*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2011  (Αναγνώστηκε 568212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasileiosvasilopoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #518 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:51:30 pm »
Ας  το  μεταφερω  και  ας  γίνω  δυσαρεστος: Σε  επικοινωνια  μου  με  υψηλοβαθμους  αιρετους   μου  αφέθηκε  να  εννοηθεί  πως  οι  αποσπάσεις  θα  είναι  πολύ  λιγες. Το  σκεπτικό/δικαιολογητικό  είναι  πως  αν  ικανοποιηθεί  μεγάλος  αριθμός  αιτήσεων  θα  δημιουργηθούν  (επιπλεστα  σχολεία υπαρχόντων)  λειτουργικά  κενά  στα  σχολεία  της  επαρχίας.

Μπορεί  μάλιστα  -δικά  μου  σκέψη-  να  λειτουργήσουν  με  την  εξης  λογική:
1. αποκλείονται  αμεσως  απο  την  επιλογή  ΟΛΟΙ  οι  εκπαιδευτικοι  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  ελλείμματα.
2. Συνεπακόλουθα  και  λογικά  στο  σύστημα  θα  μπουν  μονο  οι  εκπαιδευτικοί  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  πλεονάσματα  στην  ειδικότητά  τους  / ή  έγιναν  διορισμοί  τώρα.
3. Αν  π.χ.  η  α΄ αθήνας  στους  ΠΕΟ3  έχει  15  κενά  (λέμε  τώρα)  πληρούνται  ίσως  τα  5. άλλα  5  σε  ΑΚΩ, και  άλλα  5  σε  ΑΜΩ  (που  συμφέρουν  κιολας!).

Δηλ. λες ότι στο σύστημα δε θα μπουν όλοι όσοι αιτήθηκαν απόσπαση αλλά μόνο όσοι έχουν πλεόνασμα στην ειδικότητά τους στην περιοχή τους; Αυτό, όμως, σημαίνει ότι έτσι μπορεί να πάρει απόσπαση προς κάποια περιοχή ένας με λιγότερα μόρια από κάποιον άλλο, επειδή για τον 1ο το ΠΥΣΔΕ του έδωσε πλεονάσματα στην ειδικότητά του ενώ για το 2ο το ΠΥΣΔΕ του εδωσε κενά στην ειδικότητά του.

Έτσι πάει περίπατο το όλο θέμα μοριοδότησης των αποσπάσεων και θα πέσουν ενστάσεις σύννεφο. Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα όμως...
Σωστότατο!!!Τα μόρια γιατί τα έβαλε τότε???
1. Δίοτι  εσύ  κ  εγώ  είμαστε  ίδια  περιοχή, ιδια  ειδικότητα, και  εγώ  μεν  πήρα, ενώ  εσύ  δεν  πήρες. Ελέγχεις  λοιπον  κατά  ποσον  εγώ  ορθά  την  πήρα, ενώ  εσύ  όχι.
2. Διοτι  εσύ  και  εγώ  είμαστε  ίδια  εισικότητα, διαφορετική  περιοχή. Εσύ  μπήκες  στην  α  αθηνας  με  Χ  μόρια, εγώ  στην  2η, 3η, 4η, 5η  επιλογή  μου  με  Ψ  μόρια. Ελέγχω  λοιπόν  και  εσένα  αν  ορθά  μπήκες  εκει  που  μπηκες.
3. Η  μοριοδότηση  έχει  λοιπον  νοημα  για  να  γίνει  η  κατανομή  όσων  πάρουν  απόσπαση στις  περιοχές  που  έχουν  δηλώσει (προσοχή! ΜΟΝΟ  οι  πλεονάζοντες  στην  ειδικότητά  τους, και  από  αυτούς  φυσικά  ΟΧΙ  ΟΛΟΙ...).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:26:39 »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Αυγούστου 19, 2011, 05:13:31 pm »
Ακριβώς  αυτό  εννοώ. Και  ενστάσεις  να  γίνουν  μπορούν  κάλλιστα  να  απορριφθούν  με  το  αιτιολογικό  ότι  υπήρχε  έλλειμμα  στην  ειδικότητα  σου, που  είχες  μεν  περισσότερα  μόρια  από  τον  άλλο  που  έπιασε  την  περιοχή  που  κ  εσύ  ζήτησες, μόνο  που  αυτός  περίσσευε.
Επαναλαμβάνω  η  ανωτέρω  ανάλυσή  μου  είναι  μια  προσωπική/υποκειμενική  προσεγγιση  αυτή  για  το  θεμα  του  ΠΟΣΟΙ  και  ΠΟΙΟΙ  θα  αποσπαστούν. Κατά  τη  γνώμη  μου  πάντως  είναι  η  μόνη  που  κάπως  ισορροπεί  τα  πράγματα, κ  ικανοποιεί  όλες  τις  πλευρές, αν  κ  κάποιες  εν  μέρει... Καλή  τύχη  πάντως.

Νωρίτερα, πάντως, στο ίδιο thread βλέπω ότι είχες προσεγγίσει διαφορετικά το θέμα, ότι θα βγουν βάσεις αποσπάσεων, θα φαίνονται  τα  μόρια  του  τελευταίου  που  πήρε  απόσπαση  στην  Χ  περιοχή και εύκολα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει τον έλεγχό του, '' καθαρή  λύση'', χωρίς  παράπονα, ενστάσεις  κλπ., αφήνει  ικανοποιημένους  τους  πάντες...

Τώρα βλέπω ότι διαφοροποιείται η προσέγγισή σου. Υπήρξε κάποια πληροφορία ενδιάμεσα;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Αυγούστου 19, 2011, 05:21:21 pm »
ναι, διαφοροποιείται, αλλα  δεν  ειναι  θεμα  ''πληροφοριας'', αλλα  μαλλον  πιο  νηφάλιας  και  ορθολογιστικής  εκτιμησης, αφου  μπορεί  να  μπει  το  φιλτρο  των  πλεοναζόντων  και  μη, και  έτσι  να  μειωθεί  αισθητά  ο  αριθμός  των  αιτησεων  που  θα  μπουν  στο  σύστημα  (για  να  ακριβολογούμε: Oλες  οι  αιτήσεις  κ  τα  μόρια  καθενός  είναι  περασμένα  στο  σύστημα. Απλως  δεν  θα  λαβει  υπόψιν  του  το  σύστημα  ή  θα  αποκλείσουν  τελευταία  στιγμή  με  κάποιο  τρόπο  περιοχές  κ  ειδικοτητες  που  έχουν  ελλείμματα). Παντως  είναι  επαναλαμβάνω, μια  προσωπική  σκέψη-δεν  σημαίνει  ότι  έτσι  θα  γίνουν  τα  πράγματα...
η  μόνη  πληροφορία  που  έχω  κ  κατεθεσα  είναι  πως  ο  αριθμος  των  αποσπάσεων  θα  είναι  μικρος.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Αυγούστου 19, 2011, 06:10:01 pm »
Προς το παρόν ας λάβουμε υπ' όψιν την πληροφορία για τον μικρό αριθμό αποσπάσεων. Όσο για τo ποιοι θα αποσπαστούν: Σαφώς οι ευρισκόμενοι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ (συνήθως ξενόγλωσσοι, γυμναστές ή πληροφορικοί) παρουσιάζουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αποκλείει και τις λοιπές ειδικότητες, κατά την γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:26:39 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Αυγούστου 19, 2011, 06:14:27 pm »
Προς το παρόν ας λάβουμε υπ' όψιν την πληροφορία για τον μικρό αριθμό αποσπάσεων. Όσο για τo ποιοι θα αποσπαστούν: Σαφώς οι ευρισκόμενοι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ (συνήθως ξενόγλωσσοι, γυμναστές ή πληροφορικοί) παρουσιάζουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αποκλείει και τις λοιπές ειδικότητες, κατά την γνώμη μου.
παντως  ακομη  κ  οι  ειδικοτητες  που  αναφερεις  μπορουν  να  διατεθούν  στην  πρωτοβαθμια  της  περιοχής  τους...

Αποσυνδεδεμένος irdar

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Αυγούστου 20, 2011, 01:25:27 am »
αυτα ειναι τα λειτουργικα κενα απο 27 περιοχες

http://www.mpratis.gr/11/lkena11.pdf

ο παραπανω συλλογισμος κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και τοσο εφικτος στην υλοποιηση..ο λογος ειναι οτι σχεδον παντου υπαρχουν
ελλειψεις και οχι πλεονασματα.
...παραδειγμα αν ζητησουν αποσπαση 20 νηπιαγωγοι απο Χιο σε Ευβοια και 20 νηπιαγωγοι απο Ευβοια σε Σερρες, ποιος ο λογος να μην ικανοποιηθουν? αφου τα κενα ιδια θα παραμεινουν είτε αποσπασθουν ειτε οχι..το θεμα ειναι πως τα κενα -απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν σχεδον πουθενα πλεονασματα- παραμενουν τα ιδια , ειτε γινουν ελαχιστες αποσπασεις ειτε γινουν ολες...τα κενα μπορουν να καλυφθουν μονο με αναπληρωτες ή διορισμους..διορισμοι δε γινονται πολλοι...πιστευω πως θα παρουν πολλους αναπληρωτες στο τελος...αν δε γινει ουτε αυτο τοτε σχολικη χρονια δε βγαινει...

σε μια βδομαδα ελπιζω να μαθουμε..καλη αποσπαση σε ολους και καλο κουραγιο
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2011, 01:32:50 am από irdar »

Αποσυνδεδεμένος kamakis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Αυγούστου 20, 2011, 10:26:21 am »
Αυτά που γράφει ο μπράτης είναι τα κενά και πλεονάσματα όπως έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα από τις διευθυνσείς για να βγουν οι αποσπάσεις. Όποιος έχει πρόσβαση στο εν λογω συστημα μπορεί να τα δει και να βγάλει συμπεράσματα...
Ο Μπράτης δεν λέει καμία σπουδαία πληροφορία στην οποία έχει αποκλειστικότητα, ούτε ο ρόλος του είναι γραφείο τύπου προς ενημέρωση καθηγητών, δασκάλων και λοιπών αγωνιούντων....
Όποιος θέλει να μάθει κενα σε συγκεκριμένα πυσδε για την ειδικοτητα του ας μου στείλει ενα pm
υποσχομαι να μην το εκμεταλλευτω για να βάλω υποψηφιότητα ως αιρετός στο ΚΥΣΔΕ και πουλώντας πράσινο συνδικαλισμό  :D

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Αυγούστου 20, 2011, 10:43:11 am »
Παράθεση
παραδειγμα αν ζητησουν αποσπαση 20 νηπιαγωγοι απο Χιο σε Ευβοια και 20 νηπιαγωγοι απο Ευβοια σε Σερρες, ποιος ο λογος να μην ικανοποιηθουν? αφου τα κενα ιδια θα παραμεινουν είτε αποσπασθουν ειτε οχι.

Σκέψου όμως ότι αν από τις Κυκλάδες ζητήσουν να φύγουν π.χ. 30 μαθηματικοί, πώς θα αντικατασταθούν;  Ενώ αν ζητήσουν να φύγουν 30 αγγλικών, που έτσι κι αλλιώς είναι υπεράριθμοι, δεν υπάρχει πρόβλημα και θα φύγουν πιο εύκολα. Εκτός αν το υπουργείο έχει τόση άνεση να προσλάβει αναπληρωτές, που ξέρουμε πως δεν έχει.

Αποσυνδεδεμένος kamakis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Αυγούστου 20, 2011, 10:53:47 am »
Ισως παλαιότερα να γίνοταν ευκολα αυτό, αλλά από φέτος που μπαίνει η μοριοδοτηση δεν έχει την ευχαίρεια να το κάνει αυτό. Πλεόν τα κενά και πλεονάσματα είναι μετρημένα και οι υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένη μοριοδότηση...
Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει έτσι απλά τις πλεονάζουσες ΠΕ06 από τις Κυκλάδες και να τις φέρει στην Αθήνα με την λογική αφού περισεύετε όπως και να έχει ας είστε την πόλη σας, γιατί θα υπάρχουν και άλλες ΠΕ06 από από τον Πειραιά που θα θέλουν να ερθουν Αθήνα ή σε άλλες περιοχές που δεν έχουν πλεονάσματα και αν τις παιρνάνε στα μορία τι θα γίνει; Δεδομένου αυτών των περιορισμών, πάμε σε ένα συστημα αποσπασεων mini-μεταθέσεων με από ότι φαίνεται τον ίδιο μικρό αριθμό κάλυψης αποσπάσεων όπως έγινε και φέτος με τις μεταθέσεις

Αποσυνδεδεμένος apinf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Αυγούστου 20, 2011, 09:30:31 pm »
Άσχημα τα πράγματα αν επαληθευτεί η παραπάνω άποψη (η οποία στέκει....δυστυχώς).....πάνε οι οικογένειές μας, πάει ο προγραμματισμός της ζωής μας...τι άγχος και τι στενοχώρια μας περιμένει!!!!  :(   αγαπώ την εκπαίδευση και τη δουλειά μου, αλλά τι γίνεται όταν η υπόλοιπη ζωή-οικογένεια επηρεάζονται αρνητικά;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2011, 09:33:02 pm από apinf »

Αποσυνδεδεμένος black21

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Αυγούστου 20, 2011, 10:21:31 pm »
Θεωρείτε ότι κάποιος που κατέχει οργανική θέση, έχει μόρια λόγω κοινωνικών κριτηρίων και στην περιοχή του πλεονάζουν αρκετοί (βρίσκονται στη διάθεση) στην ειδικότητα του , έχει ελπίδες για απόσπαση;
Είναι πιθανόν να αποσπασθεί αυτός που βρίσκεται στη διάθεση και ας έχει λιγότερα μόρια από αυτόν που έχει οργανική;
Ένας ακόμη προβληματισμός με βάση τις παραπάνω υποθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Αυγούστου 20, 2011, 11:41:26 pm »
Θα μπορούσε να γίνει το εξής (μπορεί και να γίνεται έτσι ήδη):
1. Εξέταση ειδικών κατηγοριών. Ενδεικτικά να πω ότι στην περιοχή μου τουλάχιστον το 10% των αιτήσεων απόσπασης είναι "κατά προτεραιότητα" (ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, σύζυγοι στρατιωτικών, αιρετοί Ο.Τ.Α., σύζυγοι δικαστικών λειτουργών). Εκτιμώ ότι το ποσοστό είναι μεγαλύτερο σε άλλες περιοχές. Νομίζω ότι το Υπουργείο θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει έστω αυτές. Να σημειώσω ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι ανήκουν στις "ειδικές κατηγορίες μετάθεσης" και δεν πήραν μετάθεση. Τώρα αιτούνται απόσπαση και μακάρι να την πάρουν.
2. Εξέταση των υπόλοιπων αιτήσεων.

Τώρα πώς θα έπρεπε να γίνεται η διαδικασία (νομίζω έτσι;):

Στο σύστημα υπάρχουν ανά περιοχή (ανά ΠΥΣΔΕ για την ακρίβεια) κενές θέσεις και πλεονάσματα ανά ειδικότητα.
Δεν έχει σημασία αν αυτός που αιτείται απόσπαση έχει οργανική ή είναι στη διάθεση. Αν φεύγοντας δεν προκύπτει κενό (δηλαδή καλύπτεται από κάποιον που είναι στη διάθεση) νομίζω ότι θα φύγει. Για να φύγει όμως και να πάει εκεί που θέλει ίσως θα πρέπει να φαίνεται κάποιο κενό. Αν δεν υπάρχει κενό, εκτιμώ ότι αν από εκεί που φεύγει παραμένει πίσω κόσμος για να τον καλύψει θα πρέπει να την πάρει την απόσπαση. Κι αυτό γιατί για το Υπουργείο είναι καλύτερα να έχει πλεονάσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα παρά στα νησιά γιατί στην πρώτη περίπτωση μπορεί να τον μετακινήσει όπου θέλει. Στα νησιά τα πράγματα είναι διαφορετικά (εντάξει, έχουμε και περιπτώσεις συμπλήρωσης ωραρίου σε άλλο νησί!). Με τη λογική αυτή λοιπόν ελπίζω ότι θα δοθούν αποσπάσεις από νησιά προς ηπειρωτική Ελλάδα. Δυστυχώς όμως είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων. Άγαμοι ή έγγαμοι με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας μάλλον δεν πρέπει καν να ελπίζουν.

Καλή υπομονή σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος σκράπας

• Νέο μέλος
  • *
  • ούτε ένας μαθητής χαμένος
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Αυγούστου 21, 2011, 06:41:26 pm »
μεγάλη αγωνία για τις αποσπάσεις. όλοι αυτοί που διέλυσαν την ελληνική οικονομία και την παιδεία επιχειρούν τώρα να διαλύσουν και τις οικογένειές μας. αναφέρομαι φυσικά σε όλους τους πολιτικούς και όχι μόνο στους πράσινους.
ας είναι προσεκτικοί και ας κοιτάξουν κάθε μία υπόθεση ξεχωριστά και με ευαισθησία. σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πρέπει κανονικά να τις ικανοποιήσουν όλες, μα όλες, και να μας ζητήσουν και ένα συγνώμη για την ταλαιπωρία. αν έστω και ένα λειτουργικό κενό δεν καλυφθεί τότε οι συνδικαλιστές μας δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης.
μας καταστρέψατε με την ανικανότητά σας το μέλλον και τις ζωές μας. αφήστε μας τουλάχιστον μαζί με την οικογένειά μας (αν για σας έχει καμιά αξία).

Αποσυνδεδεμένος ffotini30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Αυγούστου 21, 2011, 06:58:27 pm »
Συμφωνώ απόλυτα  και πιο καλύτερα δεν θα μπορούσες να το διατυπώσεις "σκράπας", επιτέλους αυτή την άποψη θα έπρεπε να την ακούσουν όλοι αυτόι που κανονίζουν τις ζωές μας και μας έχουν σαν πίονια στο παιχνίδι τους.Μακάρι να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποσπάσεις για να ησυχάσουμε απ'αυτο το μαρτύριο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)