vasileiosvasilopoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Αυγούστου 13, 2011, 02:15:46 pm »
πριν  από  καιρό  πίστευα  ότι  περί  τις  25/8  το  αργότερο  θα  ξέραμε  τις  αποσπάσεις. Τώρα  όμως, βλέποντας  ότι  καθυστερούν  και  οι  νέοι  διορισμοί  μονίμων, δεν  θα  εκπλαγώ  αν  βγουν  ΜΕΤΑ  την  πρώτη  εβδομάδα  του  Σεπτ....(είθε  να  διαψευστώ!)

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Αυγούστου 13, 2011, 07:23:18 pm »
Αυτή η ανησυχία έχει εκφραστεί ξανά, δυσχεραίνει όμως την λειτουργία των σχολείων. Δεν θα αναγκάσει τον άλλον να πάει για μια βδομάδα στο σχολείο που δούλευε για να γίνουν οι εξετάσεις των μετεξεταστέων και μετά να τον αποσπάσει στην άλλη άκρη της Ελλάδας.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Αυγούστου 14, 2011, 01:25:13 pm »

Συμφωνώ 1000%!!!!!

Παράθεση

Mε απασχολεί και μένα το θέμα των αποσπάσεων και σαφέστατα είναι ορθό και θεμιτό να υπάρχουν κριτήρια σε κάθε είδους διεργασίες. Επειδή έχω παρακολουθήσει και αλλού τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα.. και δικές σας και της συναδέλφου aggelhor, τείνω στο συμπέρασμα, ότι αφού η θεσμοθέτηση κριτηρίων είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι ψηφισμένου Νόμου, θα γίνουν και διεκπεραιώσεις σύννομες, αλλά θα ικανοποιηθούν εν μέρει - αλλά όχι αλλόγιστα - και κάποιοι που έχουν άλλου είδους προσβάσεις.
Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα συνοδεύονται από αναρτημένους πίνακες αποτελεσμάτων μοριοδότησης.
[/quote
1.Το παραθυράκι υπάρχει:
Τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια είναι δυνατό, με ομόφωνη
και πλήρως αιτιολογημένη απόφασή τους
, να αποσπούν
εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν έκτακτα και ειδικά
προβλήματα, ανεξάρτητα από τις μονάδες απόσπασης που
συγκεντρώνουν.

2.Το αναφερόμενο ως αποτέλεσμα διαβούλευσης είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης επί του σχετικού σχεδίου νόμου του υπουργείου. Το τελευταίο καιρό πάντως το υπουργείο συνηθίζει να νομοθετεί εκ των υστέρων ( πχ πάγωμα ΜΚ  :o ενόψει ενιαίου μισθολογίου που θα ψηφιστεί, με αναδρομική ισχύ των αντίστοιχων διατάξεων,
επίσης για παράδειγμα στις κρίσεις των δ/ντων σχολικών μονάδων και σεκ η διαδικασία που προβλεπόταν από το Ν. 3848/2010, ως προς τη σειρά τοποθέτησης σχολικών συμβούλων και δ/ντων δεν τηρήθηκε.... θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος κλπ, κλπ, >:(
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του ;)
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #475 στις: Αυγούστου 16, 2011, 10:19:15 am »
Εξακολουθεί να με προβληματίζει το θέμα της μοριοδότησης. Ας υποθέσουμε ότι θα δημοσιοποιηθούν τα μόρια. Αυτοί που έχουν λόγους υγείας που δεν μοριοδοτούνται πού θα μπουν; Σε ποια σειρά; Λογικά μετά τους εχοντες μόρια; Και άντε μετά να ελέγξεις τι έχει επικαλεστεί αυτός που πήρε την απόσπαση. Θα σου πουν "Συγγνώμη, προσωπικά δεδομένα".
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2011, 10:20:51 am από erietta »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182600
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144