0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Patreas στις Αυγούστου 19, 2011, 03:24:59 pmΠαράθεση από: vasileiosvasilopoulos στις Αυγούστου 19, 2011, 02:41:53 pmΑς το μεταφερω και ας γίνω δυσαρεστος: Σε επικοινωνια μου με υψηλοβαθμους αιρετους μου αφέθηκε να εννοηθεί πως οι αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγες. Το σκεπτικό/δικαιολογητικό είναι πως αν ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα δημιουργηθούν (επιπλεστα σχολεία υπαρχόντων) λειτουργικά κενά στα σχολεία της επαρχίας. Μπορεί μάλιστα -δικά μου σκέψη- να λειτουργήσουν με την εξης λογική: 1. αποκλείονται αμεσως απο την επιλογή ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοι σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείμματα.2. Συνεπακόλουθα και λογικά στο σύστημα θα μπουν μονο οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπου υπάρχουν πλεονάσματα στην ειδικότητά τους / ή έγιναν διορισμοί τώρα.3. Αν π.χ. η α΄ αθήνας στους ΠΕΟ3 έχει 15 κενά (λέμε τώρα) πληρούνται ίσως τα 5. άλλα 5 σε ΑΚΩ, και άλλα 5 σε ΑΜΩ (που συμφέρουν κιολας!). Δηλ. λες ότι στο σύστημα δε θα μπουν όλοι όσοι αιτήθηκαν απόσπαση αλλά μόνο όσοι έχουν πλεόνασμα στην ειδικότητά τους στην περιοχή τους; Αυτό, όμως, σημαίνει ότι έτσι μπορεί να πάρει απόσπαση προς κάποια περιοχή ένας με λιγότερα μόρια από κάποιον άλλο, επειδή για τον 1ο το ΠΥΣΔΕ του έδωσε πλεονάσματα στην ειδικότητά του ενώ για το 2ο το ΠΥΣΔΕ του εδωσε κενά στην ειδικότητά του.Έτσι πάει περίπατο το όλο θέμα μοριοδότησης των αποσπάσεων και θα πέσουν ενστάσεις σύννεφο. Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα όμως...Σωστότατο!!!Τα μόρια γιατί τα έβαλε τότε???
Παράθεση από: vasileiosvasilopoulos στις Αυγούστου 19, 2011, 02:41:53 pmΑς το μεταφερω και ας γίνω δυσαρεστος: Σε επικοινωνια μου με υψηλοβαθμους αιρετους μου αφέθηκε να εννοηθεί πως οι αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγες. Το σκεπτικό/δικαιολογητικό είναι πως αν ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα δημιουργηθούν (επιπλεστα σχολεία υπαρχόντων) λειτουργικά κενά στα σχολεία της επαρχίας. Μπορεί μάλιστα -δικά μου σκέψη- να λειτουργήσουν με την εξης λογική: 1. αποκλείονται αμεσως απο την επιλογή ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοι σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείμματα.2. Συνεπακόλουθα και λογικά στο σύστημα θα μπουν μονο οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπου υπάρχουν πλεονάσματα στην ειδικότητά τους / ή έγιναν διορισμοί τώρα.3. Αν π.χ. η α΄ αθήνας στους ΠΕΟ3 έχει 15 κενά (λέμε τώρα) πληρούνται ίσως τα 5. άλλα 5 σε ΑΚΩ, και άλλα 5 σε ΑΜΩ (που συμφέρουν κιολας!). Δηλ. λες ότι στο σύστημα δε θα μπουν όλοι όσοι αιτήθηκαν απόσπαση αλλά μόνο όσοι έχουν πλεόνασμα στην ειδικότητά τους στην περιοχή τους; Αυτό, όμως, σημαίνει ότι έτσι μπορεί να πάρει απόσπαση προς κάποια περιοχή ένας με λιγότερα μόρια από κάποιον άλλο, επειδή για τον 1ο το ΠΥΣΔΕ του έδωσε πλεονάσματα στην ειδικότητά του ενώ για το 2ο το ΠΥΣΔΕ του εδωσε κενά στην ειδικότητά του.Έτσι πάει περίπατο το όλο θέμα μοριοδότησης των αποσπάσεων και θα πέσουν ενστάσεις σύννεφο. Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα όμως...
Ας το μεταφερω και ας γίνω δυσαρεστος: Σε επικοινωνια μου με υψηλοβαθμους αιρετους μου αφέθηκε να εννοηθεί πως οι αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγες. Το σκεπτικό/δικαιολογητικό είναι πως αν ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα δημιουργηθούν (επιπλεστα σχολεία υπαρχόντων) λειτουργικά κενά στα σχολεία της επαρχίας. Μπορεί μάλιστα -δικά μου σκέψη- να λειτουργήσουν με την εξης λογική: 1. αποκλείονται αμεσως απο την επιλογή ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοι σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείμματα.2. Συνεπακόλουθα και λογικά στο σύστημα θα μπουν μονο οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπου υπάρχουν πλεονάσματα στην ειδικότητά τους / ή έγιναν διορισμοί τώρα.3. Αν π.χ. η α΄ αθήνας στους ΠΕΟ3 έχει 15 κενά (λέμε τώρα) πληρούνται ίσως τα 5. άλλα 5 σε ΑΚΩ, και άλλα 5 σε ΑΜΩ (που συμφέρουν κιολας!).
Ακριβώς αυτό εννοώ. Και ενστάσεις να γίνουν μπορούν κάλλιστα να απορριφθούν με το αιτιολογικό ότι υπήρχε έλλειμμα στην ειδικότητα σου, που είχες μεν περισσότερα μόρια από τον άλλο που έπιασε την περιοχή που κ εσύ ζήτησες, μόνο που αυτός περίσσευε. Επαναλαμβάνω η ανωτέρω ανάλυσή μου είναι μια προσωπική/υποκειμενική προσεγγιση αυτή για το θεμα του ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ θα αποσπαστούν. Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι η μόνη που κάπως ισορροπεί τα πράγματα, κ ικανοποιεί όλες τις πλευρές, αν κ κάποιες εν μέρει... Καλή τύχη πάντως.
Προς το παρόν ας λάβουμε υπ' όψιν την πληροφορία για τον μικρό αριθμό αποσπάσεων. Όσο για τo ποιοι θα αποσπαστούν: Σαφώς οι ευρισκόμενοι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ (συνήθως ξενόγλωσσοι, γυμναστές ή πληροφορικοί) παρουσιάζουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αποκλείει και τις λοιπές ειδικότητες, κατά την γνώμη μου.
παραδειγμα αν ζητησουν αποσπαση 20 νηπιαγωγοι απο Χιο σε Ευβοια και 20 νηπιαγωγοι απο Ευβοια σε Σερρες, ποιος ο λογος να μην ικανοποιηθουν? αφου τα κενα ιδια θα παραμεινουν είτε αποσπασθουν ειτε οχι.